Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, getty είπε

Καλησπέρα, δεν έχω ιδέα από συναγερμούς και θα ήθελα κάποια πρόταση για μάρκα και μοντέλο. Προορίζεται για διαμέρισμα όπου θα μπουν 20 μαγνητικές και 5 σενσορες. 

Έχω πει δεν ξανα ασχολούμαι με ασύρματο. Θα σου πω μόνο ότι εφόσον υπάρχουν καλώδια να τα αξιοποιήσεις. Οι τρύπες είναι ίσα ίσα να περάσουν τα 2 καλωδιακια(άντε 4 για διπλές ζώνες). Παρόλαυτά αν το έχεις αποφασίσει για ασύρματο, θα σου πρότεινα να πας σε κατι πολύ αξιόπιστο(με λύπη θα πω όχι Sigma γιατί δεν έχουν αλλάξει κάτι προς το παρόν στο ασύρματο τους και δεν είναι καλό), και νομίζω ότι για 25 ασύρματα σε κάτι αξιόπιστο τα 1000ευρω δεν φτάνουν.

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, paylidis είπε

Τα paradox και τα caddx τα συμπαθώ ιδιαίτερα. Με τη sigma δεν έχω καλή εμπειρια (όχι με το συναγερμο καθαυτό αλλά με το internet module κ την εφαρμογή τους). 

θα ρίξω μια καλύτερη μάτια…

Τελικα έψαξα λιγο καλυτερα και νομιζω αξίζει το παρακατω σετ σε Paradox που εχει όλα οσα θελω σε πολύ παραπλήσια τιμή. Το αρνητικό του ειναι ότι δεν εχει pstn dialer (ισως βεβαια γίνεται να προγραμματιστει να παιρνει τηλεφωνο το dialer που εχει για ΚΛΣ). Λεει τιποτα αυτο το πληκτρολόγιο ή θα μου φάει την ψυχη στον προγραμματισμο (εαν δε μπορουν να μου τον προγραμματισουν απο το καταστημα ή καποιος τεχνικος σχετικά οικονομικά-που θα ηταν το προτιμότερο) οποτε να δωσω το εξτρα εικοσαρικο για το Κ35;

image.png.53da992df713ead39b8f6140b5b7d7a0.png

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
Στις 16/1/2022 στις 6:28 ΠΜ, apostolis_32 είπε

Με το outgate είμαι και εγώ υπέρ ευχαριστημένος. Η βάση του είναι με μπίλια. Στριψτο σιγά σιγά προς τα έξω μέχρι να μην σε πιάνει μέσα. Αν μετά πιάνει πολύ προς τα έξω και δεν το θες, κάλυψε με μια λευκη μονοτικη ταινία στο φακό προς την μεριά που δεν θες να πιάνει. Βέβαια μπορείς να κάνεις το ίδιο κατευθείαν στη μέσα μεριά χωρίς να στρίψεις το ραντάρ. Αυτό μονο σε περίπτωση που έχεις να δίνει συναγερμό και από τα 2(IR+MW). Το IR το μπλοκαρει η ταινία, το MW όχι. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ραντάρ, υπάρχει λύση.

Και εγώ με ένα outgate που έχω εξωτερικά εκτεθειμένο στην βροχή στον αέρα και στον ήλιο ποτέ δεν μου έδωσε συναγερμό. Απλά έλεγα να πάω σε κάτι πιο κομψό και λίγο καλύτερο.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, paylidis είπε

Τελικα έψαξα λιγο καλυτερα και νομιζω αξίζει το παρακατω σετ σε Paradox που εχει όλα οσα θελω σε πολύ παραπλήσια τιμή. Το αρνητικό του ειναι ότι δεν εχει pstn dialer (ισως βεβαια γίνεται να προγραμματιστει να παιρνει τηλεφωνο το dialer που εχει για ΚΛΣ). Λεει τιποτα αυτο το πληκτρολόγιο ή θα μου φάει την ψυχη στον προγραμματισμο (εαν δε μπορουν να μου τον προγραμματισουν απο το καταστημα ή καποιος τεχνικος σχετικά οικονομικά-που θα ηταν το προτιμότερο) οποτε να δωσω το εξτρα εικοσαρικο για το Κ35;

Καλημερα.

Εχει τηλ/τη το κεντρο, παιρνει τηλ/νο αλλα δεν βγάζει καποιο μήνυμα παρα μονο τον ηχο απο μια σειρήνα. Παιρνει εξτρα πλακετα τηλ/τη (δικο του) ή μπορεις να το συνδυάσεις με εναν universal τηλ/τη.Το Κ35 ειναι ποιο ομορφο, αξίζει να το βαλεις σε σχεση με αυτο που εχει. Απο προγραμματισμό αν δεν εχεις ασχοληθεί ποτε ξανα με Paradox ισως να σε παιδέψει, ανάλογα την εμπειρία σου.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλημερα.

Εχει τηλ/τη το κεντρο, παιρνει τηλ/νο αλλα δεν βγάζει καποιο μήνυμα παρα μονο τον ηχο απο μια σειρήνα. Παιρνει εξτρα πλακετα τηλ/τη (δικο του) ή μπορεις να το συνδυάσεις με εναν universal τηλ/τη.Το Κ35 ειναι ποιο ομορφο, αξίζει να το βαλεις σε σχεση με αυτο που εχει. Απο προγραμματισμό αν δεν εχεις ασχοληθεί ποτε ξανα με Paradox ισως να σε παιδέψει, ανάλογα την εμπειρία σου.

Ναι αυτό σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τον ενσωματωμενο dialer.

To K35 σιγουρα καλυτερο, για ενα εικοσαρικο ισως τα δωσω.

Οχι δεν εχω εμπειρια, ελαχιστη θα ελεγα ισα να προγραμματισω ωρα κλπ σε εναν 6000 μεσω του Κ35.

Ο siemens ειναι πιο απλός στο προγραμματισμο δηλαδη;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ναι αυτό σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τον ενσωματωμενο dialer.

To K35 σιγουρα καλυτερο, για ενα εικοσαρικο ισως τα δωσω.

Οχι δεν εχω εμπειρια, ελαχιστη θα ελεγα ισα να προγραμματισω ωρα κλπ σε εναν 6000 μεσω του Κ35.

Ο siemens ειναι πιο απλός στο προγραμματισμο δηλαδη;

Ναι, ειναι. Αλλα και στους Paradox παίζει ρολο το πλη/γιο δηλαδη αν βαλεις το K32 που ειναι LCD text θα βλεπεις και τα μενου.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Ναι, ειναι. Αλλα και στους Paradox παίζει ρολο το πλη/γιο δηλαδη αν βαλεις το K32 που ειναι LCD text θα βλεπεις και τα μενου.

Νομιζω στο σετ Paradox θα καταληξω με την ελπιδα να με βοηθησουν στο προγραμματισμο απο το καταστημα ή να βρω καποιον να κατσουμε μια ωριτσα να το φτιάξουμε στο παγκο

Ευχαριστώ πολυ!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, καθότι άσχετη με το θέμα....

Σε υπό κατασκευή σπίτι τι πρέπει να προσέξω ώστε να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να μπει μετάένας καλός συναγερμος; 

Ο κατασκευαστής αναφέρει τα παρακατω:

Screenshot_20220121-234038_Office.jpg.51d609012127bbfe4d15b2f661859ab4.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Καλησπέρα παιδιά, καθότι άσχετη με το θέμα....

Σε υπό κατασκευή σπίτι τι πρέπει να προσέξω ώστε να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να μπει μετάένας καλός συναγερμος; 

Ο κατασκευαστής αναφέρει τα παρακατω:

Screenshot_20220121-234038_Office.jpg.51d609012127bbfe4d15b2f661859ab4.jpg

Καλησπερα.

Να εχει καλωδιώσεις και εκτος σπιτιού δηλαδή σε βεράντες, μπαλκόνια ώστε να μπορείς μετά να βαλεις και εξωτερικά ραντάρ. Το θεμα ειναι να "πιάσουμε" τον κλεφτή πριν μπει στο σπίτι οχι οταν μπει, εκεί ειναι αργα.

Επισης τα καλωδια να ειναι αυτονομα. Δηλαδη καθε παραθυρο η μπαλκονοπορτα να εχει το δικο του. Οχι ενα καλωδιο που θα "τρεχει" σε ολα. Επισης και καλωδιο για ρολα / πατζουρια.

Επισης να υπάρχει UTP καλώδιο δικτύου εκει που θα καταλήγουν ολα τα καλώδια του πινακα προς το σημειο της τηλ/κης πρίζας (εκει πχ που θα μπει το ρουτερ) γιατι μπορεί να θελεις να βάλεις συναγερμό με IP module και να του δώσεις πρόσβαση στο ιντερνετ για να βλέπεις απο εκει τι γίνεται. Αν γίνουν αυτα τοτε μπορείς να βάλεις οτι πινάκα θέλεις μετα.

Καλή ποιότητα καλωδίων συναγερμου, αν γινεται με χαλκό και οχι επικασσιτερωμένα.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Επισης να υπάρχει UTP καλώδιο δικτύου εκει που θα καταλήγουν ολα τα καλώδια του πινακα προς το σημειο της τηλ/κης πρίζας (εκει πχ που θα μπει το ρουτερ) γιατι μπορεί να θελεις να βάλεις συναγερμό με IP module και να του δώσεις πρόσβαση στο ιντερνετ για να βλέπεις απο εκει τι γίνεται. Αν γίνουν αυτα τοτε μπορείς να βάλεις οτι πινάκα θέλεις μετα.

Αναφέρει αυτο για UTP

B4E9D5F0-C91D-4D0F-8BEA-A7DCD0BDA556.jpeg.8b68236ffd8577fbafc05a4a9ff443cd.jpeg

σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου 

Δημοσ.
53 minutes ago, margaritagr said:

Αναφέρει αυτο για UTP

B4E9D5F0-C91D-4D0F-8BEA-A7DCD0BDA556.jpeg.8b68236ffd8577fbafc05a4a9ff443cd.jpeg

σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου 

εισαι μια χαρα μαργαριτα.πλεον σε ολα τα σπιτια τα καιινουρια περνιεται δομημενη καλωδιωση που καταληγει σε ενα κεντρικο σημειο.απλα σε σενα λεει οτι θα εχεις 2 καλωδια δικτυου σε καθε σημειο.το ενα μπορεις να το χρησιμοποιησεις ως τηλεφωνικο

• Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Να εχει καλωδιώσεις και εκτος σπιτιού δηλαδή σε βεράντες, μπαλκόνια ώστε να μπορείς μετά να βαλεις και εξωτερικά ραντάρ. Το θεμα ειναι να "πιάσουμε" τον κλεφτή πριν μπει στο σπίτι οχι οταν μπει, εκεί ειναι αργα.

Εξωτερικα ρανταρ δεν νομιζω οτι ειναι σωστο. Γιατι οτι και να περναει (πχ περαστικος) θα σου βαραει συνεχεια ο συναγερμος. 

Δημοσ.

Υπάρχει καμία πρόταση για αξιόπιστο ασύρματο συναγερμό (θα μπει σε σπίτι με ενοίκιο οπότε θέλουμε να αποφύγουμε το ράβε-ξύλωνε του ενσύρματου) ή όλοι είναι για τα μπάζα;

Από μια αναζήτηση που έκανα κατάλαβα οτι αν παίζει σε συχνότητα 868Mhz αντί για 433,92 ή 315 και έχει σύστημα αναγνώρισης παρεμβολών μάλλον είναι πιό δύσκολο να το jamm-άρουν.

Ισχύει ή είναι απλά αφορμή για να ανεβάζουν τιμή;

Τη βοήθεια σας παρακαλώ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2022 στις 10:56 ΠΜ, agnostos13 είπε

Υπάρχει καμία πρόταση για αξιόπιστο ασύρματο συναγερμό (θα μπει σε σπίτι με ενοίκιο οπότε θέλουμε να αποφύγουμε το ράβε-ξύλωνε του ενσύρματου) ή όλοι είναι για τα μπάζα;

Από μια αναζήτηση που έκανα κατάλαβα οτι αν παίζει σε συχνότητα 868Mhz αντί για 433,92 ή 315 και έχει σύστημα αναγνώρισης παρεμβολών μάλλον είναι πιό δύσκολο να το jamm-άρουν.

Ισχύει ή είναι απλά αφορμή για να ανεβάζουν τιμή;

Τη βοήθεια σας παρακαλώ...

Καλησπέρα,

Ολα τζαμαρονται, το 868Mhz αντί για 433,92 ειναι καθαρά για θεμα παρεμβολών και δεν εχει να κανει με το jamming. Προτιμάμε συνήθως την 433,92 γιατι οσο ποιο χαμηλή η συχνότητα τοσο καλύτερη η διείσδυση. Απο εκει και περα επιλεγείς ενα σοβαρό κέντρο με αμφίδρομη επικοινωνία (ασυρμάτων) ανιχνευτών , κωδικοποίηση οπως πχ keelog, και κοιτας και το GRADE. Οσο ποιο μεγάλο τοσο καλύτερα. Σοβαρές εταιριες με πολλα χρονια στον χωρο και στην εξέλιξη

Paradox, Caddx, DSC, Bosch, Siemens, Sigma.

Υποψη οτι ενας ασύρματος (καλος) συναγερμός εχει τα 2πλασια για να μην σου πω 3πλασια απο εναν ενσύρματο, και γενικά ο κάνονας ειναι οτι, οτι πληρώνεις παίρνεις.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Πέτρο ανέφερες στην προηγούμενη σελίδα τη satel που προσωπικα δεν είχα ξανακούσει. Επειδή μου είπε κάποιος φίλος για προσφορά που βρήκε σε satel με 2 ρανταρ παγιδεσ ετοιμο κέντρο μπαταρίες σειρήνες κλπ συν ip λειτουργία και άρχισα να το ψάχνω, είναι αξιόπιστα; Συγκριτικά δηλαδή με το paradox? Γιατί στα ίδια λεφτά βγαίνουν σχεδόν απλά το satel έχει κ ip module στο ίδιο ποσό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...