Προς το περιεχόμενο

Υποχρεωτική πλέον η voip στης γραμμές;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, fingolfingr είπε

Με εκανες και γέλασα. Ειλικρινά. Ε όχι και το ξεκινάει πρώτος. Η HOL δηλαδή τι είχε καποτε; Η Cyta μήπως; Και καποιες αλλες.

Σε καθε περιπτωση το voip είναι το μέλλον. Οι περισσότεροι θέλουν μεγαλύτερες ταχύτητες,  να παίρνουν από την καμπινα δίπλα από το σπίτι τους κλπ. Οπότε.... αναγκαστικα voip. Σε κάθε περιπτωση τα πραγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Όχι για όλους. Σε καποιους δεν αρέσει ότι μπορείς να εχει μόνο μία συσκευή (αυτή στο modem). Διορθωνεται σχετικά ευκολα αν και με τα ασυρματα δεν εχει τόσο νόημα για τους περισσότερους.

Προσωπικά έβαλα cyta για οικονομικους λόγους όταν μετακομισα Αθήνα. 7 χρόνια τώρα με voip οι περιπτώσεις που είχα πρόβλημα είναι ελαχιστες. Μου σπάει βέβαια τα νευρα που δεν μπορώ να βάλω δικό μου modem. Αν θα φύγω για OTE θα είναι γι αυτό (ο ΟΤΕ δίνει τους κωδικους τηλεφωνιας).

Πως πηρες τους κωδικους τηλεφωνιας απο οτε?  Οσες φορες απαιτησα να μου τούς δωσκυν πηρα τκ τριτο το μακρύτερο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 λεπτά πριν, np72 είπε

Υποχρεωτική πλέον η voip στης γραμμές;

Τόσα σχόλια και στο βασικό σου ερώτημα δεν απάντησε κανένας!Γιατί άραγε;

Κι εσύ αδερφέ μου,τι ερώτηση έκανες;Είναι σαν να ρωτάς στο ΣΚΑΙ γιά τα μνημόνια,να σου απαντήσει ο πορτοσάλτε.

Είναι μια αναγκαστική μου φαίνεται διαδικασία που όλοι Όταν το ακούν έχουν άγχος λίγο το ότι το ρούτερ είναι η μάνα που κρατάει την γραμμή, κάποια στιγμή ελπίζω να βρω απάντηση στο ερώτημα μου  😛

2 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Είναι μια αναγκαστική μου φαίνεται διαδικασία που όλοι Όταν το ακούν έχουν άγχος λίγο το ότι το ρούτερ είναι η μάνα που κρατάει την γραμμή, κάποια στιγμή ελπίζω να βρω απάντηση στο ερώτημα μου  😛

Περίμενε λίγο να σου απαντήσουν οι ειδικοί οι οποίοι παραδόξως εξαφανίστηκαν αποφεύγωντας να απαντήσουν.Ελπίζω να βρείς την απαντησή σου αν και θεωρώ ότι κάποιοι εδώ (γιά ευνόητους λόγους)είναι πιό πορωμένοι κι απο το 13888.

2 λεπτά πριν, np72 είπε

Περίμενε λίγο να σου απαντήσουν οι ειδικοί οι οποίοι παραδόξως εξαφανίστηκαν αποφεύγωντας να απαντήσουν.Ελπίζω να βρείς την απαντησή σου αν και θεωρώ ότι κάποιοι εδώ (γιά ευνόητους λόγους)είναι πιό πορωμένοι κι απο το 13888.

Χαχαχαχα οντος, και εγώ το ελπίζω :)

43 λεπτά πριν, np72 είπε

Ολοι οι ειδικοι που περιμενεις εξαφανιστηκαν γιατι εχουν λερωμενη την φωλια τους. Τι κρυβουν και δεν απαντουν; Ποια συνωμοσια εναντια στην ανωτερη φυλη των μοναδικων ελληνων ετοιμαζουν με την ευρηζωνικη τηλεφωνια; Δειτε το πριν το κατεβασουν γιατι θελουν να κρυψουν οι σιωνιστες εβρεοι μασωνοι γκομπιουτεραδες τις βρωμοδουλειες τους.
ΣΟΚ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!1

ΥΓ Προσαρμοστηκα στο επιπεδο

4 λεπτά πριν, orck είπε

Ολοι οι ειδικοι που περιμενεις εξαφανιστηκαν γιατι εχουν λερωμενη την φωλια τους. Τι κρυβουν και δεν απαντουν; Ποια συνωμοσια εναντια στην ανωτερη φυλη των μοναδικων ελληνων ετοιμαζουν με την ευρηζωνικη τηλεφωνια; Δειτε το πριν το κατεβασουν γιατι θελουν να κρυψουν οι σιωνιστες εβρεοι μασωνοι γκομπιουτεραδες τις βρωμοδουλειες τους.
ΣΟΚ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!1

ΥΓ Προσαρμοστηκα στο επιπεδο

,θέλει η ...... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει λέει ο σοφός λαός.

Υ.Γ:Γελάωωωωω.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Mikelpcpro_GR said:

"Υποχρεωτικό" VoIP είναι μόνο στα ΚΑΦΑΟ με Vectoring, λόγω κανονισμού. Από εκεί και πέρα αν παίζεις από Α/Κ δεν υπάρχει "υποχρεώση" από κάποιον κανονισμό, είναι ξεκάθαρα απόφαση του ISP. 

Μπορεί να υποχρεώσει η ΕΕΤΤ τον ISP για TDM? Αμφιβάλω, αλλιώς δεν θα είχε πχ η Cyta VoIP only παντού...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

"Υποχρεωτικό" VoIP είναι μόνο στα ΚΑΦΑΟ με Vectoring, λόγω κανονισμού. Από εκεί και πέρα αν παίζεις από Α/Κ δεν υπάρχει "υποχρεώση" από κάποιον κανονισμό, είναι ξεκάθαρα απόφαση του ISP. 

Μπορεί να υποχρεώσει η ΕΕΤΤ τον ISP για TDM? Αμφιβάλω, αλλιώς δεν θα είχε πχ η Cyta VoIP only παντού...

Ας είναι ας γίνει τώρα voip δεν εχω θεμα.  Το θέμα μου είναι τα ψέματα που μου λέει ο οτε περί μη διαθέσιμου ραντεβού και ακόμη περιμένω.. δεν μπορώ εγώ να καλέσω το τοπικό τμήμα με τους τεχνικούς του οτε για να να κανονίσω ραντεβού; γιατι άμα περιμένω από τους αποπάνω....

7 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Για το ραντεβού δεν γνωρίζω καν για ποιο λόγο χρειάζεται...

Για να μου κάνουν την γραμμή μου voip και να ολόκληρωθει τυπικά η σύνδεση.

2 ώρες πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Οτι συνδεση και να κανεις, ο νομος δινει το δικαιωμα στον ΟΤΕ ο οποιος ειναι ο μονος που εχει προσβαση σε γραμμες, μεχρι 14 εργασιμες για ενεργοποιηση της γραμμης.

Αυτο ισχυει απο παντα. Πριν ακομη υπάρξει adsl στην Ελλαδα. 

Με βαση ολα τα στοιχεια που εχεις δωσει, η ημερομηνια 9-7 για παραδοση της γραμμης ειναι ακριβης και αναμενόμενη.

Οσον αφορα το voip τωρα, δεν αφορα τοσο υποχρεωση, οσο  cost effecitveness για τον παροχο. Οταν λοιπον ζητας ευρυζωνικο ιντερνετ (βλεπε vdsl) συμφερει πιο πολυ να ειναι voip τα dslam, για να ειναι λιγοτερες οι ζευξεις. Αυτο στο μεγαλυτερο ποσοστο εχει και λιγορτερα προβληματα γραμμης. 

Αυτο που πρεπει να κανεις προς το παρον, αν σου εχουν στειλει ρουτερ, ειναι να το συνδεσεις, και να δεις αν και ποτε θα σου ερθει το ιντερνετ, και φυσικα αν ο συγχρονισμος θα ειναι σε vdsl. 

Οι τεχνικοι του ΟΤΕ δεν θα ερθουν στο χωρο σου να σου συνδεσουν καλωδια μεσα στο σπιτι. Ερχονται για μικτονομηση (συνδεση απερχομενου καλωδιου απο καμπινα, και το την εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου), και ελεγχο λειτουργιας στον κατανεμητή. 

11 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Προσωπικά έχω από HOL voip εδώ και 5-6 χρόνια , πέρα από την περίπτωση να μην έχεις τηλέφωνο λόγω διακοπής ρεύματος δεν έχει άλλα μειονεκτήματα (ποιότητα σταθερή μια χαρά , δεν έχει επίδραση στην ταχύτητα του internet).

Φυσικά και είσαι "παντρεμένος" με το router τους για τους ποιο ψαγμένους.

ΥΓ

Οταν πρόκειται για τηλεφωνική σύμβαση (όχι προσωπική συνομιλία) και αυτοί σε καταγράφουν έχεις δικαίωμα να τους καταγράψεις και εσύ και να το χρησιμοποιήσεις κι'ολας.

Είσαι σίγουρος γι αυτό; Γιατί εγώ από όσο ξέρω αυτοί εχουν την συναίνεσή σου για να καταγράψουν (στο λένε). Αν εσύ όμως τους πείς ότι τους καταγράφεις δεν το δεχονται και σε καποιες περιπτωσεις στο κλείνουν. Αν δεν τους το πείς τότε είσαι παρανομος.

9 ώρες πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Ξανα λέω ότι δεν χρειάζεται να ερθει κανείς για να σου κανει την γραμμή voip. Φίλος που είχε ΟΤΕ και εβαλε VDSL (οποτε εγινε voip) ελαβε απλά το modem και τον ενημερωσαν τηλεφωνικά για την συνδεση. Δεν πήγε κανείς. Το ίδιο και σε αρκετούς γνωστούς που πήγαν από OTE σε cyta και παλι πίσω.

Ο τεχνικός πρεπει να ερθει μόνο ότι πρόκειται για νεα γραμμή (πχ σε μετακομιση). Σε καθε αλλη περιπτωση αν θα ερθει θα είναι απλά για βοήθεια. Ή για βλάβη

• Like 1

24 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Φίλος που είχε ΟΤΕ και εβαλε VDSL (οποτε εγινε voip)

αναγκαστικα δηλαδή στις νεες συνδεσεις τους βαζουν VOIP? Εγω που πηγα στον ΟΤΕ περυσι τον Σεπτεμβριο δεν μου εβαλαν ουτε εκαναν συζητηση...

27 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Είσαι σίγουρος γι αυτό; Γιατί εγώ από όσο ξέρω αυτοί εχουν την συναίνεσή σου για να καταγράψουν (στο λένε). Αν εσύ όμως τους πείς ότι τους καταγράφεις δεν το δεχονται και σε καποιες περιπτωσεις στο κλείνουν. Αν δεν τους το πείς τότε είσαι παρανομος.

Ξανα λέω ότι δεν χρειάζεται να ερθει κανείς για να σου κανει την γραμμή voip. Φίλος που είχε ΟΤΕ και εβαλε VDSL (οποτε εγινε voip) ελαβε απλά το modem και τον ενημερωσαν τηλεφωνικά για την συνδεση. Δεν πήγε κανείς. Το ίδιο και σε αρκετούς γνωστούς που πήγαν από OTE σε cyta και παλι πίσω.

Ο τεχνικός πρεπει να ερθει μόνο ότι πρόκειται για νεα γραμμή (πχ σε μετακομιση). Σε καθε αλλη περιπτωση αν θα ερθει θα είναι απλά για βοήθεια. Ή για βλάβη

Να αρνηθώ να έρθει τεχνικός δεν γίνετε γιατί Αλλιός δεν ολοκληρώνεται η σύνδεση..

Ας κάνουμε ένα ρεζουμέ, απαντώντας και στα ερωτήματά σου. Αρχικά ανέφερες απλά ότι σε ειδοποίησαν ότι η γραμμή σου θα γίνει VoIP. Στη συνέχεια έγραψες ότι αφορά φορητότητα από άλλον πάροχο στον ΟΤΕ.

Στον ΟΤΕ λοιπόν όλες οι νέες συνδέσεις σε αυτόν και ειδικά όσες θα είναι από το DSLAM της καμπίνας θα είναι VoIP. Τελεία και παύλα, αφού αυτή είναι πλέον η πολιτική της εταιρείας. Καλή-κακή, δεν έχει σημασία κι έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν υπάρχει κανένας νόμος και κανονισμός που να μην το επιτρέπει.

Από την στιγμή που πρόκειται για φορητότητα, υπάρχει χρονικό περιθώριο βάσει του κανονισμού 14 ημερολογιακών ημερών και η ημερομηνία που σου έδωσαν είναι εντός αυτής της περιόδου. Ναι μεν στον ΟΤΕ συνήθως γίνεται σε μικρότερο διάστημα (ακόμη και σε 2-3 μέρες), αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που καθυστερεί. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή. Εξάλλου μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση της φορητότητας θα απολαμβάνεις υπηρεσίες από τον προηγούμενο πάροχο. Μόνο λίγες ώρες πιθανόν  αν διακοπούν ώστε να μεταφερθείς από το αστικό κέντρο στη καμπίνα (δεν γίνεται αυτόματα πατώντας κάποιο κουμπί, μα κάποιος πρέπει να το κάνει στον εκεί χώρο).

Επίσης τεχνικός χρειάζεται πάντα να έρθει στον χώρο μας, εφόσον γίνεται μεταφορά από έναν πάροχο σε άλλον. Αλλάζει ο βρόχος και πρέπει να έρθει στην οικοδομή σου για να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σύνδεση. Το αν έρθει και στο διαμέρισμα, είναι άλλο θέμα και συνήθως δεν γίνεται εκτός αν το ζητήσει ο χρήστης.

Όσον αφορά τον VoIP και την υποχρεωτική μετάβαση σε αυτό. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να το υποχρεώνει, εγχώριος ή ευρωπαϊκός. Είναι καθαρά πολιτική εκάστου παρόχου ποιο είδος τηλεφωνίας θα δίνει και δεν του το απαγορεύει κανείς. Η μόνη υποχρέωση που υπάρχει (θέλουμε δεν θέλουμε) είναι σε όλες τις συνδέσεις από καμπίνα που έχει ενεργοποιηθεί το Vectoring. Όμως για κάποιους απροσδιόριστους λόγους δεν εφαρμόζεται απ' όλους τους παρόχους ακόμη, αν και αυτό προβλέπεται και πολλοί ήδη το κάνουν στις νέες συνδέσεις πελατών τους.

Ο ΟΤΕ λοιπόν πριν από 1-2 περίπου χρόνια πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα ενιαίο ΙΡ δίκτυο με ορίζοντα τέλος του 2018 (που μπορεί να παραταθεί το πολύ έως τέλος 2019). Ξεκίνησε λοιπόν να μεταφέρει τις TDΜ συνδέσεις σε VoIP. Αρχικά όλες τις νέες συνδέσεις από καμπίνες και σιγά-σιγά αυτές από αστικό κέντρο. Δεν μπορεί να γίνει άμεσα και σε όλους ταυτόχρονα για πολλούς τεχνικούς λόγους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις εξαμηνιαίες αναφορές, από το σύνολο των 2,6 εκ συνδέσεων έχει ήδη μεταφέρει σε VoIP το 50%. Μάλιστα στις 13-6-2018 το αστικό κέντρο Πεντέλη έγινε το πρώτο πανελλαδικά που έγινε 100% ΙΡ καταργώντας πλήρως τις TDM (που να κτυπάς τον κώλο σου κάτω, δεν είναι δυνατόν πλέον να έχεις τέτοια σύνδεση σε αυτό). Σύντομα θα γίνει αυτό και στα άλλα αστικά κέντρα.

Τα υπόλοιπα για τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του VoIP, τα αφήνω απ' έξω. Υπάρχουν πολλές σχετικές συζητήσεις και το θέμα είναι με ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς. Άλλος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο. Το γεγονός είναι όμως ότι τελικά (όχι μόνο στον ΟΤΕ) όλοι εκεί θα καταλήξουμε. Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά το τροχό, αλλά τον χρησιμοποιούμε όπως όλος ο κόσμος.

Το VoIP υπάρχει στη χώρα μας πάνω από 15 χρόνια ως κύρια τηλεφωνία από πολλούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. HOL, Vivonti, ON Telecoms, Cyta εξαρχής έδιναν αποκλειστικά VoIP και να μην ξεχνάμε και τις χιλιάδες εταιρικές συνδέσεις που δίνουν όλοι οι σημερινοί. Αν υπήρχε σοβαρό και ουσιαστικό θέμα νομίζεται ότι δεν θα ήταν γνωστό όλα αυτά τα χρόνια. Το κύριο και ουσιαστικό θέμα είναι ότι βασίζεται στο διαδίκτυο και χωρίς αυτό δεν λειτουργεί.

Τέλος η μικρότητα μερικών είναι απύθμενη. Πρώτον κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που δουλεύει ο άλλος ώστε να τον κατακρίνει και δεύτερον είναι αδύνατον να ήμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο φόρουμ. Υπάρχει ζωή εκεί έξω αλλά και πολλές υποχρεώσεις.

• Like 2
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...