Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, MadMax01 είπε

Καλημερα και καλη χρονια ευχομαι σε ολους με υγεια!

Λιγες ημερες πριν τα Χριστουγενα ανοιχτηκαν πολλα σπιτια στην περιοχη μου (επαρχια μενω) το κακο ομως ειναι οτι ολοι ηταν μεσα. Μεχρι τωρα συνηθως ανοιγαν κλειστα σπιτια και η ιδεα να μπουν ενω κοιμαμε και να μην καταλαβω κατι δεν ειναι απλα τρομαχτικη. Οποτε η σκεψη και η εγκατασταση συναγερμου ειναι πλεων υποχρεωτικη για εμενα τουλαχιστον. Μιλησα με τεχνικους στον νομο μου και θα ηθελα την γνωμη σας. Με την σιγμα δεν εχω ακριβης προσφορα οσο αφορα το τι θα βαλουν αλλα και οι 2 που ηρθαν δεν μου εβγαλαν επαγκελματισμο αλλα τωρα που σε βρηκα θα στα αρπαξω. Ο ενας μου ειπε να βαλει 5 εξωτερικα ρανταρ στα 1000 και για ενσυρματο χοντρικη τιμη 900 και την εγκατασταση καλωδιων να βαλω εναν ηλεκτρολογο να την κανει. Ο δευτερος τις σιγμα 1100 χωρις να μου πει τι θα βαλει. Κριμα για την εταιρεια που συνεργαζεται με αυτους μαλλον.

Paradox περιμενω εναν τεχνικο ακομα απο αλλο νομο (δυστηχως για σιγμα δεν βρηκα καποιον να θελει να ερθει). Ο τεχνικος του νομου μου μου εδωσε τιμη με εγκατασταση στα 850 τα οποια ειναι:

Πινακα SP6000 

Πληκ. Κ32LED

12 παγιδες

2 ρανταρ optex RXC x14

Σειρηνα εξωτερικη SIR/V

Σειρηνα μεσα artec

Με θεματα τετοιον συστηματων δεν εχω καμια γνωση παρα μονο οτι διαβασα εδω. Την τιμη τις parodox πως την βλεπεται? Εχεται να προτεινεται κατι αλλο και να δω σε τι τιμες θα το βρω? Το σπιτι ειναι μονοκατοικια 140 τμ. Μελλοντικα θα ηθελα να προσθεσω εξτρα εξωτερικη περιμετρο ειτε με κουρτινες η με ρανταρ αλλα αυτην την στιγμη λογο οικονομικου με ενδιαφερουν μονο πορτες παραθυρα.

Αξιόπιστο κέντρο ο Paradox Spectra και η τιμη μου φαίνεται πολύ νορμάλ, το πόσο δύσκολο στην εγ/ση εχει να κανει με τις μαγνητικές επαφές στο να μπουν χωνευτές. Μου εχει τυχει να παω σε εγ/ση και σε 2 ωρες να τις εχω βαλει ολες και σε αλλη εγ/ση να φαω 4-5 γιατι τα αλουμίνια και τα καλωδια στα σημεία που ειχαν βγαλει ηθελε ποιο πολυ χρονο και εργασια για να μπουν.

ΥΓ. Δωσε κατι παραπανω και βαλε το πληκτρολογιο K32LCD. H αν δεν μπορεις να διαθεσεις τα χρηματα βαλε το K35 αντι για το K32led ειναι ποιο όμορφο.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/12/2021 στις 2:18 ΜΜ, panoss1 είπε

Μάλλον είναι αυτός που χρησιμοποιώ ο master.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια. 

Το τηλέφωνο το δοκίμασα είναι εντάξει.

Που το συνδέω?

20211227_134930.jpg

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά,

Λόγω ημερών δεν είχα χρόνο να σου απαντήσω νωρίτερα. 

Θα στα γράψω όσο πιο απλά γίνεται για να μη γίνει κανένα λάθος .

Τη γραμμή του ΟΤΕ(πλέον phone απο ρούτερ) τη συνδέεις στα TIP/RING και στα Τ-1/R-1 ιδανικά μετά όσες συσκευές τηλεφώνου έχεις, αλλιώς παράλληλα όπως τα έχεις.

Ο installer κωδικός είναι διαφορετικός του master. Ο default είναι 747474. Παρόλαυτά θα σου γράψω τι να πατήσεις σε περίπτωση που τον βρεις. Μη βιάζεσαι να πατήσεις τα κουμπιά αλλά μην είσαι κ αργός. Αν νομίζεις ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος πάτα το CLEAR και ξεκινά το κωδικό από την αρχή.

1. Πρέπει να είναι ξεκλειδωτος, έχει επιλογή να μην δέχεται αλλαγές.

ENTER + INSTALLER + 058 + 000 + CLEAR

2. Βάζουμε το τηλέφωνο που θέλουμε να καλέσει

ENTER + INSTALLER + 7 + 04 + ΤΗΛΕΦΩΝΟ + TRBL + CLEAR

ENTER + INSTALLER + 7 + 06 + ΤΗΛΕΦΩΝΟ + TRBL + CLEAR

ENTER + INSTALLER + 7 + 08 + 00000000 + CLEAR

3. Βάζουμε απλό DTMF φορμάτ επικοινωνίας. 

