Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, θα ήθελα τη βοήθειά σας για την αντικατάσταση του τωρινού κινητού μου:

1) Το ποσό που διαθέτουμε:  500-600€ καινούργιο ή μεταχειρισμένο και χωρίς να είναι απαραίτητο να εξαντληθεί το ποσό
2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά):  Ομιλία & Μηνύματα, Φωτογραφική, Ηλ. Ταχυδρομείο
3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε:  5,5''-6" ή τέλος πάντων ένα μέγεθος που να μπορεί να κρατηθεί από ένα φυσιολογικό χέρι.
4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): Ναί και στα δύο και γενικά σε όλα τα καλούδια που μας έχουν καλομάθει...  :-)
5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες;  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM;  Όχι
7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM;   Όχι απαραίτητα
8.) Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα;  Είναι σημαντικό το ανανεωμένο λογισμικό, αλλά όχι σημαντικότερο από κάποια άλλα χαρακτηριστικά
9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα;  Όχι
10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;  Μάλλον Ανδροειδές
11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία;  Ναί
12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα;  Κατά προτίμηση αγορά εντός ΕΕ
13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης);   Όχι
14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο;  Ακόμη και μεταχειρισμένο, ειδικά αν βρεθεί κορυφαίο κινητό στη σωστή τιμή

Το κινητό προορίζεται να αντικαταστήσει το Galaxy S7, οπότε τα χαρακτηριστικά του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον καλύτερα από το παλιό, να αποτελεί τρόπον τινά μια αισθητή/ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με το S7.

Σας μερσώ εκ των προτέρων  😉

Δημοσ.

Αν θες να ξεφύγεις από την Samsung και να δοκιμάσεις κάτι άλλο υπάρχουν επιλογές.

Π.χ Huawei P20,Mi mix 2s,Mi8,OnePlus 6 κλπ.

Όλα αυτά από έξω φυσικά για να γλωσεις και κανένα φράγκο.

Τώρα υπάρχει όμως ένα δίλημμα....το θέμα τις εγγυήσεις που νομίζω όλα αυτά που σου είπα δεν νομίζω να μπορούν να ανταγωνιστούν την Samsung.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για να εξοικονομήσω 100€ να πάρω το S8 έναντι του S9,

εκτός αν υπερτερεί το S8 σε κάποιους τομείς έναντι του S9   🤔

11 ώρες πριν, saruman123 είπε

Αν θες να ξεφύγεις από την Samsung και να δοκιμάσεις κάτι άλλο υπάρχουν επιλογές.

Π.χ Huawei P20,Mi mix 2s,Mi8,OnePlus 6 κλπ.

Όλα αυτά από έξω φυσικά για να γλωσεις και κανένα φράγκο.

Τώρα υπάρχει όμως ένα δίλημμα....το θέμα τις εγγυήσεις που νομίζω όλα αυτά που σου είπα δεν νομίζω να μπορούν να ανταγωνιστούν την Samsung.

Για να είμαι ειλικρινής δε θα με "χαλούσε" μια αλλαγή κατασκευαστή και καλόβλεπα την περίπτωση του 1+6, αλλά μόλις διάβασα πως δεν είναι τόσο καλά αδιαβροχοποιημένο όσο το S9, οπότε μάλλον απορρίπτεται...  😥

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Commendatore είπε

Ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για να εξοικονομήσω 100€ να πάρω το S8 έναντι του S9,

εκτός αν υπερτερεί το S8 σε κάποιους τομείς έναντι του S9   🤔

Για να είμαι ειλικρινής δε θα με "χαλούσε" μια αλλαγή κατασκευαστή και καλόβλεπα την περίπτωση του 1+6, αλλά μόλις διάβασα πως δεν είναι τόσο καλά αδιαβροχοποιημένο όσο το S9, οπότε μάλλον απορρίπτεται...  😥

Να σου πω την αλήθεια την αδιαβροχοποίηση δεν την πολλή εμπιστεύομαι γενικά σε κάθε κινητό.

Το να πέσουν κάποιες σταγόνες κλπ ναι εκεί να το καταλάβω,αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα εσύ αν θες κινητό "υποβρύχιο" εκεί τότε αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.

Για 100 ευρώ διαφορά σαφέστατα πας στην επόμενη γενιά γιατί γενικά θα σου αντέξει 1 χρόνο περισσότερο. Η διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ είναι σημαντική και θα κάνει διαφορά στο πόσο θα αντέξει στο χρόνο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, saruman123 είπε

Να σου πω την αλήθεια την αδιαβροχοποίηση δεν την πολλή εμπιστεύομαι γενικά σε κάθε κινητό.

Το να πέσουν κάποιες σταγόνες κλπ ναι εκεί να το καταλάβω,αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα εσύ αν θες κινητό "υποβρύχιο" εκεί τότε αλλάζει το πράγμα.

Προφανώς και δεν αναφέρθηκα σε κινητό "υποβρύχιο" και ούτε τρέφω αυταπάτες σχετικά με την υδατοστεγανότητα.

Οφείλω όμως να παραδεχθώ πως σε κάποιες περιπτώσεις που έπεσε υγρό πάνω στο S7, δεν έπαθε το παραμικρό!

Κατά τα φαινόμενα η πιστοποίηση IP68 μοιάζει να είναι επαρκής για συνήθη χρήση. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός πως η 1+ δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποια πιστοποίηση και αρκείται στην διαβεβαίωση πως μερίμνησαν για κάποια αδιαβροχοποίηση.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Commendatore είπε

Οφείλω όμως να παραδεχθώ πως σε κάποιες περιπτώσεις που έπεσε υγρό πάνω στο S7, δεν έπαθε το παραμικρό!

Και σε ένα redmi note 4 έχει γίνει αυτό και δεν έπαθε τίποτα.

Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε.

56 λεπτά πριν, Commendatore είπε

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός πως η 1+ δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποια πιστοποίηση και αρκείται στην διαβεβαίωση πως μερίμνησαν για κάποια αδιαβροχοποίηση.

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει (και ούτε πρόκειται)εγώ πιστεύω ότι έχει.

Μην μου πεις για βιντεάκια που βυθίζουν το κινητό και τέτοια γιατί δεν τα πιστεύω.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, saruman123 είπε

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει (και ούτε πρόκειται)εγώ πιστεύω ότι έχει.

Μην μου πεις για βιντεάκια που βυθίζουν το κινητό και τέτοια γιατί δεν τα πιστεύω.

Μα δεν τίθεται κάποιο θέμα για το αν διαθέτει ή όχι...

Το θέμα είναι εάν θα αποδειχθεί επαρκής!  :-)

Σήμερα πρόλαβα και μίλησα με κάποιους υπαλλήλους σε 2 καταστήματα και η πλεοψηφία τους μου πρότεινε το Huawei έναντι του Samsung.

Μοιάζει πολυ καλό κινητό, αλλά ξεφεύγει λίγο η τιμή του και χωρίς να διαθέτει και αυτό την αδιαβροχοποίηση του σάμι   🤔

Καποιοι προτείνουν και το Google, άλλοι ακόμη και το HTC...  λες και δεν ηταν ήδη δύσκολη η επιλογή, προστέθηκαν και αυτά στο λογαριασμό

Δημοσ.

Πάρε τοτε το S9 να ξεμπερδευεις μια και προέρχεσαι από Samsung,που έχει και την πιστοποίηση τις αδιαβροχοποίησης που θες και να έχεις ας πούμε το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, saruman123 είπε

Πάρε τοτε το S9 να ξεμπερδευεις μια και προέρχεσαι από Samsung,που έχει και την πιστοποίηση τις αδιαβροχοποίησης που θες και να έχεις ας πούμε το κεφάλι σου ήσυχο.

Το samy εξακολουθεί να είναι μια ολοκληρωμένη και ασφαλής επιλογή, αλλά εξαντλεί το διαθέσιμο ποσό.

Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσα να εξοικονομήσω κάποια χρήματα χωρίς να κάνω σημαντικούς συμβιβασμούς στα χαρακτηριστικά και να αναβαθμίσω το S7 κυρίως στο θέμα της φωτογραφικής, της αυτονομίας και της αναβαθμισημότητας (δεδομένου ότι η έκδοση 8.0 του λειτουργικού θα είναι και η τελευταία που θα πάρει).

Προφανώς και δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αλλά το vfm για συσκευές με 2-4 χρόνια ζωής είναι αρκετά σημαντικό!

Συνοψίζοντας (αν έχω καταλάβει καλά) οι αξιόλογες εναλλακτικές είναι:

--- Μεταχειρισμένα (έως πολύ μεταχειρισμένα)

• Galaxy S9+
  • Google Pixel 2XL
  • Huawei P20 Pro
  • HTC U12

--- Καινούργια

• Oneplus6
  • Xiaomi Mi mix 2s
  • Xiaomi Mi8

Εάν νομίζετε πως κάποιο από τα παραπάνω δεν αξίζει να είναι στη λίστα, τότε να το διαγράψω.

Εάν πάλι γνωρίζετε κάποιο το οποίο θα μπορούσε να μου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις ευχαρίστως να το συμπεριλάβω...!  

Επεξ/σία από Commendatore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Commendatore είπε

Το samy εξακολουθεί να είναι μια ολοκληρωμένη και ασφαλής επιλογή, αλλά εξαντλεί το διαθέσιμο ποσό.

Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσα να εξοικονομήσω κάποια χρήματα χωρίς να κάνω σημαντικούς συμβιβασμούς στα χαρακτηριστικά και να αναβαθμίσω το S7 κυρίως στο θέμα της φωτογραφικής, της αυτονομίας και της αναβαθμισημότητας (δεδομένου ότι η έκδοση 8.0 του λειτουργικού θα είναι και η τελευταία που θα πάρει).

Προφανώς και δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, αλλά το vfm για συσκευές με 2-4 χρόνια ζωής είναι αρκετά σημαντικό!

Συνοψίζοντας (αν έχω καταλάβει καλά) οι αξιόλογες εναλλακτικές είναι:

--- Μεταχειρισμένα (έως πολύ μεταχειρισμένα)

• Galaxy S9+
  • Google Pixel 2XL
  • Huawei P20 Pro
  • HTC U12

--- Καινούργια

• Oneplus6
  • Xiaomi Mi mix 2s
  • Xiaomi Mi8

Εάν νομίζετε πως κάποιο από τα παραπάνω δεν αξίζει να είναι στη λίστα, τότε να το διαγράψω.

Εάν πάλι γνωρίζετε κάποιο το οποίο θα μπορούσε να μου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις ευχαρίστως να το συμπεριλάβω...!  

Εγώ σου είπα για το 1+6 εκτός τις αδιαβροχοποίησης)που στην τελική 569€ κάνει οπότε πάλι φτάνεις στο διαθέσιμο ποσό.

Σαν ποιο φτηνές λύσεις είναι τα Xiaomi .

Για τα μεταχειρισμένα θέλει αρκετό ψάξιμο και όχι πάρα πολύ μεταχειρισμένα.

Επεξ/σία από saruman123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, saruman123 είπε

Εγώ σου είπα για το 1+6 εκτός τις αδιαβροχοποίησης)που στην τελική 569€ κάνει οπότε πάλι φτάνεις στο διαθέσιμο ποσό.

Σαν ποιο φτηνές λύσεις είναι τα Xiaomi .

Για τα μεταχειρισμένα θέλει αρκετό ψάξιμο και όχι πάρα πολύ μεταχειρισμένα.

Για τα μεταχειρισμένα είναι όπως τα λές...Δεν πρέπει να είναι πολύ μεταχειρισμένα και φυσικά αναλαμβάνεις έναν κίνδυνο.

Οι "προστασίες" των ebay και PayPal πάνε περίπατο όταν στραβώσει το πράγμα...

Δεν έχω αποκλείσει το 1+ οριστικά, ειδικά από τη στιγμή που έχω συμπεριλάβει και άλλα κινητά που δεν πληρούν την προδιαγραφή ΙΡ68.

Ποιά είναι τα βασικότερα μειονεκτήματα των Xiaomi (πέραν της αναγνωρισιμότητας και της εγγύησης) έναντι των άλλων προτάσεων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...