Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτική πλέον η voip στης γραμμές;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, GaGaS_Thess είπε

Πως πηρες τους κωδικους τηλεφωνιας απο οτε?  Οσες φορες απαιτησα να μου τούς δωσκυν πηρα τκ τριτο το μακρύτερο 

Δεν έχω ΟΤΕ και η cyta που έχω δεν δίνει. Σε ενα review από router της fritz όμως που διαβασα εδώ γινόταν αναφορά ότι είχαν δωθεί οι κωδικοι από τον ΟΤΕ. Νομίζω το review ήταν από τον poulinos.

58 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Να αρνηθώ να έρθει τεχνικός δεν γίνετε γιατί Αλλιός δεν ολοκληρώνεται η σύνδεση..

Δεν είπα να αρνηθείς. Απλά λεω ότι δεν το θεωρώ απαραίτητο. Μπορεί να κανω και λαθος.

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

αναγκαστικα δηλαδή στις νεες συνδεσεις τους βαζουν VOIP? Εγω που πηγα στον ΟΤΕ περυσι τον Σεπτεμβριο δεν μου εβαλαν ουτε εκαναν συζητηση...

Αυτός είναι 4km από το ΑΚ οποτε το VDSL ήταν από καμπίνα. Οπότε αναγκαστικα εγινε voip.

Επεξ/σία από fingolfingr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ο ΟΤΕ μέχρι πρόσφατα έδινε τον κωδικό της τηλεφωνίας (ο μόνος που το έκανε σε οικιακές συνδέσεις), αλλά πριν 10 περίπου μέρες άλλαξε την πολιτική και πλέον δεν τους δίνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν κάποιο θέμα ασφάλειας και μέχρι να βρεθεί λύση, το σταμάτησε. Πότε κι αν το επαναφέρει είναι προς το παρόν άγνωστο.

Το γνωρίζω διότι είμαι ένας από αυτούς που τους είχε και πριν από λίγες μέρες έγινε reset στη γραμμή λόγω κάποιου προβλήματος με αποτέλεσμα να αλλάξει ο κωδικός και πλέον δεν τον δίνουν, ότι προσπάθεια και μέσω γνωστών κι αν έκανα.

Το καλό νέο που υπάρχει είναι ότι με το Fritz (που πουλά ο ΟΤΕ/Γερμανός) μπορεί να γίνει αυτόματη σύνδεση και να λειτουργεί η τηλεφωνία. Οι πληροφορίες από τον αντιπρόσωπο αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει σε επόμενη αναβάθμιση σε όλα τα Fritz που θα πάρουν το διεθνές FritzOs 7 (σίγουρα τα 7590 και 7490) όπου θα υπάρχουν έτοιμες ρυθμίσεις για τον ΟΤΕ. Ήδη υπάρχει σε δοκιμή beta firmware.

• Like 1

17 ώρες πριν, pier88 είπε

Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ,έχω αποφασίσει να μη δεχτώ την αλλαγή σε voip.

Δεν σε ρωτανε.
Εμενα με ενημερωσανε ότι το τηλεφωνο ειναι πλεον σε voip και θα μου στειλουν router δωρεαν.

2 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Ξανα λέω ότι δεν χρειάζεται να ερθει κανείς για να σου κανει την γραμμή voip. Φίλος που είχε ΟΤΕ και εβαλε VDSL (οποτε εγινε voip) ελαβε απλά το modem και τον ενημερωσαν τηλεφωνικά για την συνδεση. Δεν πήγε κανείς. Το ίδιο και σε αρκετούς γνωστούς που πήγαν από OTE σε cyta και παλι πίσω.

Ο τεχνικός πρεπει να ερθει μόνο ότι πρόκειται για νεα γραμμή (πχ σε μετακομιση). Σε καθε αλλη περιπτωση αν θα ερθει θα είναι απλά για βοήθεια. Ή για βλάβη

Ετσι ειναι

• Like 1

16 λεπτά πριν, georgebou21 είπε

Δεν σε ρωτανε.
Εμενα με ενημερωσανε ότι το τηλεφωνο ειναι πλεον σε voip και θα μου στειλουν router δωρεαν.

Ετσι ειναι

Οπότε γιατί έρχεται ο τεχνικός; μπορώ και μόνος που να τα συνδέσω...

Βρε φίλε στο γράψαμε πριν. Αν είναι να γίνει η τηλεφωνία VoIP στην ίδια γραμμή και στον ίδιο πάροχο, δεν χρειάζεται να έρθει ο τεχνικός. Γίνεται αυτόματα από το κέντρο.

Εσύ όμως ταυτόχρονα έχεις κάνει φορητότητα, δηλαδή φεύγεις από τον ένα πάροχο και πας σε άλλον. Σε κάθε περίπτωση φορητότητας ή μετακόμισης έρχεται ο τεχνικός του ΟΤΕ για να παραδώσει την γραμμή, εφόσον αλλάζει ο βρόχος.

Πως να τα συνδέσεις μόνος σου; Γνωρίζεις σε ποιο ζεύγος θα συνδεθείς στην καμπίνα; Έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τον βρεις; Έχεις πρόσβαση στην καμπίνα;

12 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Βρε φίλε στο γράψαμε πριν. Αν είναι να γίνει η τηλεφωνία VoIP στην ίδια γραμμή και στον ίδιο πάροχο, δεν χρειάζεται να έρθει ο τεχνικός. Γίνεται αυτόματα από το κέντρο.

Εσύ όμως ταυτόχρονα έχεις κάνει φορητότητα, δηλαδή φεύγεις από τον ένα πάροχο και πας σε άλλον. Σε κάθε περίπτωση φορητότητας ή μετακόμισης έρχεται ο τεχνικός του ΟΤΕ για να παραδώσει την γραμμή, εφόσον αλλάζει ο βρόχος.

Πως να τα συνδέσεις μόνος σου; Γνωρίζεις σε ποιο ζεύγος θα συνδεθείς στην καμπίνα; Έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τον βρεις; Έχεις πρόσβαση στην καμπίνα;

Τεχνικός εγώ από όσο ξέρω έρχεται Όταν κάνει πλήρης αποδέσμευσητου βρόχου δηλαδή νέα γραμμή και την παραδίδει όσο για αυτό όπου έγγραφα ότι μπορώ να τα συνδέσω εννοούσα το ρούτερ και το τηλέφωνο γιατί παραπάνω κάποιος είπε έρχεται τεχνικός για να βοηθήσει με την σύνδεση. 

Επιτέλους μετά από τόσες προσπάθειες μου έκλεισαν ραντεβού... PSX_20180706_130811.jpg.bc1215d54da608ebf0e1f52e13883017.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Σε φορητότητα δεν εχει νόημα να ερθει τεχνικός. Ούτε εχει νοημα να ξέρει καποιος το ζευγος. Όταν η αλλαγή είναι από το ΑΚ ο τεχνικός του ΟΤΕ (γιατί αυτοι κανουν τις εργασίες ανεξαρτήτου παρόχου) παει στο ΑΚ, ξεκουμπώνει την γραμμή από το rack πχ της HOL και το κουμπώνει πχ στης forthnet. Σε εσένα δεν ερχεται κανείς. Ο βρόχος στην περιπτωση αυτή δεν αλλαζει αριθμό. Απλά αλλαζει πάροχο. Το καλώδια που φτάνει στο ΑΚ είναι το ίδιο.

Αν είσαι σε ΑΚ και μεταφέρεσαι σε νεα καμπίνα (που παίρνει με οπτική από το ΑΚ) και παλι δεν χρειαζεται τεχνικός στον χωρο σου μιας και το καλώδιο που φευγει από το σπίτι σου είναι ίδιο. Αλλαζει απλά ότι κουμπωνει καπου πιο κοντά. Το που δεν σε ενδιαφέρει τόσο. Σε αυτή την περίπτωση από όσο ξέρω αλλαζει και ο βρόχος. Ο τεχνικός θα κανει την δουλεια του στην καμπίνα και τέλος.

26 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Τεχνικός εγώ από όσο ξέρω έρχεται Όταν κάνει πλήρης αποδέσμευσητου βρόχου δηλαδή νέα γραμμή και την παραδίδει όσο για αυτό όπου έγγραφα ότι μπορώ να τα συνδέσω εννοούσα το ρούτερ και το τηλέφωνο γιατί παραπάνω κάποιος είπε έρχεται τεχνικός για να βοηθήσει με την σύνδεση. 

Επιτέλους μετά από τόσες προσπάθειες μου έκλεισαν ραντεβού... PSX_20180706_130811.jpg.bc1215d54da608ebf0e1f52e13883017.jpg

Αν τώρα ερθει σε εσενα δεν θα είναι για να αλλαζει καλώδια στο box κλπ (κοινως μικρονόμιση). Θα ερθει για να συνδεσει το modem και να δεί ότι εχεις υπηρεσίες όπως πρεπει, να σου κανει καμια επιστροφή σήματος για να εχει τηλεφωνο σε όλες τις πρίζες.... τετοια πραγματα.

Επεξ/σία από fingolfingr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις μπερδέψει τις ορολογίες και βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Τοπικός βρόχος είναι το χάλκινο ζεύγος που συνδέει τον χώρο σου  με το οικείο αστικό κέντρο του ΟΤΕ. Αδεσμοποίηση βρόχου, είναι η δυνατότητα χρήσης από οποιονδήποτε άλλον πάροχο εκτός του ΟΤΕ, για να σου παρέχει τις όποιες υπηρεσίες. Και γίνεται είτε σε ήδη ενεργό βρόχο (όπως στην δικιά σου περίπτωση) είτε σε ανενεργό (δηλαδή νέα γραμμή).

Κάθε πάροχος λοιπόν εκτός του ενοικίου κάθε μήνα, έχει πληρώσει εφάπαξ ένα σκασμό λεφτά για την κατασκευή αυτού του βρόχου. Αν λοιπόν κάποια στιγμή ο χρήστης διακόψει την σύνδεση με τον πάροχο (π.χ. κάνει φορητότητα) δεν τον συμφέρει να τον παραδώσει αλλά τον κρατά (99,99% των περιπτώσεων) για επόμενο πελάτη που θα συνδεθεί στο δίκτυό του. Διαφορετικά θα έπρεπε πάλι να πληρώσει εφάπαξ το ίδιο σκασμό λεφτά.

Ο ΟΤΕ λοιπόν αποσυνδέει την γραμμή από το ζεύγος του παρόχου και το συνδέει σε άλλο δικό του. Πρέπει λοιπόν να μεταβεί στην καμπίνα μέσω της οποίας καταλήγει σε μας κι από εκεί να συνεχίσει στον χώρο μας. Επιπλέον εσύ ζήτησες να πάρεις υπηρεσία από την καμπίνα, οπότε ούτως ή άλλως θα έρθει στον χώρο σου για να επιβεβαιώσει ότι στον κατανεμητή της οικοδομής σου έρχεται κανονικά ή όποια υπηρεσία. Από εκεί και μέχρι το διαμέρισμα είναι δικό μας θέμα. Και όχι δεν έρχεται πάντα στο διαμέρισμα για να κάνει δοκιμές ή συνδέσεις στην γραμμή, εκτός αν το ζητήσει ο χρήστης ή το θέλει ο ίδιος κι έχει χρόνο για να το κάνει.

Επεξ/σία από jkoukos

8 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Έχεις μπερδέψει τις ορολογίες και βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Τοπικός βρόχος είναι το χάλκινο ζεύγος που συνδέει τον χώρο σου  με το οικείο αστικό κέντρο του ΟΤΕ. Αδεσμοποίηση βρόχου, είναι η δυνατότητα χρήσης από οποιονδήποτε άλλον πάροχο εκτός του ΟΤΕ, για να σου παρέχει τις όποιες υπηρεσίες. Και γίνεται είτε σε ήδη ενεργό βρόχο (όπως στην δικιά σου περίπτωση) είτε σε ανενεργό (δηλαδή νέα γραμμή).

Κάθε πάροχος λοιπόν εκτός του ενοικίου κάθε μήνα, έχει πληρώσει εφάπαξ ένα σκασμό λεφτά για την κατασκευή αυτού του βρόχου. Αν λοιπόν κάποια στιγμή ο χρήστης διακόψει την σύνδεση με τον πάροχο (π.χ. κάνει φορητότητα) δεν τον συμφέρει να τον παραδώσει αλλά τον κρατά (99,99% των περιπτώσεων) για επόμενο πελάτη που θα συνδεθεί στο δίκτυό του. Διαφορετικά θα έπρεπε πάλι να πληρώσει εφάπαξ το ίδιο σκασμό λεφτά.

Ο ΟΤΕ λοιπόν αποσυνδέει την γραμμή από το ζεύγος του παρόχου και το συνδέει σε άλλο δικό του. Πρέπει λοιπόν να μεταβεί στην καμπίνα μέσω της οποίας καταλήγει σε μας κι από εκεί να συνεχίσει στον χώρο μας. Επιπλέον εσύ ζήτησες να πάρεις υπηρεσία από την καμπίνα, οπότε ούτως ή άλλως θα έρθει στον χώρο σου για να επιβεβαιώσει ότι στον κατανεμητή της οικοδομής σου έρχεται κανονικά ή όποια υπηρεσία. Από εκεί και μέχρι το διαμέρισμα είναι δικό μας θέμα. Και όχι δεν έρχεται πάντα στο διαμέρισμα για να κάνει δοκιμές ή συνδέσεις στην γραμμή, εκτός αν το ζητήσει ο χρήστης ή το θέλει ο ίδιος κι έχει χρόνο για να το κάνει.

Καλά είχα διαβάσει τότε παραπάνω, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξω βρόχο 

Έχω κάνει την αλλαγή σε voip εδώ και πάνω από ένα χρόνο (ΟΤΕ). Δε μου το παρουυσιάσανε ως κάτι που μπορώ να δεχθώ ή όχι αλλά σαν αναβάθμιση που γίνεται σε όλους. Το να εγκαταστήσεις το μοντεμ-ρουτερ είναι κάτι απλό ακόμα και για ανθρώπους σαν εμένα που δεν εχουμε μεγάλη εξοικίωση.

Στα θετικά έχω σαφώς πιο σταθερό ιντερνετ, σπάνια κολλήματα.Επίσης το WiFi σήμα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έδινε η προηγούμενη συσκευή του ΟΤΕ. Στα αρνητικά  ότι όταν γίνονται αυτά τα κολλήματα δεν έχεις τηλεφωνο για 1-3 λεπτά συνήθως. 2 φορές έχω αναγκαστεί να το βγάλω και από το ρεύμα για να επανέλθει.

• Like 1

Και με όσους έχουν συναγερμούς που πρέπει να δουλεύει το τηλέφωνο τι κάνουν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ; Λένε στο διαρρήκτη , μισό λεπτό να επανέλθει το ρεύμα και μετά μπορείτε να συνεχίσετε τη διάρρηξή σας;

16 λεπτά πριν, tarantules είπε

Και με όσους έχουν συναγερμούς που πρέπει να δουλεύει το τηλέφωνο τι κάνουν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ; Λένε στο διαρρήκτη , μισό λεπτό να επανέλθει το ρεύμα και μετά μπορείτε να συνεχίσετε τη διάρρηξή σας;

Σου δίνει ο οτε ένα mini-ups για αυτό τον λόγο δωρεάν 

1 λεπτό πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Σου δίνει ο οτε ένα mini-ups για αυτό τον λόγο δωρεάν 

Ναι , μόνο που για να παίξει το mini-ups προυποθέτει οτι και η άλλη πλευρά (του ΟΤΕ) έχει εγκαταστήσει στις καμπίνες του αντίστοιχο σύστημα backup το οποίο σε πολλές καμπίνες απλά δεν υπάρχει.

1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Ναι , μόνο που για να παίξει το mini-ups προυποθέτει οτι και η άλλη πλευρά (του ΟΤΕ) έχει εγκαταστήσει στις καμπίνες του αντίστοιχο σύστημα backup το οποίο σε πολλές καμπίνες απλά δεν υπάρχει.

Οντος, αυτό Είναι ένα θέμα... Ας ελπίσουμε να προκοψουν και να βάλουν μπαταρίες στης καμπίνες.

1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Υπάρχει στις περισσότερες καμπινες και θα μπει σε όλες.

Είναι λάθος να βάλεις ειδοποίηση μέσω σταθερού τηλεφώνου όταν έχεις την επιλογή για κινητό. Έτσι και αλλιώς  ο κλεφτης το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να κόψει τα τηλεφωνικά καλώδια. Εκεί τι θα του πεις "σε παρακαλώ μην κόψεις το καλώδιο γιατί πρέπει να ενημερωθώ εγώ και η αστυνομία";

Πάντα υπάρχουν λύσεις, θέλουμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...