savakis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Περιγραφή προβλήματος. Η μητρική μου (z77 asrock) τρέχει τους ανεμιστήρες για 0.5-1 δευτερόλεπτο και μετά κλείνει. Για να τους ξανατρέξει πάλι για τόσο λίγο θέλει βγάλσιμο μπαταρίας για πέντε 10 λεπτά αλλιώς δεν κάνει τίποτα. Δούλευε άψογα μέχρι μια μέρα που άλλαξα κάρτα γραφικών (ενώ δεν είχα βγάλει από την πρίζα το μηχάνημα απλά το είχα κλείσει με το διακόπτη). Να πω ότι μια φορά στο παρελθόν το είχε κάνει πάλι μετά από "εγχείρηση" και δεν άνοιγε για μια μέρα, οπότε υπέθεσα μαγνητισμός. Τώρα βέβαια πάμε 2 βδομάδες. Σε τι πάει το μυαλό σας BIOS chip; Βραχυκύκλωμα; Caps; Υπάρχει κάποιος στο forum που αναλαμβάνει την επισκευή μητρικών (π.χ. bios chip, caps κλπ) Desktop; Αν ναι ας ποστέρει εδώ ή ας στείλει ένα PM. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από savakis
DiaperCh@nger Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Στις 5/7/2018 στις 2:55 ΜΜ, savakis είπε και δεν άνοιγε για μια μέρα, οπότε υπέθεσα μαγνητισμός. Είτε μάτι, είτε κακό φενγκ σούι. Ο μαγνητισμός φταίει όταν πατάς το reset και σβήνει το πλυντήριο πιάτων. Γράψε αναλυτικά το σύστημά σου. Άλλαξε μπαταρία στο m/b. Βγάλτο από το case, ακούμπα το πάνω στο κουτί της m/b, βάλε μόνο 1 dimmάκι και gpu και δοκίμασε να το ανάψεις. 2
savakis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε Είτε μάτι, είτε κακό φενγκ σούι. Ο μαγνητισμός φταίει όταν πατάς το reset και σβήνει το πλυντήριο πιάτων. Γράψε αναλυτικά το σύστημά σου. Άλλαξε μπαταρία στο m/b. Βγάλτο από το case, ακούμπα το πάνω στο κουτί της m/b, βάλε μόνο 1 dimmάκι και gpu και δοκίμασε να το ανάψεις. Αυτά τα έχω κάνει. Μπορεί να μην περιέγραψα σωστά το θέμα "μαγνητισμός" , παροδική βλάβη από στατικό ηλεκτρισμό είναι καλύτερο.
DiaperCh@nger Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Αν τα έχεις κάνει φίλε μου τότε κατά πάσα πιθανότητα το m/b έχει χαιρετήσει. Η (α)πίθανη επισκευή ένος Z77 ξεπερνάει την αξία ενός (λογικά τιμολογημένου) λειτουργικού m/b στα μτχ. 2
Alexandros_D Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Γράψε τα χαρακτηριστικά του PC, επίσης πες μας πόσα fans είχες πάνω στην μητρική κουμπωμένα;
savakis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Alexandros_D είπε Γράψε τα χαρακτηριστικά του PC, επίσης πες μας πόσα fans είχες πάνω στην μητρική κουμπωμένα; Λοιπόν ήταν : 2500k 4* 4 gb Dim ram @ 1.5volt RX 580 5 fans πάνω στη μητρική συμπεριλαμβανομένου και αυτού του CPU zalman 750 watt Η μητρική ήταν η z77 pro-m micro ATX Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2018 από savakis
Crybal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δοκιμασε να βγαλεις και να ξανακουμπωσεις ολα τα καλώδια. Σιγουρεψου οι τα απαιτούμενα καλώδια είναι κουμπωμένα και δεν εχεις ξεχασει κάτι. Βγαλει όλες τις μνημες και αφησε μονο μια. Κάνε ενα reset με το jumber. Τσεκαρε την μητρική για φουσκωμένους ή σκασμένους πυκνωτες. Δες εαν κάτι βραχυκυκλωνει την μητρική. Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικο
Alexandros_D Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, savakis είπε 5 fans πάνω στη μητρική συμπεριλαμβανομένου και αυτού του CPU Αν δεν λειτουργεί το και το fan από CPU, δοκίμασε να αφήσεις μόνο αυτό κουμπωμένο και τα άλλα βγαλμένα να δεις αν λειτουργεί μόνο αυτό.
savakis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Crybal είπε Δοκιμασε να βγαλεις και να ξανακουμπωσεις ολα τα καλώδια. Σιγουρεψου οι τα απαιτούμενα καλώδια είναι κουμπωμένα και δεν εχεις ξεχασει κάτι. Βγαλει όλες τις μνημες και αφησε μονο μια. Κάνε ενα reset με το jumber. Τσεκαρε την μητρική για φουσκωμένους ή σκασμένους πυκνωτες. Δες εαν κάτι βραχυκυκλωνει την μητρική. Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικο 1 ώρα πριν, Alexandros_D είπε Αν δεν λειτουργεί το και το fan από CPU, δοκίμασε να αφήσεις μόνο αυτό κουμπωμένο και τα άλλα βγαλμένα να δεις αν λειτουργεί μόνο αυτό. Αυτά έχουν γίνει όλα (δοκιμές με άλλο τροφοδοτικό, με άλλη μνήμη και με άλλο CPU) Πυκνωτές δεν βλέπω σκασμένους. Οπότε υποθέτω ότι είτε 1. βραχυκύκλωμα στη μητρική οπότε το τροφοδοτικό πάει να δώσει ρεύμα και αμέσως σταματάει. Εδώ όμως γιατί να το κάνει ΜΟΝΟ μετά από αφαίρεση μπαταρίας; Γιατί όταν η μπαταρία είναι πάνω και δώσει μια φορά ρεύμα μετά τίποτα, δεν κάνουν ούτε μισή στροφή τα fans. 2. corrupted Bios ,αυτό φτιάχνει εύκολα. Αλλά αν ήταν αυτό τα fans δεν έπρεπε να spinaroun κανονικά και απλά να μην bootarei;
Alexandros_D Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Από ότι διάβασα η γραμμή για τα fans τις μητρικής σου είναι 1A, συνήθως δεν πρέπει να ξεπερνάς αυτό το όριο, εάν τα fans σου στο σύνολο ξεπερνούν αυτό το όριο πιθανότατα να έβγαλε πρόβλημα το voltage regulator για την γραμμή των fans.
Crybal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δως του μια σφαλιαρα απο την πλευρα που παταει η μητρική... Βγάλε την κάρτα γραφικων,σκουπισε τις επαφες της με οινοπνευμα και ξαναβάλε την.
DiaperCh@nger Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, Crybal είπε Δως του μια σφαλιαρα απο την πλευρα που παταει η μητρική... Να θυσιάσει και μια χελώνα σε σταυροδρόμι όταν έχει πανσέληνο? Τα παμε 10 post πίσω. Να βγάλει το m/b από το case και να το ακουμπήσει στο κουτί του. Σιγά μη παίξει και καράτε με το pc του.
Crybal Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Να θυσιάσει και μια χελώνα σε σταυροδρόμι όταν έχει πανσέληνο? Τα παμε 10 post πίσω. Να βγάλει το m/b από το case και να το ακουμπήσει στο κουτί του. Σιγά μη παίξει και καράτε με το pc του. Ναι, αν εχει πεσει κάτι, πχ καποια βιδα ή οτιδήποτε προϋπήρχε και μετακινήθηκε κατα την τοποθετηση της καρτας και την βραχυκυκλώνει μπορεί να φυγει. Εχω φτιαξει/επισκευάσει εκατονταδες Pc και μου εχει τυχει και αυτο. 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, Crybal είπε Ναι, αν εχει πεσει κάτι, πχ καποια βιδα ή οτιδήποτε προϋπήρχε και μετακινήθηκε κατα την τοποθετηση της καρτας και την βραχυκυκλώνει μπορεί να φυγει. Εχω φτιαξει/επισκευάσει εκατονταδες Pc και μου εχει τυχει και αυτο. Ναι γι αυτό δεν το ρίχνουμε στην Ελληνορωμαϊκή αλλά βγάζουμε το m/b από το case και το ακουμπάμε στο χάρτινο κουτί του. Για την ταχύτερη διάγνωση του βραχυκυκλώματος. 3/4η φορά που το γράφω στο νήμα.
savakis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 10 ώρες πριν, Crybal είπε Ναι, αν εχει πεσει κάτι, πχ καποια βιδα ή οτιδήποτε προϋπήρχε και μετακινήθηκε κατα την τοποθετηση της καρτας και την βραχυκυκλώνει μπορεί να φυγει. Εχω φτιαξει/επισκευάσει εκατονταδες Pc και μου εχει τυχει και αυτο. Θα μπορούσε να είναι κάποιο μεταλικό ρίνισμα μέσα στα σλοτς. Θα της ρίξω ένα treatment με το blower να δούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα