Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Sony να μην τα πηγαίνει και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, όμως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της, όπως το τμήμα PlayStation, η Sony Music ή και το τμήμα ημιαγωγών της (αισθητήρες για κάμερες) είναι απολύτως υγιή φέρνοντας κέρδη στην Ιαπωνική εταιρεία.

Αν και όπως είπαμε το τμήμα smartphones δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά από άποψη απόδοσης, κατά καιρούς έχει παρουσιάσει καινοτόμα προϊόντα. Για να μας υπενθυμίσει τις καινοτομίες, τις πρωτιές και τα κατορθώματά της όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το συγκεκριμένο τμήμα, η Sony δημιούργησε το παρακάτω, αρκετά ενδιαφέρον infographic. Η εταιρεία έχει στην κορυφή του infographic το επιτυχημένο Xperia Z βεβαίως, το οποίο παρουσιάστηκε το 2013 και ήταν το πρώτο smartphone στον κόσμο με τόσο υψηλό επίπεδο προστασίας από το νερό και την σκόνη, καλύπτοντας τις προδιαγραφές IP55 και IP57. Έτσι, μπορούσε να επιβιώσει κάτω από το νερό σε βάθος 1 μέτρου για έως και 30 λεπτά.

Το επόμενο μεγάλο βήμα έγινε με το Xperia Z5 Premium. Το 2015, και όταν οι τηλεοράσεις 4K ήταν πολυτέλεια, η συγκεκριμένη συσκευή μπορούσε να προσφέρει εμπειρία 4K σε διαγώνιο 5,5 ιντσών και να επιδεικνύει εκπληκτικά υψηλά ppi. Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό προτέρημα της συσκευής, αφού μπορούσε να καταγράψει, έστω και με περιορισμούς, βίντεο ανάλυσης 4K. Ένα χρόνο πριν, το SmartWatch 3 της Sony κυκλοφόρησε ως το πρώτο GPS-enabled wearable του είδους.

Δύο χρόνια μετά το Z5 Premium, η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Xperia XZ Premium με οθόνη 4K HDR, δυνατότητες “gigabit download” και εξαιρετική “slow motion” εγγραφή βίντεο (για να είμαστε δίκαιοι, το “gigabit download” οφείλεται στο Snapdragon 835 SoC της Qualcomm), ωστόσο η εγγραφή στα 960fps σε ανάλυση 720p ήταν ένα αρκετά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Λίγο περισσότερο από μισό χρόνο μετά, η Sony παρουσίασε την πρώτη συσκευή με δυνατότητα λήψης 3D σε πραγματικό χρόνο - το Xperia XZ1. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Οι 3D εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα για 3D εκτυπώσεις και digital avatars.

Το Xperia XZ2 που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, είναι το πρώτο στον κόσμο που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K HDR με 10-bit χρώμα και σε φορμά HLG.   

INFOGRAPHIC002.jpg.1dcfea25210915ea4d859078aa145eac.jpg

INFOGRAPHIC003.jpg.5ea951381950b4087904f1681dc71b72.jpg

INFOGRAPHIC004.jpg.a0983a327d7f1e33fc6f68e959fdad0b.jpg

GSMArena

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

... (για να είμαστε δίκαιοι, το “gigabit download” οφείλεται στο Snapdragon 835 SoC της Qualcomm.... 

Κλείστε την παρένθεση βρε παιδιά, υπάρχουν και ψυχαναγκαστικοι εδω μέσα 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Μου αρεσουν τα sony smartphones(ναι ειμαι απ αυτους) αλλα το z5 premium ηταν μια overkill πατατια

Μου αρεσουν τα sony smartphones(ναι ειμαι απ αυτους) αλλα το z5 premium ηταν μια overkill πατατια

• Like 3
Δημοσ.

Μπράβο, έφεραν την "κενοτομία" σε αρκετούς τομείς των smartphones. Τώρα τι θέλουν; μπισκοτάκι!?

Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν πλέον...

• Sad 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, vAg0s97 είπε

Μπράβο, έφεραν την "κενοτομία" σε αρκετούς τομείς των smartphones. Τώρα τι θέλουν; μπισκοτάκι!?

Προσπαθώ να μαντέψω αν το "κενοτομία" το έγραψες επίτηδες με ε. Και καλά ειρωνικά ή απλά έκανες λάθος.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά SONY, φτιάξε πρώτα συσκευή που να ειναι 6 ιντσες και να μη μοιαζει με 10ιντσο ταμπλετ με τα μπεζελ και βλεπουμε

41 λεπτά πριν, vAg0s97 είπε

Εδω παρουσιάζει τον εαυτό της ως καινοτόμο η Apple, δεν θα το κάνει η Sony που εχει κανει actual innovation;

20 λεπτά πριν, fivdis είπε

Προσπαθώ να μαντέψω αν το "κενοτομία" το έγραψες επίτηδες με ε. Και καλά ειρωνικά ή απλά έκανες λάθος.

Image1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sony Xperia XZ2 Premium 250gr κινητο και τουβλο μαζι...Το πετας στο κεφαλι επίδοξου ληστη και τον αφηνεις στον τοπο...

Επεξ/σία από tolisrx8
  • Sad 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, BorrowedTime είπε

Καλά SONY, φτιάξε πρώτα συσκευή που να ειναι 6 ιντσες και να μη μοιαζει με 10ιντσο ταμπλετ με τα μπεζελ και βλεπουμε

Εδω παρουσιάζει τον εαυτό της ως καινοτόμο η Apple, δεν θα το κάνει η Sony που εχει κανει actual innovation;

Image1.png

Lol  και αναρωτιόμουν .......  δεν θα πεταχτεί κάποιος με το γνωστό Apple vs the world θέμα ??

Ευτυχως όχι πια . Εύγε, 

Και την επόμενη φορά στο Auto Moto σε thread "Αλλαγή ελαστικού" πάλι η Apple κάπως θα παίξει..... 

ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ  ? Μπα    η  ιδέα μου μάλλον.....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια εταιρεία σαν τη Sony με τόση τεχνογνωσία και υλικό δεν μπορεί να φτιάξει μια συσκευή της προκοπής.Πουλαει αισθητήρες σε όλους τους άλλους και δεν μπορεί να φτιάξει ένα τηλέφωνο να βγάζει φωτογραφίες.εχουν περάσει αρκετές συσκευές Sony από τα χέρια μου αλλά καμία δεν έμεινε.τελευταιο το XA1 ultra.τεραστιο,μέτριο και η κάμερα χαλιά παρόλο που είχα  διαβάσει καλές  κριτικες.Εαν συνεχίσουν έτσι πάει για κλείσιμο το μαγαζί.Με το να αναπολούν το παρελθόν δεν γίνεται τίποτα.οι τελευταιες καλες συσκευες που ειχαν φτιαξει ηταν στην εποχη της sony-ericsson μετα τίποτα το ιδιαιτερο.Κριμα για μια εταιρεία σαν αυτή.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, madtheo είπε

Ναι 4k μόνο για την gallery και panel LCD! Κρίμα που δεν έβαλε στις καινοτομίες και το design! 😂

Γιατί πρέπει όλοι να γουστάρουμε bezeless κινητά; Εμένα μου αρέσει πολύ το κινηματογραφικό bezel των Sony. Τουλάχιστον το βλέπεις κ λες Sony. Δεν είναι κινεζικο (όλα ίδια).

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...