thunderstorm Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Καλημέρα Έχω στο γραφείο μου ένα τοπικό δίκτυο με 4 pc, ένα DVR, ένα NAS, μερικούς εκτυπωτές και ότι κινητό συνδεθεί. Το όλο δίκτυο το διαχειρίζεται (ανεπιτυχώς) ένα μαύρο pirelli router της Cyta με την βοήθεια 2 switch. Επίσης, από το router βγαίνουν 2 τηλεφωνικές γραμμές. Παρουσιάστηκε η ανάγκη να επεκτείνω το δίκτυο μου (σπίτι) στα 800 μ. Μεταξύ των 2 σημείων υπάρχει τέλεια οπτική επαφή. Στο σπίτι θα υπάρχει μια τηλεόραση, 2 συσκευές για netflix και άλλο ένα NAS, το οποίο θα κρατάει backup του NAS στο γραφείο (μια φορά τη βδομάδα, σε ώρα χαμηλής κίνησης). Οι ερωτήσεις μου είναι: 1) Μπορώ να αντικαταστήσω εντελώς το router με κάποιο άλλο καλύτερο? Μάλλον όχι ε? 2) Αν όχι στο 1, μπορώ να προσθέσω ένα 2ο router που να διαχειρίζεται το δίκτυο και αυτό της cyta απλά να δίνει internet στο 2ο router? Αν αναβαθμίσω σε VDSL, θα μου δώσουν κάποιο καλύτερο router? 3) Τα litebeam AC Gen 2 είναι καλή λύση για το link? 4) Ποια συσκευή / access point προτείνεται για το σπίτι που θα δέχεται το καλώδιο της κεραίας και μετά θα διαμοιράζει ασύρματα και ενσύρματα? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 1. Μπορείς αλλά δεν θα λειτουργεί η τηλεφωνία. Υπάρχει βέβαια και η λύση να ζητήσεις να σου γυρίσουν την συσκευή τους σε Bridge mode, ώστε να λειτουργεί μόνο ως modem (και η τηλεφωνία) και να βάλεις πίσω του οποιοδήποτε απλό ασύρματο router (όχι modem/router) που να κάνει την κλήση ΡΡΡ και την σύνδεση στο διαδίκτυο. 2. Μπορείς να κάνεις και αυτό. Αλλά θα έχεις 2πλό ΝΑΤ. Ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι αρκεί αν θέλεις άνοιγμα κάποιας πόρτας να το κάνεις 2 φορές, από μία σε κάθε router. Μπορεί επίσης να παίξει και μέσω DMZ αρκεί να το υποστηρίζει η συσκευή της Cyta. 3. Μια χαρά είναι και θα έχεις αξιόπιστη ζεύξη. Αρκεί αν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή. 4. Σου κάνει οποιοδήποτε ΑΡ με πολλαπλές θύρες LAN ή κάποιο ασύρματο router. Ακόμη και ένα modem/router που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.
madrivermadonus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Στις 6/7/2018 στις 11:17 ΠΜ, jkoukos είπε 1. Μπορείς αλλά δεν θα λειτουργεί η τηλεφωνία. Υπάρχει βέβαια και η λύση να ζητήσεις να σου γυρίσουν την συσκευή τους σε Bridge mode, ώστε να λειτουργεί μόνο ως modem (και η τηλεφωνία) και να βάλεις πίσω του οποιοδήποτε απλό ασύρματο router (όχι modem/router) που να κάνει την κλήση ΡΡΡ και την σύνδεση στο διαδίκτυο. Γιάννη αν είναι brigde δινει voip?
jkoukos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Κώστα, μέχρι σήμερα η VoIP τηλεφωνία των Cyta και Vodafone βγαίνει από διαφορετικό VC άρα μπορεί να λειτουργήσει σε Bridge mode, αρκεί να την γυρίσουν αυτοί διότι η ρύθμιση είναι κλειδωμένη. Στον ΟΤΕ βγαίνει από το ίδιο VC με την σύνδεση στο διαδίκτυο, οπότε δεν λειτουργεί σε Bridge mode, αλλά εδώ επιτρέπει να κάνουμε ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡ με άλλον δικό μας router ή να παίξει η συσκευή του πίσω από δικό μας modem/router.
tyf Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 φιλε καλησπερα. εβαλα εγω πριν 3 μερες δυο litebeam 5m litebeam-m5 23 για να συνδεσω την δουλεια με το σπιτι. πολυ προχειρα βαλμενα (σχεδον καθολου κατοπτευση) κτλ και το λινκ παει φουλ. 11mb σε μεταφορα απο pc σε pc. τα πηρα απο xpatit τα παιδια μου εξηγησαν ποιο μοντελο ακριβως να παρω και πηρα και δυο αντικευρανικα για τα ethernet.
madrivermadonus Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Κώστα, μέχρι σήμερα η VoIP τηλεφωνία των Cyta και Vodafone βγαίνει από διαφορετικό VC άρα μπορεί να λειτουργήσει σε Bridge mode, αρκεί να την γυρίσουν αυτοί διότι η ρύθμιση είναι κλειδωμένη. Στον ΟΤΕ βγαίνει από το ίδιο VC με την σύνδεση στο διαδίκτυο, οπότε δεν λειτουργεί σε Bridge mode, αλλά εδώ επιτρέπει να κάνουμε ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡ με άλλον δικό μας router ή να παίξει η συσκευή του πίσω από δικό μας modem/router. ok, ειχα διαβασει κατι που ειχες γραψει για τον ΟΤΕ και το διπλο ΝΑΤ με POE passthrough sto 1o ωστε να δινει την τηλεφωνια και το 2ο να κανει routing αλλα δεν ηξερα οτι οι αλλοι ISP μπορουν να σου δωσουν bridge επιλογη...
thunderstorm Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Για αρχή θα γίνει το link, και αν μεγαλώσουν τα προβλήματα θα κινηθώ προς την λύση #2 με ένα extra router ώστε να μην έχω προβλήματα και στο μέλλον με τυχόν αλλαγή εταιρίας. Port forward δεν χρειάζομαι πουθενά, αλλά και πάλι μικρό το κακό. @tyf Ποιο αντικεραυνικό πήρες? (Αν και άμα σκάσει ο κεραυνός πάνω σου, θα βρει να περάσει...) Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας
zakmackraken Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 αντί για lightpoint μπορείς να κάνεις υλοποίηση με παλαιό δορυφορικό πιάτο και με μικρή πατέντα για τον δέκτη. https://www.techwalla.com/articles/how-to-turn-a-satellite-dish-into-a-wifi-antenna 1
thunderstorm Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Άμα δεν είναι τενεκεδάκι από φασόλια και πάρω με λουκάνικα, λες να έχω αποτέλεσμα Η όλη διαδικασία θα μου έρθει πιο ακριβά καθώς δεν έχω τπτ από τα παραπάνω, αλλά έχεις πολλά like από εμένα για τον τρόπο σκέψης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα