Προς το περιεχόμενο

Ποια καρτα TV-tuner/video capture να επιλεξω??? επειγον

ledbyzeppelin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να αγορασω μια καρτα TV-tuner η οποια θα κανει video capture για να περναω απο το βιντεο και την αναλογικη βιντεοκαμερα στο pc και επειτα να τα "καιω" σε DVD ! μ ενδιαφερει να ειναι Stereo να μπορω να "σπασω" το Filmnet (τα προγραμματακια στο insomnia κανουν?) , και γενικα να εχει καλη αποδοση εικονας απο TV και τα δεδομενα που περναω απο το βιντεο να περναν σε 720x480 (DVD format) χωρις κοψιματα στην κινηση και καλη ποιοτητα!

Εχω ενα Athlon Xp 2600+ , 512(2x256 kingston 3200)mb RAM , 2 HD drives (Maxtor 6Y80M0 80GB - 8MB CACHE - SERIAL ATA , 20GB seagate ata133) , μια CLUB3D Geforge FX5200 :( και DVD-R NEC ND1300A.

Eχω ριξει μια ματια στην PINNACLE PCTV PRO , PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO , HAUPPAUGE WINTV PRIMIO FM ....

Σκεφτομαι για την Pinnacle , εσεις τι λετε? τι εχετε να μου προτεινετε? η τιμη δεν θελω να ξεπερνα τα 100 € ... Περιμενω γνωμες! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη θέση σου θα πήγαινα για την PixelView, λόγω απόδοση/τιμή και θα τη λειτουργούσα με 3rd party drivers (π.χ. BtWinCap ή τους tweaked drivers από http://www.iuvcr.com) και για θέαση το DScaler. Για capture υπάρχουν πολλά καλά και freeware προγραμματάκια. Π.χ. για capture από το tuner προτείνω το VirtualVCR. Πήγαινε και μια βόλτα από το http://www.tv-cards.com για τεστ,links κ.ά.

Ρε συ φίλε parsifal , δοκιμασα τους btwcap και τα windows (xp) αφου εβαζα τους drivers απο το install μου ζητουσαν αλλους drivers γιατι η συσκευη ηταν <<unknown>> .. Σου εβγαλε κανενα τετοιο προβλημα ; Εχω την Prolink PixelView Pro (BT878P).

Auto pou les gia to filmnet exei na kanei sxesi me tin cpu sou i opoia einai arketa grigori. Ostoso prepei na koitakseis to chipset tis TV kartas sou na einai simvato me ta programma ta apokodikopioiseis (psakse se kana manual apo ta progs kai des). Epeita, gia na exeis ixo stereo kai na kanei kato apo 100 euro to vrisko kommataki xlomo.Kai de nomizo i pinnacle na exei vgalei tetoio modelo.

I elpis pethainei panta last opote tptis den apokleite. Pantos i pixelview nomizo oti krataei kaliteri isorropia sti sxesi timi/poiotita.

Φιλε GIA_Blackmore , την Pinnacle PCTV pro την εχω βρει ηδη σε καταστημα με 100€ και εχει στερεο ηχο και Fm radio.... νομιζω οτι ειναι αρκετα καλη καρτα αλλα λιγο υπερτιμημενη! Γι αυτο θελω να μου προτεινετε μια καρτα με τα ιδια χαρακτηριστικα αλλα σε φτηνοτερη τιμη , εαν υπαρχει!

Η Prolink pixelview pro εχει Mpeg2 encoder ? γιατι μ ενδιαφερει να περνω απο το βιντεο και την βιντεοκαμερα μου σε DVD ποιοτητα! Βλεπω οτι ειναι αρκετα φτηνη αλλα , ειναι στα ιδια επιπεδα hardware με την Pinnacle pctv pro? δωστε κι αλλες προτασεις αν υπαρχουν! :D

Koita nomizo pos den einai anagki na ipostirizei KAI to hardware mpeg 2 encoding ,xoris na mai sigouros. Aplos den tha einai realtime. Tha mporei na to kaneis meso allo programmaton tin simpiesi pou thes gia to dvd. Me to nero express gia pradeigma.

Κι εγω ετσι νομιζω :D , χθες ψαχνοντας σε καταστηματα για καρτα , πηγαινω στο καταστημα που βρηκα την pinnacle pctv pro με 100€ (MATSOYKAS) και ρωτοντας τον πωλητη για καρτα την οποια θα μπορω να χρησιμοποιω για μεταφορα απο βιντεο και VideoCam σε DVD και να εχει και TV-tuner , μου προτεινε μια της Pinnacle με 250 € !!!!! :shock: και ρωτοντας τον για τισ φτηνοτερες καρτες (pinnacle pctv , prolink pixelview ....) μου ειπε οτι αυτες κανουν μεν capture αλλα η ποιοτητα τους ειναι τραγικη και το μονο που θα μπορεσω να κανω θα ειναι κανα capture σε 160χ120 αν θυμαμαι καλα!!!! αντε το πολυ σε αναλυση VCD!!!

Tωρα υπαρχουν 2 περιπτωσεις : η ο τυπος μου λεγε την αληθεια , η ηθελε να μου πουλησει κατι ακριβοτερο!!!!

Εγω απ οτι ξερω οι καρτες που δεν εχουν hardware encoder se MPEG2 μπορουν να το κανουν μεσω software αρα χρειαζονται υπολογιστικη δυναμη , εγω με Athlon XP 2600 + πιστευω οτι εχω υπεραρκετη υπολογιστικη δυναμη για να κανω τη δουλεια μου , οποτε γιατι να πληρωσω πολλα παραπανω για μια καρτα με hardware encoder , ενω μπορω να κανω τη δουλεια μου πολυ φτηνοτερα????

Μας πουλευουν οι πωλητες για να μας τα παρουν ???? :evil:

Η εγω κανω λαθος ???? :(

Αυτό με το hardware mpeg2 encoding σε κάρτες tuner είναι μία ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ! Ο τύπος που σου πρότεινε την ακριβή της Pinnacle είχε εν μέρει δίκιο. Αυτές οι κάρτες χρησιμοποιούν την CPU για το encoding, όμως δεν έχουν και τραγικές απαιτήσεις. Ανάλογα με τις διαστάσεις του frame και την ταχύτητα του σκληρού, μπορεί και ένας P3-800 ή ένας Athlon-700 να είναι αρκετός. Οι ακριβές κάρτες έχουν το πλεονέκτημα ότι κάνουν digitize σε πραγματικό χρόνο. Για σκεφτείτε όμως, αν η πηγή video που έχετε είναι ήδη αποθηκευμένη σε κάποιο μέσο (π.χ. DVD) δεν θα πάρετε καλύτερη ποιότητα με 2pass ή και παραπάνω (π.χ. CinemaCraft Encoder) encoding? Όσο για πηγές broadcast (βλέπε κανάλια TV), μπορούμε πρώτα να κάνουμε capture με έναν μη απωλεστικό codec (huffyuv-θέλει πολλά gigabytes, mjpeg-απωλεστικός, άριστη ποιότητα,μικρότερες απαιτήσεις σε χώρο) και μετά μετατροπή σε mpeg(1,2,4)

@FireFoxGR:

Αν θυμάμαι καλά, στο readme των btwincap γράφει ότι πρέπει πρώτα να έχεις εγκατεστημένους τους επίσημους drivers της κάρτας ή να φαίνεται στο control panel-system η συσκευή στην κατηγορία other devices ή κάτι τέτοιο. Για ξαναδές το

Leadtek Winfast TV 2000-XP Deluxe

70 Euro

A Π Α Ι Χ Τ Η ! ! !

Εχεις καταφέρει να κάνεις εγγραφή σε ανάλυση 720*576 με bitrate 5000kbps ώστε να βγει ένα dvd καλής ποιότητας?εγώ με την ίδια κάρτα δεν μπορώ να κάνω Mpeg2 μεγαλύτερο 352*288 χωρίς κολλήματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...