Προς το περιεχόμενο

Συναγερμοί Σπιτιών : Αγορά, Προβλήματα, Προτάσεις, Τιμές, κλπ.

Stageo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, GeG είπε

Πως στο καλο παιρνουμε αποφαση τι να βαλουμε ρε παιδια ; ειμαι αναμεσα στην παραπανω προσφορα της paradox που πηρα και σε ajax !!

Γούστα είναι αυτά. Προσωπικά πιο πολύ θα εμπιστευόμουν τον paradox. Oi Ajax δε μου γεμίζουν το μάτι. Τον είχα σε χώρο εργασίας μου και έκανε τόσους γεύσεις συναγερμούς που έκλεισα τις ειδοποιήσεις και είπα ας τα κλέψουν όλα να ησυχάσουμε βαρέθηκα να με ξυπνάει άνευ λόγου μέσα στη νύχτα (9/10 φορές χτυπαγε χαράματα)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όσοι γνωρίζετε, υπάρχει τρόπος να συνδεθεί ο paradox μέσω wifi/ethernet και να έχω monitoring από κάποια εφαρμογή; επειδή κατι σχετικό διάβασα αλλά δεν πολυ κατάλαβα. Επίσης κάτι διαβάζω για ετήσιες συνδρομές. 

2 ώρες πριν, GeG είπε

Όσοι γνωρίζετε, υπάρχει τρόπος να συνδεθεί ο paradox μέσω wifi/ethernet και να έχω monitoring από κάποια εφαρμογή; επειδή κατι σχετικό διάβασα αλλά δεν πολυ κατάλαβα. Επίσης κάτι διαβάζω για ετήσιες συνδρομές. 

Με την αγορα του αντιστοιχου module ειτε ip150 ειτε pcs250/265 μπορεις να χρησιμοποιεις την εφαρμογη insite gold ή blue eye με κοστος 14€/ετος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το trikdis g16 ειναι μονο για επικοινωνια μεσω sim ; gsm ή gprs ; ενω τα απο πανω που αναφερθηκαν εχουν και τροπο συνδεσης με wifi/ethernet ;

Επεξ/σία από GeG

Στις 31/5/2023 στις 7:06 ΜΜ, kifinas είπε

Βάζεις 2 ενσύρματες κλασικές παγίδες στα δύο φύλλα (πχ https://novasmart.gr/product/mvn-1952r-white-nc/), τις ενώνεις σε σειρά και τις πας στην εξωτερική επαφή του doorprotect.

επειδη και εγω εχω χωνευτα διπλα παραθυρα και ρολο που θελω να παγιδευσω, αυτο που λες μπορει και παλι να γινει ας πουμε με 3 παγιδες σε σειρα ; φυσικα δεν εχεις εικονα ,ποια απ ολα ενεργοποιηθηκε , ρολο ,αριστερο ή δεξι παραθυρο αλλα κατι πιο γενικο, μονο το ανοιγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι. Αλλά γενικά είναι καλή ιδέα να είναι ξεχωριστά το ρόλο από το παράθυρο. Καλοκαίρι πχ που θες κλειστό το ρόλο ανοικτό το παράθυρο αλλά να βάλεις συναγερμό. Στο doorprotect είναι κλασική υλοποίηση να έχει πάνω του το παράθυρο με το primary detector και να βάζεις το ρόλο στην βοηθητική επαφή.

Θα μπορούσε να είναι λύση να κολλήσεις καλώδια στην κυρία επαφή στο reed και να οδηγήσεις εκεί τις επαφές από τα παράθυρα και να βάλεις ξεχωριστά το ρολό στην βοηθητική αλλά σε πρόσφατη δοκιμή δεν μου έπαιζε με μεγάλο σχετικά καλώδιο στην κύρια (η βοηθητική δεν είχε πρόβλημα). 

Σε κλασική πλακέτα συναγερμού (αν πας σε τέτοια λύση) δεν έχεις τέτοια θέματα. 

Επεξ/σία από kifinas
  • Thanks 1

Στις 11/6/2023 στις 3:11 ΜΜ, GeG είπε

λοιπον πηρα και ακομα καποιες προσφορες , μιλησαμε για caddx για ajax

Για caddx ολα ενσυρματα μου εδωσε το κεντρο NXG-8 και πληκτρολογιο NX-1 348 ICON 

Για caddx υβριδικο (μισα ενσυρματα, μισα ασυρματα) μου εδωσε το κεντρο NXG-4RF και πληρκτρολογιο NX-124 και απο επαφες  RF-DC101-K4 / RF-1110-07-01

Το θεμα ειναι κανενα απο αυτα δεν εχουμε gprs module και παει εξτρα (και κοστιζει αρκετα) συν οτι ειναι στα ιδια λεφτα καθως το ενα εχει πιο φτηνα υλικα και περισσοτερα εργατικα απο οτι το υβριδικο

Για φουλ ασυρματο μιλησαμε για ajax

Καπου εδω ειναι αρχιζω να μπερδευομαι και να μην ξερω τι να επιλεξω , με τι γνωμονα.

Με κερδιζει ο ajax απο αποψη καλων σχολιων, εμφανισης και ευκολης επεκτασιμοτητας αλλα διαβαζω μερικοι τον αποκαλουν gadget με την κακη εννοια.

gadget δεν τον λες... είναι ένα σοβαρό ολοκληρωμενο alarm system. αυτόν επέλεξα αφού όμως έγινε μελέτη του χώρου από επαγγελματία. false alarms μπορείς να εχεις απο όλους τους συναγερμούς και η ευθύνη είναι καθαρά του εγκαταστάτη.

εγω δεν ήθελα σε καμία περίπτωση σκαψίματα, καλώδια κλπ οπότε ο ajax με βόλεψε άπειρα. 1 μήνα τώρα δεν έχω ούτε ένα false alarm.

• Like 2

Στις 12/6/2023 στις 8:18 ΜΜ, paylidis είπε

Γούστα είναι αυτά. Προσωπικά πιο πολύ θα εμπιστευόμουν τον paradox. Oi Ajax δε μου γεμίζουν το μάτι. Τον είχα σε χώρο εργασίας μου και έκανε τόσους γεύσεις συναγερμούς που έκλεισα τις ειδοποιήσεις και είπα ας τα κλέψουν όλα να ησυχάσουμε βαρέθηκα να με ξυπνάει άνευ λόγου μέσα στη νύχτα (9/10 φορές χτυπαγε χαράματα)

Όλοι οι συναγερμοί μπορούν να δώσουν false alarms και κατά 95% προέρχεται από λάθος του εγκαταστάτη στην εγκατάσταση/επιλογή υλικού.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όλους όσους βάζουν πρώτη φορά απευθύνομαι...Μην κοιτάτε μόνο τι συναγερμό θα βάλετε...Το κυριότερο για μένα είναι ο εγκαταστάτης που θα επιλέξετε...Αν δεν γίνει σωστή εγκατάσταση, θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ για τα λεφτά που θα δώσετε ακόμα και σε έναν άριστο συναγερμό...

Ο λόγος προφανής..Θα έχετε έναν συναγερμό που θα χτυπάει κάθε τρείς και λίγο και δεν θα έχετε την ανάλογη υποστήριξη

Επεξ/σία από giorgos_76

51 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Όλοι οι συναγερμοί μπορούν να δώσουν false alarms και κατά 95% προέρχεται από λάθος του εγκαταστάτη στην εγκατάσταση/επιλογή υλικού.

Θα ακουστεί αστείο αλλά ο εγκατάστασης που έβαλε τον Ajax είχε βάλει ενσύρματους paradox σε 3 από εμας και για αυτό τον προτείναμε και τη φάγαμε. Απλά πολύ κακη επιλογή υλικού (=Ajax)

• Like 1

Αυτοι που ολοι λενε για τον Ajax οτι ειναι ο σουπερ ντουπερ δεν εχουν δει αλλα κεντρα πχ Paradox (EVO) και bosch να δουνε οτι ο Bosch τον εχω απο το 2007 και δεν εχει παθει τιποτα μονο μπαταριες αλλαζω + 0 ψευδη συναγερμους (εγω τον εχω βαλει) :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Αυτοι που ολοι λενε για τον Ajax οτι ειναι ο σουπερ ντουπερ δεν εχουν δει αλλα κεντρα πχ Paradox (EVO) και bosch να δουνε οτι ο Bosch τον εχω απο το 2007 και δεν εχει παθει τιποτα μονο μπαταριες αλλαζω + 0 ψευδη συναγερμους (εγω τον εχω βαλει) :P

