panosfast Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Καλημέρα πρόσφατα είδα στο site του ΟΤΕ ότι στην περιοχή μού είναι πλέον διαθέσιμα τα πακέτα 100 και 200 mbps . Έχω εδώ και χρόνια 50αρα σύνδεση οτε με line attenuation 10.2 και attenable rate από 65500 ως 66500 kbps και η απορία μου είναι η εξής. Από την στιγμή που ο οτε δίνει διαθεσιμότητα για 100 και 200 λογικά θα πρέπει η καμπίνα πού ειμαι συνδεδεμένος να είναι ενεργοποιημένο το vectoring όπου αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του attenable rate όπως και του snr, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί και οι τιμές παραμένουν ίδιες με αυτές που είχα . Η μόνη διαφορά που είδα είναι στο speed test όπου η γραμμή τσίμπησε μερικά mbps παραπάνω συνήθως είχα 45+ και τώρα 47 και μια δύο φορές έδειξε 49 mbps. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά για ποιον λόγο δεν έχω δει ακόμα διάφορα στα στατιστικά της γραμμής μου. Υπόψιν έχω δοκιμάσει 2 ρούτερ πάνω στην γραμμή ένα tp-link vr600 και ένα speedport entry 2i με ίδια αποτελέσματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) ακριβώς το ίδιο έγραψα στο adsl.gr Καλησπέρα και από μένα. είχα βάλει στους γονείς μου που μένουν δίπλα VDSL Wind και κλείδωνε 50/5 αφού στο χωρίο έβαλαν καινούργια καφαο πριν 12 μήνες και αυτό που συνδεόμαστε είναι πολύ κοντά (100 μέτρα). θέλοντας να το γυρίσω σε 100/10 κοίταξα τα στοιχεία της γραμμής και είχε attainable 65Mbps το download περίπου οπότε σκέφτηκα με το vectoring θα διπλασιαστεί σχεδόν και θα έχω 100. Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση και μερικές μέρες μετά ενεργοποιήθηκε το 100/10 θεωρητικά. VMG1312-B10D Zyxel το modem και τα στατιστικά είναι ως εξής : ============================================================================ VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 17a Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 1 day: 15 hours: 57 minutes ============================================================================ VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 10.036 Mbps 65.200 Mbps Actual Net Data Rate: 9.998 Mbps 65.104 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 22.7 dB 9.5 dB Actual Delay: 0 ms 10 ms Transmit Power: 9.0 dBm 14.2 dBm Receive Power: -5.1 dBm -1.9 dBm Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols Total Attenuation: 14.2 dB 16.1 dB Attainable Net Data Rate: 28.081 Mbps 66.383 Mbps ============================================================================ VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 6.8 25.2 40.5 N/A 11.5 27.2 44.9 Signal Attenuation(dB): 6.8 24.8 39.0 N/A 14.2 26.7 44.9 SNR Margin(dB): 23.7 22.8 22.4 N/A 9.7 9.2 9.6 Transmit Power(dBm): 1.4 6.2 3.9 N/A 12.2 7.9 5.5 αυτό που παρατήρησα είναι ότι το atainable έμεινα σχεδόν το ίδιο. υπήρχε περίπτωση πριν να ζητήσω αναβάθμιση να το είχαν γυρίσει σε vdsl2 με vectoring και να το είχαν περιορίσει στα 50? πριν ξεκινήσω την διαδικασία για βλάβη και τα σχετικά υπάρχει περίπτωση να φταίει η εσωτερική καλωδίωση; από την κολόνα που μπαίνει στο οικόπεδο το καλώδιο ταξιδεύει 100 μέτρα για μπεί στο σπίτι και σίγουρα και άλλα 30-40 μέτρα για να φτάσει στον πάνω όροφο που συνδέουμε το router. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από karaLRS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosfast Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Ακριβώς το ίδιο και στα μέτρα καλωδίου από πεζοδρόμιο μέχρι ρούτερ έχω 100 μέτρα περίπου καλώδιο. Αύριο θα μετρήσω έξω στον κατανεμητη απευθείας αν δω διάφορα θα ενημερώσω. Το περίεργο είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω το attenable rate αυξήθηκε με την ενεργοποίηση του vectoring. Ενώ στις δικές μάς περιπτώσεις καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Καταρχήν πόσο σίγουρο είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί το Vectoring στην συγκεκριμένη καμπίνα; Δεύτερον, θα έκανα έναν έλεγχο στο πρώτο σημείο που έρχεται το καλώδιο του παρόχου, όπου κι αν είναι αυτό εντός ή εκτός του οικήματος, με αποσυνδεδεμένη όλη την άλλη γραμμή προς τα μέσα. Τρίτον κι εδώ ισχύει απόλυτα το "έως" όπως και σε όλα τα xDSL. Η μέγιστη ταχύτητα εξαρτάται από την απόσταση και το πρωτόκολλο. Ναι υπάρχει αύξηση της ταχύτητας με το Vectoring αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε όλες τις αποστάσεις και φυσικά παίζει ρόλο η ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή και η εσωστερική μας εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keravnos21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Αυτο το χαλκινο δικτυο μας εχει αφησει πολυ πισω μου φαινεται δεν θα ζω για να δω πληρες δικτυο οπτικων ινων ετσι οπως το πανε οι εταιριες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosfast Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Έχω πάρει τηλέφωνο στο 13888 και μου είπαν ότι στην καμπίνα έχει ενεργοποιηθεί το vectoring. Σαν πρώτη ενέργεια που έκανα ήταν να βγάλω το tp-link και να βάλω πάνω στην γραμμή το speedport entry2i βγάζοντας την επιλογή vectoring από το μενού για να διαπιστώσω αν όντως είναι έτσι και διαπίστωσα ότι ακόμα και έτσι το ρούτερ συνχρονιζει κανονικά σε vdsl2 ,οπότε αυτό πού καταλαβα είναι ότι η γραμμή δεν είναι vectoring. Αυτό όμως που με έχει μπερδέψει είναι ότι πλέον στο speed test έχει τσιμπήσει 1-2 mbps παραπάνω δηλαδή από εκεί πού έβλεπα max 45 mbps τώρα βλέπω στάνταρ 47 και μερικές φορές και 49 mbps στοdownload. Περίμενα το Σάββατο που μας πέρασε να έρθει ένας φίλος ηλεκτρολόγος να με βοηθήσει να μετρήσω έξω στην ρεκλετα άλλα δυστυχώς δεν μπόρεσε . Μάλλον αύριο θα έρθει και θα μπορώ να έχω ποιό ξεκάθαρη εικόνα. Αλλά ακόμα και θέμα αν υπάρχει με την καλωδίωση θα έπρεπε λογικά από την στιγμή που θεωρητικά το vectoring είναι ενεργό εγώ στο ρούτερ να δω έστω και μία σχετική βελτίωση στο attenable rate κάτι που δεν έχει γίνει. Μάλιστα όταν το ανέφερα στην επικοινωνία που είχα στον ΟΤΕ τούς φάνηκε περίεργο και σαν μοναδική λύση πού μού πρότειναν μάλιστα 2 φορές σε διαφορετικά τηλεφωνήματα ήταν να κάνω αίτηση για 100αρα και μετά να έρθει ο τεχνικός να δει τι πρόβλημα υπάρχει στην καμπίνα . Εξαρχής γνωρίζω ότι 100 δεν πρόκειται να δω λόγο απόστασης ειμαι 200 μέτρα απο την καμπίνα και Έχω αλλά 100 μέτρα καλωδίο από ρεκλετα μέχρι ρούτερ τα οποία τελευταία 100 πρέπει να είναι και το θέμα διότι είναι ένα καλώδιο ftp cat5 χωρίς ενεργή γείωση και από τα 100 μέτρα τα 70 περνάνε μαζί με άλλα 12 ίδια από τα άλλα σπίτια και άλλα τόσα ρεύματος όλα μαζί στο ίδιο κανάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosfast Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Σήμερα μέτρησα την γραμμή έξω στην ρεκλετα. Και διαπίστωσα τα εξής 1) το attenable rate στο down αυξήθηκε από 66500 kbps στα 70000 kbps και στο up από 27500 στα 43000kbps αυτά τα είχα δει κάνα δύο φορές μέσα στο σπίτι άλλα κρατούσαν για 1-2 μέρες το πολύ 2) το line attenuation από 9db πήγε στα 6db αυτήν την τιμή δεν την είχα ξαναδεί 3) οταν μετρουσα πανω στην ρεκλετα του ΟΤΕ τα στατιστικά όλα χειροτερευαν πολύ το attenable πήγαινε στο 43000 kbps και ο συγχρονισμός ανάλογος ,το line attenuation δεν θυμάμαι ακριβώς άλλα νομίζω 20db . Όταν μετρουσα δίπλα στην δικιά μου ρεκλετα έπαιρνα τα στατιστικα που έγραψα πάνω. 4) παρατήρησα ότι μερικά διαμερίσματα έχουν ακόμα κανονική τηλεφωνία και όχι voip 5) ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι το καλώδιο από την ρεκλετα μέχρι το σπίτι είναι 4τρακλονο θωρακισμένο pet 6mm ..σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με pet 8mm θα δω διάφορα ; το μήκος του καλωδίου από ρεκλετα μέχρι μέσα στο σπίτι είναι περίπου 60- 70 μέτρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 αν κλεισεις το vectoring απο το router και η καμπινα σου ειναι vectoring υπαρχει περιπτωση να συγχρονισεις παλι vdsl2 αλλα αντι για 50 να εισαι στα 10. η σωστη καλωδιωση ειναι αυτη https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf επισης το vectoring θα σου δωσει λιγο παραπανω σε attainable εκτος αν ηταν ηδη ενεργοποιημενο απο πριν.σε καποια ρουτερ το γραφει αν ειναι enable το vectoring. On 06/07/2018 at 09:05, panosfast said: Καλημέρα πρόσφατα είδα στο site του ΟΤΕ ότι στην περιοχή μού είναι πλέον διαθέσιμα τα πακέτα 100 και 200 mbps . Έχω εδώ και χρόνια 50αρα σύνδεση οτε με line attenuation 10.2 και attenable rate από 65500 ως 66500 kbps και η απορία μου είναι η εξής. Από την στιγμή που ο οτε δίνει διαθεσιμότητα για 100 και 200 λογικά θα πρέπει η καμπίνα πού ειμαι συνδεδεμένος να είναι ενεργοποιημένο το vectoring όπου αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του attenable rate όπως και του snr, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί και οι τιμές παραμένουν ίδιες με αυτές που είχα . Η μόνη διαφορά που είδα είναι στο speed test όπου η γραμμή τσίμπησε μερικά mbps παραπάνω συνήθως είχα 45+ και τώρα 47 και μια δύο φορές έδειξε 49 mbps. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά για ποιον λόγο δεν έχω δει ακόμα διάφορα στα στατιστικά της γραμμής μου. Υπόψιν έχω δοκιμάσει 2 ρούτερ πάνω στην γραμμή ένα tp-link vr600 και ένα speedport entry 2i με ίδια αποτελέσματα On 06/07/2018 at 13:16, karaLRS said: ακριβώς το ίδιο έγραψα στο adsl.gr Καλησπέρα και από μένα. είχα βάλει στους γονείς μου που μένουν δίπλα VDSL Wind και κλείδωνε 50/5 αφού στο χωρίο έβαλαν καινούργια καφαο πριν 12 μήνες και αυτό που συνδεόμαστε είναι πολύ κοντά (100 μέτρα). θέλοντας να το γυρίσω σε 100/10 κοίταξα τα στοιχεία της γραμμής και είχε attainable 65Mbps το download περίπου οπότε σκέφτηκα με το vectoring θα διπλασιαστεί σχεδόν και θα έχω 100. Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση και μερικές μέρες μετά ενεργοποιήθηκε το 100/10 θεωρητικά. VMG1312-B10D Zyxel το modem και τα στατιστικά είναι ως εξής : αυτό που παρατήρησα είναι ότι το atainable έμεινα σχεδόν το ίδιο. υπήρχε περίπτωση πριν να ζητήσω αναβάθμιση να το είχαν γυρίσει σε vdsl2 με vectoring και να το είχαν περιορίσει στα 50? πριν ξεκινήσω την διαδικασία για βλάβη και τα σχετικά υπάρχει περίπτωση να φταίει η εσωτερική καλωδίωση; από την κολόνα που μπαίνει στο οικόπεδο το καλώδιο ταξιδεύει 100 μέτρα για μπεί στο σπίτι και σίγουρα και άλλα 30-40 μέτρα για να φτάσει στον πάνω όροφο που συνδέουμε το router. ποιος το ειπε οτι επειδη θα ενεργοποιηθει το vectoring θα πας απο τα 56 στα 100.ουτε κατα διανοια.μπορει με κανα Profile 35b να γινει αλλα με 17α δεν θα δεις μεγαλη διαφορα με το vectoring και ναι μπορει να μην δεις 100mbit. και εχεις μπερδεψει κατι.το vectoring δεν εχει σχεση με τα 100 ή με τα 200Mbit.Οτι δηλαδη εισαι vectoring δεν σημαινει οτι πρεπει να παιζεις 100.το vectoring ειναι για το Crosstalk.μπορω να σε εχω σε vectoring και με 30 αρα συνδεση ακομα και με 17α profile.απλα στα πιο μεγαλα πακετα αλλαζουν Profile πχ 35b και super vectoring για να πιασει καποιος τα 200.εσυ το max attainable που βλεπεις ειναι για το Profile 17a που εισαι τωρα ειτε με vectoring ειτε χωρις. οπως και θα μπορουσα να σου δωσω super vectoring 35b profile και να σε κοψω παλι στα 50Mbit ασχετα που θα βλεπεις attainable 200 για παραδειγμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosfast Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξέρω τι είναι το vectoring από την στιγμή που ενεργοποιηθεί στην καμπίνα και μειωθεί το crosstalk λογικά θα πρέπει το attenable rate να ανεβεί όπως έχει γίνει σε πολλούς άλλους με οριακές γραμμές άσχετα που κλειδώνει αυτό έχει να κάνει με το πακέτο σύνδεσης 30 50 κλπ. Για να δω 35b πρέπει να ενεργοποιηθεί η γραμμή μού σε αυτό τώρα που ειμαι 17a βλέπω στατιστικά για αυτά. Και αυτά δεν είναι vectoring. Είναι αυτά που είχα 6 χρόνια. Και στον οτε που πήρα δεν μπορούσαν να μού δώσουν κάποια εξήγηση τους φάνηκε και σε αυτούς περίεργο άλλα από την στιγμή που το επιθυμητό target 50mbps είναι εφικτό δεν κάνουν καμία ενέργεια. Η μόνη περίπτωση για να το ψάξουν είναι να αλλάξω πακέτο στο 100αρι ή 200αρι και μετά να το ψάξουν. 100 ήξερα από την αρχή ότι δεν θα ήταν εφικτό λόγο απόστασης για 200 δεν μπορώ να ξέρω μιας και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής εικόνα πως συμπεριφέρεται το 35b σε αποστάσεις σαν την δική μου διότι είναι ελάχιστες η ενεργοποιημένες γραμμές. Αλλά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να μην δω έστω μια διαφορά στο attenable. Ο λόγος πού μοιράζομαι αυτόν τον προβληματισμό μου είναι για να μάθω μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και σε κάποιον άλλον και με ένα reset τής γραμμής ή με μία αλλαγή πόρτας στο καφαο αλλάξει κάτι. Αλλά δυστυχώς όπως είπα και πριν ο μόνος τρόπος για να το μάθω είναι να αλλάξω πακέτο Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από panosfast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 On 17/07/2018 at 23:29, panosfast said: Ξέρω τι είναι το vectoring από την στιγμή που ενεργοποιηθεί στην καμπίνα και μειωθεί το crosstalk λογικά θα πρέπει το attenable rate να ανεβεί όπως έχει γίνει σε πολλούς άλλους με οριακές γραμμές άσχετα που κλειδώνει αυτό έχει να κάνει με το πακέτο σύνδεσης 30 50 κλπ. Για να δω 35b πρέπει να ενεργοποιηθεί η γραμμή μού σε αυτό τώρα που ειμαι 17a βλέπω στατιστικά για αυτά. Και αυτά δεν είναι vectoring. Είναι αυτά που είχα 6 χρόνια. Και στον οτε που πήρα δεν μπορούσαν να μού δώσουν κάποια εξήγηση τους φάνηκε και σε αυτούς περίεργο άλλα από την στιγμή που το επιθυμητό target 50mbps είναι εφικτό δεν κάνουν καμία ενέργεια. Η μόνη περίπτωση για να το ψάξουν είναι να αλλάξω πακέτο στο 100αρι ή 200αρι και μετά να το ψάξουν. 100 ήξερα από την αρχή ότι δεν θα ήταν εφικτό λόγο απόστασης για 200 δεν μπορώ να ξέρω μιας και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής εικόνα πως συμπεριφέρεται το 35b σε αποστάσεις σαν την δική μου διότι είναι ελάχιστες η ενεργοποιημένες γραμμές. Αλλά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να μην δω έστω μια διαφορά στο attenable. Ο λόγος πού μοιράζομαι αυτόν τον προβληματισμό μου είναι για να μάθω μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και σε κάποιον άλλον και με ένα reset τής γραμμής ή με μία αλλαγή πόρτας στο καφαο αλλάξει κάτι. Αλλά δυστυχώς όπως είπα και πριν ο μόνος τρόπος για να το μάθω είναι να αλλάξω πακέτο αν βλεπεις οτι συγχρονιζεις σε vectoring (πολλα ρουτερ το αναφερουν) δεν νομιζω οτι κατι ειναι λαθος ασχετα οτι δεν κερδισες κατι.και σε αλλο πακετο να πας το μονο που μπορει να γινει ειναι να δοκιμασουν να σου δωσουν αλλο ζευγαρι χαλκου μπας και παιξεις καλυτερα.μπορει το ζευγαρι που πεφτεις να μην ειναι οτι καλυτερο.βεβαια αν και τα αλλα ζευγαρια ειναι ετσι τοτε απλα θα σου πουν να μεινεις στο 50mbit.οπως ειδες και ο karalrs που εβαλε 100αρι απλα επαιξε μεχρι εκει που του εδινε το attainable στα 50 mbit.αν ειναι λογω πχ αποστασης εκει δεν υπαρχει λυση.απλα παιζεις τοσο.εκτος οπως ειπα αν ειναι προβλημα μονο του συγκεκριμενου ζευγους και δεν παιζει σωστα.ο οτε βεβαια μπορει να δει που παιζουν οι αλλοι στο Kv οποτε να δει ποσο μπορεις να φτασεις(ενδεικτικο βεβαια παντα). επισης για να παρει καποιος τα μεγιστα θελει σωστη καλωδιωση https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αλλιως χανεις αρκετα Mbit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nanas Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, ποστάρω ένα θέμα που ίσως είναι σχετικό με τα παραπάνω. Ήμουν σε καμπίνα ΟΤΕ με VDSL 50 και συγχρόνιζα στα 47-48. Μετά από προσφορά της WIND έκανα φορητότητα σε WIND Fiber 100. H υπηρεσία στη WIND ενεργοποιήθηκε και την πρώτη μέρα κλείδωνα στα 42! (ενώ φυσικά θα έπρεπε πολύ πάνω από τα 47-48). Ήρθε τεχνικός WIND, μέτρησε τη γραμμή στην είσοδο και του έδειξε 48. Δηλώθηκε "βλάβη" στον ΟΤΕ και αναμένουμε... O ΟΤΕ επιλήφθηκε του θέματος, επισκέφθηκε την καμπίνα μου και τεχνικός της WIND και παρά ταύτα η ταχύτητα συγχρονισμού παραμένει ίδια. Ως τελική ενέργεια, η Wind θα ξαναστείλει τεχνικό σπίτι. Να ελέγξει τί; Τα ίδια που έλεγξε και στην πρώτη επίσκεψη; Έχει κανείς ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει; Να σημειώσω επίσης ότι με βάση τον ΟΤΕ η καλωδιακή απόσταση του σπιτιού από την καμπίνα είναι 900μ. Μπορεί να δοθεί 100 ή έστω 70 με τέτοια απόσταση; Ο ΟΤΕ πάντως δεν δίνει, μόνο οι εναλλακτικοί. Και τα στατιστικά της γραμμής μου αυτή τη στιγμή από το ZXHN H268N WIND Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από nanas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Drake27 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, nanas είπε Καλησπέρα παιδιά, ποστάρω ένα θέμα που ίσως είναι σχετικό με τα παραπάνω. Ήμουν σε καμπίνα ΟΤΕ με VDSL 50 και συγχρόνιζα στα 47-48. Μετά από προσφορά της WIND έκανα φορητότητα σε WIND Fiber 100. H υπηρεσία στη WIND ενεργοποιήθηκε και την πρώτη μέρα κλείδωνα στα 42! (ενώ φυσικά θα έπρεπε πολύ πάνω από τα 47-48). Ήρθε τεχνικός WIND, μέτρησε τη γραμμή στην είσοδο και του έδειξε 48. Δηλώθηκε "βλάβη" στον ΟΤΕ και αναμένουμε... O ΟΤΕ επιλήφθηκε του θέματος, επισκέφθηκε την καμπίνα μου και τεχνικός της WIND και παρά ταύτα η ταχύτητα συγχρονισμού παραμένει ίδια. Ως τελική ενέργεια, η Wind θα ξαναστείλει τεχνικό σπίτι. Να ελέγξει τί; Τα ίδια που έλεγξε και στην πρώτη επίσκεψη; Έχει κανείς ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει; Να σημειώσω επίσης ότι με βάση τον ΟΤΕ η καλωδιακή απόσταση του σπιτιού από την καμπίνα είναι 900μ. Μπορεί να δοθεί 100 ή έστω 70 με τέτοια απόσταση; Ο ΟΤΕ πάντως δεν δίνει, μόνο οι εναλλακτικοί. Και τα στατιστικά της γραμμής μου αυτή τη στιγμή από το ZXHN H268N WIND Από ότι φαίνεται δεν έχει vectoring η καμπίνα που παίρνεις,αν δεις στο modulation type γράφει vdsl2,όποτε παίρνεις μέχρι 50,αν είχε vectoring θα το έλεγε εκεί πάνω,εκτός αν είναι απενεργοποιημένο μέσα από της ρυθμίσεις και δοκιμάσεις να το ενεργοποίησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα