Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Heybro είπε

Nand χρησιμοποιούν όλοι γράψε λάθος πάνω στη βιασύνη μου. Ένας nvme μπαίνει κατευθείαν πάνω στην pcie του υπολογιστή δεν περνάει μέσω sata 3 που για αυτό βλέπεις μέχρι 550mb read αυτό είναι το όριο του sata 3. Για Xbox ο παραπάνω που έβαλες είναι μια χαρά αν και θα πρότεινα να πάρεις 1tb στα 195 mx500 και να τον κάνεις εσωτερικό. Είναι πολλά λεφτά τα 300+ γι; το 1tb ssd. Οι nvme δεν τους βλέπεις καν στα loading των παιχνιδιών. Οι διαφορές είναι σε πιο επαγγελματικα πράγματα που χρειάζονται τέτοιες ταχύτητες και γλιτώνουν χρόνο. Σε loading είναι παρόμοιοι και ας έχουν 6 7 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες σε read. 

Επειδή σε λίγους μήνες θέλω να κάνω ένα upgrade στο pc μπορείς να μου πεις που θα δω διάφορες με τον m2 για να ξέρω άμα συμφέρει να πάρω τέτοιον. 

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Εν τελη, εαν δεν εχει υποδοχη Μ2 το λαπτοπ, συμφερει η αγορα ενος τετοιου ή η διαφορες απο εναν εσωτερικο 7200ρπμ θα ειναι ελαχιστες?

Εάν έχει υποδοχή Μ.2 το laptop, βάζεις NVMe SSD. Και μόνο. Αλλιώς δεν αξιοποιείς σχεδόν καθόλου το laptop σου.

Ένας 7.2 K RPM σε laptop που παίρνει M.2 είναι σαν κινητήρας από σκουτεράκι σε Lamborghini... :P

• Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrisxpap είπε

Επειδή σε λίγους μήνες θέλω να κάνω ένα upgrade στο pc μπορείς να μου πεις που θα δω διάφορες με τον m2 για να ξέρω άμα συμφέρει να πάρω τέτοιον. 

Nvme. M2 είναι η θύρα που μπαίνει ο ssd και ο nvme. Διαφορές θα δεις αν κάνεις πολύ ξεζιπαρισμα η rendering μεγάλων αρχείων επεξεργασία βίντεο μεταφορά πολλών tb. Πράγματα που δεν κάνουν οι πιο απλοί χρήστες. Αν θες nvme σε σωστή τιμή θα πας στον adata sx8200 έχει 20 ευρώ πιο πάνω από ίδιας χωρητικότητας ssd μετά ξεφεύγουμε. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, opcorsa είπε

ορκιστηκα στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια μου να μην ξανα αγορασω υπολογιστη με HDD ...

ειναι τοσο καλυτερη η αλλαγη που απλα δεν περιγραφεται... δεν μπορω πλεον να δουλεψω σε υπολογιστες που σερνονται..

ασε που ειδα τρομακτικη διαφορα στην καταναλωση ενεργειας του υπολογιστη... ειδικα οταν το δουλευω με μπαταρια... ισως και 40-50% παραπανω αντοχη...

δηλαδη τα 70 που εδωσα για ssd ισως τα εχω εξοικονομισει και απο τις απιστευτες ωρες που δουλευω στον υπολογιστη... τετοια φαση

Εχω SSD στο laptop τα τελευταία 3 χρόνια. Εναν παλιο 840 pro. Το laptop βέβαια εχει sata 2 αλλα και παλι η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση εμ HDD. Πριν από 2-3 μήνες είπα να βάλω πανω εναν WD black που είχα για περισσότερο χωρο. Πόση διαφορα θα είχε αλλωστε. Δεν αντεξα ούτε βδομαδα. Εβαλα τον SSD και δεν τον αλλαζω. Φίλος με gaming pc 3ετίας εχει HDD. Τον ζαλίζω να βάλει ssd αλλα δεν.... Αν δεν το ζήσεις.... δεν καταλαβαίνεις τι χάνεις

1 ώρα πριν, Heybro είπε

Πρέπει να έχει υποδοχή για m2. Αλλιώς δεν κουμπώνει. 

Λογικά υπαρχουν ανταπτορες. Αλλά επίσης λογικά δεν θα εχεις την παραπάνω ταχύτητα λόγω sata 3

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Εχω SSD στο laptop τα τελευταία 3 χρόνια. Εναν παλιο 840 pro. Το laptop βέβαια εχει sata 2 αλλα και παλι η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση εμ HDD. Πριν από 2-3 μήνες είπα να βάλω πανω εναν WD black που είχα για περισσότερο χωρο. Πόση διαφορα θα είχε αλλωστε. Δεν αντεξα ούτε βδομαδα. Εβαλα τον SSD και δεν τον αλλαζω. Φίλος με gaming pc 3ετίας εχει HDD. Τον ζαλίζω να βάλει ssd αλλα δεν.... Αν δεν το ζήσεις.... δεν καταλαβαίνεις τι χάνεις

Λογικά υπαρχουν ανταπτορες. Αλλά επίσης λογικά δεν θα εχεις την παραπάνω ταχύτητα λόγω sata 3

Ναι αν βάλεις nvme σε Sata 3 είναι δώρο άδωρο. Θα έχει cap στα 550mb. Οι nvme ακόμα δεν χρειάζονται για την πλειοψηφία. Είναι high end και σε laptop ένας 860 Evo είναι υπεραρκετός. Hdd μόνο για αποθήκες εδώ και 10 χρόνια. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Heybro είπε

Nvme. M2 είναι η θύρα που μπαίνει ο ssd και ο nvme. Διαφορές θα δεις αν κάνεις πολύ ξεζιπαρισμα η rendering μεγάλων αρχείων επεξεργασία βίντεο μεταφορά πολλών tb. Πράγματα που δεν κάνουν οι πιο απλοί χρήστες. Αν θες nvme σε σωστή τιμή θα πας στον adata sx8200 έχει 20 ευρώ πιο πάνω από ίδιας χωρητικότητας ssd μετά ξεφεύγουμε. 

Sx8200 960gb στα 351€

970 Evo 1tb στα 352€ 😋 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, chrisxpap είπε

Sx8200 960gb στα 351€

970 Evo 1tb στα 352€ 😋 

Μιλουσα για αυτον

https://www.skroutz.gr/s/14548163/Adata-SX8200NP-480GB.html

Ειχε 124 μεχρι χθες θα ξανα πεσει γρηγορα. Ο 1tb οντως ειναι αρκετα ακριβος. Σκεψου οτι 2 480gb εβγαιναν 248 ευρω και ο 1tb εχει 351.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Aias είπε

2 δισκοι seagate 7200rpm 3tb χαλασαν με διαφορα 1 μηνα...Σκαει ο 1ος και σπαει το raid 0 με αποτελεσμα να τα χασω ολα.Τον βγαζω απο το pc και συνεχιζω με ελαφρη χρηση με τον 2ο που χαλαει χωρις λογο ακριβως μετα απο 1 μηνα.το hd sentinel τους βγαζει την μια μερα 100% και μολις χαλανε 8%.

Τυχαιο,δεν νομιζω .Και οι 2 εκτος εγγυησης.Ο ενας εκ τον 2 ειναι ο γνωστος δισκος της seagate με failure rate 30+ % .Προσπαθησα τοτε να βρω ενα μαιλ της seagate να στειλω ενα mail μηπως και γινει refurbish αλλα αν δεν εχει εγγυηση δεν βγαζει πουθενα το site.Δεν εχω βρει μεχρι τωρα μαιλ τους να τους στειλω!!

Οποτε οποιος περνει seagate υπογραφει τον ταφο του οπως ελεγε καποτε καποιος :)

Μου έχουν καεί δύο WD στα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας.

Έχω έναν barracuda 8 χρόνια τώρα και είναι ακόμα στο 100%

Βλέπω να προλαβαίνω να σου κάνω και μνημόσυνο 😋

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...