Καλά οι γνώμες γενικά είναι σαν τις …τρύπες…

κ εμένα για το Bosch στο εξοχικό μου έλεγαν αν τον πετάξω να μη τον βάλω καν θα καεί θα κάνει ψεύτοσυναγερμούς κλπ και εδώ και 1+ χρόνο είναι μια χαρά - paradox ή caddx δεν είναι αλλά για τα λεφτά του (100€ υλικά) μια χαρά ήταν σε αντίθεση με τον Ajax που πέρασε τα 2000€ με την εργασια

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

Παντως με λίγο ψάξιμο είδα οτι ο paradox δεν εχει καποιον καλο τροπο διαχειρισης εξ αποστασεως, τα διαφορα app που ερχονται με τα αναλογα module ειναι συνδρομητικά και με βαθμολογίες 1.5 και 2.5 . μονο μεσώ sms για όπλιση αφόπλιση. δεν μπορείς να δεις δηλαδή ποιος αισθητήριας ενεργοποιήθηκε ή την κατάσταση των μπαταριών στα ασύρματα εξαρτήματα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να χρειαστεί. Επίσης πιστεύω πως πολλοί μαστοροι δεν βάζουν ajax διοτι είναι εύκολος στην παραμετροποίηση και λογικά μετά την εγκατασταση δεν παιζει να τους ξανα χρειαστεί κάποιος , σε αντιθεση ισως με εναν κλασσικο οπού θέλει κάποια παρπανω γνώση για παραμετροποίηση απο το πληκτρολόγιο του καθε συναγερμού.

6 ώρες πριν, GeG είπε

Παντως με λίγο ψάξιμο είδα οτι ο paradox δεν εχει καποιον καλο τροπο διαχειρισης εξ αποστασεως, τα διαφορα app που ερχονται με τα αναλογα module ειναι συνδρομητικά και με βαθμολογίες 1.5 και 2.5 . μονο μεσώ sms για όπλιση αφόπλιση. δεν μπορείς να δεις δηλαδή ποιος αισθητήριας ενεργοποιήθηκε ή την κατάσταση των μπαταριών στα ασύρματα εξαρτήματα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να χρειαστεί. Επίσης πιστεύω πως πολλοί μαστοροι δεν βάζουν ajax διοτι είναι εύκολος στην παραμετροποίηση και λογικά μετά την εγκατασταση δεν παιζει να τους ξανα χρειαστεί κάποιος , σε αντιθεση ισως με εναν κλασσικο οπού θέλει κάποια παρπανω γνώση για παραμετροποίηση απο το πληκτρολόγιο του καθε συναγερμού.

Για εμενα το  εχω πει, το εχω γραψει και θα το ξαναπω. Ειναι μεγάλο λαθος να βάζουμε συναγερμό και να μην τον εχουμε συνδεδεμενο σε ΚΛΣ. Ο συναγερμός δεν ειναι gadget και κακος παει να γινει αυτη η μοδα, και για εμενα ειναι άχρηστο να τον εχουμε στο κινητο μας. Σε ΚΛΣ βλέπουν τα παντα απο διακοπη ρεύματος μεχρι και οτι αλλο θελεις απο αισθητήρια και μπαταρίες. Οταν ο αλλος θα σου ερθει με το πιστολι, εχε και το κινητο σου μαζι να δεις την αφοπλιση.

19 ώρες πριν, paylidis είπε

κ εμένα για το Bosch στο εξοχικό μου έλεγαν

εχουμε bosch που λειτουργούν εδω και 20 χρονια.

• Thanks 1

6 ώρες πριν, GeG είπε

Κανονικά οπλίζεις αφοπλίζεις από το app και βλέπεις τις ζώνες. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε αλλά τη κάνει τη δουλειά του. Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι η συνδρομή τη στιγμή που πληρώνεις και 150€ το ip module 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...