Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοήθεια των μελών για να επιλέξω ένα 2Κ monitor σε συνδυασμό κάρτας γραφικών. Το υπάρχον σύστημα είναι :

Case: Aerocool Quartz PRO

PSU: Seasonic 750W Platinum 

Mobo: AsrockTaichi x399

CPU: AMD Threadripper 1920X

RAM: 16GB quad channel 3200Mhz

Cooling : Corsair H115i Hydro 

SSD: Samsung 500 gb  PRO 

HDD :  1TB WD

Monitor 21.3 LG Ledo

GPU: AMD  R9 320X

Αρχικά το budget πάει στα ~800€.

Η χρήση είναι για Ταινίες Games και software γεοπληροφορικης  ( ARCGIS,  ENVI, Προγράμματα simulation ),Photospop

Θέλω 2Κ λόγο  (κατά την γνώμη μου) καλύτερη αναλογία στις 27 ίντσες που σκέφτομαι να πάω. VA η IPS? 

Για ταινίες θέλω να έχει βαθύ σκούρα και γρήγορη απόκριση σε σκηνές δράσης. (144Hz η 75?)

Στα games δεν με πειράζει να μην έχει χαμηλό ms(1-5) καθώς δεν σκοπεύω να το εκμεταλλευτώ πλήρως  . Κυρίως παίζω lol, cs, lineage, murder soul suspect, Battlefield 1.

Σαν επιλογές έβλεπα (αλλά δεν έχω καταλήξει )

Samsung 27CHG70

Samsung C27H711

Acer KG271U

Τα προγράμματα υποθέτω πως απαιτούν v memory  ~8GB και γενικά αποδοτική κάρτα. Αποφεύγω AMD λόγο θερμοκρασιών /απόδοση.

Οπότε για GPU έβλεπα gtx 1080 μεταχειρισμενη μονόδρομο, βαριά gtx 1070 καινούρια ώστε να υποστηρίξει εφαρμογές  και παιχνίδια στα 2Κ.

Έχετε κάτι να προτείνετε σαν combo ?

Θα μπορούσα να τα παραγγείλω από αλλού για να έρθουν πιο οικονομικά? 

Ευχαριστώ πολύόσους ασχοληθούν καθώς έχω φτάσει σε αδιέξοδο! 

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Valous είπε

Για ταινίες δεν σε ενδιαφέρουν τα hz.

Για αρχή σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Σε γρήγορες σκηνές δράσης τι παίζει ρόλο αν όχι τα Hz? Πίστευα ότι αυτό είναι το factor. 

Δημοσ.
1 hour ago, yourfear1 said:

Για αρχή σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Σε γρήγορες σκηνές δράσης τι παίζει ρόλο αν όχι τα Hz? Πίστευα ότι αυτό είναι το factor. 

Οι ταινιες ειναι γυρισμενες σε 24fps, οποτε οσα hz και να εχει το monitor σου δεν θα δεις διαφορα. 

• Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Οπότε το Monitor της Samsung στα 144hz είναι overkill;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yourfear1 είπε

Οπότε το Monitor της Samsung στα 144hz είναι overkill;

Για τις ταινίες ναι, δεν υπάρχει λόγος. Για το battlefield αν θέλεις να παίζεις αρκετά τα 144hz είναι ότι χρειάζεσαι. Αλλά απορώ πως σε 800€ θα ''χωρέσουν'' και gtx1080 και το monitor της samsung (στην δεύτερη αναφέρομαι).

Δημοσ.

Για 1440p με 144hz σε αυτό το budget, δεν. Θες τουλάχιστον 1080.

Θα πρέπει να δεις τι θες παραπάνω. 1440p με περιορισμούς στα παιχνίδια ή 1080p που θα είσαι πιο άνετα στα παιχνίδια.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jeandoumpier είπε

Για τις ταινίες ναι, δεν υπάρχει λόγος. Για το battlefield αν θέλεις να παίζεις αρκετά τα 144hz είναι ότι χρειάζεσαι. Αλλά απορώ πως σε 800€ θα ''χωρέσουν'' και gtx1080 και το monitor της samsung (στην δεύτερη αναφέρομαι).

Περίπου 400 μεταχειρισμενη πάει μια gtx 1080. Οπότε μου μένουν 400 για Monitor . Σκέφτομαι να το πάρω από Amazon και πάει 450€ με free shipping.  Οπότε πιστεύω το πετυχαίνω.

2 ώρες πριν, greg4 είπε

Για 1440p με 144hz σε αυτό το budget, δεν. Θες τουλάχιστον 1080.

Θα πρέπει να δεις τι θες παραπάνω. 1440p με περιορισμούς στα παιχνίδια ή 1080p που θα είσαι πιο άνετα στα παιχνίδια.

Πιστεύω πως με 1080 και το Samsung 27CHG70 θα είμαι άνετος. Αναγκαστικά θα ανέβω ένα 50 για το Monitor.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, yourfear1 είπε

Περίπου 400 μεταχειρισμενη πάει μια gtx 1080.

Βρήκες εδώ 400€ την 1080; Κυμαίνονται υψηλότερα συνήθως. Αλλά αν την βρήκες οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...