nhzt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, opcorsa είπε ορκιστηκα στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια μου να μην ξανα αγορασω υπολογιστη με HDD ... ειναι τοσο καλυτερη η αλλαγη που απλα δεν περιγραφεται... δεν μπορω πλεον να δουλεψω σε υπολογιστες που σερνονται.. ασε που ειδα τρομακτικη διαφορα στην καταναλωση ενεργειας του υπολογιστη... ειδικα οταν το δουλευω με μπαταρια... ισως και 40-50% παραπανω αντοχη... δηλαδη τα 70 που εδωσα για ssd ισως τα εχω εξοικονομισει και απο τις απιστευτες ωρες που δουλευω στον υπολογιστη... τετοια φαση Που να δεις και τις ταχύτητες των NVMe M.2 .... π.χ. WD 256Gb Black στα 88 ευρώ, με read γύρω στα 2000Mb/s...
gregory22 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, opcorsa είπε ορκιστηκα στην ανθρωπινη αξιοπρεπεια μου να μην ξανα αγορασω υπολογιστη με HDD ... ειναι τοσο καλυτερη η αλλαγη που απλα δεν περιγραφεται... δεν μπορω πλεον να δουλεψω σε υπολογιστες που σερνονται.. ασε που ειδα τρομακτικη διαφορα στην καταναλωση ενεργειας του υπολογιστη... ειδικα οταν το δουλευω με μπαταρια... ισως και 40-50% παραπανω αντοχη... δηλαδη τα 70 που εδωσα για ssd ισως τα εχω εξοικονομισει και απο τις απιστευτες ωρες που δουλευω στον υπολογιστη... τετοια φαση ο ΗDD ήταν το αρχαιότερο hardware στον υπολογιστή μας. εν έτη 2018 να πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για i5, i7 iskata και να σε καθυστερεί μια πατάτα ηλικίας 45+ ετών τεχνολογίας. 1 1
opcorsa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, nhzt είπε Που να δεις και τις ταχύτητες των NVMe M.2 .... π.χ. WD 256Gb Black στα 88 ευρώ, με read γύρω στα 2000Mb/s... μιλας με γριφους γεροντα... κανενα λινκ? να παρω για το καινουριο μου λαπτοπ? πληρωνω οσο οσο δεν με ενδιαφερει .... κυριολεκτικα ομως.... δεν ξανα ακουμπαω κακομοιριες hdd... ακομα και για εξωτερικο παλι για σσδ θα πηγαινα 10 λεπτά πριν, gregory22 είπε ο ΗDD ήταν το αρχαιότερο hardware στον υπολογιστή μας. εν έτη 2018 να πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για i5, i7 iskata και να σε καθυστερεί μια πατάτα ηλικίας 45+ ετών τεχνολογίας. τωρα εχω εναν "απλο" 4ετιας με i5 8gb ram 2gb Geforce και πραγματικα παει τοσο καλα που πιστευω οτι και η νασα με κατι τετοια πισι πεταει τους πυραυλους της
Heybro Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, opcorsa είπε μιλας με γριφους γεροντα... κανενα λινκ? να παρω για το καινουριο μου λαπτοπ? πληρωνω οσο οσο δεν με ενδιαφερει .... κυριολεκτικα ομως.... δεν ξανα ακουμπαω κακομοιριες hdd... ακομα και για εξωτερικο παλι για σσδ θα πηγαινα τωρα εχω εναν "απλο" 4ετιας με i5 8gb ram 2gb Geforce και πραγματικα παει τοσο καλα που πιστευω οτι και η νασα με κατι τετοια πισι πεταει τους πυραυλους της 2300write 3500read
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, chrisSerres said: το ότι πρέπει να περιμένεις προσφορά στο σκρουτζ για να πάρεις 240gb σε τιμή μηχανικού των 1tb δεν θα το'λεγα μια χαρά, προσωπική άποψη πάντα. Η πτώση τιμής των SSD δεν είναι με βάση τους HDD αλλά με το πόσο έκαναν παλιότερα οι SSD... https://www.skroutz.gr/s/13866953/Samsung-860-Evo-1TB.html Δες πόσο έκανε στην αρχή του χρόνο και πόσο κάνει τώρα... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από ThReSh 1 1
Aias Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 2 δισκοι seagate 7200rpm 3tb χαλασαν με διαφορα 1 μηνα...Σκαει ο 1ος και σπαει το raid 0 με αποτελεσμα να τα χασω ολα.Τον βγαζω απο το pc και συνεχιζω με ελαφρη χρηση με τον 2ο που χαλαει χωρις λογο ακριβως μετα απο 1 μηνα.το hd sentinel τους βγαζει την μια μερα 100% και μολις χαλανε 8%. Τυχαιο,δεν νομιζω .Και οι 2 εκτος εγγυησης.Ο ενας εκ τον 2 ειναι ο γνωστος δισκος της seagate με failure rate 30+ % .Προσπαθησα τοτε να βρω ενα μαιλ της seagate να στειλω ενα mail μηπως και γινει refurbish αλλα αν δεν εχει εγγυηση δεν βγαζει πουθενα το site.Δεν εχω βρει μεχρι τωρα μαιλ τους να τους στειλω!! Οποτε οποιος περνει seagate υπογραφει τον ταφο του οπως ελεγε καποτε καποιος 1
opcorsa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 43 λεπτά πριν, Heybro είπε 2300write 3500read ναι τα κοιταξα..αλλα απο συμβατοτητα? δηλαδη πως ξερω αν κανει στο λαπτοπ μου που εχει τωρα 2.5ρι ssd? πρεπει να εχω θεματα λογικα ε
nhzt Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 41 λεπτά πριν, opcorsa είπε μιλας με γριφους γεροντα... κανενα λινκ? να παρω για το καινουριο μου λαπτοπ? πληρωνω οσο οσο δεν με ενδιαφερει .... κυριολεκτικα ομως.... δεν ξανα ακουμπαω κακομοιριες hdd... ακομα και για εξωτερικο παλι για σσδ θα πηγαινα τωρα εχω εναν "απλο" 4ετιας με i5 8gb ram 2gb Geforce και πραγματικα παει τοσο καλα που πιστευω οτι και η νασα με κατι τετοια πισι πεταει τους πυραυλους της Δεν μιλάω με γρίφους... σου είπα Western Digital Μ.2 Black PCI-E SSD 256Gb αν googlαρεις θα δεις πολλά... Όσο για το λαπτοπ με έναν 250αρι ssd θα δεις μεγάλη διαφορά.
opcorsa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, nhzt είπε Δεν μιλάω με γρίφους... σου είπα Western Digital Μ.2 Black PCI-E SSD 256Gb αν googlαρεις θα δεις πολλά... Όσο για το λαπτοπ με έναν 250αρι ssd θα δεις μεγάλη διαφορά. 250ρι ssd εχω ηδη.. κοιταξα και ειδα η αληθεια ειναι, αλλα δεν ξερω πως "εφορμοζουν" και αν κανουν στο λαπτοπ μου... θα θελει τιποτα ανταπτορες ή ειναι τελειως καινουργιας τεχνολογιας και το λαπτοπ μου μπορει να μην τους περνει καν? δεν ειδα κατι σχετικο..
Heybro Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, opcorsa είπε ναι τα κοιταξα..αλλα απο συμβατοτητα? δηλαδη πως ξερω αν κανει στο λαπτοπ μου που εχει τωρα 2.5ρι ssd? πρεπει να εχω θεματα λογικα ε Πρέπει να έχει υποδοχή για m2. Αλλιώς δεν κουμπώνει. 1
hexenlord Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 45 λεπτά πριν, Heybro είπε 2300write 3500read αγαπητε, καθως φαινεται να το κατεχεις το αντικειμενο, αυτο εδω σαν λυση πως σου φαινεται? Samsung Portable SSD T5 1TB λεει κατι για μεταφορα δεδομενων μεχρι 540μβ/ς, γιατι τοσο λιγο σε σχεση με τον εσωτερικο? ειναι λογω του καλωδιου?Δλδ ειναι το προτυπο usb 3.0 (η 3.1) που το κανει limit? Εν τελη, εαν δεν εχει υποδοχη Μ2 το λαπτοπ, συμφερει η αγορα ενος τετοιου ή η διαφορες απο εναν εσωτερικο 7200ρπμ θα ειναι ελαχιστες? Ευχαριστω
Heybro Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, hexenlord είπε αγαπητε, καθως φαινεται να το κατεχεις το αντικειμενο, αυτο εδω σαν λυση πως σου φαινεται? Samsung Portable SSD T5 1TB λεει κατι για μεταφορα δεδομενων μεχρι 540μβ/ς, γιατι τοσο λιγο σε σχεση με τον εσωτερικο? ειναι λογω του καλωδιου?Δλδ ειναι το προτυπο usb 3.0 (η 3.1) που το κανει limit? Εν τελη, εαν δεν εχει υποδοχη Μ2 το λαπτοπ, συμφερει η αγορα ενος τετοιου ή η διαφορες απο εναν εσωτερικο 7200ρπμ θα ειναι ελαχιστες? Ευχαριστω Ο συγκεκριμένος εξωτερικός ssd είναι εξαιρετικός. Πιάνει το max του sata3 σε ssd. Ο πιο πάνω που έβαλα είναι nvme. Δεν έχει σχέση με ssd χρησιμοποιεί μνήμες nand κάτι σαν τις ram σκέψου πιο αργές προφανώς σε τέτοιες χωρητικότητες. Το USB 3 σε καλύπτει απόλυτα για τα 540mb μεταφορά μιας και έχει μέγιστη μεταφορά 630mb το usb 2 έχει 60 να φανταστείς. Για το laptop συμφέρει ένας 860evo εσωτερικος δεν χρειάζεσαι εξωτερικο. 195 ευρώ έχει το 1tb και είσαι κομπλέ.
hexenlord Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, Heybro είπε Ο συγκεκριμένος εξωτερικός ssd είναι εξαιρετικός. Πιάνει το max του sata3 σε ssd. Ο πιο πάνω που έβαλα είναι nvme. Δεν έχει σχέση με ssd χρησιμοποιεί μνήμες nand κάτι σαν τις ram σκέψου πιο αργές προφανώς σε τέτοιες χωρητικότητες. Το USB 3 σε καλύπτει απόλυτα για τα 540mb μεταφορά μιας και έχει μέγιστη μεταφορά 630mb το usb 2 έχει 60 να φανταστείς. Για το laptop συμφέρει ένας 860evo εσωτερικος δεν χρειάζεσαι εξωτερικο. 195 ευρώ έχει το 1tb και είσαι κομπλέ. Ωραια, ευχαριστω πολυ. Βασικα -αν και δεν το ανελυσα- για το χβοχ τον θελω τον εξωτερικο. Επισης δεν ειχα καταλαβει (γιατι δεν εχω μεγαλη επαφη) οτι ειναι διαφορετικο πραγμα οι ssd και οι nand. Τους ειχα στο μυαλο μου ολους σαν ssd. Thanx again
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 18 λεπτά πριν, Heybro είπε Ο συγκεκριμένος εξωτερικός ssd είναι εξαιρετικός. Πιάνει το max του sata3 σε ssd. Ο πιο πάνω που έβαλα είναι nvme. Δεν έχει σχέση με ssd χρησιμοποιεί μνήμες nand κάτι σαν τις ram σκέψου πιο αργές προφανώς σε τέτοιες χωρητικότητες. Το USB 3 σε καλύπτει απόλυτα για τα 540mb μεταφορά μιας και έχει μέγιστη μεταφορά 630mb το usb 2 έχει 60 να φανταστείς. Για το laptop συμφέρει ένας 860evo εσωτερικος δεν χρειάζεσαι εξωτερικο. 195 ευρώ έχει το 1tb και είσαι κομπλέ. Nand έχουν όλοι, έτσι ενημερωτικά πάντως
Heybro Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, hexenlord είπε Ωραια, ευχαριστω πολυ. Βασικα -αν και δεν το ανελυσα- για το χβοχ τον θελω τον εξωτερικο. Επισης δεν ειχα καταλαβει (γιατι δεν εχω μεγαλη επαφη) οτι ειναι διαφορετικο πραγμα οι ssd και οι nand. Τους ειχα στο μυαλο μου ολους σαν ssd. Thanx again Nand χρησιμοποιούν όλοι γράψε λάθος πάνω στη βιασύνη μου. Ένας nvme μπαίνει κατευθείαν πάνω στην pcie του υπολογιστή δεν περνάει μέσω sata 3 που για αυτό βλέπεις μέχρι 550mb read αυτό είναι το όριο του sata 3. Για Xbox ο παραπάνω που έβαλες είναι μια χαρά αν και θα πρότεινα να πάρεις 1tb στα 195 mx500 και να τον κάνεις εσωτερικό. Είναι πολλά λεφτά τα 300+ γι; το 1tb ssd. Οι nvme δεν τους βλέπεις καν στα loading των παιχνιδιών. Οι διαφορές είναι σε πιο επαγγελματικα πράγματα που χρειάζονται τέτοιες ταχύτητες και γλιτώνουν χρόνο. Σε loading είναι παρόμοιοι και ας έχουν 6 7 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες σε read. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα