Alouvatar Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα Πρόσφατα σκεφτόμουν να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου σε μια gtx 1060 (σε περίπτωση που γινόταν με το σύστημα μου) αλλά με πρόλαβαν οι περιστάσεις, καθώς το τροφοδοτικό μου (CoolerMaster Ultimate 900W) αποδήμησε με ένα εκπλητικό σκάσιμο. Οπότε για την ώρα σκέφτομαι να αγοράσω ένα τροφοδοτικό για να δω τι έχει μείνει ζωντανό στο σύστημα, αλλά και για να το έχω και για κάποια μελλοντική αλλαγή. Αναφέρω το παρών σύστημα : Mobo : Gigabyte GA-Z77-DS3H CPU: κάποιος i5 (δυστυχώς δε θυμάμαι και δεν μπορώ να το τσεκάρω τώρα) RAM: 2x4gb Kingston DDR3 @ 1600 (μπορεί και παραπάνω hz;) GPU : HD4890 Storage : 1x SSD Patriot Burst 250gb, 1x WD caviar Black 640gb PSU : Cooler Master Ultimate 900W (RIP) Display : LG E2442V CASE : Midi ThermalTake (δε θυμαμαι μοντέλο ακριβώς). Για τροφοδοτικό λοιπόν, κοιτούσα αυτό (https://www.skroutz.gr/s/8570657/Corsair-CX-Series-CX650M.html ). Επίσης, σε περίπτωση που δεν έχει ψηθεί το υπόλοιπο σύστημα, θα μπορούσα να αναβαθμίσω σε μια gtx 1060 6gb? Αξίζει να την αγοράσω αυτή την περίοδο με δεδομένο ότι σε ενάμιση μήνα θα ανακοινωθεί η νέα σειρά της Nvidia? Μπορώ να κάνω υπομονή μέχρι τότε σε περίπτωση που προβλέπεται μια δραματική πτώση των τιμών, αλλά πχ για 50Ε διαφορά θα προτιμούσα να αναβαθμίσω τώρα. Τέλος, σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω κριτήρια τηρούνται, ποια υλοποίηση θα μου προτείνατε; πχ στο σκρουτζ βλέπω την Palit ~290E και Gigabyte/MSI ~310-320E. Γενικά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις για gpu (και για psu εννοείται), απλά ασχολούμαι με machine learning και μια υλοποίηση με nvidia θα ήταν καλύτερη για εμένα, καθώς για την ώρα η υποστήριξη για cuda είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή για openML/CL στις εφαρμογές που τη χρειάζομαι. Επίσης, προφανώς θέλω να παίζω και κάνα σύγχρονο game σε 1080. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αναφορά σε κείμενο ΥΓ.: και η φόρμα just in case: Ποσό που διαθέτουμε : 400-500E Χρήση υπολογιστή : machine learning, Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: tensorflow-gpu, keras etc Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. LG E2442V Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? διαθέτουμε Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχει σημασία Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από έμενα
tanasen01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Kαλή επιλογή τροφοδοτικού. Αν και θα μπορούσες να κοιτάξεις και κάτι σε 550w gold. To ΤΧ550Μ ή το Seasonic Focus Plus 550. Aν είναι όλα κομπλέ και δεν έχει πάθει τίποτα το υπόλοιπο σύστημα, αξίζει μια 1060 6gb. Η Gigabyte νομίζω είναι η πιο αθόρυβη από τις παραπάνω. 3
Alouvatar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Τελικά όντως παρήγγειλα το tx550. Αναμένω για να δω τι αλλο εχει ψηθει στο συστημα Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από Alouvatar typo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα