ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Eχω ενα συστημα Athlon Xp 2600+ (barton) , με μητρικη Jetway V600DAP (Via KT600) , 512 mb Kingston μνημες (2x256) , 2 σκληρους(Μaxtor S-ata 80Gb, Seagate Ata133 20Gb) , και 2 DVD drives , ενα Sony 16x και το ΝEC- ND1300A . Tο προβλημα που εντοπιζω ειναι οτι διαβαζει DVD σε ταχυτητες που μετα βιας φτανουν το 6-7x , (NEC) , to Sony ειναι ελαφρως πιο γρηγορο . Το ιδιο ΝΕC το xω βαλει σε φιλο μου με παλιοτερο Celeron 1700 με 256 μνημη , και πιανει πολυ καλυτερες ταχυτητες απ το δικο μου! εως 12χ σχεδον (που ειναι ι τιμη που δινει η εταιρια) , επισης δοκιμασα πολλες φορες να γραψω DVD-R PRINCO se 4x και δεν μου τα γραφει , ενω στο αλλο μηχανημα τα καιει ανετα σε 4χ! Τι μπορει να τρεχει? εβαλα τελευταιο firmware (1.0A) για το ΝΕC, το εκανα master μηπως φταιει αυτο , το αφησα ως μονο drive ..... καμια αλλαγη!!! Υποπτευεστε τιποτα αλλο??? Λετε να φταιει η καρτα γραφικων? (FX5200) xaxa (kidding) Περιμενω απαντησεις!
dreamcast Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 to mono pou mporw na skeftw einai:window xp prob! trofodosia!gia auta pou les prepei na exeis panw apo 400watt trofodwsia!
ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Κι εγω σκεφτομαι οτι φταινε τα Windows Xp , να και εχω κανει πολλα format , εβαλα και service pack 1 , τα ιδια , τροφοδοτικο εχω 350 watt ... και το μηχανημα που δοκιμασα με celeron εχει λιγοτερα .... οποτε δεν ξερω τι να σκεφτω ... αλλαξα επισης τα ata καλωδια και εβαλα τα νεου τυπου μηπωσ φταινε αυτα... τιποτα , σκεφτικα μηπως φταιει η motherboard , αλλα ολα χλωμο μου φαινονται , το pc μου ειναι 1 μηνα , το αλλο ενος ετους!!!!! weird!!! :evil:
NeTeD Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 VIA 4in1 drivers έχεις περάσει έτσι? To DMA είναι enabled στους controllers σου?
ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Eχω περασει τουσ VAI 4in1 To DMA απο που βλεπω αν ειναι ενεργοποιημενο????
coffeex Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 ledbyzeppelin exw kai egw to Nec 1300A alla ayto pou mou me ta DVD-R ths PRINCO oti den sou ta grafei se 4x einai periergo. Oi kartes FX apo oti gnwrizo 8eloun ena trofodotiko sta 400W.
ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Coffeex εχω ακουσει κι απο αλλουσ οτι δεν τους γραφει princo σε 4χ , αλλα πως μπορει με μικροτερο τροφοδοτικο σε παλιοτερο υπολογιστη να τα καταφερνει και σ αυτο να γραφει μονο 2χ? παραθετω επισης οτι στο συστημα μου η ταχυτητα που ξεκινα η αναγνωση ειναι συνηθωσ στα 2800 kb/s ενω στο αλλο ξεκινα απο τα 5500-6000 kb/s !!!!!
NeTeD Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Για το DMA πήγαινε control panel->system->hardware->device manager στο σημείο IDE ATA/ATAPI Controllers και διπλό click σε Primary Master, Primary Slave, λογικά εκεί πρέπει να είναι οι επιλογές.
ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 NeteD το εψαξα , μου λεει και σον πρωτευοντα και δευτερευοντα διαυλο IDE οτι ειναι ενεργοποιημενο το Ultra DMA mode 2 , το αλλο mode ειναι PIO mode! Να το αλλαξω? Η απο εκει ειμαστε οκ?
coffeex Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Dokimase opws lene kai oi ypoloipoi gia to DMA. Den nomizw oti oi palioteroi H/Y pou les na exoun FX karta. Alh8eia poio programma kai ekdosh xrhsimopoieis gia tis eggrafes;
ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 coffeex , εχω το Νero 6 και το παλιοτερο μηχανημα οχι μονο δεν εχει καρτα FX αλλα εχει on board 32mb και του μενουν 224 προς χρηση! και στα 2 μηχανηματα winxp pro και nero 6. !!!! εγω 350Watt εκεινο αν θυμαμαι καλα 250Watt.
coffeex Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Exw otan eggrafa me to Nero 6 diskakia WhatsRight tis perissoteres fores ta eggrafe se 2x alla molis ebala to CopyToDvd ta grafw ola se 4x.Dokimaseto kai esy, einai mikro sto download katw apo 5MB an to dokimaseis prosexe stis idiothtes na kaneis energo to UDF.
ledbyzeppelin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Αυτη τη στιγμη γραφω ενα DVD με το Νερο 6 και για πρωτη φορα μου γραφει οτι το κανει σε 4x , αλλα παιζει η βλακεια του Nero που σου λεει μια στανταρ ταχυτητα ενω γραφει σε αλλη , ενω κανονικα επρεπε να μου το γραψει σε 14 λεπτα , ηδη περασαν 22 λεπτα και ειμαι στο 80%!!!! αρα γραφει παλι σε 2χ . Παντοτε ως τωρα οταν πηγαινα να γραψω σε 4χ , σταματουσε και εγραφε power calibration error ! Φταιει το Νερο? Φταινε τα PRINCO ? φταιει κατι αλλο ??? Σου λεω coffeex oτι στο παλιοτερο μηχανημα τα εκανε ολα αυτα σε αληθινο 4x με ιδια configuration ...... Και αντε αυτο το παραβλεπω , ασ γραψω σε 2χ , γιατι διαβαζει τοσο χαμηλοτερα ενω στο αλλο μηχανημα πιανει τελικα σε ολα 2πλες ταχυτητες απ οτι σ αυτο το PC????
NeTeD Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 NeteD το εψαξα ' date=' μου λεει και σον πρωτευοντα και δευτερευοντα διαυλο IDE οτι ειναι ενεργοποιημενο το Ultra DMA mode 2 , το αλλο mode ειναι PIO mode! Να το αλλαξω? Η απο εκει ειμαστε οκ?[/quote'] Έτσι όπως το λες βγαίνουν δύο συμπεράσματα για το πως είναι τελικά ρυθμισμένα Anyway απλά όλα να είναι DMA!
NikolasG Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Mallon ftaei to DMA sou opws kai sou eipan hdh. Eixa ki egw to idio problhma kai xeirotero. 1X ekane rip kai 1.9X to Nero Speed me to Sony-rom ddu 1621. An den mporeseis na energopoihseis to DMA opws soy eipe kai o NeTeD kai kane katarghsh egkatastashs ekei poy soy vgazei to RIO. Meta epanekinhsh kai otan mpei sta Windows 8a soy anagnwrisei tis syskeyes oles kanonika. Pantws to diko moy provlhma ly8hke. Na kserete pantvs oti se merikes poly kainoyrgies tainies , oi opoies exoyn kai kleidwmata to rip me dvd decrypter kai shrink , ka8ws kai me to nero speed einai para poly xamhles. Apla 8elei ypomonh.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.