Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Παλια version bosch βλεπω εδω.. Αν και δεν αναφερεις τι ειναι, μαλλον για CC488 Solution Ultima 880 το κοβω. Ο συναγερμος αυτος δεν ειναι πια σε παραγωγη οποτε δεν μπορεις να προσθεσεις κατι σε ασυρματη επεκταση και δεν χρειαζεται πλεον.

Τι μπορεις να κανεις για να βαλεις εξ/κα ρανταρ ?

Αν και δεν εχω εικονα απο τον χωρο σου εγω θα εβαζα ενα Optex-BX-80NR με μπαταρια και θα εβαζα εναν universal δεκτη με ασύρματη επαφη και έπειτα ολα αυτα στον υπάρχον συναγερμό σου σε μια ζωνη. Με αυτο το ρανταρ μπορεις να καλύψεις μεχρι 12μ ανα πλευρά συνεπώς ολες τις μπαλκονόπορτες σου.

Ρωτα τον εγ/τη σου ξερει.

Το ιδιο ρανταρ εχω σε ενσύρματο ειναι αριστο αν μπει και ρυθμίσει σωστά δεν δινει ψευδής συναγερμούς.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!!

Ο συναγερμός είναι ο CC408P

Universal δέκτη ποιον προτείνεις? μπορώ πάνω σε αυτο τον δέκτη να κουμπώσω όλα τα ασύρματα ρανταρ πχ paradox nv35m που ήδη έχω 2 και κάθονται μπορώ να τα συνδέσω?

Δυστηχώς υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες και χωρισμένο μπαλκόνι στο σημείο που είναι το παράθυρο του μπάνιου (έκανα ενα προχειρο σχέδιο) οπότε μαλλον χρειάζομαι περισσότερους ανιχνευτες όπως εχω βάλε στο σχέδιο

ALARM.JPG

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ev13 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!!

Ο συναγερμός είναι ο CC408P

Universal δέκτη ποιον προτείνεις? μπορώ πάνω σε αυτο τον δέκτη να κουμπώσω όλα τα ασύρματα ρανταρ πχ paradox nv35m που ήδη έχω 2 και κάθονται μπορώ να τα συνδέσω?

Δυστηχώς υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες και χωρισμένο μπαλκόνι στο σημείο που είναι το παράθυρο του μπάνιου (έκανα ενα προχειρο σχέδιο) οπότε μαλλον χρειάζομαι περισσότερους ανιχνευτες όπως εχω βάλε στο σχέδιο

ALARM.JPG

Καλησπέρα,

Εχω κανει edit το ποστ μου. Αναφέρομαι στον δέκτη HELMES. Τα paradox nv35m δεν θα παίξουν σε αυτον ουτε σε κανέναν αλλον περα απο αυτον της Paradox τον RTX1 & RTX3 οπού εκει συνεργάζονται μονο με πλακέτα πινακα της paradox, spectra, EVO, (Magellan,ενσωματωμένος ο δεκτης). 

Αν εβαζες ενα optex στο τοιχιο κατω δεξια στο σχεδιο πριν απο την τελευταία μπαλκονόπορτα, θεωρω οτι 12 μετρα μεχρι την 1η δεξια σε καλύπτει και αλλο ενα στην πανω μπαλ/ρτα. Αλλα πρεπει να δεις το καγκελο γιατι αυτα τα ρανταρ ειναι μεχρι 1,20~140 αν θυμαμαι καλα γιατι αλλιως θα σου κοβει την δεσμη τους.

Σε αντίστοιχη περιπτωση θελεις αλλα ρανταρ αλλα χανεις την εμβέλεια και πας σε ποιο πολλα τεμαχια.

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
Στις 8/1/2022 στις 3:00 ΜΜ, panoss1 είπε

Επίσης στην σειρήνα για να αναβοσβήνει ο φλασερ χρειάζομαι ένα + αλλά το μόνο διακοπτόμενο που έχω είναι - .

Αν βάλω έναν ρελε μόνιμα οπλισμένο απ το διακοπτόμενο (-)  και στη διακοπή να γεφυρώνει, σε αφόπλιση,το + για τον φλασερ,θα κάνω δουλειά ή δεν θα αντέξει ο ρελες μόνιμα οπλισμένος?

Ή εγώ δεν βλέπω καλά ή εσύ δεν κατάλαβες... Στη πρώτη φωτό της σειρήνας όπου δεν έχεις βγάλει ακόμα τα καλώδια βλέπω τα εξής..12v/0v στο +/- ΜΟΝΙΜΑ, 12v στο SSP+(αν βλέπω καλά αριστερά είναι το SSP- και δεξιά το SSP+) το οποίο διακόπτεται. Και τα δύο της ζώνης ταμπερ. Τώρα στο SSP+ έχει πάνω και το κόκκινο και το άσπρο καλωδιακια. Στη μεριά του πίνακα όμως(3η φωτό) δεν βλέπω και δεν χρειάζεται το άσπρο κάπου. Άρα δεν βλέπω  "-" διακοπτομενο. Οπότε μπορείς στον flasher να βάλεις τα μόνιμα +/- 12v και το άσπρο καλωδιακι στο GO+. Στον πίνακα βρες το άσπρο καλωδιακι και βάλτο στην επαφή NO(να δίνει δηλαδη 12v σε συναγερμό) από τις 3 πάνω αριστερά. 

Ισχύουν αν κατάλαβα και βλέπω καλά.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, apostolis_32 είπε

Ή εγώ δεν βλέπω καλά ή εσύ δεν κατάλαβες... Στη πρώτη φωτό της σειρήνας όπου δεν έχεις βγάλει ακόμα τα καλώδια βλέπω τα εξής..12v/0v στο +/- ΜΟΝΙΜΑ, 12v στο SSP+(αν βλέπω καλά αριστερά είναι το SSP- και δεξιά το SSP+) το οποίο διακόπτεται. Και τα δύο της ζώνης ταμπερ. Τώρα στο SSP+ έχει πάνω και το κόκκινο και το άσπρο καλωδιακια. Στη μεριά του πίνακα όμως(3η φωτό) δεν βλέπω και δεν χρειάζεται το άσπρο κάπου. Άρα δεν βλέπω  "-" διακοπτομενο. Οπότε μπορείς στον flasher να βάλεις τα μόνιμα +/- 12v και το άσπρο καλωδιακι στο GO+. Στον πίνακα βρες το άσπρο καλωδιακι και βάλτο στην επαφή NO(να δίνει δηλαδη 12v σε συναγερμό) από τις 3 πάνω αριστερά. 

Ισχύουν αν κατάλαβα και βλέπω καλά.

Καλημέρα Αποστόλη και ευχαριστώ για την απάντηση. 

Διακοπτόμενο "-"  σε συναγερμό έλεγα για το δεξί άσπρο χοντρό καλώδιο που έδινε  στο λαμπάκι πυρακτώσεως απ την πλακέτα. 

Άρα το ψιλό άσπρο στον φλασερ και η άκρη του σε NO του πίνακα,όπου λογικά θα είναι ελεύθερο. 

Θα ενημερώσω μόλις τα ξανά ανοιξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, panoss1 είπε

Καλημέρα Αποστόλη και ευχαριστώ για την απάντηση. 

Διακοπτόμενο "-"  σε συναγερμό έλεγα για το δεξί άσπρο χοντρό καλώδιο που έδινε  στο λαμπάκι πυρακτώσεως απ την πλακέτα. 

Άρα το ψιλό άσπρο στον φλασερ και η άκρη του σε NO του πίνακα,όπου λογικά θα είναι ελεύθερο. 

Θα ενημερώσω μόλις τα ξανά ανοιξω

Δεν ξέρω πως δουλεύει η λάμπα πυρακτώσεως αυτής της σειρήνας(αν είναι μόνιμα αναμενο/σβηστό σε ηρεμια, αν αναβοσβηνει σε συναγερμό κλπ.) και πόσα volt βγαζει. Αν ειναι μόνιμα η μία πλευρά 12ν και η άλλη το "-" διακόπτεται όπως λες τοτε ναι δεν κανει. Με το άσπρο να εργοποιησεις τον flasher. Στο πίνακα θα το βρεις κάπου. Αν είναι κομμένο(βλέπω ένα κομμένο άσπρο αλλά δεν φαίνεται αν είναι αυτό) προεκτεινε το στο ένα και μοναδικό ΝΟ του πινακα που σου είπα. 

Επεξ/σία από apostolis_32
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για παράθυρα με διαστάσεις 1,40 ύψος και 1,20 βάρδος τι εξωτερικό ραντάρ κουρτίνα μπορώ να βάλω? 

Είχα βάλει ενα cylix mini αλλά μου έδινε ψευδοσυναγερμούς το καλοκαίρι όταν φυσούσε οπότε το έβγαλα.

Σε ενα παράθυρο έχω βάλει το outgate είμαι πολύ ευχαριστημένος και ποτέ δεν μου έδωσε ψευδοσυναγερμό, το μόνο θεμα μου είναι το καλοκαίρι όταν έχω ανοιχτό το παράθυρο και το παντζούρι και έχω οπλισμένο τον συναγερμό, όταν περπατάω κοντά στο παράθυρο (μέσα στο σπίτι) ανιχνεύει κίνηση και δίνει συναγερμό.

Το σπίτι είναι μονοκατοικία αλλά υπερυψωμένο. 

Τα ραντάρ δεν θα είναι εκτεθειμένα στην βροχή.

Για πείτε γνώμες τι ραντάρ κουρτίνα μπορώ να βάλω στα παράθυρα?

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
12 hours ago, pavloa said:

Σε ενα παράθυρο έχω βάλει το outgate είμαι πολύ ευχαριστημένος και ποτέ δεν μου έδωσε ψευδοσυναγερμό, το μόνο θεμα μου είναι το καλοκαίρι όταν έχω ανοιχτό το παράθυρο και το παντζούρι και έχω οπλισμένο τον συναγερμό, όταν περπατάω κοντά στο παράθυρο (μέσα στο σπίτι) ανιχνεύει κίνηση και δίνει συναγερμό

Με το outgate είμαι και εγώ υπέρ ευχαριστημένος. Η βάση του είναι με μπίλια. Στριψτο σιγά σιγά προς τα έξω μέχρι να μην σε πιάνει μέσα. Αν μετά πιάνει πολύ προς τα έξω και δεν το θες, κάλυψε με μια λευκη μονοτικη ταινία στο φακό προς την μεριά που δεν θες να πιάνει. Βέβαια μπορείς να κάνεις το ίδιο κατευθείαν στη μέσα μεριά χωρίς να στρίψεις το ραντάρ. Αυτό μονο σε περίπτωση που έχεις να δίνει συναγερμό και από τα 2(IR+MW). Το IR το μπλοκαρει η ταινία, το MW όχι. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ραντάρ, υπάρχει λύση.

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν έχω ιδέα από συναγερμούς και θα ήθελα κάποια πρόταση για μάρκα και μοντέλο. Προορίζεται για διαμέρισμα όπου θα μπουν 20 μαγνητικές και 5 σενσορες. 

Σκέπτομαι περισσότερο για ασύρματο επειδή, παρόλο που υπάρχει ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν θέλω να ανοίγουν τρύπες για καλώδια στα κουφώματα (αυτοκόλλητες μαγνητικές θα ήταν ιδανική λύση νομίζω). Τι θα προτείνατε;

(για budget δεν έχω καταλήξει επειδή δεν έχω εικόνα για τις τιμές, ας πούμε γύρω στα 1000ευρώ με επιφύλαξη)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά Καλησπερα και από μενα για άλλη μια φορά!

θελω να εγκατάστασω συναγερμο σε ένα σπίτι που χτίζεται ακόμη (όποτε έχω περιθώρια καλωδίωσης κοκ). Δε θέλω να κάνω υπερβολές ούτε θα έχει μέσα κάτι ιδιαίτερης αξίας (εξοχική κατοικία είναι). Τη καλωδίωση και τα ηλεκτρολογικά εν γενει τα κάνω εγώ  

Συνολο θα έχει είσοδο μάλλον ασφαλείας, 2 παράθυρα, 2 μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα μπανιου. Υπολογίζω να βάλω και τα 2 Ρανταρ που έχει μέσα το σετ  

Θέλω να επιτύχω το χαμηλότερο δυνατό κόστος

Έχω τις εξής ερωτήσεις:

α) έχω από παλιότερη κατασκευή μια κουλούρα σχεδόν ολόκληρη cat5e και σκεφτόμουν να τη χρησιμοποιήσω για την καλωδίωση για να μη πάει χαμένη (δε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άλλου). Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για συναγερμο ή πρέπει οποσδηποτε να βάλω καλώδιο συναγερμου;

β) έχω δει αυτό το σύστημα - σετακι https://alarms-market.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1572&skr_prm=WyI2OThlZjFkYy03MjZlLTRlNzUtYTVlMy1kNWFiMTliZDRiNTAiLDE2Mzk0Mjg4NTU1MjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

εξτρα θα πάρω τις μπαταρίες, εσωτερική και εξωτερική σειρήνα και τις μαγνητικές επαφές. Χονδρικά τα υλικά είναι περι τα 220€. Αξίζει;

γ) Προγραμματίζεται εύκολα; Μπορώ να το προγραμματίσω μόνος μου; Υπάρχει περίπτωση να μου το ετοιμάσει άραγε ο πωλητής αν το ζητήσω; (Το λέω γιατί μιλάμε για σπίτι απομακρυσμένο που δε πρόκειται να έρθει τεχνικος χωρίς να πληρώσω 3-4 κατοστάρικα - εκτός εάν ήταν ο αδερφός μου που λέει ο λόγος)

Απο ότι είδα έχει και τηλεφωνητή pstn όποτε στο μέλλον αν μπει σταθερό συνδέεται. 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Παιδιά Καλησπερα και από μενα για άλλη μια φορά!

θελω να εγκατάστασω συναγερμο σε ένα σπίτι που χτίζεται ακόμη (όποτε έχω περιθώρια καλωδίωσης κοκ). Δε θέλω να κάνω υπερβολές ούτε θα έχει μέσα κάτι ιδιαίτερης αξίας (εξοχική κατοικία είναι). Τη καλωδίωση και τα ηλεκτρολογικά εν γενει τα κάνω εγώ  

Συνολο θα έχει είσοδο μάλλον ασφαλείας, 2 παράθυρα, 2 μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα μπανιου. Υπολογίζω να βάλω και τα 2 Ρανταρ που έχει μέσα το σετ  

Θέλω να επιτύχω το χαμηλότερο δυνατό κόστος

Έχω τις εξής ερωτήσεις:

α) έχω από παλιότερη κατασκευή μια κουλούρα σχεδόν ολόκληρη cat5e και σκεφτόμουν να τη χρησιμοποιήσω για την καλωδίωση για να μη πάει χαμένη (δε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άλλου). Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για συναγερμο ή πρέπει οποσδηποτε να βάλω καλώδιο συναγερμου;

β) έχω δει αυτό το σύστημα - σετακι https://alarms-market.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1572&skr_prm=WyI2OThlZjFkYy03MjZlLTRlNzUtYTVlMy1kNWFiMTliZDRiNTAiLDE2Mzk0Mjg4NTU1MjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

εξτρα θα πάρω τις μπαταρίες, εσωτερική και εξωτερική σειρήνα και τις μαγνητικές επαφές. Χονδρικά τα υλικά είναι περι τα 220€. Αξίζει;

γ) Προγραμματίζεται εύκολα; Μπορώ να το προγραμματίσω μόνος μου; Υπάρχει περίπτωση να μου το ετοιμάσει άραγε ο πωλητής αν το ζητήσω; (Το λέω γιατί μιλάμε για σπίτι απομακρυσμένο που δε πρόκειται να έρθει τεχνικος χωρίς να πληρώσω 3-4 κατοστάρικα - εκτός εάν ήταν ο αδερφός μου που λέει ο λόγος)

Απο ότι είδα έχει και τηλεφωνητή pstn όποτε στο μέλλον αν μπει σταθερό συνδέεται. 

Α) Μπορείς αλλα δεν προτείνεται γιατι ειναι δύσκαμπτο καλώδιο και θα σε παιδέψει. 

Β-Γ) Καλο κεντρο, αλλα πολυ παλιο. Μου κανει εντύπωση πως πωλείται ακόμα, νομίζω οτι επίσημα απο το την SIEMENS εχει καταργηθεί. Στον προγρ/μο ειναι εύκολο σχετικά..

Το αν μπορει ή οχι δεν το γνωρίζω αλλα δεν νομίζω να το κάνει κιολας.. Το καλυτερο ειναι να το βαλεις στον παγκο σου πριν το βαλεις στην εγ/ση και να το μαθεις μονος σου.

2 ώρες πριν, getty είπε

Καλησπέρα, δεν έχω ιδέα από συναγερμούς και θα ήθελα κάποια πρόταση για μάρκα και μοντέλο. Προορίζεται για διαμέρισμα όπου θα μπουν 20 μαγνητικές και 5 σενσορες. 

Σκέπτομαι περισσότερο για ασύρματο επειδή, παρόλο που υπάρχει ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν θέλω να ανοίγουν τρύπες για καλώδια στα κουφώματα (αυτοκόλλητες μαγνητικές θα ήταν ιδανική λύση νομίζω). Τι θα προτείνατε;

(για budget δεν έχω καταλήξει επειδή δεν έχω εικόνα για τις τιμές, ας πούμε γύρω στα 1000ευρώ με επιφύλαξη)

Τρυπες ετσι και αλλιως θα γινουν στα κουφώματα για να μπουν οι επαφές "χωνευτές" και να μην φαίνονται. Αλλιως αν πανε απο πανω δεν θα ειναι ωραιο το αποτελεσμα. Ειδικα αν εχεις 2πλα συρομενα δεν γινεται χωρις τρυπά να περάσει το ενα απο τα 2 καλωδια.

Αν διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες θα δεις τα υπερ και τα κατα των ασυρματων καθως και μερικες μαρκες αξιολογες.

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Α) Μπορείς αλλα δεν προτείνεται γιατι ειναι δύσκαμπτο καλώδιο και θα σε παιδέψει. 

Β-Γ) Καλο κεντρο, αλλα πολυ παλιο. Μου κανει εντύπωση πως πωλείται ακόμα, νομίζω οτι επίσημα απο το την SIEMENS εχει καταργηθεί. Στον προγρ/μο ειναι εύκολο σχετικά..

Το αν μπορει ή οχι δεν το γνωρίζω αλλα δεν νομίζω να το κάνει κιολας.. Το καλυτερο ειναι να το βαλεις στον παγκο σου πριν το βαλεις στην εγ/ση και να το μαθεις μονος σου.

Ευχαριστώ! Για τα καλώδια δε με ζορίζει πολύ νομίζω θα το καταφέρω. Το θέμα είναι να κάνουν από τεχνικής πλευράς κ να μην έχει θέματα με αντιστάσεις του καλωδίου, ψευδείς συναγερμούς κλπ…

Οντως δε το βρηκα σε πολλούς. Κάτι αντίστοιχο έχεις να προτείνεις σε κοντινό budget?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ευχαριστώ! Για τα καλώδια δε με ζορίζει πολύ νομίζω θα το καταφέρω. Το θέμα είναι να κάνουν από τεχνικής πλευράς κ να μην έχει θέματα με αντιστάσεις του καλωδίου, ψευδείς συναγερμούς κλπ…

Οντως δε το βρηκα σε πολλούς. Κάτι αντίστοιχο έχεις να προτείνεις σε κοντινό budget?

Δεν θα εχεις προβλημα, Παρε καθε ζωνη σε ενα ζευγαρι.

Δες σε Paradox, Satel, Sigma (apollo, πολυ ευκολο στον πρ/μο και παλιο καλο κεντρο).

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Δεν θα εχεις προβλημα, Παρε καθε ζωνη σε ενα ζευγαρι.

Δες σε Paradox, Satel, Sigma (apollo, πολυ ευκολο στον πρ/μο και παλιο καλο κεντρο).

Τα paradox και τα caddx τα συμπαθώ ιδιαίτερα. Με τη sigma δεν έχω καλή εμπειρια (όχι με το συναγερμο καθαυτό αλλά με το internet module κ την εφαρμογή τους). 

θα ρίξω μια καλύτερη μάτια…

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Τρυπες ετσι και αλλιως θα γινουν στα κουφώματα για να μπουν οι επαφές "χωνευτές" και να μην φαίνονται. Αλλιως αν πανε απο πανω δεν θα ειναι ωραιο το αποτελεσμα. Ειδικα αν εχεις 2πλα συρομενα δεν γινεται χωρις τρυπά να περάσει το ενα απο τα 2 καλωδια.

Αν διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες θα δεις τα υπερ και τα κατα των ασυρματων καθως και μερικες μαρκες αξιολογες.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω δύο απορίες στην απάντησή σου, μάλλον basic αλλά αδυνατώ να καταλάβω...

1. Οι μαγνητικές επαφές δεν μπορούν να κολλήσουν στο εσωτερικό του κουφώματος χωρίς να ανοιχτεί τρύπα;

2. Γιατί καλώδιο; Ο ασύρματος συναγερμός δεν σημαίνει ότι οι μαγνητικές είναι και αυτές ασύρματες (δηλ. χωρίς καλώδιο);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...