ENTER + INSTALLER + 038 + TRBL + TRBL + CLEAR

4. Ενεργοποιούμε τον κωδικοποιητή

ENTER + INSTALLER + 086 + 11 + 12 + ENTER + CLEAR (εδώ που λέω 11 + 12, κάθε φορά που πατάς ένα κουμπί θα ανάβει/σβήνει το αντίστοιχο κουμπί. Θέλουμε το 11+12 να είναι αναμμένα, μετά συνέχισε με τα τελευταία ENTER+CLEAR)

Αυτά, νομίζω τα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει αλλά δεν έχεις και κάτι να χάσεις. Να είσαι μόνο σίγουρος ότι πατάς τα κουμπιά σωστά όπως τα έγραψα. Περιμένω νέα, εφόσον βρεις το σωστό κωδικό :)

Στις 3/11/2021 στις 6:27 ΜΜ, agnostos13 είπε

Έχουμε κάποια άποψη για "smart" συναγερμούς τύπου Ajax, Ring, Eufy κλπ αν κάνουν δουλειά ή είναι της πλάκας;

Τους έχει δοκιμάσει κανείς;

Ενδεικτικά για όσους έχουν η σκέφτονται να τοποθετήσουν ασύρματο συναγερμό και σε συνέχεια στα όσα αρνητικά έχουν αναφερθεί εδω για αυτο. 

https://youtu.be/UlNkQJzw4oA

Επεξ/σία από apostolis_32
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, apostolis_32 είπε

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά,

Λόγω ημερών δεν είχα χρόνο να σου απαντήσω νωρίτερα. 

Θα στα γράψω όσο πιο απλά γίνεται για να μη γίνει κανένα λάθος .

Τη γραμμή του ΟΤΕ(πλέον phone απο ρούτερ) τη συνδέεις στα TIP/RING και στα Τ-1/R-1 ιδανικά μετά όσες συσκευές τηλεφώνου έχεις, αλλιώς παράλληλα όπως τα έχεις.

Ο installer κωδικός είναι διαφορετικός του master. Ο default είναι 747474. Παρόλαυτά θα σου γράψω τι να πατήσεις σε περίπτωση που τον βρεις. Μη βιάζεσαι να πατήσεις τα κουμπιά αλλά μην είσαι κ αργός. Αν νομίζεις ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος πάτα το CLEAR και ξεκινά το κωδικό από την αρχή.

1. Πρέπει να είναι ξεκλειδωτος, έχει επιλογή να μην δέχεται αλλαγές.

ENTER + INSTALLER + 058 + 000 + CLEAR

2. Βάζουμε το τηλέφωνο που θέλουμε να καλέσει

ENTER + INSTALLER + 7 + 04 + ΤΗΛΕΦΩΝΟ + TRBL + CLEAR

ENTER + INSTALLER + 7 + 06 + ΤΗΛΕΦΩΝΟ + TRBL + CLEAR

ENTER + INSTALLER + 7 + 08 + 00000000 + CLEAR

3. Βάζουμε απλό DTMF φορμάτ επικοινωνίας. 

ENTER + INSTALLER + 038 + TRBL + TRBL + CLEAR

4. Ενεργοποιούμε τον κωδικοποιητή

ENTER + INSTALLER + 086 + 11 + 12 + ENTER + CLEAR (εδώ που λέω 11 + 12, κάθε φορά που πατάς ένα κουμπί θα ανάβει/σβήνει το αντίστοιχο κουμπί. Θέλουμε το 11+12 να είναι αναμμένα, μετά συνέχισε με τα τελευταία ENTER+CLEAR)

Αυτά, νομίζω τα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει αλλά δεν έχεις και κάτι να χάσεις. Να είσαι μόνο σίγουρος ότι πατάς τα κουμπιά σωστά όπως τα έγραψα. Περιμένω νέα, εφόσον βρεις το σωστό κωδικό :)

Ενδεικτικά για όσους έχουν η σκέφτονται να τοποθετήσουν ασύρματο συναγερμό και σε συνέχεια στα όσα αρνητικά έχουν αναφερθεί εδω για αυτο. 

https://youtu.be/UlNkQJzw4oA

Καλη χρονια

Πολύ ενδιαφερον video.

Επισης για τον φιλο Πανο με τον Paradox, να αναφέρω οτι (οπως σωστα τα εγραψε ο Αποστόλης) πριν επέμβει στο να κανει τον οποιοδήποτε προγραμματισμό να εχει υποψη του οτι ενα κεντρο που ειναι πολυ παλιό (καπου στα 15-20 χρονια τον εχει) αν παει να κανει αλλαγές οι οποίες με την σειρά τους θα τροποποιήσουν την eeprom υπάρχει ο κίνδυνος να μην γινει σωστα η αποθήκευση και μετα να εχει προβληματα το κεντρο.

Έπειτα ειτε θα χρειαστεί να κάνει επαναφορά εργ/κων ρυθμίσεων ειτε ακομα και τιποτα αν η μνημη "φρακαρει".

Αυτο το αναφερω γιατι μου εχει τυχει 2 φορες η μια φορα ηταν σε εναν bosch DS7240 οπου εκανα καποιες αλλαγες στον προγραμματισμο, και μετα εκανε το εξης κουφο:

Καθε βράδυ μεταξύ 2-4 το πρωι ενω ηταν οπλισμένος στην περίμετρο εδινε συναγερμό απο μια ζωνη που ηταν σε μπαλκονόπορτα. Αρχικά σκέφτηκα την επαφη, την αλλαξα, μετα εκανε τα ιδια, εκλεισα την ζωνη απο την πλακέτα παρακαπτωντας την καλωδίωση και επαφη και παλι το εκανε. Χωρίς λογο. Έστρωσε μονο οταν εκανα ερ/κες ρυθμίσεις και τα περασα ολα μα ολα απο την αρχη.

Σε κεντρο ποιο παλια, αν θυμάμαι καλα DSC παλι ειχα θεματα μετα απο αλλαγές στον προγραμματισμό.

Συμπερασμα ειναι οτι οταν ενα κεντρο ειναι παλιο και λειτουργεί ακομα σωστα να μην επεμβουμε στον προγραμματισμό αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος. Καλυτερα για εμενα παρε εναν τηλ/τη και βαλτον *υπάρχουν διάφοροι τρόποι για το πως και μην ασχοληθείς με τον προγραμματισμό ειδικά σε κατι που δεν το γνωρίζεις, ενα λάθος να κάνεις δεν θα μπορείς μετα να καταλάβεις τι εχεις αλλάξει.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Καλη χρονια

Πολύ ενδιαφερον video.

Επισης για τον φιλο Πανο με τον Paradox, να αναφέρω οτι (οπως σωστα τα εγραψε ο Αποστόλης) πριν επέμβει στο να κανει τον οποιοδήποτε προγραμματισμό να εχει υποψη του οτι ενα κεντρο που ειναι πολυ παλιό (καπου στα 15-20 χρονια τον εχει) αν παει να κανει αλλαγές οι οποίες με την σειρά τους θα τροποποιήσουν την eeprom υπάρχει ο κίνδυνος να μην γινει σωστα η αποθήκευση και μετα να εχει προβληματα το κεντρο.

Έπειτα ειτε θα χρειαστεί να κάνει επαναφορά εργ/κων ρυθμίσεων ειτε ακομα και τιποτα αν η μνημη "φρακαρει".

Αυτο το αναφερω γιατι μου εχει τυχει 2 φορες η μια φορα ηταν σε εναν bosch DS7240 οπου εκανα καποιες αλλαγες στον προγραμματισμο, και μετα εκανε το εξης κουφο:

Καθε βράδυ μεταξύ 2-4 το πρωι ενω ηταν οπλισμένος στην περίμετρο εδινε συναγερμό απο μια ζωνη που ηταν σε μπαλκονόπορτα. Αρχικά σκέφτηκα την επαφη, την αλλαξα, μετα εκανε τα ιδια, εκλεισα την ζωνη απο την πλακέτα παρακαπτωντας την καλωδίωση και επαφη και παλι το εκανε. Χωρίς λογο. Έστρωσε μονο οταν εκανα ερ/κες ρυθμίσεις και τα περασα ολα μα ολα απο την αρχη.

Σε κεντρο ποιο παλια, αν θυμάμαι καλα DSC παλι ειχα θεματα μετα απο αλλαγές στον προγραμματισμό.

Συμπερασμα ειναι οτι οταν ενα κεντρο ειναι παλιο και λειτουργεί ακομα σωστα να μην επεμβουμε στον προγραμματισμό αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος. Καλυτερα για εμενα παρε εναν τηλ/τη και βαλτον *υπάρχουν διάφοροι τρόποι για το πως και μην ασχοληθείς με τον προγραμματισμό ειδικά σε κατι που δεν το γνωρίζεις, ενα λάθος να κάνεις δεν θα μπορείς μετα να καταλάβεις τι εχεις αλλάξει.

Οφείλω να συμφωνήσω ότι αν και ακραίο, λόγω παλαιότητας υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα να το κάνει αν έχει κάνει πολλές εγγραφές. Παρόλαυτά, αν το σύστημα το λειτουργεί κανονικά τοτε με κάθε όπλιση, αφόπλιση, συμβάν...πάλι γράφεται η eeprom. Οπότε ενδέχεται να έκανες και κάποιο λάθος σε καμία ρύθμιση  ( χωρίς να διαφωνώ για το ενδεχόμενο του φρακαρισματος). Πόσο μάλλον αν διορθώθηκε με εργοστασιακό προγραμματισμό όπου απλά γράφει κάποιες default τιμές και όχι με ολική διαγραφή της eeprom που χρειάζεται για να γίνει το ξεφρακαρισμα. Εμένα μου έτυχε το δεύτερο, δεν επερνε καμία αλλαγή όσπου με eeprom programmer διέγραψα τελείως τη μνήμη και μετά δέχτηκε το panel default. Και άλλο ένα, με καθε πτώση ρεύματος στο πάνελ, έχανε όλες τις ρυθμίσεις. Μετά από ψάξιμο εφταιγε το τσιπ της 5v τροφοδοσίας. Πήγαινε στα 8v στιγμιαια μόλις έπεφτε το ρευμα και η μνήμη δέχεται μέγιστο 6v. Αλλάχτηκε το 5v τσιπ και όλα καλά. Και τα 2 πίνακες 10ετιας+. 

Συνεπώς πολλά τα αν, το ρίσκο του χρήστη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, apostolis_32 είπε

Οφείλω να συμφωνήσω ότι αν και ακραίο, λόγω παλαιότητας υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα να το κάνει αν έχει κάνει πολλές εγγραφές. Παρόλαυτά, αν το σύστημα το λειτουργεί κανονικά τοτε με κάθε όπλιση, αφόπλιση, συμβάν...πάλι γράφεται η eeprom. Οπότε ενδέχεται να έκανες και κάποιο λάθος σε καμία ρύθμιση  ( χωρίς να διαφωνώ για το ενδεχόμενο του φρακαρισματος). Πόσο μάλλον αν διορθώθηκε με εργοστασιακό προγραμματισμό όπου απλά γράφει κάποιες default τιμές και όχι με ολική διαγραφή της eeprom που χρειάζεται για να γίνει το ξεφρακαρισμα. Εμένα μου έτυχε το δεύτερο, δεν επερνε καμία αλλαγή όσπου με eeprom programmer διέγραψα τελείως τη μνήμη και μετά δέχτηκε το panel default. Και άλλο ένα, με καθε πτώση ρεύματος στο πάνελ, έχανε όλες τις ρυθμίσεις. Μετά από ψάξιμο εφταιγε το τσιπ της 5v τροφοδοσίας. Πήγαινε στα 8v στιγμιαια μόλις έπεφτε το ρευμα και η μνήμη δέχεται μέγιστο 6v. Αλλάχτηκε το 5v τσιπ και όλα καλά. Και τα 2 πίνακες 10ετιας+. 

Συνεπώς πολλά τα αν, το ρίσκο του χρήστη.

Αν δεν κάνω λάθος, (δεν εχω ασχοληθεί τόσο σε επισκευές πλακετών σε συναγερμούς, περα απο συνήθη προβλήματα τροφοδοσίας, πυκνωτών, και ψυχρών κολλήσεων) εχω την εντύπωση οτι περα απο την eeprom η οποια περιεχέι ολες τις θέσεις μνήμης του συναγερμου και τις παραμέτρους, υπάρχει και η RAM στην οποία γράφονται προσωρινά όλες οι εντολές όπως όπλιση, αφόπλιση, συμβάντα, ωρα και ημ/νια. O λόγος ύπαρξης της RAM ειναι να εκτελεί ταχύτατα ολες αυτες τις εντολές και να μην επιβαρύνει την eeprom οπου εκει σώζονται τα "κύρια" settings

Σε περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας ολες αυτες οι τιμες χάνονται, εξου μετα και το TBL σε οτι άφορα να ξαναβάλουμε την ώρα. Αν δω πιο προσεχτικά τα IC's απο μια πλακέτα θα ξεχωρίσω/αναλύσω και την βασική λειτουργία τους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Αν δεν κάνω λάθος, (δεν εχω ασχοληθεί τόσο σε επισκευές πλακετών σε συναγερμούς, περα απο συνήθη προβλήματα τροφοδοσίας, πυκνωτών, και ψυχρών κολλήσεων) εχω την εντύπωση οτι περα απο την eeprom η οποια περιεχέι ολες τις θέσεις μνήμης του συναγερμοί και τις παραμέτρους, υπάρχει και η RAM στην οποία εκτελούνται προσωρινά όλες οι εντολές όπως όπλιση, αφόπλιση, συμβάντα, ωρα και ημ/νια. O λόγος ύπαρξης της RAM ειναι να εκτελεί ταχύτατα ολες αυτες τις εντολές και να μην επιβαρύνει την eeprom οπου εκει σώζονται τα "κύρια" settings

Σε περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας ολες αυτες οι τιμες χάνονται, εξου μετα και το TBL σε οτι άφορα να ξαναβάλουμε την ώρα. Αν δω πιο προσεχτικά τα IC's απο μια πλακέτα θα ξεχωρίσω/αναλύσω και την βασική λειτουργία τους.

Η ώρα χάνεται γιατί είναι είτε στη ram στους πολύ παλιούς είτε σε ξεχωριστο rtc τσιπ. Στους σίγμα πχ. εχει θέση για μπαταρία 3v cr2032 για αυτό το λόγο. Η κατάσταση του σύστηματος όμως γράφεται στην eeprom. Εξού και όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος μερικοί όχι συντηρημένοι συναγερμοι με αδύναμες μπαταρίες αρχίζουν να χτυπάνε με ότι ζουμί υπάρχει στη μπαταρία της σειρήνας και όταν επανέλθει το ρεύμα συνεχίζουν και είναι οπλισμένοι όπως ήταν πριν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή χρονιά με υγεία. 

Αποστόλη ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες, σύνδεσα το τηλέφωνο πάνω στην πλακέτα αλλά δεν έχω τελικά τον κωδικό εγκαταστάτη. Θα προσπαθήσω σήμερα μια αρχαιολογική ανασκαφή :D ...αν βρω κανέναν απ τους παλιούς μαστορους που δεν συνταξιοδοτήθηκε!!!

Και επειδή μπήκα σε διαδικασία ενασχόλησης με τα του συναγερμού,διάβασα πριν για led στην σειρήνα (μάλλον απ τον Πέτρο και τον ευχαριστώ ) έβγαλα και στις δυο τα πυρακτώσεως και έβαλα αυτά

https://www.google.gr/amp/s/www.shopistas.gr/m/artion-systems__diafora-sunagermon/led-flasher-gia-seirines-pou-den-diathetoun-led-flash-4-smd/vpid243142

Το αποτέλεσμα άριστο

Αυτά έχουν δύο + το ένα μόνιμο και το άλλο από ενεργοποίηση. Στην μια σειρήνα μου έλλειπε το μόνιμο,που το πήρα από τη μπαταρία της μοναδας(περισσεύε καλωδιο ) στην άλλη δεν έχω + από ενεργοποίηση.

Προσπάθησα με κάτι ρελε αυτοκινήτου που βρήκα,αλλά δεν μου έκατσε, ξεσήκωσα και την γειτονιά χρονιάρες μέρες B) και το άφησα προς το παρόν. 

Καθαρίστηκαν οι σειρήνες,γυαλιστηκαν τα κόκκινα πλαστικά με αλοιφή και μάλλον ακούγονται μακρύτερα πλέον :D

Καλή χρονιά και πάλι με υγεία σε όλους.

20211230_104504(0).jpg

20211230_110613.jpg

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panoss1 είπε

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή χρονιά με υγεία. 

Αποστόλη ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες, σύνδεσα το τηλέφωνο πάνω στην πλακέτα αλλά δεν έχω τελικά τον κωδικό εγκαταστάτη. Θα προσπαθήσω σήμερα μια αρχαιολογική ανασκαφή :D ...αν βρω κανέναν απ τους παλιούς μαστορους που δεν συνταξιοδοτήθηκε!!!

Και επειδή μπήκα σε διαδικασία ενασχόλησης με τα του συναγερμού,διάβασα πριν για led στην σειρήνα (μάλλον απ τον Πέτρο και τον ευχαριστώ ) έβγαλα και στις δυο τα πυρακτώσεως και έβαλα αυτά

https://www.google.gr/amp/s/www.shopistas.gr/m/artion-systems__diafora-sunagermon/led-flasher-gia-seirines-pou-den-diathetoun-led-flash-4-smd/vpid243142

Το αποτέλεσμα άριστο

Αυτά έχουν δύο + το ένα μόνιμο και το άλλο από ενεργοποίηση. Στην μια σειρήνα μου έλλειπε το μόνιμο,που το πήρα από τη μπαταρία της μοναδας(περισσεύε καλωδιο ) στην άλλη δεν έχω + από ενεργοποίηση.

Προσπάθησα με κάτι ρελε αυτοκινήτου που βρήκα,αλλά δεν μου έκατσε, ξεσήκωσα και την γειτονιά χρονιάρες μέρες B) και το άφησα προς το παρόν. 

Καθαρίστηκαν οι σειρήνες,γυαλιστηκαν τα κόκκινα πλαστικά με αλοιφή και μάλλον ακούγονται μακρύτερα πλέον :D

Καλή χρονιά και πάλι με υγεία σε όλους.

20211230_104504(0).jpg

20211230_110613.jpg

Καλη χρονια με υγεια!.

Εξαιρετική σειρήνα η SIR/PL, εχω την ιδια. Ο ήχος της "σπάει" τύμπανα. Και εγω περίπου τα ιδια LED εχω βαλει με αλλη σειρα εναλλαγών. Αυτη θελει μονιμη ταση στο SSP (+ ή -) και με την απουσία του δίνει ενεργοποίηση. Εγω την εχω σε κέντρο οπου της δινω εγω ενα + για την ενεργοποίηση οποτε εχω βαλει ενα ρελεδακι 12V για να αντιστρεψω την εντολή απο N.C σε N.O.

Για την δικη σου περίπτωση θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς με προγραμματισμό, τωρα αν μάθεις τον κωδικό εγ/τη καλο ειναι να τον εχεις, αν οχι πληροφοριακά μπορει να γινει reset στον πινακα, μετά θέλει ολα να προγραμματιστούν απο την αρχη. Εγω θα πρότεινα να πάρεις εναν τηλ/τη και να τον συνδέσεις (αν θέλεις βοηθεια να σου πουμε το πως), και να τελειώσει εύκολα το θεμα. Καλύτερα θα ειναι γιατι θα εχεις και ηχ/μενο μήνυμα αντι να ακουγουνται οι τονοι του κωδικοποιητη + οτι θα αλλαζεις τα νουμερα των τηλ/νων οποτε θελεις ευκολα χωρις να μπαινεις σε διαδικασία προγρ/μου πινάκα κτλπ.

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλη χρονια με υγεια!.

Εξαιρετική σειρήνα η SIR/PL, εχω την ιδια. Ο ήχος της "σπάει" τύμπανα. Και εγω περίπου τα ιδια LED εχω βαλει με αλλη σειρα εναλλαγών. Αυτη θελει μονιμη ταση στο SSP (+ ή -) και με την απουσία του δίνει ενεργοποίηση. Εγω την εχω σε κέντρο οπου της δινω εγω ενα + για την ενεργοποίηση οποτε εχω βαλει ενα ρελεδακι 12V για να αντιστρεψω την εντολή απο N.C σε N.O.

Για την δικη σου περίπτωση θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς με προγραμματισμό, τωρα αν μάθεις τον κωδικό εγ/τη καλο ειναι να τον εχεις, αν οχι πληροφοριακά μπορει να γινει reset στον πινακα, μετά θέλει ολα να προγραμματιστούν απο την αρχη. Εγω θα πρότεινα να πάρεις εναν τηλ/τη και να τον συνδέσεις (αν θέλεις βοηθεια να σου πουμε το πως), και να τελειώσει εύκολα το θεμα. Καλύτερα θα ειναι γιατι θα εχεις και ηχ/μενο μήνυμα αντι να ακουγουνται οι τονοι του κωδικοποιητη + οτι θα αλλαζεις τα νουμερα των τηλ/νων οποτε θελεις ευκολα χωρις να μπαινεις σε διαδικασία προγρ/μου πινάκα κτλπ.

Δίκιο έχεις σίγουρα, αλλά μιας και τα ξέρει ο Αποστόλης είμαι έτοιμος να του "βγάλω τα μάτια " του συναγερμού :D

Τηλεφωνητή πήρα αυτόν που πρότεινες, λέει για απόσταση 30cm απ το κέντρο,δεν ξέρω αν τον βάλω πάνω στο κουτί,αν θα έχει πρόβλημα...

Επίσης σκέφτομαι να πάρω το + απ την σειρηνα(αν δεν είναι μόνιμο) και να το ρίξω στον φλασερ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panoss1 είπε

Δίκιο έχεις σίγουρα, αλλά μιας και τα ξέρει ο Αποστόλης είμαι έτοιμος να του "βγάλω τα μάτια " του συναγερμού :D

Τηλεφωνητή πήρα αυτόν που πρότεινες, λέει για απόσταση 30cm απ το κέντρο,δεν ξέρω αν τον βάλω πάνω στο κουτί,αν θα έχει πρόβλημα...

Εφοσον πήρες τηλεφωνητή μη κάνεις καμιά αλλαγή στον προγραμματισμό (αν βρεις τον κωδικό φυσικά). Όχι λόγω παλαιότητας ( εγώ θα δοκίμαζα) αλλά για να μην πατήσεις τίποτα λάθος.

57 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

αν οχι πληροφοριακά μπορει να γινει reset στον πινακα, μετά θέλει ολα να προγραμματιστούν απο την αρχη. 

Εάν είναι κλειδωμένος δεν αλλάζει ο κωδικός τεχνικού και δεν γίνεται κανένα reset σε καμία ρύθμιση, σύμφωνα με το manual.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, panoss1 είπε

Επίσης σκέφτομαι να πάρω το + απ την σειρηνα(αν δεν είναι μόνιμο) και να το ρίξω στον φλασερ.

Δεν θα εχει προβλημα να τον βαλεις πανω στο κουτι, αλλα και μεσα (αν χωραει). Επισης και ποιο μακριά απο 30cm αο το κεντρο δεν θα εχεις παλι πρόβλημα. H σειρήνα σου εχει 5 καλώδια.

12V ( + τροφοδοσιας, απο + Aux του πινακα ή + απευθειας απο την μπαταρια του κεντρου, ποιο σωστο)

0V (- τροφοδοσιας το ιδιο με το επανω απο AUX ή μπαταρια του κεντρου)

SSP (εντολη απο πινανακα, αν βλεπω καλα ειναι το + το οποίο ειναι μόνιμο σε κατασταση ηρεμιας) μεσω του PGM προς την σειρηνα (SSP)

Tamper (2 καλωδια για την ζωνη).

Λογικα, ο συνηθης τροπος για να χτυπησει η σειρηνα (σε κατασταση συναγερμου) ειναι συνδεδεμενη στο SSP μεσω PGM του πινακα οπου εκει εχει μονιμο + και οταν "κοπει" η σειρηνα "χτυπαει". Μερικοι συνδεουν την σειρηνα στο bell αλλα αυτο ειναι λαθος, τουλαχιστον χωρις ρελε γιατι το bell είναι εξόδου τρανζίστορ και μπορει να κανουν ζημιά στην έξοδο. Σε εσενα ας υποθέσουμε λοιπόν οτι ειναι στο PGM.

Τωρα αν πηρες τον τηλ/τη θα δεις οτι θελει (περα απο την μονιμη τροφ/σια του, εκει την παίρνεις απο το AUX του πινακα) θελει και μια εντολη θετικη ή αρνητικη για να ενεργοποιηθεί και να αρχισει να παιρνει τα τηλ/να. Σε αυτη την περίπτωση πρεπει να βαλεις ενα ρελε στο PGM. Γιατι το PGM οπως ειπα δινει ενα μονιμο + σε κατάσταση ηρεμιας και αν τον συνδεσεις ετσι ο τηλ/της θα ενεργοποιηθει. Αλλη λύση ειναι να παρεις απο το bell και να μην βαλεις ρελε. Αν και εμενα καλο ειναι να μπαινει παντα ενα ρελεδακι.

Παρε ενα βολτομετρο (συνεχες) και μετρα το PGM με ενα πλην, πχ AUX (πλην) με PGM + και δες. Αν εχεις 13,5~8VDC σημαινει οτι το PGM δινει μονιμα + στην σειρηνα (το πιθανοτερο). Επισης στο bell μπορεις να βαλεις το + ή το - ανάλογα τι θελεις να δωσεις στον τηλ/τη για εντολή ενεργοποίησης και "καθάρισες" και να μην ασχοληθεις με το PGM. Οτι θελεις παραπάνω ρωτα. Προσοχη μονο στις πολικοτητες.

17 λεπτά πριν, apostolis_32 είπε

Εφοσον πήρες τηλεφωνητή μη κάνεις καμιά αλλαγή στον προγραμματισμό (αν βρεις τον κωδικό φυσικά). Όχι λόγω παλαιότητας ( εγώ θα δοκίμαζα) αλλά για να μην πατήσεις τίποτα λάθος.

Εάν είναι κλειδωμένος δεν αλλάζει ο κωδικός τεχνικού και δεν γίνεται κανένα reset σε καμία ρύθμιση, σύμφωνα με το manual.

Ισχύει, αλλα συνηθως δεν κλείδωναν αυτη την λειτουργία (κανεις εγ/της τουλάχιστον) γιατι αν γινοταν κατι μετα ο πινακας μονο στην Paradox μπορούσε να ξεκλειδωθεί. Φυσικα καλο ειναι να μην κανει reset στον πινακα γιατι δεν θα εχει τις γνωσεις να τα περασει ολα απο την αρχη.

• Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, apostolis_32 είπε

Αν βρω τον κωδικό θα την κάνω την προσπάθεια και ότι γίνει...B) αλλιώς θα με "τρώει":D ότι δεν προσπάθησα. 

44 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Δεν θα εχει προβλημα να τον βαλεις πανω στο κουτι, αλλα και μεσα (αν χωραει). Επισης και ποιο μακριά απο 30cm αο το κεντρο δεν θα εχεις παλι πρόβλημα. H σειρήνα σου εχει 5 καλώδια.

12V ( + τροφοδοσιας, απο + Aux του πινακα ή + απευθειας απο την μπαταρια του κεντρου, ποιο σωστο)

0V (- τροφοδοσιας το ιδιο με το επανω απο AUX ή μπαταρια του κεντρου)

SSP (εντολη απο πινανακα, αν βλεπω καλα ειναι το + το οποίο ειναι μόνιμο σε κατασταση ηρεμιας) μεσω του PGM προς την σειρηνα (SSP)

Tamper (2 καλωδια για την ζωνη).

Λογικα, ο συνηθης τροπος για να χτυπησει η σειρηνα (σε κατασταση συναγερμου) ειναι συνδεδεμενη στο SSP μεσω PGM του πινακα οπου εκει εχει μονιμο + και οταν "κοπει" η σειρηνα "χτυπαει". Μερικοι συνδεουν την σειρηνα στο bell αλλα αυτο ειναι λαθος, τουλαχιστον χωρις ρελε γιατι το bell είναι εξόδου τρανζίστορ και μπορει να κανουν ζημιά στην έξοδο. Σε εσενα ας υποθέσουμε λοιπόν οτι ειναι στο PGM.

Τωρα αν πηρες τον τηλ/τη θα δεις οτι θελει (περα απο την μονιμη τροφ/σια του, εκει την παίρνεις απο το AUX του πινακα) θελει και μια εντολη θετικη ή αρνητικη για να ενεργοποιηθεί και να αρχισει να παιρνει τα τηλ/να. Σε αυτη την περίπτωση πρεπει να βαλεις ενα ρελε στο PGM. Γιατι το PGM οπως ειπα δινει ενα μονιμο + σε κατάσταση ηρεμιας και αν τον συνδεσεις ετσι ο τηλ/της θα ενεργοποιηθει. Αλλη λύση ειναι να παρεις απο το bell και να μην βαλεις ρελε. Αν και εμενα καλο ειναι να μπαινει παντα ενα ρελεδακι.

Παρε ενα βολτομετρο (συνεχες) και μετρα το PGM με ενα πλην, πχ AUX (πλην) με PGM + και δες. Αν εχεις 13,5~8VDC σημαινει οτι το PGM δινει μονιμα + στην σειρηνα (το πιθανοτερο). Επισης στο bell μπορεις να βαλεις το + ή το - ανάλογα τι θελεις να δωσεις στον τηλ/τη για εντολή ενεργοποίησης και "καθάρισες" και να μην ασχοληθεις με το PGM. Οτι θελεις παραπάνω ρωτα. Προσοχη μονο στις πολικοτητες.

Ισχύει, αλλα συνηθως δεν κλείδωναν αυτη την λειτουργία (κανεις εγ/της τουλάχιστον) γιατι αν γινοταν κατι μετα ο πινακας μονο στην Paradox μπορούσε να ξεκλειδωθεί. Φυσικα καλο ειναι να μην κανει reset στον πινακα γιατι δεν θα εχει τις γνωσεις να τα περασει ολα απο την αρχη.

Έτσι ακριβώς είναι τα ρεύματα .Η σειρήνα παίρνει απ την πλακέτα,σκέφτομαι αν το + της δεν είναι μόνιμο να πάρω από εκει για τον φλασερ.

Ο τηλεφωνητης μέσα θα βόλευε και για τις γκρίνιες...;)

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panoss1 είπε

Έτσι ακριβώς είναι τα ρεύματα .Η σειρήνα παίρνει απ την πλακέτα,σκέφτομαι αν το + της δεν είναι μόνιμο να πάρω από εκει για τον φλασερ.

Εφόσον μας εδειξες φωτό από τη σειρήνα με τα καλώδια/χρώματα, δείξε μας κ μια από τον πίνακα με τα καλώδια και θα σου πούμε αμέσως από που περνει. Αν έχει κάνα ρελέ έξτρα, δείξε και αυτό. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, apostolis_32 είπε

Εφόσον μας εδειξες φωτό από τη σειρήνα με τα καλώδια/χρώματα, δείξε μας κ μια από τον πίνακα με τα καλώδια και θα σου πούμε αμέσως από που περνει. Αν έχει κάνα ρελέ έξτρα, δείξε και αυτό. 

Ρελε δεν έχει 

Τα βρίσκω με σκανερ τα καλώδια.

20220103_125350.jpg

Βρήκα τον κωδικό,το προγραμματισα αλλά στο τέλος βγάζει TRBL 7 δηλαδή report fail.

Κάποια λεπτομέρεια είναι διαφορετική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, panoss1 είπε

Ρελε δεν έχει 

Τα βρίσκω με σκανερ τα καλώδια.

20220103_125350.jpg

Βρήκα τον κωδικό,το προγραμματισα αλλά στο τέλος βγάζει TRBL 7 δηλαδή report fail.

Κάποια λεπτομέρεια είναι διαφορετική.

Ωπ, τολμηρός και γρήγορος. Καλό είναι ότι βγάζει το fail, σημαίνει ότι έκανες το βήμα 4 σωστά(ενεργοποιήσες τον κωδικοποιητη). Έτσι κ αλλιώς θα έβγαζε fail αφού δεν απαντά κάποιο ΚΛΣ. Τώρα εάν έκανες και τα άλλα βήματα σωστά, πέρασες σωστά τα τηλέφωνα, είναι πάνω στο phone του ρουτερ κλπ... τότε απλά δεν δουλεύει, κρίμα, δεν υποστηρίζει το pager, άξιζε η προσπάθεια. Απλά κάνε πάλι το βήμα 4 και αυτή τη φορά σβήσε το 11+12(απενεργοποίηση του κωδικοποιητή) για να μη σου σπάει τα νεύρα το trouble 7. 

Στα της σειρήνας βλέπω το εξής.

Στις επαφές bell+/-pgm1,pgm2 δεν έχεις συνδεδεμένο τίποτα. οι 3 πρώτες αριστερά επαφές είναι το ρελέ του πίνακα com,nc,no αντιστοιχα. Τα χοντρα καλωδια μαύρο/κόκκινο της σειρήνας πάνε κατευθείαν στη μπαταρία του πίνακα, όπως επίσης κ ένα κόκκινο καλώδιο(πάλι από τη μπαταρία) στην επαφή com. Το λεπτό κοκκινο της σειρήνας πάει στην επαφή nc, και στην επαφή no μάλλον βάζει κάποια σειρήνα δεύτερη. Τα μικρά κίτρινο/καφέ βλέπω το πάει τη ζωνη 23?

Άρα στο ερώτημα σου, η τροφοδοσία της σειρήνας είναι μόνιμη, μόνο το ssp από 12v διακόπτεται σε συναγερμό. 

Επεξ/σία από apostolis_32
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...