Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτική πλέον η voip στης γραμμές;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το καλό είναι σχετικό και πως το βλέπει κανείς. Έχει καθαρότερο ήχο, μεγαλύτερη ασφάλεια (όπως το ISDN), καλύτερα στοιχεία στον συγχρονισμό (αυτό σε βάθος χρόνου με την αύξηση των VoIP συνδέσεων), δυνατότητα παροχής περισσότερων ή/και καλύτερων υπηρεσιών (σε ένα μοναδικό ΙΡ δίκτυο) και άλλα λιγότερο εμφανή.

Τέλος, οικονομικό όφελος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φθηνύνει άμεσα το κόστος κλήσης, αλλά μακροπρόθεσμα θα έχουμε περισσότερες υπηρεσίες στο ίδιο σημερινό κόστος ή/και χρέωση σε μικρότερη μονάδα χρόνου κλπ.

Το κύριο και βασικό μειονέκτημα είναι ότι εξαρτάται από την σύνδεση στο διαδίκτυο.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά αν κάποια στιγμή στο ...μέλλον φέρει η τύχη τα πράγματα σε ένα φανταστικό σενάριο

και «ανακαλύψουν» τον τροχό, δηλαδή τον τύπο τηλεφωνίας που δε θα κόβεται με τη διακοπή του ρεύματος/του ίντερνετ/του ρούτερ ,

θα είχε γούστο να αναδειχθεί το ποσοστό των καταναλωτών που θα επέμεναν στην τηλεφωνία που εξαρτάται από το ρεύμα.

.

Προς το παρόν φαντάζει λογικό να μην υπάρχει σταθερό τηλέφωνο, μόλις δε θα έχει ψύξη το ψυγείο και νερό η βρύση

και προφανώς ήταν παράλογο που μέχρι τώρα τηλέφωνο,νερό και ρεύμα ήταν έννοιες ανεξάρτητες...

Επεξ/σία από KoreanW

Γιατι παιζετε τοσο πολυ το χαρτι της διακοπης του ρευματος; Σε ποιο μερος ζειτε και εχει τοσο συχνες διακοπες;
Ειμαι στην Αθηνα και πραγματικα θυμαμαι το πολυ μια-δυο διακοπες τον χρονο. Εχω αυτο το ρημαδο-voip εδω και 3 χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα. Οχι, δεν χρησιμοποιω συχνα το τηλεφωνο ουτε κανω την δουλεια μου απο αυτο με κινδυνο "να χαθουν εκατομυρια ευρω" αλλα παντα οταν το θελω δουλευει ετσι οπως πρεπει.

Ναι βεβαια εκεινη την φορα που εκανε εργα η ΔΕΗ δεν ειχα τηλεφωνο και εκεινη την στιγμη πεθαναν 5 ατομα στην γειτονια επειδη δεν μπορεσαν να παρουν να καλεσουν βοηθεια. Τι λεμε ρε παιδια σε αυτο το θεμα; Ειμαστε ολοι στο 2018; Υπαρχουν και τα πολυ αξιοπιστα και προσιτα κινητα για επειγουσες αναγκες εαν στραβωσει η συμβατικη τηλεφωνια.

Ειναι σαν να σου λενε οτι ανακαλυψαν το αυτοκινητο και να λες "μα δεν υπαρχει καταλληλος δρομος μεχρι και το τελευταιο χωριο, ειναι αχρηστο"

Να δω, θα προσβληθει καποιος;

3 ώρες πριν, orck είπε

Συμφωνα με τα μελη του φορουμ ειναι ολεθρια η μετατροπη, εθνικη προδοσια και το σιγουρο τελος μας.

Στην πραγματικοτητα οχι δεν ειναι κακο, ειναι απλα διαφορετικη υλοποιηση απο την υπαρχουσα με ενα νεο ενοποιημενο δικτυο 2 σε 1 οπως λεει και η διαφημιση του σαμπουαν.
Τιποτα κακο δεν εχει για τον απλο κοσμο.

Μάθε να σέβεσαι λοιπόν τη γνώμη που έχουν τα μέλη του φόρουμ και μη σκίζεσαι να μας πείσεις πόσο τέλειο είναι.

• Like 2

Κοίτα, είμαι υπέρμαχος του VoIP ακόμη, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι η τηλεφωνία δεν είναι μόνο για τα τις μεγάλες αστικές περιοχές, αλλά και στην πλέον αποκομμένη περιοχή αυτής της χώρας, όπου είναι συχνές οι διακοπές της ΔΕΗ. Και αυτό είναι πραγματικότητα μας αρέσει ή όχι.

Επίσης να συμφωνήσω ότι σχεδόν σε όλα τα σπίτια υπάρχει τουλάχιστον μία σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, αλλά δεν παύει όμως να ισχύει ότι υπάρχουν πάρα πολλά χωρίς αυτή την δυνατότητα. Οπότε ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις σε μια ώρα ανάγκης είναι το τηλέφωνο, που αν δεν λειτουργεί τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Το καλό είναι ότι εφόσον μιλάμε για σύνδεση από αστικό κέντρο τα πράγματα είναι καλά σε πολύ μεγάλο βαθμό, διότι εκεί υπάρχει πάντα εφεδρική πηγή τροφοδοσίας, εκτός κι αν οι υπεύθυνοι δεν έχουν φροντίσει για την σωστή λειτουργίας της όταν χρειαστεί. Οπότε με ένα απλό miniUPS στο σπίτι λύνεται το θέμα.

Αλλά τι κάνεις αν η σύνδεση γίνεται από καμπίνα και δεν υπάρχει σε αυτήν εφεδρική πηγή τροφοδοσίας; Δε πα να έχεις υποσταθμό στο σπίτι σου, τηλεφωνία γιόκ.

Σε κάποιες περιοχές στην επαρχία πιθανόν να βάλουν γεννήτριες δίπλα στην καμπίνα. Ήδη εφαρμόσθηκε πιλοτικά στην Πρέβεζα όπου δίπλα στην καμπίνα υπάρχει άλλη με γεννήτρια μέσα σε κλωβό ασφαλείας και με φωτοβολταϊκό, κάμερες κλπ.

39 λεπτά πριν, divo είπε

και ουτε προκειτε να πληρωσεται!! θα γινει σε ολους σχεδον τους συνδρομητες. Οπου υπαρχουν καμπινες ΟΤΕ φυσικά.

Οσο για το voip οχι φιλε μου δεν ειναι κακο. Αντιθετος εχεις και κανεις και πραγματα που δεν μπορεις να τα κανεις σε TDM.

Εχω voip εδω και 3 χρονια και μαλιστα απο ΑΚ. Ειμαι απο τους "τυχερούς" που δεν εχει βαλει καμπινες ο ΟΤΕ στη γειτονια μου. (την ατυχια μου μεσα...)την εχει η wind και πανε απο αναβολη σε αναβολη....

Κατι ασχετο που σκεφτομουν. Υπαρχει περιπτωση αργοτερα, δεν ξερω να ζητανε πολλοι VDSL να γεμισουν οι καμπινες και να ριξουν εμας που εχουμε ADSL?
Εννοω να μας ξαναγυρισουν στο εως 24 που δουλευε μεχρι χτες σε μενα και οχι στο 24μπαμ (διοτι VDSL εχει συνδεθει τωρα απλα κοβει στα 24 γιατι για τοσο πληρωνω)

Καλημέρα, παιδιά πριν λίγο τελείωσαν η τεχνικός ήταν και 2 ^.^ την σύνδεση όπως είπατε πολύ απλά βοήθησαν για την σύνδεση του ρούτερ και ειδοποίησαν το dslam να με αλλάξει μονό αυτά και η φορητότητα μέχρι αύριο μου είπαν θα έχει ολοκληρωθεί γιατί έξω στην χονευτη είναι και άλλη γραμμή που πάει δίπλα σε ένα σπιτάκι και δεν το έπαιρνε το σύστημα τώρα. Τώρα θα απολαμβάνω τρομερές ταχύτητες 😅

Screenshot_20180711-103033.png

42 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Καλημέρα, παιδιά πριν λίγο τελείωσαν η τεχνικός ήταν και 2 ^.^ την σύνδεση όπως είπατε πολύ απλά βοήθησαν για την σύνδεση του ρούτερ και ειδοποίησαν το dslam να με αλλάξει μονό αυτά και η φορητότητα μέχρι αύριο μου είπαν θα έχει ολοκληρωθεί γιατί έξω στην χονευτη είναι και άλλη γραμμή που πάει δίπλα σε ένα σπιτάκι και δεν το έπαιρνε το σύστημα τώρα. Τώρα θα απολαμβάνω τρομερές ταχύτητες 😅

Screenshot_20180711-103033.png

Μπράβο φίλε.Αντε,να το χαρείς.

12 ώρες πριν, George1tsn είπε

Κατι ασχετο που σκεφτομουν. Υπαρχει περιπτωση αργοτερα, δεν ξερω να ζητανε πολλοι VDSL να γεμισουν οι καμπινες και να ριξουν εμας που εχουμε ADSL?
Εννοω να μας ξαναγυρισουν στο εως 24 που δουλευε μεχρι χτες σε μενα και οχι στο 24μπαμ (διοτι VDSL εχει συνδεθει τωρα απλα κοβει στα 24 γιατι για τοσο πληρωνω)

Το πρόβλημα δεν είναι η χωρητικότητα του DSLAM της καμπίνας. Εξαρχής αυτό υποστηρίζει 288 συνδέσεις (6 κάρτες * 48 θύρες κάθε μία) και υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης. Ο μέσος όρος συνδέσεων σε όλη τη χώρα είναι 200 ανά καμπίνα. Κάποιες λίγες έχουν κάπου στις 250+ αλλά και πάλι κάτω από το απόλυτο όριο.

Το πρόβλημα είναι στο απερχόμενο χάλκινο καλώδιο, όπου σε αρκετές περιπτώσεις (για Χ λόγους) δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος, έτσι είναι γνωστό το φαινόμενο να δηλώνεται αδυναμία σύνδεσης και να χρειάζεται αναμονή μέχρι να ελευθερωθεί κάποια γραμμή.

Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να γίνουν εργασίες επαύξησης ακραίου δικτύου, αλλά είναι χρονοβόρο και κοστοβόρο και μάλιστα σε σε ένα δίκτυο που θα έχει ορίζοντα λίγα χρόνια. Καλύτερη προοπτική θα έχουμε με πέρασμα της οπτικής ίνας μέχρι την οικοδομή.

Έχουν βγει πρόσφατα αποφάσεις της ΕΕΤΤ για παράταση του χρονοδιαγράμματος σε περιοχές που υπάρχουν καθυστερήσεις για διάφορους λόγους, μετά από σχετικό αίτημα των παρόχων.

Υπάρχει δε και ο κανονισμός που ρητά αναφέρει ότι υπηρεσία θα δίδεται από καμπίνα, τουλάχιστον 4 μήνες από την στιγμή που ο πάροχος έχει ενημερώσει όλους τους άλλους ότι είναι έτοιμη για χοντρική.

Σε ποιο αστικό κέντρο είσαι;

Υποχρεωτική πλέον η voip στης γραμμές;

Ας το διορθώσει κάποιος αν γίνεται..

Με τα threads/posts που διαβάζουμε εδώ αλλά και σε συναφές forum τηλεφωνίας θα ξεχάσουμε τα λίγα Ελληνικά που μάθαμε στο σχολείο..

• Like 1

Πάντως, αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα με τη διακοπή ρεύματος (που άντε και λύνεται με ένα mini-UPS), ενδεχομένως να υπάρχει θέμα και με συναγερμό.

Σε κατάστημα που ήρθε ο τεχνικός ετσιθελικά για να αλλάξει τη σύνδεση, έφυγε άπρακτος μόλις έμαθε ότι υπάρχει συναγερμός και σύνδεση με κέντρο σημάτων.

Ξέρει κανείς τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Έχω συναγερμό κι έχω VoIP τηλεφωνία και δεν έχω κανένα θέμα. Μάλιστα είχα VoIP τηλεφωνία για αρκετό καιρό το 2007-2009 επί HOL που τότε έδινε αποκλειστικά VoIP, όπως επίσης και όλοι οι πελάτες της Cyta που δίνει μόνο VoIP.

Τα όποια θέματα με τους συναγερμούς είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων του παρόχου στην συσκευή του ή του συναγερμού. Π.χ. Με τις συσκευές του ΟΤΕ δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, σε αντίθεση με τα Fritz που πρέπει να αλλάξω την ρύθμιση στο DTMF.

• 3 χρόνια αργότερα...

επίσης ένα βασικό μειονέκτημα είναι το θέμα της ασφάλειας ότι δηλαδή κάποιος κακόβουλος χρήστης θα μπορεί να ακούει τις συνομιλίες σας.

Αναφορά σε κείμενο

Security - as with other internet technologies, security is a major consideration with VoIP. Possible threats include identity and service theft, phishing, viruses and malware, spamming over internet telephony, call tempering and denial of service attacks.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...