Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Υπάρχει πιθανότητα να έβαλαν κάτι δικό τους, υπάρχει πιθανότητα να σου στείλανε ένα τοστ αντί για power bank, να πέσει μετεωρίτης στον ταχυδρόμο ενώ σου το φέρνει.

Πιθανότητες υπάρχουν διάφορες. Λογικά θα είσαι μια χαρά όμως.

Ρε δεν εννοώ να αλλάξουν το περιεχόμενο.

Να βάλουν ότι τιμή θέλουν αυτοί.

2ον μετά την έξοδο από τελωνείο πόσο καιρό παίρνει για να έρθει στο ταχυδρομείο; Έχει κολλήσει 1 μέρα. Έξοδος από τελωνείο

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/07/2018 at 09:43, karaLRS said:

Να σου πω και εγώ την ιστορία μου με το μπ@@@@λο που λέγεται ΕΛΤΑ και Ελληνικό κράτος!

Επαναπατρισμός από Αμερική(που βρισκόμουν για 2 μήνες με την δουλειά) και αποστολή πακέτου με United States Postal Service με μαξιλάρι , στολές , μπότες και άπλυτα!!!
8 Ιουνίου Παρασκευή απόγευμα αποστολή από Αλμπουκέρκη
14 Ιουνίου άφιξη ΑΘΗΝΑ
Βλέποντας ότι σταματάει στο τελωνείο, στέλνω στο email τους τα έγγραφα της απόσπασης στο εξωτερικό καθώς και περιγραφή ότι το δέμα περιέχει "Used Clothing"
Πέντε μέρες μετά μου απαντάνε:
"Ολοκληρώθηκε η υποβολή των παραστατικών για το δέμα σας και αναμένεται η απελευθέρωσή του από το Τελωνείο ώστε να αποσταλεί στο τοπικό σας ταχυδρομικό κατάστημα. Σας ευχαριστούμε."

Στις 2/7 έρχεται σπίτι ειδοποίηση για πληρωμή 200€ δασμούς για τα "άπλυτα". Μετά από 15 προσπάθειες πιάνω γραμμή στα τελωνεία και αφου τις εξηγώ την κατάσταση μου λέει ότι αυτή δεν ανοίγουν πακέτα απλά κοιτάνε τι insurance έχει το πακέτο.

1) το πακέτο είχε Insurance 200$
2) το custom form που είχα συμπληρώσει έγραφε αξία 5$ και περιγραφή "used clothing"

- To custom form το έχετε; 
- Ναι μου λέει το βλέπω.
- Και γιατί (μωρή ηλίθια) βγάζεται τους δασμούς με βάση το insurance;
-.........
- Δηλαδή αν στείλω τις μεταχειρισμένες μπότες και βρακιά μου που έχω πληρώσει ΦΠΑ στην Ελλάδα (μωρή ηλίθια) δεν θα βάλω insurance στο πακέτο μήπως χαθεί;;

Τελικά έχασα μια μέρα στα ΕΛΤΑ πάτρας για να το στείλω πίσω αθήνα για Επαναδασμολόγηση...25 Μέρες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση....

έχω ακριβά βρακιά ο άτιμος.

Screenshot_5.jpg

Βασικα αυτοι που κατηγορεις ειναι αυτοι που σου τη χαρισαν. Αν ηταν σωστοι θα πληρωνες παραπανω ($200 + τουλαχιστον τα εξοδα αποστολης απο Αμερικη), βαση νομου, καθως οι δασμοι υπολογιζονται βαση CIF. Δεν πληρωσες ουτε σεντ για τα εξοδα αποστολης και δεν πληρωσες ουτε σεντ για τα απλυτα βρακια, οπως λες. Και παλι καλα να λες.

Την επομενη φορα, πρεπει να εισαι πιο ενημερωμενος πριν κανεις overseas αποστολες και κυριως πριν κατακρινεις. Εδω την πατησες καθαρα απο δικη σου αγνοια επι του θεματος κι οχι επειδη φταινε τα ΕΛΤΑ. Η δε υπαλληλος θα ηταν υπολογη αν δε σε χρεωνε τουλαχιστον για το ποσο που -μονος- σου δηλωσες ως insurance.

Ειναι σαν να δηλωσεις εισοδημα 100.000 ευρω και να κατηγορεις την υπαλληλο της ΔΟΥ που σε φορολογησε με τις κλιμακες που αντιστοιχουν σε αυτο το εισοδημα και δεν σε περασε στο αφορολογητο...

ΥΓ. Και μιας και μιλησες για επαναπατρισμο και μιας και δε σε βλεπω πολυ διαβασμενο σε αυτα τα θεματα, θα σου προτεινα να συμβουλευτεις εγκαιρα (χθες) εναν λογιστη για το τι θα κανεις με τις φορολογικες δηλωσεις σου κλπ .

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cyxer είπε

2ον μετά την έξοδο από τελωνείο πόσο καιρό παίρνει για να έρθει στο ταχυδρομείο; Έχει κολλήσει 1 μέρα. Έξοδος από τελωνείο

Αν αποδείξεις την τιμή νε καποιαυ έγκυρη απόδειξη δεν μπορούν να βάλουν ό,τι θέλουν. Πχ να στείλεις απόδειξη από paypal ή τράπεζα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cyxer είπε

Σου ζήτησαν παραστατικό; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Cyxer είπε

Παιδιά να ρωτήσω 

Μπήκε αντικείμενο τελωνείο

Μου ζήτησαν απόδειξη τους έστειλα έκανε 15€ 

Και βγήκε από τελωνείο, υπάρχει πιθανότητα να έβαλαν κάτι δικό τους;

Επειδή ήταν power bank ?

3 ώρες πριν, Cyxer είπε

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Αν αποδείξεις την τιμή νε καποιαυ έγκυρη απόδειξη δεν μπορούν να βάλουν ό,τι θέλουν. Πχ να στείλεις απόδειξη από paypal ή τράπεζα.

11 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Σου ζήτησαν παραστατικό; 

@Cyxer

Με βάση τα προηγουμενα που εγραψες συμπεραίνω οτι τελικά τους εστειλες fake παραστατικό. Το αν δέχτηκαν την τιμή ή σε χρέωσαν ο,τι νομιζαν,  θα φανει οταν πας να παραλάβεις. Αν δεν εχεις χρεωση, πέτυχες σε υπάλληλο που δεν το σκάλισε ιδιαίτερα. Αν όμως πας και εχει χρεωση τελωνειου (και εκει θα φανεί πόσο το κοστολόγησαν) ΚΡΙΝΕΙΣ αν θα το πληρώσεις και το πάρεις ή αν θα πας για αναδασμολογηση. Αν πάντως επιλέξεις το δευτερο, εκεί πέφτει διπλοδιασταυρωση, οποτε εκεί εγω σίγουρα δε θα εστελνα fake παραστατικό (για την ακρίβεια, εγω δεν θα εστελνα ουτε την πρώτη φορα)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε

Βασικα αυτοι που κατηγορεις ειναι αυτοι που σου τη χαρισαν. Αν ηταν σωστοι θα πληρωνες παραπανω ($200 + τουλαχιστον τα εξοδα αποστολης απο Αμερικη), βαση νομου, καθως οι δασμοι υπολογιζονται βαση CIF. Δεν πληρωσες ουτε σεντ για τα εξοδα αποστολης και δεν πληρωσες ουτε σεντ για τα απλυτα βρακια, οπως λες. Και παλι καλα να λες.

Την επομενη φορα, πρεπει να εισαι πιο ενημερωμενος πριν κανεις overseas αποστολες και κυριως πριν κατακρινεις. Εδω την πατησες καθαρα απο δικη σου αγνοια επι του θεματος κι οχι επειδη φταινε τα ΕΛΤΑ. Η δε υπαλληλος θα ηταν υπολογη αν δε σε χρεωνε τουλαχιστον για το ποσο που -μονος- σου δηλωσες ως insurance.

ΥΓ. Και μιας και μιλησες για επαναπατρισμο και μιας και δε σε βλεπω πολυ διαβασμενο σε αυτα τα θεματα, θα σου προτεινα να συμβουλευτεις εγκαιρα (χθες) εναν λογιστη για το τι θα κανεις με τις φορολογικες δηλωσεις σου κλπ .

Αν ήταν θα μου έλεγαν κύριε αυτό είναι το ποσό για Α και Β λόγο. Παρόλα αυτά μου είπαν έχετε δίκιο στείλτε το για επαναδασμολόγηση. 

όπως και να έχει δεν υπάρχει μεγαλύτερο νταβατζιλίκι από το να χρεώνουν δασμούς στα έξοδα αποστολής. 170$ πλήρωσα. το νόμιμο έχει πάψει να είναι ηθικό. από που και εως που ένα κράτος έχει δικαίωμα στα έξοδα αποστολής και στο συμβόλαιο που κάνω με μια ξένη εταιρεία για την ασφάλιση ενός αντικειμένου που μπορεί να μην είναι καν η αντικειμενική αξία;

Θα ενημερώσω όταν και αν αυτό το πακέτο φύγει από ΕΛΤΑ μετά από ένα μήνα+ με το τι έγινε τελικά.

ΥΓ. Ευχαριστώ για την συμβουλή. Τα κουτιά στην φορολογική μου δήλωση είναι αυτόματα συμπληρωμένα οπότε δεν υπάρχει λόγος.

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, isay είπε

@Cyxer

Με βάση τα προηγουμενα που εγραψες συμπεραίνω οτι τελικά τους εστειλες fake παραστατικό. Το αν δέχτηκαν την τιμή ή σε χρέωσαν ο,τι νομιζαν,  θα φανει οταν πας να παραλάβεις. Αν δεν εχεις χρεωση, πέτυχες σε υπάλληλο που δεν το σκάλισε ιδιαίτερα. Αν όμως πας και εχει χρεωση τελωνειου (και εκει θα φανεί πόσο το κοστολόγησαν) ΚΡΙΝΕΙΣ αν θα το πληρώσεις και το πάρεις ή αν θα πας για αναδασμολογηση. Αν πάντως επιλέξεις το δευτερο, εκεί πέφτει διπλοδιασταυρωση, οποτε εκεί εγω σίγουρα δε θα εστελνα fake παραστατικό (για την ακρίβεια, εγω δεν θα εστελνα ουτε την πρώτη φορα)

Όταν το πάρω θα σας πω 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, isay είπε

Εγω δε θα ψώνιζα καθολου απο gearbest (banggood lover) αλλα αν είχα το μαχαίρι στο λαιμο θα διαλεγα belgium. 

Από banggood priority direct mail?

Δημοσ.
Στις 2/8/2018 στις 2:37 ΜΜ, randomcat είπε

Εξαρτάται - εκτός από την τύχη - και από το πως ορίζεις την καλή εμπειρία αγοράς π.χ. αρκετοί την ορίζουν απλά ως την απουσία προβλημάτων.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα που έχω πάντως από τo E-Shop είναι ότι πούλησαν desktop υπολογιστή με Windows 10 σε κάποιον γνωστό μου (στον οποίο πήγα για εγκατάσταση δικτύου και εφαρμογών) και τα Windows δεν ήταν ενεργοποιημένα. Κλειδί ενεργοποίησης δεν υπήρχε πουθενά, παρόλο που στην τιμή ήταν και τα Windows 10.

Εννοώ και περιπτώσεις αλλαγών, επιστροφων, χρήση εγγύησης κλπ. Όλα καλά!

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.

Μπορει να μου πει καποιος ενα τροπο να φερω ενα μεταχειρισμενο τιμονι ποδηλατου απο Αμερικη απο ιδιωτη (απο αγγελια ebay) χωρις να το πληρωσω με αιμα?

Δηλαδη τροπο αποστολης/insurance κλπ? Το insurance χρειαζεται?Απο αυτα που διαβαζω εδω σε χρεωνουν με βαση το insurance,μπορω να μην βαλω καθολου η να βαλω ελαχιστο?

Το πουλαει 40ε,ποσο να μου ερθει στην τελικη?Να δω αν αξιζει..

(Ειναι παλιο,20ετιας και δεν μπορω να το βρω Ευρωπη,γι αυτο ολα αυτα) Επισης αν το ψαξουν στο ιντερνετ για να το τιμολογησουν δεν θα βρουν τιποτα,γιατι δεν κυκλοφορει πια ουτε γραφει κατι πανω αναγνωριστικο της μαρκας/μοντελου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...