Tasossoulis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω οθόνη 1080p 144Hz μέχρι 24"-25" ίντζες. Το build μου αυτή τη στιγμή είναι Z97-D3H, core i5 4590, nvidia 750ti black edition, 8gb RAM. Αρχικά σκεφτόμουν κάτι τέτοιο (1, 2, 3), και να περιμένω για nvdia 1160 αλλά επειδή όπως το κόβω θα βγει στην καλύτερη από Δεκέμβρη και η έκδοση της κάρτας μου δεν έχει display port για να βολευτώ προσωρινά, αποφάσισα να τσιμπήσω μια 1060 και αυτή την οθόνη. Πιστεύω οτι το G-sync θα βοηθήσει με το πέρασμα του χρόνου όπου δεν θα μπορώ να έχω 144+ fps σε κάποια παιχνίδια. Οπότε πιστεύω είναι καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω για οθόνη και να την έχω για αρκετά χρόνια παρά να χαλάσω περισσότερα χρήματα για κάρτα (πχ. 1070) μιας και είναι ήδη παλιά σειρά όπως και το υπόλοιπο build. Τα ποιο απαιτητικά παιχνίδια από αυτά που παίζω είναι το overwatch και το fortnite atm και κάποια single player που στην τελική δεν χρειάζομαι 200 fps. Θα ήθελα την γνώμη σας για την οθόνη, ποια έκδοση/εταιρία κάρτας να πάρω, αλλά και γενικά με την δική σας λογική και γνώση αν αυτό που σκέφτηκα είναι ορθό. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από Tasossoulis
panoc Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Όλα καλά, όλα ωραία, να μην ήταν TN... Σε IPS πρεπει να παει σε 1440p με πολυ περισσοτερα χρηματα εφοσον θελει gsync. 2
Fulgore Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 https://www.skroutz.gr/s/10938861/Lenovo-Y27g-RE.html VA panel G sync
Fulgore Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δεν το ξερω το Monitor και οταν ειχε πρωτο βγει ειχε φαει κραξιμο γιατι κοστιζε κοντα 650ευρω για 1080p monitor. Τωρα ειναι το φθηνοτερο g sync monitor της αγορας.
panoc Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, Fulgore είπε https://www.skroutz.gr/s/10938861/Lenovo-Y27g-RE.html VA panel G sync το θεμα ειναι οτι ειναι 27αρα, με οτι συνεπαγεται αυτο για desktop χρηση.
Fulgore Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Εγω την παραπανω την προτεινα καθαρα λογω του va panel μιας και εγινε λογος για τα tn panel.
Heybro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, panoc είπε το θεμα ειναι οτι ειναι 27αρα, με οτι συνεπαγεται αυτο για desktop χρηση. Σαν τιμη ειναι χωμα παντως αυτες τις μερες μπηκε στα 399 οποτε ειναι ευκαιρια. Και το 1080p καθε αλλο παρα κακο ειναι ειδικα με την 1060 που στα 1440p δεν θα την παλευε καθολου ουτε για 60hertz ενω στα 1080 εχει σε αρκετα παιχνιδια 80-90fps οποτε θα πιασει τοπο το gsync.
panoc Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 17 λεπτά πριν, Heybro είπε Σαν τιμη ειναι χωμα παντως αυτες τις μερες μπηκε στα 399 οποτε ειναι ευκαιρια. Και το 1080p καθε αλλο παρα κακο ειναι ειδικα με την 1060 που στα 1440p δεν θα την παλευε καθολου ουτε για 60hertz ενω στα 1080 εχει σε αρκετα παιχνιδια 80-90fps οποτε θα πιασει τοπο το gsync. Σαν οθονη για παιχνιδια μπορει να ειναι εξαιρετικη αλλά για οτιδηποτε αλλο απλα δεν. Αναγκαζομαι να κατσω πολλες φορες μπροστα απο Dell SE2717H και η κατασταση ειναι τραγικη ειτε αυτο αφορα browsing ειτε office applications, οπτιδηποτε δηλαδη δεν ειναι παιχνιδια... Βεβαια ειναι και το οικονομικο ενα θεμα, ειδικα οταν καποιος θελει gsync. Απο την αλλη ειμαι της αποψης οτι οθονη δεν παιρνεις καθε μερα, ουτε καθε χρονο, ουτε καν ισως καθε πενταετια, ειναι παντα πολυ πιο πιθανο να αλλαξεις καρτα σε 1-2 χρονια ή ακομα και ολοκληρο συστημα παρα οθονη. Οποτε μια καλη οθονη ειναι επενδυση, καλυτερα να εχεις μεχρι την επομενη αναβαθμιση χαμηλα frames ή να παιζεις με χαμηλες ρυθμισεις παρα να φας στη μαπα για πολλα χρονια 27αρα 1080p.
Heybro Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, panoc είπε Σαν οθονη για παιχνιδια μπορει να ειναι εξαιρετικη αλλά για οτιδηποτε αλλο απλα δεν. Αναγκαζομαι να κατσω πολλες φορες μπροστα απο Dell SE2717H και η κατασταση ειναι τραγικη ειτε αυτο αφορα browsing ειτε office applications, οπτιδηποτε δηλαδη δεν ειναι παιχνιδια... Βεβαια ειναι και το οικονομικο ενα θεμα, ειδικα οταν καποιος θελει gsync. Απο την αλλη ειμαι της αποψης οτι οθονη δεν παιρνεις καθε μερα, ουτε καθε χρονο, ουτε καν ισως καθε πενταετια, ειναι παντα πολυ πιο πιθανο να αλλαξεις καρτα σε 1-2 χρονια ή ακομα και ολοκληρο συστημα παρα οθονη. Οποτε μια καλη οθονη ειναι επενδυση, καλυτερα να εχεις μεχρι την επομενη αναβαθμιση χαμηλα frames ή να παιζεις με χαμηλες ρυθμισεις παρα να φας στη μαπα για πολλα χρονια 27αρα 1080p. Αναλογα τι κανει ο φιλος. Μια 27αρα 1080p οντως εχει πολυ χαμηλο ppi στα 81.59 Και σωστα γραφεις οτι δεν κανει για κατι αλλο περα απο gaming που εκει δεν εχει προβλημα. Αν υπαρχει η ιδια σε 24/25 1080p θα ειναι το ιδανικο. Οι οθονες εχουν τεραστια πτωση τιμης καθημερινα. Να δωσεις 800-900 για μια οθονη και σε λιγο καιρο να εχει 400-500 ειναι λιγο κριμα. Σιγουρα ειναι επενδυση αλλα κυριως ειναι τι θελει ο καθενας και τι πραγματα κανει. Με μια 1060 σε 2K θα φαει πολυ ζορι στα fps ειδικα στα παιχνιδια του 2018 και μετα. Αν μπορει να παει σε 1070 το σκεφτεται και για 2K μην του βγουν και τα ματια. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από Heybro
Tasossoulis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Να πω αρχικά οτι θέλω 24"25", οπότε δεν υπάρχει λόγος για 1440p. To 1080p με ικανοποιεί. Με μια γρήγορη έρευνα σε reviews για την lenovo δεν είδα και τα καλύτερα για να πω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη μιας και δεν το έψαξα και πολύ γιατί δεν με ενδιέφερε. Το επόμενο βήμα [εάν δεν έπαιρνα 1080p TN (250-400€)] θα ήταν κάτι τέτοιο, το οποίο είναι πολυέξοδο για μένα στην παρούσα φάση, συν του οτι θα χρειαζόμουν βαρβάτη κάρτα κτλ, και η κίνηση αυτή θα έπρεπε να γίνει με το καινούργιο έτος, όπου θα έχουν βγει καινούργιες σειρές CPU's-GPU's. Όποτε η οθόνη που θα διαλέξω θα είναι κατά 90% η Acer Predator XB1 XB241H. Από κάρτα έχετε κάτι να προτείνετε εταιρεία/μοντέλο; Πολλές φορές απ' όσο θυμάμαι κάποιες εκδόσεις είναι ποιο αθόρυβες ή έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες κτλ. P.S.: Σε περίπτωση που η οθόνη έχει κάποιο ελάττωμα, επικοινωνώ με το κατάστημα και τη στέλνω πίσω ( ποιος πληρώνει μεταφορικά πήγαινε έλα; ) ή στέλνω mail στην εταιρεία; 1
Tasossoulis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Για παράδειγμα αυτές εδώ έχουν 80 € διαφορά (1, 2)θα άξιζε να πάρω κάποια άλλη από την πιο φθηνή?
Acmilangr2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 29 λεπτά πριν, Tasossoulis είπε Για παράδειγμα αυτές εδώ έχουν 80 € διαφορά (1, 2)θα άξιζε να πάρω κάποια άλλη από την πιο φθηνή? όχι. Την φθηνή θα πάρεις μεταξύ αυτών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα