kostakiss Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 51 minutes ago, apostolis_32 said: Ανέφερα τον sigma γιατί γνωρίζω ότι δέχεται απευθείας πρόσβαση(μπορεί να δέχονται κ άλλοι). Αυτό σε ενδιαφέρει μόνο αν θες να το παίξεις γκατζετακιας κ να χειρίζεσαι τον συναγερμό η κάποια ρελέ από το κινητό σου ανεξάρτητα του σέρβερ. Δεν προσφέρει όμως καμία ασφάλεια όπως έχει ξανά αναφερθεί. Αν σ κόψει το καλώδιο; Έχεις backup gprs.οκ. χωρίς σέρβερ όμως δεν έχεις notifications. Αν δε στο κόψει και είναι και οκ ο σερβερ, θα είσαι εκεί να δεις την ειδοποίηση; θεωρώ μονόδρομο τα universal gsm backups με sim ανεξαρτήτου κέντρου Αναλαμβάνει άμα κοπεί η γραμμή. Απλό κ ουσιώδες. το θεμα ειναι να μπορεις να ασφαλιζεις-απασφαλιζεις σε περιπτωση που παει καποιος συγκενης και εχει μονο τα κλειδια, η αν ξεχασες να ασφαλισεις. σωστα? αυτο το προιον που αναφερεις μπαινει επιπροσθετα , παντου και ειναι αυτο αυτονομο , σωστα?
apostolis_32 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kostakiss είπε το θεμα ειναι να μπορεις να ασφαλιζεις-απασφαλιζεις σε περιπτωση που παει καποιος συγκενης και εχει μονο τα κλειδια, η αν ξεχασες να ασφαλισεις. σωστα? αυτο το προιον που αναφερεις μπαινει επιπροσθετα , παντου και ειναι αυτο αυτονομο , σωστα? Άμα είναι μόνο ιντερνετικα και με cloud και πέσει ο σέρβερ(σπάνιο αλλά μπορεί), ξεχνας κάθε επικοινωνία. Αναφέρομαι στο orion της sigma(αλλά ξέρω ότι κ από άλλες εταιρείες υπάρχουν), είναι αυτόνομο, παίζει με οποιοδήποτε συναγερμό δέχεται τηλεφωνική γραμμή. Επιπλέον, έχει 2 εισόδους/εξόδους(pgm) τα οποία είτε τα βάζεις σε κάποιο ρελέ(για τηλεχειρισμό πόρτας, φώτων κλπ) είτε σε κάποια ζώνη κλείσει του πίνακα για όπλιση, αφόπλιση και ενημέρωση. Απόλυτα ασφαλές, δέχεται εντολές μόνο από τα προγραμματισμενα τηλέφωνα. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από apostolis_32 1
pavloa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, apostolis_32 είπε Αναφέρομαι στο orion της sigma(αλλά ξέρω ότι κ από άλλες εταιρείες υπάρχουν), είναι αυτόνομο, παίζει με οποιοδήποτε συναγερμό δέχεται τηλεφωνική γραμμή. Επιπλέον, έχει 2 εισόδους/εξόδους(pgm) τα οποία είτε τα βάζεις σε κάποιο ρελέ(για τηλεχειρισμό πόρτας, φώτων κλπ) είτε σε κάποια ζώνη κλείσει του πίνακα για όπλιση, αφόπλιση και ενημέρωση. Απόλυτα ασφαλές, δέχεται εντολές μόνο από τα προγραμματισμενα τηλέφωνα. Εγώ έχω το orion mini και το έχω συνδέσει πάνω στον πίνακα μαζί με την γραμμή του τηλ. Μετά απο 2 αποτυχημένες προσπάθειες απο την τηλ. γραμμή γυρνάει στο gsm και με παίρνει τηλ η κάρτα. Εγώ θέλω να το συνδέσω να με παίρνει ανεξάρτητα απο την τηλ. γραμμή. Δηλαδή να με παίρνουν κα τα 2 ταυτόχρονα. Πως μπορώ να το συνδέσω? Τώρα το έχω έτσι συνδεμένο (το πράσινο καλώδιο το παραβλέπουμε το έχω βγάλει). Ο συναγερμός είναι ο sigma s-pro 32 Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από pavloa
apostolis_32 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, pavloa είπε Εγώ έχω το orion mini και το έχω συνδέσει πάνω στον πίνακα μαζί με την γραμμή του τηλ. Μετά απο 2 αποτυχημένες προσπάθειες απο την τηλ. γραμμή γυρνάει στο gsm και με παίρνει τηλ η κάρτα. Εγώ θέλω να το συνδέσω να με παίρνει ανεξάρτητα απο την τηλ. γραμμή. Δηλαδή να με παίρνουν κα τα 2 ταυτόχρονα. Πως μπορώ να το συνδέσω? Τώρα το έχω έτσι συνδεμένο (το πράσινο καλώδιο το παραβλέπουμε το έχω βγάλει). Ο συναγερμός είναι ο sigma s-pro 32 Ένας είναι ο κάτοχος της τηλεφωνικής γραμμής. Είτε εσύ άμα σηκώσεις το ακουστικο κ πάρεις τηλέφωνο(δεν μπορεί τότε να στείλει ο πίνακας τπτ, για αυτό κ πρέπει τα τηλέφωνα να συνδέονται ΜΕΤΑ τον πίνακα κ όχι παραλληλα), είτε ο πίνακας. Συνεπώς αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Ο οριον μινι είναι για να εποπτεύει την τηλεφωνική γραμμή. Αν δεν τη δει αναλαμβάνει δράση, μόνο τότε. Έτσι είναι φτιαγμένο, δεν είναι μια ρύθμιση που αλλάζει. Διακρίνω όμως το εξής ίδιο πρόβλημα όπως και με τις εφαρμογές κινητών. Σε καλεί ο τηλεφωνητής, σαν να σου στέλνει ειδοποίηση.
pavloa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, apostolis_32 είπε Ένας είναι ο κάτοχος της τηλεφωνικής γραμμής. Είτε εσύ άμα σηκώσεις το ακουστικο κ πάρεις τηλέφωνο(δεν μπορεί τότε να στείλει ο πίνακας τπτ, για αυτό κ πρέπει τα τηλέφωνα να συνδέονται ΜΕΤΑ τον πίνακα κ όχι παραλληλα), είτε ο πίνακας. Συνεπώς αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Ο οριον μινι είναι για να εποπτεύει την τηλεφωνική γραμμή. Αν δεν τη δει αναλαμβάνει δράση, μόνο τότε. Έτσι είναι φτιαγμένο, δεν είναι μια ρύθμιση που αλλάζει. Διακρίνω όμως το εξής ίδιο πρόβλημα όπως και με τις εφαρμογές κινητών. Σε καλεί ο τηλεφωνητής, σαν να σου στέλνει ειδοποίηση. Γνωρίζω τι ακριβώς κάνει το orion mini. Το πρόβλημα είναι οτι αν μου κόψουν το καλώδιο το ρουτερ συνεχίζει τα έχει τάση στην έξοδο του τηλ. και έτσι δεν το αναγνωρίζει ώστε να γυρίσει στο gsm. Το έχω δοκιμάσει βγάζοντας το τηλεφωνικό καλώδιο απο την πρίζα. Αν βγάλω το ρουτερ απο την πρίζα τότε το αναγνωρίζει αμέσως για γυρνάει στο gsm. Το έχω προγραμματίσει ώστε στην δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια μέσω τηλ. γραμμής να γυρνάει στο gsm, αλλά έτσι αργεί αρκετά να με ειδοποιήσει. Για αυτό έλεγα αν μπορούσα να το έκανα έτσι ώστε να με ειδοποιούν και τα δύο μαζί. Στο καταστημα μου έχω βάλει αυτό https://www.skroutz.gr/s/11524445/HX-GD20-Τηλεφωνητής-GSM-PSTN-για-Συναγερμούς-Αυτοματισμούς.html και με ειδοποιεί ταυτόχρονα με το σταθερό τηλ.
apostolis_32 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, pavloa είπε Γνωρίζω τι ακριβώς κάνει το orion mini. Το πρόβλημα είναι οτι αν μου κόψουν το καλώδιο το ρουτερ συνεχίζει τα έχει τάση στην έξοδο του τηλ. και έτσι δεν το αναγνωρίζει ώστε να γυρίσει στο gsm. Το έχω δοκιμάσει βγάζοντας το τηλεφωνικό καλώδιο απο την πρίζα. Αν βγάλω το ρουτερ απο την πρίζα τότε το αναγνωρίζει αμέσως για γυρνάει στο gsm. Το έχω προγραμματίσει ώστε στην δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια μέσω τηλ. γραμμής να γυρνάει στο gsm, αλλά έτσι αργεί αρκετά να με ειδοποιήσει. Για αυτό έλεγα αν μπορούσα να το έκανα έτσι ώστε να με ειδοποιούν και τα δύο μαζί. Στο καταστημα μου έχω βάλει αυτό https://www.skroutz.gr/s/11524445/HX-GD20-Τηλεφωνητής-GSM-PSTN-για-Συναγερμούς-Αυτοματισμούς.html και με ειδοποιεί ταυτόχρονα με το σταθερό τηλ. Δεν τη γνωρίζω τη περίπτωση σου. Αν κατάλαβα καλά, βγάζεις καλώδιο και σβήνει το telephony λαμπάκι του ρουτερ αλλά εξακολουθεί να σου δίνει τάση στις γραμμές phone1/2? Το κάνει μόνιμα ή απλά καθυστερεί λιγο να κόψει τη τάση? Μου φαίνεται bug του ρουτερ. Αν έχεις χρόνια το Οριον μινι ενδέχεται να έχεις κ παλιό firmware(αν διορθώνει κάτι το πιο νεο). Άσχετο αλλά εχει αντικατασταθεί και από το Οριον G πλέον(GSM και GPRS). Ο τηλεφωνητής που έβαλες κάνει αυτό το παράλληλο που θες αλλά μόνο σε GSM(εφόσον η PSTN θα είναι πιασμένη από τον συναγερμο), δεν παρέχει καμία πρόσβαση σε κέντρο λήψης όμως.
apostolis_32 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, apostolis_32 είπε Δεν τη γνωρίζω τη περίπτωση σου. Αν κατάλαβα καλά, βγάζεις καλώδιο και σβήνει το telephony λαμπάκι του ρουτερ αλλά εξακολουθεί να σου δίνει τάση στις γραμμές phone1/2? Το κάνει μόνιμα ή απλά καθυστερεί λιγο να κόψει τη τάση? Μου φαίνεται bug του ρουτερ. Αν έχεις χρόνια το Οριον μινι ενδέχεται να έχεις κ παλιό firmware(αν διορθώνει κάτι το πιο νεο). Άσχετο αλλά εχει αντικατασταθεί και από το Οριον G πλέον(GSM και GPRS). Ο τηλεφωνητής που έβαλες κάνει αυτό το παράλληλο που θες αλλά μόνο σε GSM(εφόσον η PSTN θα είναι πιασμένη από τον συναγερμο), δεν παρέχει καμία πρόσβαση σε κέντρο λήψης όμως. Μετά από επικοινωνία με τη τεχνική υποστήριξη, μου επιβεβαίωσαν ότι και ο ΟΤΕ να σου κόψει τη γραμμή, το ρούτερ μπορεί να συνεχίζει να δίνει τάση. Η μόνη λύση είναι όπως είπες, στις ρύθμισεις του Οριον μετά από τάδε αποτυχημένες προσπάθειες να γυρίσει στο gsm/gprs.
pavloa Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, apostolis_32 είπε Δεν τη γνωρίζω τη περίπτωση σου. Αν κατάλαβα καλά, βγάζεις καλώδιο και σβήνει το telephony λαμπάκι του ρουτερ αλλά εξακολουθεί να σου δίνει τάση στις γραμμές phone1/2? Το κάνει μόνιμα ή απλά καθυστερεί λιγο να κόψει τη τάση? Μου φαίνεται bug του ρουτερ. Αν έχεις χρόνια το Οριον μινι ενδέχεται να έχεις κ παλιό firmware(αν διορθώνει κάτι το πιο νεο). Άσχετο αλλά εχει αντικατασταθεί και από το Οριον G πλέον(GSM και GPRS). Ο τηλεφωνητής που έβαλες κάνει αυτό το παράλληλο που θες αλλά μόνο σε GSM(εφόσον η PSTN θα είναι πιασμένη από τον συναγερμο), δεν παρέχει καμία πρόσβαση σε κέντρο λήψης όμως. Αυτό ακριβώς αν βγάλω το τηλεφωνικό καλώδιο σβήνουν όλα τα λαμπάκια εκτός απο το power, η έξοδος phone 1 συνεχίζει να έχει τάση με συνέπεια να μην το αναγνωρίζει ώστε να γυρίσει στο gsm. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο firmware update, υπάρχει τρόπος να το βρω? Ναι το ξέρω οτι το αντικατέστησαν με το orion g, το θέμα είναι αν και στο καινούριο κάνει ακριβώς το ίδιο ή το έχουν διορθώσει. Ναι στο κατάστημα αυτό το gsm που έβαλα είναι σκέτο gsm και έτσι με ειδοποιεί ανεξάρτητα απο την τηλ. γραμμή οπότε είναι πιο ασφαλές επειδή κάνει την κλήση χωρίς καθυστέρηση. 2 ώρες πριν, apostolis_32 είπε Μετά από επικοινωνία με τη τεχνική υποστήριξη, μου επιβεβαίωσαν ότι και ο ΟΤΕ να σου κόψει τη γραμμή, το ρούτερ μπορεί να συνεχίζει να δίνει τάση. Η μόνη λύση είναι όπως είπες, στις ρύθμισεις του Οριον μετά από τάδε αποτυχημένες προσπάθειες να γυρίσει στο gsm/gprs. Είχα μιλήσει και εγώ με τον πάροχο αλλά και με την sigma αλλά δεν μπορούσαν να μου πουν κατι παραπάνω. Οπότε είναι καθαρά θέμα του ρούτερ που συνεχίζει να έχει τάση στην έξοδο phone1. Σε ενα speedport που είχα δοκιμάσει έκοβε την τάση απο το phone και έτσι γυρνούσε αμέσως στο gsm. Εμ έτσι το έχω κάνει αλλά ως που να προσπαθήσει να καλέσει όλους τους αριθμούς απο 2 φορές αργεί να γυρίσει την γραμμή. Στο manual γράφει οτι αν συνδέσω κάπως το gsm με τον συναγερμό θα μου κάνει αναπάντητη κλήση. Αυτό δεν εχω καταλάβει μόνο και πως να το συνδέσω αλλά και αν πράγματι κάνει αναπάντητη δηλαδή αν χτυπάει μια φορά και κλείνει η γραμμή ή χτυπάει μέχρι να απαντήσω.
apostolis_32 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, pavloa είπε Είχα μιλήσει και εγώ με τον πάροχο αλλά και με την sigma αλλά δεν μπορούσαν να μου πουν κατι παραπάνω. Οπότε είναι καθαρά θέμα του ρούτερ που συνεχίζει να έχει τάση στην έξοδο phone1. Σε ενα speedport που είχα δοκιμάσει έκοβε την τάση απο το phone και έτσι γυρνούσε αμέσως στο gsm. Εμ έτσι το έχω κάνει αλλά ως που να προσπαθήσει να καλέσει όλους τους αριθμούς απο 2 φορές αργεί να γυρίσει την γραμμή. Στο manual γράφει οτι αν συνδέσω κάπως το gsm με τον συναγερμό θα μου κάνει αναπάντητη κλήση. Αυτό δεν εχω καταλάβει μόνο και πως να το συνδέσω αλλά και αν πράγματι κάνει αναπάντητη δηλαδή αν χτυπάει μια φορά και κλείνει η γραμμή ή χτυπάει μέχρι να απαντήσω. Αν θες στιγμιαίο γύρισμα στο gsm σκέφτομαι λυση αλλά δεν θα σου αρέσει. Βάζεις ακόμα ένα dpdt ρελέ ανάμεσα στο ρούτερ κ τον Οριον(και ο Οριον και ο πίνακας έχουν τα δικά τους dpdt ρελέ) .Έχει μια ρύθμιση ο sigma για τα pgm(τύπος 25), να ενεργοποιηθεί αν αποτύχει ο έλεγχος της τ/Φ γραμμής. Κάνει έλεγχο κάθε 5 δευτερόλεπτα λέει, αλλά δεν ξέρω τι είδους έλεγχο κάνει. Αν κάνει σαν τον Orion(αν βλέπει μόνο τάση?), που είναι κ το πιο πιθανόν(δεν το έχω δοκιμάσει κ δεν γνωρίζω) τότε τζιφος δεν μας κάνει. Μένει να ενεργοποιηθεί (αν βάλουμε τις γραμμές στις NC επαφές) κάπως το ρελέ μας. Λοιπόν ανοίγουμε το ρουτερ, βρίσκουμε το τρανζίστορ που ανάβει το ledακι DSL ή Online ή Telephony, κλέβουμε το σήμα μαζί με το "-". Βγάζουμε τα δύο καλωδιακια έξω χωρίς να κάνουμε σημάδια(ώστε να το επιστρέψουμε αν ποτέ ζητηθεί). Θεωρώ ότι από το ρούτερ μέχρι τον πίνακα θα υπάρχουν σε κάποιο καλώδιο έστω δύο διαθέσιμα καλωδιακια. Το πάμε σε ένα PNP δικό μας τρανζίστορ(ίσως να θέλει ενίσχυση πρώτα) που θα ενεργοποιεί το ρελέ μόλις σβήσει το ledακι. Κ μερικά αλλά σκέφτομαι αλλά όλα θέλουν εξωτερικό κύκλωμα. Τελείως diy για όποιον θέλει κ έχει χρόνο. 1
pavloa Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Στις 9/11/2021 στις 7:44 ΠΜ, apostolis_32 είπε Αν θες στιγμιαίο γύρισμα στο gsm σκέφτομαι λυση αλλά δεν θα σου αρέσει. Βάζεις ακόμα ένα dpdt ρελέ ανάμεσα στο ρούτερ κ τον Οριον(και ο Οριον και ο πίνακας έχουν τα δικά τους dpdt ρελέ) .Έχει μια ρύθμιση ο sigma για τα pgm(τύπος 25), να ενεργοποιηθεί αν αποτύχει ο έλεγχος της τ/Φ γραμμής. Κάνει έλεγχο κάθε 5 δευτερόλεπτα λέει, αλλά δεν ξέρω τι είδους έλεγχο κάνει. Αν κάνει σαν τον Orion(αν βλέπει μόνο τάση?), που είναι κ το πιο πιθανόν(δεν το έχω δοκιμάσει κ δεν γνωρίζω) τότε τζιφος δεν μας κάνει. Μένει να ενεργοποιηθεί (αν βάλουμε τις γραμμές στις NC επαφές) κάπως το ρελέ μας. Λοιπόν ανοίγουμε το ρουτερ, βρίσκουμε το τρανζίστορ που ανάβει το ledακι DSL ή Online ή Telephony, κλέβουμε το σήμα μαζί με το "-". Βγάζουμε τα δύο καλωδιακια έξω χωρίς να κάνουμε σημάδια(ώστε να το επιστρέψουμε αν ποτέ ζητηθεί). Θεωρώ ότι από το ρούτερ μέχρι τον πίνακα θα υπάρχουν σε κάποιο καλώδιο έστω δύο διαθέσιμα καλωδιακια. Το πάμε σε ένα PNP δικό μας τρανζίστορ(ίσως να θέλει ενίσχυση πρώτα) που θα ενεργοποιεί το ρελέ μόλις σβήσει το ledακι. Κ μερικά αλλά σκέφτομαι αλλά όλα θέλουν εξωτερικό κύκλωμα. Τελείως diy για όποιον θέλει κ έχει χρόνο. Αυτό που πρότεινες το είχα βρει και σε ένα άλλο forum αλλά δεν θέλω να κάτσω να κάνω όλο αυτό.. Καλύτερα έτσι όπως το έχω τώρα, μετά απο 2 αποτυχημένες προσπάθειες να γυρνάει στο gsm παρά να κάνω όλο αυτό με το ρουτερ.. Πάντως σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
leonidas_fs Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Ρώτησα για ασύρματο συναγερμό σε μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και μου είπε μαζί με την εγκατάσταση 750 € ο Paradox και 400 € ένας κινέζικος (8 παγίδες, πληκτρολόγιο, IP, ένα ραντάρ και μια σειρήνα). Αξίζει να ασχοληθείς μόνος σου;
apostolis_32 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2021 στις 6:46 ΜΜ, pavloa είπε Αυτό που πρότεινες το είχα βρει και σε ένα άλλο forum αλλά δεν θέλω να κάτσω να κάνω όλο αυτό.. Καλύτερα έτσι όπως το έχω τώρα, μετά απο 2 αποτυχημένες προσπάθειες να γυρνάει στο gsm παρά να κάνω όλο αυτό με το ρουτερ.. Πάντως σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δεν ξέρω για αλλα φόρουμ και τι λένε. Είχα λίγο χρόνο και το έψαξα για να μην μένουμε στα λόγια. Η ουσία είναι να δουλεύει στη πράξη. Δυστυχώς τα ledακια του speedport δεν πάνε σε κάποιο τρανζίστορ. Από τα 3.3v πηγαίνουν κατευθείαν πάνω στον επεξεργαστή(broadcom) και έχουν ανάποδη λογική. Δηλαδή όταν είναι αναμενο ένα led, ο επεξεργαστής βγάζει 0v και όταν είναι σβηστό 3.3v. Επέλεξα το ρελέ να είναι μόνιμα απενεργοποιημένο και να ενεργοποιηθεί αν δεν έχουμε γραμμή(θεωρούμε ότι το περισσότερο χρόνο θα έχουμε γραμμή). Οπότε με τα 3.3v(σβηστό led, δεν έχουμε γραμμή) ενεργοποιείται το τρανζίστορ(ένα NPN τελικα είναι αρκετό) και κόβουμε τη συνδεση. Το δοκίμασα με ένα spdt ρελέ με τη NC επαφή(αυτό είχα διαθέσιμο, ένα μόνο καλώδιο από τα δύο του τηλεφώνου να κόψουμε είναι αρκετό) και δούλεψε κανονικά. Το κύκλωμα έτσι είναι τελείως απλό(1 αντίσταση, 1 ρελέ, 1 τρανζίστορ, 1 δίοδος), για version 1 τουλάχιστον και απλά δουλεύει, όμως έχει ένα αλλά...πρέπει το ρούτερ να είναι σε ups, να έχει πάντα ρεύμα(το αρχικό μου δυστυχώς). Κλέβω το σήμα του telephony από το κάτω μέρος της αντίστασης R165. Το δεξί μέρος που ενώνω τα δύο καλώδια(λεπτό με χοντρό) είναι απλά βοηθητικο, δεν χρησιμοποιείται από το ρούτερ. Συμπέρασμα, είναι 3 κολλήσεις όλες κ όλες. Αφαιρούνται ακόμα πιο εύκολα χωρίς ίχνος. Είναι στη κρίση του καθενός αν έχει σημασία η άμεση κλήση ή με καθυστέρηση μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες είτε ειναι σε ΚΛΣ είτε στον ίδιο, και αν θέλει να το κάνει. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από apostolis_32 1 1
thephotoshoped Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Στις 12/11/2021 στις 4:32 ΜΜ, leonidas_fs είπε Ρώτησα για ασύρματο συναγερμό σε μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και μου είπε μαζί με την εγκατάσταση 750 € ο Paradox και 400 € ένας κινέζικος (8 παγίδες, πληκτρολόγιο, IP, ένα ραντάρ και μια σειρήνα). Αξίζει να ασχοληθείς μόνος σου; Μετά από πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα εγώ τοποθέτησα τον Ajax (Villa kit) και έκανα όλη την εγκατάσταση μόνος μου . Κορυφαίος Συναγερμος και αξιοπιστία , πανεύκολη εγκατάσταση . Συνολικό κόστος 700€
Sta Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας, είμαι στο ΚΛΣ spartan και με χρεώνει 180Ε / έτος. Έχετε υπόψη σας κάτι πιο οικονομικό; θεωρείτε απαραίτητο το ΚΛΣ; Ευχαριστώ
pintourikio Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Sta είπε Καλησπέρα σας, είμαι στο ΚΛΣ spartan και με χρεώνει 180Ε / έτος. Έχετε υπόψη σας κάτι πιο οικονομικό; θεωρείτε απαραίτητο το ΚΛΣ; Έχω δει ότι υπάρχουν τιμές 80 - 150€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα