Προς το περιεχόμενο

Τι παπί να πάρω ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα σκούτερ των 125 yamaha καίει 2.7-3 για να απαντήσουμε στο : καινε πάνω από 3l.

Για να απαντήσουμε στο θέμα τιμής.Αυτη τη στιγμή σκούτερ με πρώτες πωλήσεις είναι το symphony.Με 2500e έχεις σκούτερ.Μια μάτια στον τιμοκατάλογο θα σας διαφωτίσει.Ναι τα σκούτερ της yamaha τσιμπάνε στο θέμα τιμής αλλά εναλλακτικές υπάρχουν.

Στο θέμα χώρου ,δε χρειάζεται να πούμε κάτι.Το σκουτερ σου λύνει τα χέρια.Τα πάντα κάτω από την σέλα.Βγειτε οι υπόλοιποι στις δουλειές σας,τις βόλτες σας με αδιάβροχα,κράνος,γάντια, τσάντες, λοιπά , στο χέρι.Σκετο μαρτύριο.

Τώρα αν κάποιος κοιτάει ξεκάθαρα την κατανάλωση , άντε να κερδίζει 10 ευρώ μηνιαίως.Δε νομίζω ότι είναι τόσο αξιοσημείωτο για να στηριχθεί κάποιος σε αυτό και στο κόστος του service προκειμένου να επιλέξει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Στο θέμα χώρου ,δε χρειάζεται να πούμε κάτι.Το σκουτερ σου λύνει τα χέρια.Τα πάντα κάτω από την σέλα.Βγειτε οι υπόλοιποι στις δουλειές σας,τις βόλτες σας με αδιάβροχα,κράνος,γάντια, τσάντες, λοιπά , στο χέρι.Σκετο μαρτύριο.

Εχεις δει ποτέ σου παπί με μπαγκαζιερα;

Ξέρω σου το χαλάω αλλά υπάρχουν κι αυτες, που βάζεις όλα αυτά που αναφέρεις μέσα..

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.

επειδη τυχαινει και εχω crypton x του '17 για την εργασια μου :

α) τα ανταλλακτικα της Yamaha πονάνε. ενδεικτικα : 35€~40€ καθρέπτης

β) η καταναλωση αν πηγαινεις σαν ανθρωπος ειναι 3,6 λιτρα στα 120 χιλιομετρα. αν γκαζωνει καποιος εστω  κ λιγο ή βγαινει εθνικη, αττικη οδο κλπ αρχιζουμε και μιλαμε για μαξ 80~90 χλμ στα 3,6 λιτρα που χωραει το ντεποζιτο. φυσικα το μεγεθος του τελευταιου για ενα τοσο γρηγορο μηχανακι, ειναι γελοιο και απαραδεκτο.

γ) το μηχανακι μετα τα 100 χιλιομετρα ειναι ασταθες. συγκρινομενο με modenas 135 xcite, honda supra x ειναι μακραν πιο επικινδυνο για οσους φτανουν αυτες τις ταχυτητες ή τους ενδιαφερουν.

δ) κατω απο τη σελα χωραει μονο μια εφημεριδα. αν μπει μπαγκαζιερα, το μηχανακι αποκτα αλλη γεωμετρια και θελει οπωσδηποτε ακτινολογηση για να πηγαινει 100% ισια. φυσικα αυτο καποιος αρχαριος ή ανθρωπος που δεν σκοτιζεται και πολυ, σπανια θα το καταλαβει !!!

ε) το μονομπουκαλο που εχει για αναρτηση πισω ειναι για 15.000~20.000 χλμ. μετα χρειαζεται αλλαγη και καλο ειναι να μπει καποιο σοβαρο after-market κοντα στα 120€ για να μην ποναει ο κωλος μας. 

στ) τελευταιο και οχι πολυ σημαντικο, αν καποιος το θελει για δικαβαλο δεν ειναι ιδανικο. ο πισω εχει προβλημα ή θα αποκτησει απο την ποιοτητα της σελας.

----------------------------------

τα αστεια που διαβαζω για σκουτερακια δεν τα σχολιαζω. το μονο που θα πω : αγοραστε μαντηλια για μετα τις 20.000 χλμ που θα χρειαστουν τα σοβαρα σερβις. επισης, ριχτε μια ματια στις αγγελιες και δειτε σε ποια χιλιομετρα πωλουνται : 25.000 εως 35.000 χλμ και τυχαια πανω στα σερβις των 300€++ !!!

• Sad 1
Δημοσ.

Περίμενε να βγει το νέο 150 της Honda Και πάρε εκείνο.   Και πες τους δεν θέλω τώρα Κατεβάστε την τιμή αν είναι.  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, le vent nous porterAAAA είπε

με παπάκι στην αττική οδό 👀

με 130 στη δεξια εισαι αρχοντας !

καλα για πρωι - μεσημερι που με ενδιαφερει, πηγαινω μακραν πιο γρηγορα απο τη μεσαια λωριδα.

Δημοσ.

Χρονια μηχανοβιος , ξεκινησα  με το παπι Yamaha mate 50 μονοσελο διχρονιλα αγορα 22.000 δραχμες απο το ΜΙΝΙΟΝ ! ! ! ! καπου το 1982-3   , θα ηθελα να σας  πω να μην μπερδευεται το παπι με τα σκουτερ .
Το απλο καλο παπι ( οχι μονοσοκ κλπ παπια των 2000+) ειναι εργαλειο δουλειας ( κανε εσυ delivery με το σκουτερ )   και βοηθος στην κινηση στην πολη  .
Και κατω να πεσει χεστηκες , αντε ομως να πάρεις πλαστικά σε σκουτερ ! ! ! ! .
Εαν πιανουν τα χερακια σου τα κανει ολα κατω απο το σπιτι στο  πεζοδρομιο .
Ανταλλακτικα με τους κουβαδες σε ολες τις ποιοτητες , μια βολτα απο λιωσιων κλπ θα δεις ( ενω λαμπα κρυπτον στα 16€ !!!! ) .
Το απλο παπί απλα ειναι οικονομία σε ολα τα επίπεδα ( λαστιχα παπι 60 , σκουτερ 130) .
Οπότε μην τα συγκρίνετε αυτα τα 2 .

ΠΑΠΙ

9U6rsHa.jpg

ΣΚΟΥΤΕΡ

jlEQPT7.jpg

Για να μην παρεξηγηθω και εγω σκουτερ εχω πλεον [ Tmax 530 & Symphony ST200 ]

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το CryptonX με 3,6 L. ντεπόζιτο τρώει άκυρο γιατί θα είμαι κάθε 3 μέρες στο βενζινάδικο. Σε συνδυασμό με τα ακριβά ανταλλακτικά θα είναι σαν να συντηρώ μηχανή.
Το Honda 150αρι άκυρο επίσης γιατί δεν πιστεύω καν να έρθει Ελλάδα αν δεν φέρει και η Yamaha το 150αρι της για να υπάρξει ανταγωνισμός και όχι μονοπώλιο. 
έχει συμπλέκτη θα κάνω την ζωή μου πιο δύσκολη γιατί δεν έχω οδηγήσει με συμπλέκτη ποτέ, είμαι πιο πολύ του αμαξιού γι αυτό, και πάλι θα παραμείνει παπί πόλης που θα κοστίσει πάνω από 3.500 € .

Έχω κοιτάξει όλα τα specifications των σκούτερ που μου λέτε, είναι πιο καταναλωτικά από παπί αλλά είναι πιο ξεκούραστα, επίσης δεν πιστεύω να έχουν τόσο χρόνο ζωής όσο τα παπιά που βγάζουν 100 χιλιάδες χιλιόμετρα για πλάκα ,  & να σας πω την αλήθεια φοβάμαι τις μικρές ρόδες που έχει το σκούτερ, είχα πριν πολλά χρόνια typhoon 125 για ένα φεγγάρι, και ήθελα να κάνω αναστροφή, πλαγιάζω το μηχανάκι πατάω γκάζι και πέφτει κάτω και αρχίζει να γυρίζει γύρω γύρω στο έδαφος σα δαιμονισμένο. Γενικά μικρές ρόδες και με ένα πετραδάκι ή μια βροχή φεύγει το τιμόνι.  Αν και το HONDA PCX είναι φοβερό όπως και το syphony...

Σκέφτομαι να καταλήξω σε HONDA X 125 μοντέλο 2016 και 2017 μεταχειρισμένο από το car που το δίνουν 1.900-2.100 με λίγα χιλιόμετρα (πως καταφέρνουν όλοι όσοι τα πουλάνε να έχουν 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν ξέρω) αλλά μάλλον οδεύω προς τα εκεί...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dooik είπε

πως καταφέρνουν όλοι όσοι τα πουλάνε να έχουν 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν ξέρω

Ε μετα το delivery γυρνανε τα κοντερια .

Ακουμε και τραβα δες το SYM MAGIC SR 125i

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dooik είπε

Το CryptonX με 3,6 L. ντεπόζιτο τρώει άκυρο γιατί θα είμαι κάθε 3 μέρες στο βενζινάδικο. Σε συνδυασμό με τα ακριβά ανταλλακτικά θα είναι σαν να συντηρώ μηχανή.
 Το Honda 150αρι άκυρο επίσης γιατί δεν πιστεύω καν να έρθει Ελλάδα αν δεν φέρει και η Yamaha το 150αρι της για να υπάρξει ανταγωνισμός και όχι μονοπώλιο. 
 έχει συμπλέκτη θα κάνω την ζωή μου πιο δύσκολη γιατί δεν έχω οδηγήσει με συμπλέκτη ποτέ, είμαι πιο πολύ του αμαξιού γι αυτό, και πάλι θα παραμείνει παπί πόλης που θα κοστίσει πάνω από 3.500 € .

Έχω κοιτάξει όλα τα specifications των σκούτερ που μου λέτε, είναι πιο καταναλωτικά από παπί αλλά είναι πιο ξεκούραστα, επίσης δεν πιστεύω να έχουν τόσο χρόνο ζωής όσο τα παπιά που βγάζουν 100 χιλιάδες χιλιόμετρα για πλάκα ,  & να σας πω την αλήθεια φοβάμαι τις μικρές ρόδες που έχει το σκούτερ, είχα πριν πολλά χρόνια typhoon 125 για ένα φεγγάρι, και ήθελα να κάνω αναστροφή, πλαγιάζω το μηχανάκι πατάω γκάζι και πέφτει κάτω και αρχίζει να γυρίζει γύρω γύρω στο έδαφος σα δαιμονισμένο. Γενικά μικρές ρόδες και με ένα πετραδάκι ή μια βροχή φεύγει το τιμόνι.  Αν και το HONDA PCX είναι φοβερό όπως και το syphony...

Σκέφτομαι να καταλήξω σε HONDA X 125 μοντέλο 2016 και 2017 μεταχειρισμένο από το car που το δίνουν 1.900-2.100 με λίγα χιλιόμετρα (πως καταφέρνουν όλοι όσοι τα πουλάνε να έχουν 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν ξέρω) αλλά μάλλον οδεύω προς τα εκεί...

αμα θες crypton x, σου πουλαω το δικο μου με 1800€ με 14.500km αυθεντικα !!!

δωρο δινω τη βαλιτσα με την αυθεντικη στηριξη της yamaha + πλαϊνο σταντ παλι αυθεντικο της yamaha !

υγ - το μηχανακι εχει 2 τουμπες που εφυγα μονος μου. μια να μη μπω κατω απο ενα φορτηγο που βγηκε πανω απ το πεζοδρομιο & μια πριν σκασω πανω σε εναν που βγηκε σε διπλης κυκλοφοριας χωρις να κοιταζει :D 

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, villasg είπε

Ε μετα το delivery γυρνανε τα κοντερια .

Καλά δεν παίρνουν παπιά μόνο οι ντελιβεράδες...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Καλά δεν παίρνουν παπιά μόνο οι ντελιβεράδες...

Ξεχασα τα κουριερ ενοικιαζομενα σε νησια κλπ , αλλα περα απο την πλακα αυτοι που πουλανε με αυτα τα χλμ ειναι βασανισμενα .
Εαν δεν το ξερεις το μηχαναι - γουρουνι στο σακι - αν και εναας καλος μηχανικος θα το δει αμεσα απο τις φθορες που θα εχει .
πχ με 3000 και βαλσιμο για πουλημα θα εχει πανω τα μαμα ελαστικα , τα εχει ? οι δισκοι ποσο φαγωμενοι ειναι? δαχτυλο στο ντεποζιτο να δεις σε τι κατασταση ειναι  κλπ πολλα

• Like 1
Δημοσ.

Δε διαφωνώ μαζί σου 

Απλά κρίνω από τον εαυτό μου, που έχω 2 δίκυκλα και κάνω και λίγα χλμ ετησίως

Η μηχανή μου π.χ. γράφει 5000 ετησίως και το παπί 3000 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...