Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωρινή ανακωχή προέκυψε πριν λίγη ώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο σε μια κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί και μη αναμενόμενη, καταψήφισε την πρόταση υιοθέτησης της «Οδηγίας για το Copyright» την οποία προωθεί η επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (Legal Affairs Committee, JURI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία αν τελικώς ψηφιστεί θα φέρει τα πάνω κάτω στην ελεύθερη χρήση περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Με 278 ψήφους υπέρ, 318 κατά και 31 αποχές, οι ευρωβουλευτές καταψήφισαν την πρόταση πιθανόν όχι μόνο εξαιτίας των αντιδράσεων από Ευρωπαίους χρήστες μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές εκδόσεις της Wikipedia, αλλά και λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει τα άρθρα 11 και 13 σε οργανισμούς και τεχνολογικούς κολοσσούς όπως το Facebook και τη Google που αποτελούν ανεπίσημα και εκδότες. Σύμφωνα με το άρθρο 11, το «link tax» θα υποχρεώνει εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους, να  καταβάλλουν αντίτιμο στις εταιρίες media για να παραπέμπουν στο περιεχόμενό τους ενώ στο άρθρο 13 προβλέπεται η θέσπιση των «upload filters» («φίλτρων για τις αναρτήσεις»), σύμφωνα με το οποίο οτιδήποτε «ανεβαίνει» σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα από τους χρήστες της θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τους κατόχους της για τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η ευρωβουλευτής Julia Reda του γερμανικού Πειρατικού Κόμματος που επέκρινε τα υpload filters αναφέροντας ότι έχουν ήδη κριθεί παράνομα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» καθώς και το ότι «οι αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα». Πάντως τίποτα δεν έχει κριθεί τελεσίδικα από τη στιγμή που η διαφορά στις ψήφους δεν κρίνεται μεγάλη και εν όψει της νέας ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο από την Ολομέλεια του Σώματος, αφού προηγηθούν νέες συζητήσεις και πιθανόν αλλαγές στο νομοσχέδιο. 


Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

Δημοσ.

Ελπίζω να μην είναι φαση το απορρίπτουν τώρα που όλοι κοιτάνε και το περνάνε «μές στην τούρλα του Σαββάτου» μελλοντικά όταν δεν κοιτάει κανεις...

  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Για μια ακόμα φορά στην ΕΕ οι οργανωμένες διαμαρτυρίες και το lobbying ομάδων πολιτών, οργανισμών κλπ είχε αποτέλεσμα.

Και μάλιστα απέναντι σε πολύ ισχυρές επιχειρήσεις που έχουν συμφέρον από μία ισχυρή νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Για τα πνευματικά δικαιώματα ενιαίοι, κοινοί κανόνες σε ευρωπαϊκό πλαίσιο θα είναι μια χρήσιμη εξέλιξη. Η νομθεσία αυτή όμως θα πρέπει να είναι εξορθολογισμένη, να μη περιέχει απαιτήσεις παράλογες ως προς τη δυνατότητα να υλοποιηθούν και να μη θυσιάζει ή περιορίζει δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου και η εύλογη χρήση.

  • Like 4
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει αν εγώ θα σε πω αισιόδοξο ή απαισιόδοξο. 

Είναι αυτό που είπα. Ότι το ευρωπαΐκό κοινοβούλιο για άλλη μία φορά άκουσε ανησυχίες πολιτών/ ομάδων πολιτών (και φυσικά και επιχειρήσεων) και δε πέρασε μία αμφιλεγόμενη ντιρεκτίβα. 

Δε πρέπει να είσαι μοιρολάτρης γιατί η φωνή σου ακόμα μετράει.

Και να δούμε κάποια στιγμή τι ψήφισαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Μάλλον δε θα είχαν ενιαία στάση γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν συντριπτικό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι ελληνες, απο οσο ειδα, μοιραστηκαν. Απο εκει και περα σαφως και παρηγορο το αποτελεσμα αλλα ειναι επισης γνωστο οτι το κοινοβουλιο σε συγκριση με την επιτροπη εχει σαφως περιορισμενη δυναμη οποτε να δουμε τι θα περιεχει το σεπτεμβρη.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μην γελιεστε, δεν τελειωσε. Στην Κομισιον εχουν το κακο συνηθειο να ψηφιζουν μεχρι να περασει τελικα κατι.

 

Δημοσ.

Μετά τον φόρο κλικ, έρχεται φόρος κλανιάς, φόρος γουλιάς καφέ και μόλις περάσουν και αυτά φόρος κοιτάγματος στον δρόμο...

  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, pitogiro said:

Μέτρησα 8 Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ (από ΝΔ, Ποτάμι) και 9 κατά (από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΧΑ).

Πίστη σε Pitogyro Στατίστιξ ΛΤΔ :P

 

 

2 hours ago, imvrios said:

Δεν έχει να κάνει αν εγώ θα σε πω αισιόδοξο ή απαισιόδοξο.  

Δε πρέπει να είσαι μοιρολάτρης γιατί η φωνή σου ακόμα μετράει.

Είμαι απαισιόδοξος, τι να κάνουμε.

Σαφώς, αν κάτι περνάει απ'το χέρι μου/μας.

Δημοσ.

Δηλαδή έχουμε και λέμε.

Ψηφίζεται κάτι και απορρίπτεται.

Μετά απο μερικους μήνες ψηφιζεται κάτι και ξανα απορρίπτεται.

1,2,3 καποια στιγμή θα το ψηφίσουν, αφού λαδώσουν τους σωστούς, απειλήσουν τους άλλους και απομακρύνουν/αντικαταστήσουν κάποιους άλλους.

Κανονικά θα έπρεπε αμα δεν ψηφιστεί ένας νόμος για 4 χρόνια τουλάχιστον να μην μπορεί να ξαναψηφιστει.

Από οτι φαίνεται οτι και να γίνει, αργά ή γρήγορα θα γίνει το δικό τους, οπως έγινε και με την ουδετερότητα του διαδικτύου που τελικά μετά απο πολλές μάχες την κατάργησαν και πλεον δεν ασχολείται κανείς για να την ξανα επαναφέρουν.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή συνεχίζουν τις προσπάθειες για censorship και έλεγχο στο internet.

pipa-sopa-acta και τώρα αυτό το οποίο, αν και δεν είναι censorship, πάλι φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των κολοσσών των media! Άκου "link tax". Θα βάζεις δηλαδή ένα καψουροτράγουδο στο fb και ενώ εσύ θα παίρνεις likes το fb θα πληρώνει φόρους (όχι ότι με νοιάζει, αλλά λέμε τώρα). Και καλά τα μεγάλα ψάρια, τα μικρά blogs και τα forum τι θα κάνουν;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

....είναι γνωστό ότι γίνεται μεγάλος πόλεμος για τον έλεγχο του διαδικτύου.....στό τέλος καλυμμένο πίσω από διατάξεις για το....καλό μας δήθεν ....θα περάσει και μετά βλέπουμε........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...