jkoukos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Αν μένεις σε πολυκατοικία πως διαπιστώνεις ότι δεν έχει έρθει κανείς στον κατανεμητή αυτής; Αλλά ακόμη και ποτέ να μην έχει έρθει (που το θεωρώ αδύνατον, αλλά το προσπερνώ), τι σχέση έχει αυτό με τον φυσικό βρόχο που αλλάζει και δεν παραμένει ο ίδιος όπως ανέφερες αρχικά; Ο τεχνικός του ΟΤΕ θα πάει στην καμπίνα (αυτό ακριβώς έγραψα) κι επιπλέον ότι στην περίπτωση του φίλου, ούτως ή άλλως θα μεταβεί στον κατανεμητή της οικοδομής του καθώς μεταφέρεται στο DSLAM της καμπίνας, οπότε πρέπει να γίνει έλεγχος ότι φθάνει σε αυτόν η υπηρεσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Ο κατανεμιτής είναι μεσα στην πολυκατοικία συνήθως. Και επίσης συνήθως η πόρτα της εισόδου είναι κλειστή. Επίσης σε πολλες πολυκατοικίες ο κατανεμητής είναι κλειστός (λουκέτο) κλπ. Στους γονείς μου που είναι οικαγενιακή πολυκατοικία ξερω σιγουρα ότι δεν ήρθε καποιος γιατί πολύ απλά δεν ήταν καποιος στον χώρο για να ανοιξει. Παρόλα αυτά η αλλαγή παρόχου εγινε κανονικά. Θα πω λοιπον το άλλο. Σε όλες τις καμπίνες τις περιοχής μου (και από ότι εχω καταλαβει αυτό εχει γίνει στις περισσότερες περιπτωσεις) η νεα καμπίνα μπήκε στην θέση του παλιου καφαο. Εγώ πχ επαιρνα από το καφάο 331. Όταν μπήκε η καμπίνα εμεινα λίγες ώρες εκτός. Το ίδιο και οι υπολοιποι στην πολυκατοικία ανεξαρτήτου παρόχου. Από ότι καταλαβαίνω η καμπίνα (θετοντας το απλά) εχει 2 κομματια. Το κομματι όπου καταλήγουν οι βρόχου με τον κλασικό χαλκό από το ΑΚ (όπως εφταναν τόσο καιρό στο σκουριασμένο καφαο) και τις θέσεις όπου θα κουμπωθούν οι γραμμές που θα παίρνουν ιντερνετ μεσω οπτικής. Στην οπτική συνδεονται πελατες ΟΤΕ και πελατες εναλλακτικων με vdsl (vpu). Όταν αλλαξε η καμπίνα εγώ ήμουν εκτός για λίγες ώρες αλλα ο συγχρόνισμός δεν αλλαξε καθόλου. Με 6mbps κλειδωνα πριν. Με 6mbps μετά. Όταν πήγα σε VDSL ηρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ μόνο στην καμπίνα. Αυτό που καταλαβαίνω ότι εκανε είναι ότι ¨ξεκουμπωσε" το καλώδιο που καταλήγει στο σπίτι μου από τον παλιο χαλκό και το κουμπωσε στις θέσεις της οπτικής. Στο σπίτι ή στο κουτί στην κολωνα δεν πήγε κανείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Άντε να το ξαναγράψω. Σε φορητότητα ο τεχνικός πάει στην καμπίνα αλλά όχι πάντα στην οικοδομή. Σε αυτή θα έρθει αν γίνει αλλαγή του ζεύγους που φεύγει από την καμπίνα. ΟΚ, να συμφωνήσω ότι σε σένα σε όλες τις περιπτώσεις που λες ότι έκανες φορητότητα, δεν ήρθε γιατί δεν έγινε αλλαγή του απερχόμενου. Θα συμφωνήσεις ότι (σχεδόν) σε όλες τις περιπτώσεις φορητότητας πήγε στην καμπίνα για να κάνει τη νέα σύνδεση; Αυτή είναι η κύρια διαφωνία μας, ότι δηλαδή γίνεται νέος βρόχος, πράγμα που το αρνείσαι. Είτε καμπίνα της πεις είτε καφάο είναι το ίδιο πράγμα. Η παλιά περιέχει μόνο παθητικό εξοπλισμό μέσω του οποίου γίνονται οι συνδέσεις των χάλκινων καλωδίων του αστικού κέντρου με τα αντίστοιχα των οικοδομών, μία εκ των οποίων είναι και η δικιά σας. Οι νέες καμπίνες περιέχουν τον ίδιο παθητικό εξοπλισμό για την ίδια δουλειά. Επιπλέον όμως περιέχουν κι ενεργό εξοπλισμό για την λειτουργία του DSLAM (και γι' αυτό χρειάζονται σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ) και τα απαραίτητα για την διασύνδεση των οπτικών ινών. Η οικοδομή σου εξακολουθεί να συνδέεται με το χάλκινο καλώδιο μέχρι την καμπίνα (δεν γίνεται διαφορετικά) αλλά στο DSLAM της καμπίνας αυτή την φορά. Απλά η σύνδεση με το διαδίκτυο πλέον γίνεται από την καμπίνα προς το αστικό κέντρο μέσω της οπτικής ίνας του DSLAM. Η οικοδομή σου δεν συνδέεται πουθενά με την οπτική ίνα. Αν δεν έχεις VoIP τηλεφωνία, εξακολουθείς και συνδέεσαι με το αστικό κέντρο μέσω χάλκινου καλωδίου μόνο για την τηλεφωνία. Όταν λοιπόν έγινε η αναβάθμιση της καμπίνας, αναγκαστικά έγινε διακοπή όλων των συνδέσεων αυτής, αφού έπρεπε να μεταφερθούν τα χάλκινα καλώδια της παλιάς στη νέα. Αυτό γίνεται πάντα στις 2φυλλες καμπίνες και μόνο υπό προϋποθέσεις στις 3φυλλες. Στις τελευταίες συνήθως διατηρείται ατόφιος όλος ο παλαιός παθητικός εξοπλισμός και η νέα καμπίνα μπαίνει "κοστούμι" πάνω από την παλιά (αφαιρείται μόνο το μεταλλικό κέλυφος αυτής). Στις περιπτώσεις αυτές δεν γίνεται καθόλου διακοπή των υπηρεσιών, αφού δεν αλλάζουν οι συνδέσεις των καλωδίων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fingolfingr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, divo είπε δεν εχει ερθει κανεις απο τους παροχους γιατι ο τεχνικος δεν εβγαλε το καλωδιο που ενωνει τη χωνευτη ή την εισαγωγη με το διαμερισμα. Αν και θα επρεπε, γιατι αυτο που υπηρχει μπορει να δουλευει αλλου. Επισης στο σπιτι σου οτετζης οταν εισαι σε παροχο απαγορευεται να ερθει!! Ειναι υποχρεωμενος να αφισει τη γραμμη μεχρι τη χωνευτή ή την εισαγωγη. Επισης οι παροχοι δεν στελνουν τεχνικο διοτι δεν εχουν δικους τους αλλα συνεργαζομενους τους οποιους οπως καταλαβαινεις τους εχουν αναλογα με τις εργασιες. Αν δουν λοιπον συστημικα οτι το ρουτερ δουλευει δεν στελνουν κανεναν. Αυτά τα γνωρίζω και αυτό λεω. Επίσης, ίσως και να είναι υποχρεωμένος να φέρει την γραμμή μεχρι την χωνευτή αλλα προσωπικά δεν εχω δεί κανενα τεχνικό ΟΤΕ να ερχεται μεχρι την εισοδο ή έστω στο BOX. Εφόσον αλλαξουν τον παροχο της γραμμής από την αρχή λή εστω από την καμπίνα τα υπολοιπα απλά παίζουν. Τέλος να πώ ότι δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι παροχοι αλλα στην cyta που είμαι από ότι καταλαβαίνω εχουν δικούς τους τεχνικους. Τωρα βέβαια που τους πήρε η vodafone λογικά θα παρουν πόδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George1tsn Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Εγω εχω ενα router netgear αγορασμενο με δικα μου €€€ και απο χτες δεν ειχαμε τηλ. Πηραν οι δικοι μου στον ΟΤΕ και τους ειπαν οτι πρεπει να συνδεσουμε το ρουτερ "νεας γενιας" που μας δωσαν για να δουλευει και το τηλ. Δεν ηθελα να το κανω γιατι στο netgear πειραζα το SNR και ειχα 12μβπς που το λες αξιοπρεπες. Με επριξε η μανα μου να το βαλω για να εχουμε τηλ τι να κανω και εγω ο φουκαρας εκατσα το εκανα και προς εκπληξη μου βλεπω οτι το ρουτερ του ΟΤΕ πηγε και συνδεθηκε σαν VDSL και πιανω 24/1 οσο ακριβως πληρωνω για ADSL. Το τσεκαρα speetest, απο nvidia κατεβαζα οντως διπλασια ταχυτητα. Τι κολπα ειναι αυτα? Btw δεν ηρθαν ουτε τεχνικοι ουτε τπτ, απλα απο χτες-προχτες δεν δουλευε το τηλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeHellas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Ο ΟΤΕ μετακινεί τους συνδρομητές του μεσα απο τα καινούρια καφαο, για αυτο και πιάνεις πλέον 24-1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 40 minutes ago, George1tsn said: Εγω εχω ενα router netgear αγορασμενο με δικα μου €€€ και απο χτες δεν ειχαμε τηλ. Πηραν οι δικοι μου στον ΟΤΕ και τους ειπαν οτι πρεπει να συνδεσουμε το ρουτερ "νεας γενιας" που μας δωσαν για να δουλευει και το τηλ. Δεν ηθελα να το κανω γιατι στο netgear πειραζα το SNR και ειχα 12μβπς που το λες αξιοπρεπες. Με επριξε η μανα μου να το βαλω για να εχουμε τηλ τι να κανω και εγω ο φουκαρας εκατσα το εκανα και προς εκπληξη μου βλεπω οτι το ρουτερ του ΟΤΕ πηγε και συνδεθηκε σαν VDSL και πιανω 24/1 οσο ακριβως πληρωνω για ADSL. Το τσεκαρα speetest, απο nvidia κατεβαζα οντως διπλασια ταχυτητα. Τι κολπα ειναι αυτα? Btw δεν ηρθαν ουτε τεχνικοι ουτε τπτ, απλα απο χτες-προχτες δεν δουλευε το τηλ Τυράκι φάση, "Θέλετε συγχρονισμό 24Mbps? Πακέτο με VoIP μόνο!" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George1tsn Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 12 λεπτά πριν, ThReSh είπε Τυράκι φάση, "Θέλετε συγχρονισμό 24Mbps? Πακέτο με VoIP μόνο!" Ναι αλλα δεν αλλαξαμε κατι, ουτε πληρωνουμε παραπανω. Ειναι κακο το VOIP? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 2 minutes ago, George1tsn said: Ναι αλλα δεν αλλαξαμε κατι, ουτε πληρωνουμε παραπανω. Ειναι κακο το VOIP? Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά κάποιος μπορεί να μην το θέλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgebou21 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά κάποιος μπορεί να μην το θέλει. Και εγω δεν θελω 220V ταση στο σπίτι και προτιμω τα 110V αλλα αυτο ειναι απόφαση της ΔΕΗ. Το ίδιο ισχύει και με τον ΟΤΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 1 minute ago, georgebou21 said: Και εγω δεν θελω 220V ταση στο σπίτι και προτιμω τα 110V αλλα αυτο ειναι απόφαση της ΔΕΗ. Το ίδιο ισχύει και με τον ΟΤΕ. Δεν σχολιάζω αυτό, απλά ότι ακόμα και να μην το θέλει κάποιος, όταν το προσφέρει με αυτή την βελτίωση στον συγχρονισμό της "ADSL" (που ουσιαστικά γίνεται VDSL με cap στα 24), είναι βαρβάτο τυράκι για να μην υπάρχουν αντιδράσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George1tsn Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μα απο τη στιγμη που δεν με επιβαρυνει οικονομικα, το τηλ δουλευει κανονικα και σαν μπονους πιανω 24 και οπως λετε δεν υπαρχει κατι κακο σε αυτο Γιατι να μην το θελω τοτε? Δεν εκανα και τπτ περιπλοκο 2 καλωδια εβαλα ουτε σεταπ το ρουτερ δεν ηθελε, βρηκε τα παντα μονο του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orck Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, George1tsn είπε Ναι αλλα δεν αλλαξαμε κατι, ουτε πληρωνουμε παραπανω. Ειναι κακο το VOIP? Συμφωνα με τα μελη του φορουμ ειναι ολεθρια η μετατροπη, εθνικη προδοσια και το σιγουρο τελος μας. Στην πραγματικοτητα οχι δεν ειναι κακο, ειναι απλα διαφορετικη υλοποιηση απο την υπαρχουσα με ενα νεο ενοποιημενο δικτυο 2 σε 1 οπως λεει και η διαφημιση του σαμπουαν. Τιποτα κακο δεν εχει για τον απλο κοσμο. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από orck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Just now, George1tsn said: Μα απο τη στιγμη που δεν με επιβαρυνει οικονομικα, το τηλ δουλευει κανονικα και σαν μπονους πιανω 24 και οπως λετε δεν υπαρχει κατι κακο σε αυτο Γιατι να μην το θελω τοτε? Δεν εκανα και τπτ περιπλοκο 2 καλωδια εβαλα ουτε σεταπ το ρουτερ δεν ηθελε, βρηκε τα παντα μονο του Διάβασε το topic από την αρχή και θα καταλάβεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otm Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, orck είπε Συμφωνα με τα μελη του φορουμ ειναι ολεθρια η μετατροπη, εθνικη προδοσια και το σιγουρο τελος μας. Στην πραγματικοτητα οχι δεν ειναι κακο, ειναι απλα διαφορετικη υλοποιηση απο την υπαρχουσα με ενα νεο ενοποιημενο δικτυο 2 σε 1 οπως λεει και η διαφημιση του σαμπουαν. Τιποτα κακο δεν εχει για τον απλο κοσμο. Για τον απλό κόσμο δεν έχει τίποτα καλό εκτός ίσως από καλύτερο ήχο ΑΝ η υλοποιήση του είναι καλή. Θα με ενδιέφερε να μου πεις πάντως γιατί σκίζεσαι να υποστηρίζεις τη voip τηλεφωνία. Είναι επειδή θέλεις το "καλό" του απλού κόσμου; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα