A7X. Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω εδώ και χρόνια το PC της υπογραφής,. Με δεδομένο ότι η κάρτα μου δεν είναι καν μέτρια γενικά ήμουν ικανοποιημένος από την απόδοση. Πριν λίγους μήνες αγόρασα την gt 1030 ως μνια μικρή αναβάθμιση. Ήξερα ότι η διαφορά ήταν μικρή αλλά λέω τι ..... έστω και λίγο καλύτερα θα είναι. Τελικά η κάρτα έκανε το PC unplayable, είχε απόδοση κάκιστη, χειρότερη από την αρχή, χειρότερη από την on board του Laptop μου. Λέω είτε η κάρτα είναι γενικά κακή ή έχω ελλατωματικό κομμάτι. Την επέστρεψα, έβαλα την παλιά και είπα να το αφήσω.... Σήμερα αγόρασα την GeForce GTX1060 3GB StormX με σκοπό να δω σημαντική διαφορά.... Αποτέλεσμα να είναι μεν καλύτερη από την 1030 αλλά γενικά σαν απόδοση να είναι ίδια ή και χειρότερη από την αρχική. Αν και στο fortnite πχ, όταν πατάω auto setting μου το βάζει epic και high, ακόμη και αν το βάλω Low δεν μπορώ να παίξω. Δοκίμασα και το Overwatch και το ίδιο... εννοείτε έβγαλα τους παλιούς Drivers με το DDU πριν βάλω τους τελευταίους της 1060/... οπότε δεν έχω ιδέα τι φταίει.... μήπως φταίει το υπόλοιπο PC; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από A7X.
tanasen01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Kατέβασε και εγκατέστησε τους τελευταίους chipset drivers https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H77M-D3H-rev-10#support-dl-driver-chipset. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα πολύ πιθανό να είναι hardware θέμα της μητρικής. 2
ilos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε καταρχάς την κάρτα σε άλλο pc για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματική. Κάνε format και clean install τα windows ξανά. Αν το πρόβλημα παραμένει υπάρχει είτε θέμα με την μητρική ή γενικότερα με την τροφοδοσία της. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από ilos
A7X. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Το είχα υποψιαστεί ότι φταίει η Motherboard, κατέβασα τους chipset drivers ενώ είχα κάνει format και clean install όταν είχα προβλήματα με την 1030... Το πρόβλημα είναι ότι το socket 1155 δεν υπάρχει σε καινούριες motherboard πια και θα πάει χαμένος και ο επεξεργαστής αλλά και τα 16 gb ram DDR3 που έχω αν αναβαθμίσω....
dpolal Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Χαμένα δεν θα πάνε, τα πουλάς άνετα ΑΛΛΑ είναι κρίμα και νομίζω ότι μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά. Αποκλείεται καταρχήν να έπεσες ταυτόχρονα σε 2 προβληματικές κάρτες γραφικών και είναι αδύνατον να έχεις ίδια απόδοση της 1060 με την 560. Ο i7 και το board δεν νομίζω ότι θα είχαν θέμα να σηκώσουν την 1060 πάντως, για θέμα με τα ρεύματα υποψιάζομαι το τροφοδοτικό καθώς τα Builder series δεν είχαν κ την καλύτερη φήμη. Αρχικά κοίτα αν υπάρχει νεώτερη έκδοση BIOS για την μητρική σου κ αναβάθμισε το με την παλιά κάρτα γραφικών επάνω. Μετά δοκιμάζεις με την νέα κάρτα. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί έλέγξε ξανά το σύστημα, σύνδεσε όλα τα καλώδια ρεύματος σωστά, εννοώ βάλε το σωστό 6pin καλώδιο τροφοδοσίας από το PSU στην 1060 και στήσε τα win από την αρχή. Πέρασε τους drivers της 1060 και δοκίμασε. Σπαστικό ακούγεται αλλά μπορεί κ να διορθωθεί το θέμα έτσι.
A7X. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, dpolal είπε Χαμένα δεν θα πάνε, τα πουλάς άνετα ΑΛΛΑ είναι κρίμα και νομίζω ότι μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά. Αποκλείεται καταρχήν να έπεσες ταυτόχρονα σε 2 προβληματικές κάρτες γραφικών και είναι αδύνατον να έχεις ίδια απόδοση της 1060 με την 560. Ο i7 και το board δεν νομίζω ότι θα είχαν θέμα να σηκώσουν την 1060 πάντως, για θέμα με τα ρεύματα υποψιάζομαι το τροφοδοτικό καθώς τα Builder series δεν είχαν κ την καλύτερη φήμη. Αρχικά κοίτα αν υπάρχει νεώτερη έκδοση BIOS για την μητρική σου κ αναβάθμισε το με την παλιά κάρτα γραφικών επάνω. Μετά δοκιμάζεις με την νέα κάρτα. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί έλέγξε ξανά το σύστημα, σύνδεσε όλα τα καλώδια ρεύματος σωστά, εννοώ βάλε το σωστό 6pin καλώδιο τροφοδοσίας από το PSU στην 1060 και στήσε τα win από την αρχή. Πέρασε τους drivers της 1060 και δοκίμασε. Σπαστικό ακούγεται αλλά μπορεί κ να διορθωθεί το θέμα έτσι. Τα πουλάω άνετα στην Αθήνα αλλά όχι στην Κω Το τροφοδοτικό ήταν η δεύτερη σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω Corsair πια, πριν μήνες έκλεισε το PC μου και δεν άνοιγε και πήρα το τροφοδοτικό της αδερφής μου για να δοκιμάσω που είναι ένα thermaltake (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά είναι ισάξιο με το Corsair) και δούλευε, μετά έβαλε η αδερφή μου το Corsair στο PC της και δουλέυει μέχρι σήμερα απροβλημάτιστα ενώ εμένα λίγους μήνες μετά το thermaltake μου έκανε ξανά τα ίδια αλλά άνοιξε στην τρίτη προσπάθεια και από τότε ειναι κομπλέ. Γι αυτό είχα καταλήξει ότι είναι πρόβλημα η MB. Αυτά που λές για το BIOS, και τα Win και τους Drivers τα έκανα όλα με την 1030 πρόσφατα και δεν είδα καμία αλλαγή. Λες να δοκιμάσω ένα νέο PSU, ένα Seasonic ας πούμε πριν αποφασίσω να αλλάξω όλα τα άλλα;
A7X. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) EDIT: Το Overwatch τα ίδια .... παίζει, χειρότερα από την 560... Τελικά έβαλα άλλο καλώδιο τροφοδοσίας στην κάρτα, αυτό που έγραφε PCI E ενώ πριν είχα ένα άλλο και είδα μια μικρή μικρή διαφορά, δεν ξέρω αν ήταν από κάτι άλλο. Σκέφτομαι έτσι ακόμη περισσότερο να αλλάξω το τροφοδοτικό. Αυτό θα κάνει; http://www.techstores.gr/550w-seasonic-focus-plus-modular-80-gold.html Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από A7X.
A7X. Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Από ότι είδα οι θερμοκρασίες στον επεξεργαστή μου ανεβαίνουν πάρα πολύ, ειδικά στα παιχνίδια. στην κάρτα και στον σκληρό καθόλου αλλά στο CPU πολύ. Παίζει να φταίει αυτό;
A7X. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Ποσο ανεβαινει δηλαδη? 90ρια
ZELOMOTH Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Κοιτα να καθαρισεις την ψυκτρα αν δεν το εχεις κανει και να αλλαξεις παστα. Πιθανο να ανεβαζει θερμοκρασια και μετα να ριχνει συχνοτητα και υπολειτουργει αρα να φταιει αυτο που σερνεται
A7X. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτές είναι οι μετρήσεις που έγραψε το HWmonitor όσο έπαιζα λίγο μετά που έκλεισα το fortnite το οποίο έβαλα σε medium γραφικά γτ εκεί μου κάνει κολλήματα. Το video engine που λέει 0% uti τι είναι; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από A7X.
ilos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, A7X. είπε Αυτές είναι οι μετρήσεις που έγραψε το HWmonitor όσο έπαιζα λίγο μετά που έκλεισα το fortnite το οποίο έβαλα σε medium γραφικά γτ εκεί μου κάνει κολλήματα. Το video engine που λέει 0% uti τι είναι; Από τα πολύ χαμηλά temps που έπιασε η 1060 (58 max καλοκαιριάτικα) και το πολύ χαμηλό max utilization 43%, αν δεν είχες capped τα fps/vsync on στο overwatch, τότε μάλλον throttlάρει ο επεξεργαστής (αν πιάνει τα 90ρια που λες) και για αυτό η κάρτα ουσιαστικά υπολειτουργεί στο σύστημα. Τσεκαρέ πρώτα αν έχει κανονικές στροφές το fan στο cpu cooler, και αν δουλεύει μια χαρά προχώρα σε αλλαγή πάστας και σωστή επανατοποθέτηση του cooler. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από ilos 1
A7X. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilos είπε Από τα πολύ χαμηλά temps που έπιασε η 1060 (58 max καλοκαιριάτικα) και το πολύ χαμηλό max utilization 43%, αν δεν είχες capped τα fps/vsync on στο overwatch, τότε μάλλον throttlάρει ο επεξεργαστής (αν πιάνει τα 90ρια που λες) και για αυτό η κάρτα ουσιαστικά υπολειτουργεί στο σύστημα. Τσεκαρέ πρώτα αν έχει κανονικές στροφές το fan στο cpu cooler, και αν δουλεύει μια χαρά προχώρα σε αλλαγή πάστας και σωστή επανατοποθέτηση του cooler. περιμένω την ARCTIC MX 4 THERMAL PASTE και το Be Quiet Cooler Pure Rock Slim για να αλλάξω το στοκ ανεμιστηράκι που έχω. Έπαιξα ξανά Fortnite με αυτή τη φορά το GPU - Ζ ανοικτό και ενώ είχε παραπάνω Max utilization στο 86% o μέσος όρος ήταν 22%. Επίσης, έχει μια επιλογή "Performance Cap Reason" η οποία σε γενική χρήση PC παραμένει IDLE αλλά μετά το παιχνίδι που έβγαλε σαν αιτία: Vrel: Limited by reliability voltage Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από A7X.
Occultist Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Ποιο είναι το cpu, είπαμε (δε βλέπω υπογραφή);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα