Petros Electron Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, apostolis_32 είπε Το απλό ραντάρ, PIR, έχει πάρει ευρέος κακώς την ονομασία ανιχνευτής κίνησης. Δουλεύει με στοιχείο που ανιχνεύει υπέρυθρη ακτινοβολία και την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Δοκίμασε το εξΣυής, κούνα ενα κοντάρι που είναι στη θερμοκρασία δωματίου χωρίς να φαίνεται το χέρι σου. Δεν θα χτυπησει. Η σκούπα ζεσταίνεται, κουνιέται, χτυπάει. Ένα PIR με αποφυγή κατοικιδίων θα σου κάνει δουλειά. Επίσης, το MW δουλεύει με μικροκύματα που αυτά στη πραγματικότητα ανιχνεύουν κίνηση. Οπότε αν επιλέξεις ραντάρ και με MW, θα το δουλέψεις υποχρεωτικά να δώσει συναγερμό μόνο όταν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ στοιχεία, PIR+MW, ενεργοποίηθουν με την αποφυγή κατοικιδίων εννοείται(μπορείς να επιλέξεις να δώσει συναγερμό ή με το PIR ή με το MW ή και με τα δυο). Συμφωνώ εν μερη και θα απαντησω γιατι. Τα ραντάρ PIR (pet friendly) αυτό που κάνουν ειναι να "πετάνε" ψηλότερα την δέσμη τους ετσι ώστε να μην εντοπίζουν τα ζώα τα οποία ειναι κοντύτερα σε ύψος απο τον άνθρωπο και κινούνται στο πάτωμα. Τι γίνεται όμως οταν έχουμε ενα ζωακι το οποιο θα ανεβεί σε ενα τραπέζι η έπιπλο που ειναι κοντά στο ρανταρ και ψηλότερα από το χαμηλό ύψος?. Και ειναι και σκύλος μαγαλοσωμος ?. Επισης για το παράδειγμα της σκούπας σωστο, άλλα πλέον οι κατασκευαστές παίρνουν τιμες αντισταθμίσης της θερμοκρασίας μεσα στον χώρο δειγματοληπτικά μεσώ πολλαπλών σαρώσεων.Δηλαδή τι εννοώ. Η σκούπα ένα "ψυχρό" αντικείμενο και σε θερμοκρασία δωματίου μπαίνει και κινείται μέσα στον χώρο. Επειδή η κίνηση της θα προκαλέσει καποια στιγμή αντιστάθμιση της θερμοκρασίας μέσα στο φάσμα που κινείται, τότε στο τέλος το ραντάρ θα την "πιάσει". Το πόσο εύκολα η δύσκολα έχει να κάνει με την ποιότητα του ραντάρ και την τεχνολογία. Δηλαδή το υπέρυθρο σαν τεχνολογία δεν ειναι για να πιάνει κίνηση, ο τρόπος όμως που σχεδιάζεται και χρησιμοποιείται σε να κύκλωμα (ραντάρ) με τον τοπικό μικροεπεξεργαστή και τον εξ/κο φακό του στο τέλος το κάνει να ανιχνεύει την κίνηση λόγω διαφοράς της θερμοκρασίας μέσα στον χώρο που θα κινηθεί ένα αντικείμενο. Ελπίζω να με κατάλαβες όπως το αναλύω και να μην σε μπέρδεψα. Το μικροκυμα αναλύει τον όγκο οπως πολυ σωστά ειπες. Ο συνδυασμός αυτών των 2 ειναι (AND αν θυμαμαι καλα) ειναι η τεχνολογία που θα μας προστατέψει στην αποφυγή ψευδών συναγερμών όπως με το να ειχαμε μονο ενα σκέτο υπέρυθρο. Τα υπέρυθρα υποφέρουν το καλοκαίρι με την αύξηση της θερμοκρασίας οπου εκει μειώνεται η εμβέλεια τους. Επισης έχουν θέμα με τα έντομα. Πάλι μερικοί σοβαροί κατασκευαστές όπως πχ η bosch και αλλοι, ενσωματώνει το κύκλωμα αυτόματης αύξησης της ευαισθησίας όταν το περιβάλλον ειναι πολύ ζεστό. Και ανάλυση επίσης όταν έχουμε απότομες μεταβολές θερμοκρασίας. Μια φορά το BlueLine PIR που ειχα μου έδωσε ψευδή συναγερμό χωρίς λόγο. Πιστεύω απο καποιο έντομο (πχ κατσαρίδα) η οποία θα ανέβηκε πάνω στον φακο του. Το υπέρυθρο έλκει τα έντομα. Το PIR/MW που εχω δεν μου εχει δώσει ποτε ψευδή ακόμα και όταν έγινε σεισμός και έπεσαν πράγματα μέσα στο σπίτι. Για εμενα ειναι ο ποιο αξιόπιστος συνδυασμός και για αυτο χρησιμοποιείται και εξωτερικά, ενω υπάρχουν και PIR εξ. ρανταρ τα οποία δουλεύουν συνήθως με 2 δεσμες (Πx καποια μοντέλα της Οptex) τα οποία πρεπει να κοπουν και οι 2 για να εχουμε συναγερμο. 15 λεπτά πριν, hexdec είπε Ωραία, κρατώ το τελευταίο κομμάτι του ποστ, ευχαριστω πολύ! Να εισαι καλα, και προς θεου δεν εχω σκοπο ουτε να ειρωνευτώ αλλα ουτε και να σε κοροϊδέψω. Απλα προσπάθησα να σου αναλύσω πως λειτουργεί η αγορά στα συστήματα ασφάλειας. Δεν ειναι κατι το απλό οπως ενα αλλο αντικείμενο που θα αγοράσουμε και θα το βάλουμε στο σπιτι μας. Ειναι κατι που άφορα την ασφάλεια την περιουσία και την ζωη μας και πρεπει να υπάρχουν κανόνες. 8 ώρες πριν, apostolis_32 είπε 1* δεν ξέρει φυσικά τι υπάρχει πίσω από τη σειρήνα, αλλά είναι το κόστος πλεον τόσο χαμηλο που του επιτρέπει να jammαρει όλες τις συχνότητες μαζί. Εναν σχολιασμό αν μου επιτρέπεις συνάδελφε, σε αυτο. Παλι στα λογία μου ερχόμαστε οτι για να στο jammarei πρεπει να εχει πληροφορία(ες) οτι έχεις ασύρματο σύστημα. Γιατί αν αρχίσει να "ρίχνει" και απο πισω ειναι ενα εν-συρματο σύστημα θα κανει μια τρυπα στο νερο. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron 1
samtwo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, apostolis_32 είπε Το απλό ραντάρ, PIR, έχει πάρει ευρέος κακώς την ονομασία ανιχνευτής κίνησης. Δουλεύει με στοιχείο που ανιχνεύει υπέρυθρη ακτινοβολία και την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Δοκίμασε το εξής, κούνα ενα κοντάρι που είναι στη θερμοκρασία δωματίου χωρίς να φαίνεται το χέρι σου. Δεν θα χτυπησει. Η σκούπα ζεσταίνεται, κουνιέται, χτυπάει. Ένα PIR με αποφυγή κατοικιδίων θα σου κάνει δουλειά. Επίσης, το MW δουλεύει με μικροκύματα που αυτά στη πραγματικότητα ανιχνεύουν κίνηση. Οπότε αν επιλέξεις ραντάρ και με MW, θα το δουλέψεις υποχρεωτικά να δώσει συναγερμό μόνο όταν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ στοιχεία, PIR+MW, ενεργοποίηθουν με την αποφυγή κατοικιδίων εννοείται(μπορείς να επιλέξεις να δώσει συναγερμό ή με το PIR ή με το MW ή και με τα δυο). Συμφωνώ.... για το mw είχα μια επιφύλαξη ότι θα είναι πλεονασμός. Τελικά έβαλα τo Bosch Blue Line Gen2 με αποφυγή κατοικίδιων χωρίς mw και δουλεύει πολύ καλά και δεν χτυπάει με την σκούπα. Γενικά πιάνει πολύ καλά και την κίνηση αμέσως ακόμα και 7-8 μετρα μακρυά.
kostas18700 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Επειδή φαντάζομαι και άλλοι θα έχετε τέτοια μάρκα συναγερμό εδώ και 14 μέρες έχουμε τρομερό θέμα δε δουλεύει τίποτα στην εφαρμογή. Αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και πληρώνουμε και την εφαρμογή της ενώ σε άλλες μάρκες όπως CADDX, SIGMA είναι δωρεάν. Σήμερα διάβασα ανακοίνωση και παραθέτω για όποιον ενδιαφέρετε και ακόμα δεν έχει λυθεί: "Εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις 04/10/2021 στους κεντρικούς server της κατασκευάστριας εταιρείας Paradox με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεχνικό πρόβλημα στην απομακρυσμένη διαχείριση αρκετών συστημάτων συναγερμού από του χρήστες μέσω της εφαρμογής Insite Gold, σας παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας. Τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν προέρχονται από υπαιτιότητα της εταιρείας μας αλλά από υπαιτιότητα της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρείας της Paradox Λόγω του ότι σήμερα 18/10/2021 , 14 ημέρες μετά μετά από ενημέρωση της Paradox, δεν έχει επέλθει η αποκατάστασή τους και ενδέχεται η εφαρμογή Insite Gold να μην λειτουργεί ακόμα σε αρκετούς συνδρομητές , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από τη μεριά μας στο να πιέσουμε για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας απομακρυσμένης διαχείρισης και παράλληλα να ζητήσουμε εκ μέρους της Paradox συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση." Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από kostas18700 2
apostolis_32 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, kostas18700 είπε Καλησπέρα σας, Επειδή φαντάζομαι και άλλοι θα έχετε τέτοια μάρκα συναγερμό εδώ και 14 μέρες έχουμε τρομερό θέμα δε δουλεύει τίποτα στην εφαρμογή. Αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και πληρώνουμε και την εφαρμογή της ενώ σε άλλες μάρκες όπως CADDX, SIGMA είναι δωρεάν. Σήμερα διάβασα ανακοίνωση και παραθέτω για όποιον ενδιαφέρετε και ακόμα δεν έχει λυθεί: "Εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις 04/10/2021 στους κεντρικούς server της κατασκευάστριας εταιρείας Paradox με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεχνικό πρόβλημα στην απομακρυσμένη διαχείριση αρκετών συστημάτων συναγερμού από του χρήστες μέσω της εφαρμογής Insite Gold, σας παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας. Τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν προέρχονται από υπαιτιότητα της εταιρείας μας αλλά από υπαιτιότητα της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρείας της Paradox Λόγω του ότι σήμερα 18/10/2021 , 14 ημέρες μετά μετά από ενημέρωση της Paradox, δεν έχει επέλθει η αποκατάστασή τους και ενδέχεται η εφαρμογή Insite Gold να μην λειτουργεί ακόμα σε αρκετούς συνδρομητές , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από τη μεριά μας στο να πιέσουμε για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας απομακρυσμένης διαχείρισης και παράλληλα να ζητήσουμε εκ μέρους της Paradox συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση." Πρόσφατα είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με έναν πελάτη αλλά με DSC συναγερμό. Ο λόγος επειδή αγοράστηκε από άλλη εταιρία κ άλλαξε ο σεβερ. Αναγκάστηκε να αλλάξει ip πλακετα. Αυτό είναι και το κακο με όσα συνδέονται με cloud(μεσάζων υπηρεσία, ο συναγερμός ενημερώνει/ενημερώνεται από τον σέρβερ, εσύ μπαίνεις στον σέρβερ). Ναι μεν δεν χρειάζεται ddns και port forwarding, αλλά άπαξ και πέσει ο σέρβερ ή κλείσει (παράδειγμα πελατου μου) δεν υπάρχει επικοινωνία και notifications. Το παράδειγμα σου είναι διαφορετικό αλλά το πρόβλημα του cloud παραμένει. Απολυσανε ένα στέλεχος λέει και αυτος διέγραψε τα serial numbers των χρηστών. Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο για επώνυμες εταιρείες που χρεώνουν την ip πλακέτα τους 200 ευρώ, να μην μπορείς να συνδεθείς απευθείας χωρίς cloud(χωρίς μεσάζων δηλαδή). Να σημειώσω ότι η Sigma που είναι η μάρκα που προτείνω και τοποθετώ, πρόσφατα έβγαλε νέα εφαρμογή μέσω cloud χωρίς να αλλάξει πλακέτα ip. Επίσης, η παλιά εφαρμογή που δουλεύει με καρφωτη ip(ddns κ πόρτες) δουλεύει κανονικότητα(δεν θα έχεις notifications αν υπάρξει πρόβλημα σέρβερ, αλλά θα μπορείς τουλάχιστον να συνδεθείς στο σύστημα σου). Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από apostolis_32
pintourikio Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα, Βρέθηκε στα χέρια μου αυτός ο συναγερμός. Δεν γνωρίζω ακόμα αν είναι λειτουργικός, καθώς είναι χρόνια παρατημένος. 1) Πρόκειται για τον sigma z-5? Τι χρονολογίας είναι? 2) θεωρείται αξιόλογος? 3) το crow είναι αισθητήρας θραύσης τζαμιών? 4) μπορεί να συνδεθεί με κάποιο gsm/gprs για επικοινωνία?
Petros Electron Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, pintourikio είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Βρέθηκε στα χέρια μου αυτός ο συναγερμός. Δεν γνωρίζω ακόμα αν είναι λειτουργικός, καθώς είναι χρόνια παρατημένος. 1) Πρόκειται για τον sigma z-5? Τι χρονολογίας είναι? 2) θεωρείται αξιόλογος? 3) το crow είναι αισθητήρας θραύσης τζαμιών? 4) μπορεί να συνδεθεί με κάποιο gsm/gprs για επικοινωνία? 1) 1985-90 και μετα.. 2) Με τα καινούρια κεντρα που κυκλοφορούν φυσικα και οχι 3) Ναι, και απο επανω ειναι το γνωστο ρανταρακι της OPTEX 4) Με universal GSM (επαφη ρελε) ναι, αλλα δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχοληθείς.. Ειχα πετύχει εναν τετοιο παλια καποτε που ακομα λειτουργούσε, και ειχα βαλει ενα επιπλέον ρανταρ.
pintourikio Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε 1) 1985-90 και μετα.. 2) Με τα καινούρια κεντρα που κυκλοφορούν φυσικα και οχι 3) Ναι, και απο επανω ειναι το γνωστο ρανταρακι της OPTEX 4) Με universal GSM (επαφη ρελε) ναι, αλλα δεν νομίζω οτι αξίζει να ασχοληθείς.. Ειχα πετύχει εναν τετοιο παλια καποτε που ακομα λειτουργούσε, και ειχα βαλει ενα επιπλέον ρανταρ. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν αξίζει ούτε για αποθήκη ή κλειστό γκαράζ? Γιατί αν λειτουργεί, το μονάχα που θα χρειαστώ είναι το gsm και μπαταρίες, όλα τα άλλα είναι έτοιμα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από pintourikio
paylidis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, pintourikio είπε Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν αξίζει ούτε για αποθήκη ή κλειστό γκαράζ? Γιατί αν λειτουργεί, το μονάχα που θα χρειαστώ είναι το gsm και μπαταρίες, όλα τα άλλα είναι έτοιμα. Προσωπικα θεωρω ότι για αποθήκη γκαραζ κλπ είναι μια χαρά από το τίποτα. Βεβαιώσου απλά πρώτου μπεις σε κόπο κ έξοδα οτι δουλεύει σωστα Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από paylidis
Petros Electron Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, pintourikio είπε Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν αξίζει ούτε για αποθήκη ή κλειστό γκαράζ? Γιατί αν λειτουργεί, το μονάχα που θα χρειαστώ είναι το gsm και μπαταρίες, όλα τα άλλα είναι έτοιμα. Προσωπικά δεν θα έβαζα κατι τοσο παλιό, αν ήθελα απλα να κανω το "χομπι" μου θα του άλλαζα πρώτα όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές και το ρελε που εχει, αφου τον δοκίμαζα πιο πριν να δω οτι λειτουργεί. 1
pintourikio Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, paylidis είπε Προσωπικα θεωρω ότι για αποθήκη γκαραζ κλπ είναι μια χαρά από το τίποτα. Βεβαιώσου απλά πρώτου μπεις σε κόπο κ έξοδα οτι δουλεύει σωστα Καλά εννοείται ότι αν! έρθει αυτή η ώρα θα δω αν λειτουργεί και αν συμφέρει.. Αλλιώς θα κρατήσω τους αισθητήρες και τον αισθητήρα θραύσης τζαμιών και θα προσπαθήσω να πειραματιστω με κάποιον dsc ή sigma που από ότι έχω καταλάβει είναι σχετικά εύκολοι στον προγραμματισμό Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2021 από pintourikio
kostakiss Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 απο ότι καταλαβαίνω απο τους συμφορουμιτες, μετα απο αυτο που συνεβη με τους σερβερ , παμε βουρ για sigma?
chriskan22 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Καλησπερα Θα ηθελα να μου πειτε αν τα κλασσικα accessories σαν το παρακατω (433mhz ) απο παλιο συναγερμο συνεργαζονται με sonoff RF bridge ωστε να με ειδοποιει μεσω app. O παλιος συναγερμος δεν ειναι συμβατος με voip τηλεφωνια και σκεφτομαι πως να χρησιμοποιησω ολα τα περιφερειακα του. Αλλιως θα πρεπει να παρω νεο συναγερμο με sim που δεν συνεργαζεται με τα παλια περ/κα (ή συνεργαζεται ,ξερετε να μου πειτε?) https://www.banggood.com/433MHZ-Wireless-Doorsensor-Anti-Theft-Emitter-Alarm-System-with-Magnetic-Strip-p-1270859.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search
agnostos13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Έχουμε κάποια άποψη για "smart" συναγερμούς τύπου Ajax, Ring, Eufy κλπ αν κάνουν δουλειά ή είναι της πλάκας; Τους έχει δοκιμάσει κανείς;
10704416 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Όπως πάρα πολύ κόσμος έτσι κ γω θέλω να ρωτήσω για τις κουρτίνες παραθύρων και πόρτας καθώς θέλω να προστατέψω το σπίτι από έξω ακόμα. Από που θα πάρω λάθος συναγερμούς και τι πρέπει να προσέξω γιατί πάμε να προστατεύσουμε το να ξαναμπούν αλλά μην έχουμε ψυχολογικά. Θέλω να κοιτάνε αποκλειστικά το κούφωμα και όχι μπαλκόνι.
apostolis_32 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Στις 3/11/2021 στις 1:36 ΠΜ, kostakiss είπε απο ότι καταλαβαίνω απο τους συμφορουμιτες, μετα απο αυτο που συνεβη με τους σερβερ , παμε βουρ για sigma? Ανέφερα τον sigma γιατί γνωρίζω ότι δέχεται απευθείας πρόσβαση(μπορεί να δέχονται κ άλλοι). Αυτό σε ενδιαφέρει μόνο αν θες να το παίξεις γκατζετακιας κ να χειρίζεσαι τον συναγερμό η κάποια ρελέ από το κινητό σου ανεξάρτητα του σέρβερ. Δεν προσφέρει όμως καμία ασφάλεια όπως έχει ξανά αναφερθεί. Αν σ κόψει το καλώδιο; Έχεις backup gprs.οκ. χωρίς σέρβερ όμως δεν έχεις notifications. Αν δε στο κόψει και είναι και οκ ο σερβερ, θα είσαι εκεί να δεις την ειδοποίηση; θεωρώ μονόδρομο τα universal gsm backups με sim ανεξαρτήτου κέντρου Αναλαμβάνει άμα κοπεί η γραμμή. Απλό κ ουσιώδες. Στις 3/11/2021 στις 6:46 ΜΜ, 10704416 είπε Όπως πάρα πολύ κόσμος έτσι κ γω θέλω να ρωτήσω για τις κουρτίνες παραθύρων και πόρτας καθώς θέλω να προστατέψω το σπίτι από έξω ακόμα. Από που θα πάρω λάθος συναγερμούς και τι πρέπει να προσέξω γιατί πάμε να προστατεύσουμε το να ξαναμπούν αλλά μην έχουμε ψυχολογικά. Θέλω να κοιτάνε αποκλειστικά το κούφωμα και όχι μπαλκόνι. Κουρτίνες παραθύρων πόρτας εξωτερικά βάζουν συνήθως δύο ειδών. -Ακτίνες, θέλει εξαρτήματα κ καλώδια σε δύο μεριές,έναν πομπό κ ένα δέκτη. Έχουν 2,4,6 κλπ ακτίνες(που λέει και το όνομα) ανάλογα το ύψος τους. Είναι λίγοτερο επιρρεπή σε λάθη καθώς πρέπει να κοπούν οι ακτινες και επιλέγεις ποσες πρέπει να κοπούν για να δώσει συναγερμό. -Kαι pir+mw που είναι ένα μόνο εξάρτημα και ανάλογα που θα το στρέψεις μπορείς να καλύψεις περισσότερη απόσταση από τη μπαλκονόπορτα. Συνήθως πιανουν κάποιο ζώο η κάποιο ζωυφιο. Κατά τα άλλα είναι αξιόπιστα κ δεν δίνουν λάθος συναγερμό. Σε δύσκολο περιβάλλον μπορείς να βάλεις να δώσει συναγερμό μόνο αν παραβιαστεί κ άλλη ζώνη εντός ενός χρονικού περιθωρίου. Καλό εγκαταστατη θες να γνωρίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα