Προς το περιεχόμενο

Tαχυτητα αναγνωσης και εγγραφης dvd NEC-ND1300A

ledbyzeppelin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια , ειναι ολα ρυθμισμενα σε DMA! Αν τα γυρισω σε PIO mode θα σερνονται ολα!

Απο την αρχη ηταν ολα τα drives μου ρυθμισμενα σε Ultra Dma mode 2.

Αρα καπου αλλου ειναι το προβλημα! :( :evil:

Δημοσ.

Είναι απλά τα πράγματα σχετικά με το DMA. Απ'τα Windows 2000 και μετά υπάρχει ένα bug που έχει ως αποτέλεσμα : Όταν κάποιο δισκάκι δίνει λάθη στην ανάγνωση, το λειτουργικό αρχίζει να ρίχνει την ταχύτητα και το UDMA Mode για να κάνει καλύτερο error correction. Το θέμα είναι ότι μετά δεν τα επαναφέρει. Γι' αυτό πρέπει, όπως ο φίλος ανέφερε ήδη, να απεγκαταστήσεις από το Control Panel->System->Hardware->Device Manager->IDE ATA/ATAPI Controllers τον οδηγό του controller που έχει επιστρέψει σε PIO Mode, και μετά να κάνεις reset, οπότε και θα γίνουν auto-detect με το ανώτερο δυνατό mode ενεργοποιημένο (UDMA2 σε optical drives, UDMA6 σε νέους σκληρούς).

Δημοσ.

Mετα απο αρκετο ψαξιμο , κατεληξα στο εξης:

Οταν διαβαζει αυθεντικα DVD δεν υπαρχει κανενα προβλημα , πιανει υψηλες ταχυτητες. Οταν βαζω αντεγραμμενα (PRINCO) τοτε διαβαζει σε μικροτερες ταχυτητες.

Παραδειγμα , ενα αυθεντικο DVD με το Νerospeed το διαβασε απο 5χ-12χ

ενω σε αντεγραμμενο οι ταχυτητες ηταν αντιστοιχα απο 2,2χ-6χ!

Οποτε στο DMA δεν υπηρχε το προβλημα , αφου απο την αρχη ηταν ενεργοποιημενο κανονικοτατα :)

Ολα καλα ως εδω , οποτε το μονο προβλημα που δεν λυθηκε ειναι γιατι δεν γραφει τα DVD-R της PRINCO σε 4χ , και τα γραφει μονο σε 2χ??? :shock:

Δημοσ.

Γιατί τα Princo είναι κακής ποιότητας. Το δικό μου έγραψε 2-3 σε 4x αλλά δε διαβαζόταν από την πρώτη στιγμή. Αυτά που γράφτηκαν σε 2x δε διαβάζονται καλά μετά από λίγο καιρό. Προτίμησε τα Ritek που είναι ελάχιστα ακριβότερα, αλλά πολύ καλύτερα. Στο verification του Nero, όλα τα Ritek είναι ΟΚ ενώ το 1 στα 2 Princo παρουσιάζει προβλήματα.

Σχετικά με τις ταχύτητες, όλα τα μηχανήματα διαβάζουν τα DVDR σε μικρότερη ταχύτητα απ'ότι τα original δισκάκια. Απλά με τα Princo είναι λίγο χειρότερη η κατάσταση.

Δημοσ.

Thanks dim_b ! Μαλλον θα παω για αλλαγη σε μαρκα DVD-R , τα PRINCO μαλλον ειναι ψιλομαπα!!!! Αν και μεχρι τωρα ολα οσα εγραψα σε 2χ πηγαινουν μια χαρα , και δεν μου παρουσιασαν κανενα προβλημα! Θα δοκιμασω τα Ritek εχω ξανακουσει για αυτα.... :D

Λετε να δοκιμασω DVD+R ? Λεγεται οτι ειναι καλυτερα ποιοτικα απο τα DVD-R , το μονο που φοβαμαι ειναι η συμβατοτητα τουσ με το DVD-Player που εχω στην τηλεοραση μου!!! :shock:

Κι επειδη με ενδιαφερει να μη χανω τα δεδομενα μου απο τα δισκακια που εχω γραψει , προτεινετε μου ποια μαρκα να χρησιμοποιω , κι ας ειναι και ακριβοτερα απο τα PRINCO που αποδειχτηκαν οχι και τοσο "ποιοτικα" :mrgreen:

Δημοσ.

Xalara Taiyo Yuden, pane kai 8x efkola

1,35€ to kommati apo DiskImpex (xwris kouti kai mono 50des ;) )

xaxa, oute kampania na tous ekana shmera :P Apla eimai poly efxaristimenos apo ta diskakia

Δημοσ.

File mou oso apisteyto ki an akougetai enas filos mou, genetzhs, eixe akrivos to idio problhma. Dokimasame ta panta ki omos ta princo me 4x den mporouse na ta grapsei k evgaze mhnyma "Calibration Error". Akou na deis, egrapse me sony dvd diskakia k meta ta princo ta egrafe kanonika. Des

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=373150

To apotelesma einai ayto pou sou proanefera s'ayto to post

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...