Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαίρεται, ψάχνω ένα ζευγάρι Walkie Talkie με βασικό κριτήριο την διάρκεια μπαταρίας και την αξιοπιστία (διάρκεια στο χρόνο) δεν με ενδιαφέρει τόσο η εμβέλεια καθώς το θέλω για απλή χρήση. Επειδή δεν έχω ιδέα, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει; Φεριπήν μου είπαν ότι τα Cobra είναι αρκετά χρόνια στο χώρο. Εγώ έχω βάλει στο μάτι τα συγκεκριμένα: https://www.skroutz.gr/s/10990037/Midland-XT50.html έχει να μου προτείνει κανείς κάτι καλύτερο; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
papars Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Να αποφύγεις τα baofeng δεν αντέχουν στο χρόνο. Προσωπικά έχω icom που δέχονται και κοινές AA.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Στις 6/7/2018 στις 12:09 ΠΜ, papars είπε Να αποφύγεις τα baofeng δεν αντέχουν στο χρόνο. Προσωπικά έχω icom που δέχονται και κοινές AA. Τα Icom απ' ότι έμαθα είναι μία κατηγορία μόνα τους. Θεωρούνται τα καλύτερα και κοστίζει το πιο φτηνό το ένα (όχι το ζέυγος) πάνω απο 100 euro (108 για την ακρίβεια) Δεν είμαι πρόθυμος να δώσω πάνω απο 100 euro για ένα ζευγάρι. Μάλλον θα καταλήξω σε Cobra.
papars Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Τα πρώτα icom τα πήρα την δεκαετία του 80 σε τιμή κάπου 150000 δρχ το ένα. Τα ξεκλείδωσα και είχαν πολύ μεγάλη εμβέλεια. Τα λεφτά τους τα έβγαλαν στη δουλειά μου - όμως όταν χάλασαν οι μπαταρίες τους το κόστος ήταν απογοητευτικό και έτσι τα πέταξα σε κάποια γωνία. Αποφάσισα να μην ξαναπάρω κάτι που να έχει proprietary pack μπαταριών και να μπορώ να βάζω κοινές AA ή Ni-Cd ή Ni-Mh. Τώρα αυτά που έχω είναι τα μισά σε μέγεθος από τα πρώτα - πολύ ελαφριά και δέχονται κοινές μπαταρίες. Δεν τα είχα πάρει ακριβά - κάπου 100 το ζευγάρι, μαζί με φορτιστές, μπαταρίες, ακουστικά. Πάνε βέβαια πάνω από 10 χρόνια. Οι μπαταρίες τους έχουν χαλάσει αλλά τα δουλεύω με απλές του εμπορίου. Φίλος πρόσφατα πήρε από το Lidl και είναι εξίσου αξιόλογα και ποιοτικά - δεν πρέπει να έδωσε πάνω από 40 ευρώ - ίσως λιγότερα. Λόγω δουλειάς (ναυτιλία) έτυχε να δω αρκετούς τσίπιδες να αγοράζουν τα baofeng που τα βρίσκεις χώμα. Όμως μετά από ελάχιστους μήνες τα πλαστικά χαλάνε π.χ. σβήνουν τα νούμερα από το πληκτρολόγιο και το γυρνάνε σε επώνυμα (icom, standard horizon, midland, motorola κλπ.) H midland όπως και άλλες έχει οικονομικά σετ γύρω στο πενηντάρικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Στις 6/7/2018 στις 12:09 ΠΜ, papars είπε Να αποφύγεις τα baofeng δεν αντέχουν στο χρόνο. Προσωπικά έχω icom που δέχονται και κοινές AA. Ta icon απ' ότι έμαθα είναι μία κατηγορία μόνα τους. Θεωρούνται τα καλύτερα και κοστίζει το ένα και όχι το ζεύγος πάνω από 100 euro Τα Cobra μου είπαν ότι είναι καλύτερα από τα Midland.. 3 λεπτά πριν, Richter είπε 4 λεπτά πριν, Richter είπε *Πώς μπορώ να σβήσω ένα μύνημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα