Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ Αποστόλη,

Σε ευχαριστούμε για την αναλυτική περιγραφή -βάση της εμπειρίας σου-.

Επέτρεψε μου να εκφράσω την γνώμη μου, η οποία "εκπροσωπεί" έμενα.

1) Καταρχάς και για λογούς ασφάλειας και δεοντολογίας ειναι κάλο να μην αναρτούμε δημοσιά ευαίσθητες πληροφορίες. Δεν ξέρουμε ποτέ ποιος τις διαβάζει, και πως μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την "γνώση" στις πράξεις και ενδεχόμενος τι θα θέλει να την κανει.

2) Το ασύρματο δεν ήρθε να αντικαταστήσει το ενσύρματο. Εδώ συμφωνώ. Υπάρχουνε όμως περιπτώσεις και προϋποθέσεις που δεν γίνεται να μπει εξωτερική καλωδίωση. Αναφέρω μερικές όπως πχ ενοικιαζόμενο σπίτι οπού δεν το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης, γκρίνια απο την σύζυγο (ναι εχει τύχει και αυτο!). Και διάφορου άλλου είδους κωλύματα.

3) Οτι κλειδώνει - ξεκλειδώνει λέγανε οι παλαιοί.. Φυσικά μπορεί να γίνει αλλά πάντα υπό προϋποθέσεις.. Για να το εξηγήσω ακόμα και οι μεγαλύτεροι "hackers" χτυπάνε ένα απόρθητο δίκτυό συνήθως "εκ των έσω" αφού γνωρίζουν οτι με κάποιο τρόπο μπορούν να βάλουν ενα στικακι "ακα BAD usb"  ή και άλλες συσκευές μεσα στο τοπικό δίκτυό και επειτα να παρουν τον έλεγχο. Δεν θα αναφερθώ περαιτέρω, δεν θα αναπτυξω τροπους -για λογους ασφαλειας που ανεφερα παραπανω- και δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

4) Για να εντοπίσει κάποιος κάποιες αδυναμίες λοιπόν σε ενα σύστημα ασφάλειας πρεπει να εχει πληροφορίες εκ των έσω. Όταν βλέπει μια εξ.σειρήνα εξω απο το σπιτι μας δεν μπορει να γνωρίζει τι υπάρχει πίσω απο αυτή. Φυσικά κάποιος "επαγγελματίας...κλεφτής" θα ψάξει να βρει τρόπο να μάθει, οπως πχ το παράδειγμα που ανάφερα παραπάνω. Πρακτικά ειναι αδύνατο θα έλεγα ή πολυ δύσκολο να ξέρει τι ασύρματη τεχνολογία κρύβεται πισω απο την σειρήνα (εφοσον μιλάμε για ασύρματο) αν δεν εχει πληροφορίες εκ των εσω.. Σε μια περιοχή στον αστικό ιστο ειναι πρακτικά αδύνατο να "διαβάσει" κάποιος μια συχνότητα ετσι εύκολα οταν υπάρχουν τοσοι θορυβοι απο ενα μεγαλο "ραδιοφασμα" απο τις άπειρες τυπικά συχνότητες που υπάρχουν.. Βαζοντας εναν φασματογραφο σε ενα ευρος θα το δεις και μονος σου.. Γίνεται χαμος.. Τοσο στα 315mhz, 433mhz κ 868mhz.

5) Κίνητρο. Ναι το έχω αναφέρει μεσα απο εδω.. Ενας σουπερ ντουπερ κλεφτής δεν θα παει στην κυρα-Μαρικα να κανει by-pass το σύστημα..Όποιο και να ειναι αυτο, ασύρματο η ενσύρματο. Θα πρεπει οπως ανάφερα και ποιο πανω να εχει πληροφορίες εκ των εσω και να "αξιζει η μπαζα του" για να μπει στον κοπο να κανει κατι τέτοιο..

6) Εξέλιξη.. Οι σοβαρές εταιρίες κατασκευής συναγερμών εχουν παντα στο development & research center τους, έχουν μηχανικούς οι οποίοι εξελίσσουν και βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους ετσι ωστε να ειναι ενα βήμα μπροστα. Ειναι μια μαχη η οποία θα υπάρχει για πάντα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας τους δίνει το προβάδισμα καθότι μπορούν να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και λύσεις για την βελτίωση των συστημάτων τους.

Κλείνοντας να πω οτι για εμενα ειναι λάθος, κάποιος ιδιώτης που δεν έχει ιδέα να ψάχνει και να παιρνει το ΧΨ κέντρο και να το βάζει μόνος του. Ενας επαγγελματίας εγ/της εχει και καλύτερες γνώσεις, εχει περάσει και σεμινάρια πάνω σε αυτο στην δουλεια του, (γνωρίζει και εχει δει και 5 πράγματα παραπάνω, οπως εσυ πχ) εχει και αδεία να το κανει αυτο και και θα μπορει να προτείνει μια καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Φυσικά οι κακοί επαγγελματίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. 

Συμφωνούμε επίσης οτι ενα κέντρο με ίντερνετ και 100αδες εφαρμογές δεν το κανει καλύτερο και ασφαλέστερο απο ενα αλλο το οποίο θα εχει σύνδεση σε ενα ΚΛΣ και ενα GSM backup unit, όπως επίσης και GPRS. Δεν ειναι τυχαίο που πολλές ασφαλιστικές εταιρίες ΑΠΑΙΤΟΥΝ στα συμβόλαια τους να ειναι ασφαλισμένος ο χώρος σε ΚΛΣ. Αν σε βαλουν στο μάτι θα σε πανε αγκαζέ με ενα όπλο στον κρόταφο στο σπίτι σου, να τους ανοίξεις η θα βρουν τροπο να σου μπουκάρουν οταν θα εισαι μεσα.. Θα σε ψαρέψουν με καποιο τροπο και θα τους ανοίξεις την πορτα.. Εκει δεν σε σωζουν ουτε τα 100 application που θα εχεις στο κινητο σου..Οποτε να χαμε να λεγαμε..

Επίλογος.

1) Επιλέγουμε εναν σοβαρο εγ/τη οταν θέλουμε να εχουμε ασφάλεια στον χωρο μας.

2) Δεν τσιγκουνευόμαστε το KΛΣ για να εχουμε τα 100 apps στο κινητο μας τα οποία μπορει να μας βγουν... άχρηστα..

3) Δεν επιλεγουμε ενα κεντρο (ποσο να το βαλουμε μονοι μας!) επειδη διαβασαμε 100 θετικές κριτικές στο σκρουτζ απο 100 πχ άτομα που δεν ειναι του επαγγέλματος και το πήραν και το έβαλαν μονοι τους.. Το λαμβάνουμε υπ'οψη μας και ρωταμε τον εγ/τη μας.

4) Δεν κάνουμε μόστρα στο τι κέντρο βάλαμε, και δεν δίνουμε κωδικούς σε οικιακές βοηθούς, baby sitters, καθαρίστριες. Δεν επιλέγουμε ασύρματα χειριστήρια αν δεν υπάρχει σοβαρός λογος και δεν τα εχουμε στα κλειδια μας σε κοινη "θεα" να τα βλεπει ο καθένας καθως το χειριστήριο δινει οπτική πληροφορία σε καποιον που ξερει τι σύστημα έχουμε. Το ιδιο και με τα κλειδιά μας. Δεν δημοσιεύουμε στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης οτι θα λείψουμε καιρο απο το σπιτι μας. Εντοπίζουμε και ασφαλίζουμε ανασφάλιστα σημεία στο σπιτι μας. Το οτι βαλαμε η εχουμε συναγερμό δεν σημαίνει οτι δεν μπορουν να μπουν απο αλλου!. Φυσικά ο συναγερμός ειναι ενα ακομα αποτρεπτικό μεσο για τον διαρρηκτή.

5) Κάνουμε ερευνά αγορας και δεν παμε στον ΧΨ που άνοιξε τωρα το μαγαζακι του ή στην καθε τυχαια πολυ-διαφημιζόμενη εταιρία. Παίρνουμε τουλάχιστον 2-3 πρόσφορες για να συγκρίνουμε. Παίρνουμε συστάσεις απο φίλους και γνωστούς. Ο καλος εγ/της ειναι και αυτός που θα ενδιαφερθεί στο κάθε μελλοντικό μας πρόβλημα και οχι αυτος που θα τον ψάχνουμε και δεν θα τον βρίσκουμε!

6) Προτιμάμε μάρκες που ειναι πολλα χρονια στον χωρο.

7) Δεν αφήνουμε τις μπαταρίες στο κέντρο να παλαιωσουν υπερβολικά και κάνουμε τεστ στο σύστημα μας, μια φορα στον 1 ή στους 2 μηνες. 

Αυτά απο εμενα, εναν συνάδελφο (εν αποστρατεία) ο οποίος εργάστηκε σε κάποιες μεγάλες εταιρίες συστημάτων ασφάλειας.

Καλη συνεχεία και αν εχεις μεράκι και όρεξη για την δουλειά σου, όπως σε ολες τις δουλείες θα πας μπροστα.

Πέτρος.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 3
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κύριε Πέτρο,

ευχαριστώ για το χρόνο σας, πραγματικά φαίνεται ότι γνωρίζετε αρκετά. Να σημειώσω ότι είμαι αδειούχος κανονικά και παρατηρώ ακόμα και τώρα ότι δεν έχουν όλοι. Τους ελέγχει κανείς;

Συγνώμη αν μερικά από όσα είπα είναι ευαίσθητες πληροφορίες. Θεώρησα ότι έτσι κ αλλιώς οι κλέφτες τα γνωρίζουν ή μπορούν να τα μάθουν εύκολα άλλου και καλό θα είναι οι υποψήφιοι πελάτες που ψάχνονται να γνωρίζουν όχι μόνο τις ιδιαιτερότητες του ασύρματου αλλά και πόσο εύκολα γίνονται.

Παρόλαυτα διόρθωσα το αρχικό μου κείμενο αφαιρώντας όλες τις ευαισθησίες πληροφορίες.

Συμφωνώ σε ότι προσθέσατε πλην 1* και ομολογώ οτι στις περισσότερες ασύρματες εγκαταστάσεις μου ο αστικός ιστός ήταν χάλια. Μετά από ώρες ψαξιματος γιατί μια πιάνει μια όχι(στον δικό μου συναγερμό που έχω ασύρματο αλλά για δοκιμές μόνο, δούλευαν κανονικά αλλά είμαι σε εξοχή) μου λέει ένας, αα και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου δεν πιάνει με τη πρώτη. Και ξανά τονίζω, ο συναγερμός θες να σου δουλεύει πάντα! Αυτή είναι και η δουλειά του.

1*  δεν ξέρει φυσικά τι υπάρχει πίσω από τη σειρήνα, αλλά είναι το κόστος πλεον τόσο χαμηλο που του επιτρέπει να jammαρει όλες τις συχνότητες μαζί.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, apostolis_32 είπε

Κύριε Πέτρο,

ευχαριστώ για το χρόνο σας, πραγματικά φαίνεται ότι γνωρίζετε αρκετά. Να σημειώσω ότι είμαι αδειούχος κανονικά και παρατηρώ ακόμα και τώρα ότι δεν έχουν όλοι. Τους ελέγχει κανείς;

Συγνώμη αν μερικά από όσα είπα είναι ευαίσθητες πληροφορίες. Θεώρησα ότι έτσι κ αλλιώς οι κλέφτες τα γνωρίζουν ή μπορούν να τα μάθουν εύκολα άλλου και καλό θα είναι οι υποψήφιοι πελάτες που ψάχνονται να γνωρίζουν όχι μόνο τις ιδιαιτερότητες του ασύρματου αλλά και πόσο εύκολα γίνονται.

Παρόλαυτα διόρθωσα το αρχικό μου κείμενο αφαιρώντας όλες τις ευαισθησίες πληροφορίες.

Συμφωνώ σε ότι προσθέσατε πλην 1* και ομολογώ οτι στις περισσότερες ασύρματες εγκαταστάσεις μου ο αστικός ιστός ήταν χάλια. Μετά από ώρες ψαξιματος γιατί μια πιάνει μια όχι(στον δικό μου συναγερμό που έχω ασύρματο αλλά για δοκιμές μόνο, δούλευαν κανονικά αλλά είμαι σε εξοχή) μου λέει ένας, αα και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου δεν πιάνει με τη πρώτη. Και ξανά τονίζω, ο συναγερμός θες να σου δουλεύει πάντα! Αυτή είναι και η δουλειά του.

1*  δεν ξέρει φυσικά τι υπάρχει πίσω από τη σειρήνα, αλλά είναι το κόστος πλεον τόσο χαμηλο που του επιτρέπει να jammαρει όλες τις συχνότητες μαζί.

Κύριε Αποστόλη, ειμαι σύμφωνος σε ολα.

Δυστυχώς δεν ελέγχει κάνεις άλλος τους εγ/τες που δεν έχουν άδεια,περα από την εταιρία ΚΛΣ. Επισης εχουν μπει και στο παιχνίδι και οι ηλεκτρολόγοι (με τους οποίους δεν έχω πρόβλημα) αλλα πολλοί απο αυτούς δεν κάνουν σωστές εγ/σεις και δεν έχουν άδεια. Δεν ειναι τυχαιο που πολλες σοβαρες εταιριες για να προστατέψουν τα συστήματα τους και τους μελλοντικούς τους τελικους χρηστες, δεν δίνουν υλικά χωρίς τιμολόγιο σε μη αδειούχους εγ/τες.

Κάλως ήρθες στο insomnia και ειμαι σίγουρος οτι θα απαντηθουν πολλά ερωτήματα μεσα απο αυτό το thread.

Φιλικα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση συναγερμού στο σπίτι μου (εάν υπάρχει κάποια απάντηση εντός του θέματος παρακαλώ συγχωρέστε με)

Λοιπόν ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση συναγερμού σε διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει ήδη έτοιμη καλωδιώση.

Χρειάζομαι παγίδες για 7 πορτες, 3-4 κουρτίνες εξωτερικού χωρου, 5 ραντάρ εσωτερικού χωρου, εσω/εξωτ σειρήνα, δυνατότητα λειτουργίας ενημερώσεων σε εφαρμογή στο κινητό (και άρα η κεντρική μονάδα να δέχεται κάρτα sim) δεν επιθυμώ λύση WiFi. Υποστήριξη ζωνων, κουμπιού πανικου, τηλεχειριστηριο, nfc card κτλ.

Πήγα σήμερα σε τεχνικό αλλά μου έδωσε σχετικά υψηλη τιμή και θα ήθελα να το ψάξω περισσοτερο, οι λύσεις που προτείνεται εδώ πέρα μπορούν να εγκατασταθουν από κάποιον τεχνικό; δηλαδή να αγοράσω κάτι από αυτά που προτείνεται και να το δώσω για εγκατάσταση σε κάποιο τριτο; μπορώ έγω; έχετε να προτείνεται κάποιον εγκαταστάτη στην Ανατολική Θεσσαλονικη;

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hexdec είπε

Καλησπέρα σε όλους, δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση συναγερμού στο σπίτι μου (εάν υπάρχει κάποια απάντηση εντός του θέματος παρακαλώ συγχωρέστε με)

Λοιπόν ενδιαφέρομαι για τοποθέτηση συναγερμού σε διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει ήδη έτοιμη καλωδιώση.

Χρειάζομαι παγίδες για 7 πορτες, 3-4 κουρτίνες εξωτερικού χωρου, 5 ραντάρ εσωτερικού χωρου, εσω/εξωτ σειρήνα, δυνατότητα λειτουργίας ενημερώσεων σε εφαρμογή στο κινητό (και άρα η κεντρική μονάδα να δέχεται κάρτα sim) δεν επιθυμώ λύση WiFi. Υποστήριξη ζωνων, κουμπιού πανικου, τηλεχειριστηριο, nfc card κτλ.

Πήγα σήμερα σε τεχνικό αλλά μου έδωσε σχετικά υψηλη τιμή και θα ήθελα να το ψάξω περισσοτερο, οι λύσεις που προτείνεται εδώ πέρα μπορούν να εγκατασταθουν από κάποιον τεχνικό; δηλαδή να αγοράσω κάτι από αυτά που προτείνεται και να το δώσω για εγκατάσταση σε κάποιο τριτο; μπορώ έγω; έχετε να προτείνεται κάποιον εγκαταστάτη στην Ανατολική Θεσσαλονικη;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Καλησπέρα, αν θέλεις κανε μας μια περιγραφή τι σου προσέφερε και σε τι τιμή.

Επισης για αυτα που θελεις, πες μου (χονδρικα) ποιο ειναι το μπατζετ σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλησπέρα, αν θέλεις κανε μας μια περιγραφή τι σου προσέφερε και σε τι τιμή.

Επισης για αυτα που θελεις, πες μου (χονδρικα) ποιο ειναι το μπατζετ σου

Για αυτά που περιέγραψα με ασύρματες κουρτίνες και παγίδες στις πόρτες 1450 €, δεν ξέρω τι να πω για το μπάτζετ , 500-600 € είναι καλά; 

Επεξ/σία από hexdec
Auto correction ...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τι κέντρο?, Τι ρανταρ? Γινε λιγο ποιο "περιγραφικός" σε παρακαλώ

Αν εχεις εγραφη προσφορα ανεβασε την (σβησε τα στοιχεια του μονο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sigma κεντρο, δεν γίνομαι περισσότερο περιγραφικός για να μη.ν γίνει κατανοητό το κατάστημα που μου έδωσε την προσφορά...

Επεξ/σία από hexdec
Δημοσ.

Αααα με το "τζιγγελι" στα βγάζω. Sigma ποιο ?.

Επισης θα σου πω κατι. Φιλικα παντα. Οταν ενα καλο εξ.ραντάρ κουρτινας PIR/MW εχει κοντά στα 45,00 ευρω και εσυ θελεις 4 οποτε 4x45=180 και λαμβάνοντας υπόψη και τα υπόλοιπα + εργασία + ΦΠΑ πως θελεις να κανεις την δουλειά σου με 500-600€ ?. Και θελεις και nfc, GSM. Δεν υπάρχει αυτο το σεναριο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Αααα με το "τζιγγελι" στα βγάζω. Sigma ποιο ?.

Επισης θα σου πω κατι. Φιλικα παντα. Οταν ενα καλο εξ.ραντάρ κουρτινας PIR/MW εχει κοντά στα 45,00 ευρω και εσυ θελεις 4 οποτε 4x45=180 και λαμβάνοντας υπόψη και τα υπόλοιπα + εργασία + ΦΠΑ πως θελεις να κανεις την δουλειά σου με 500-600€ ?. Και θελεις και nfc, GSM. Δεν υπάρχει αυτο το σεναριο.

εμένα τα αντίστοιχα ραντάρ μου τα χρέωνε περίπου 80 το κομμάτι...
Δεν θέλω στην τιμή την εγκατάσταση, μόνο τον εξοπλισμό, θα ανεβάσω σε λίγο ακριβώς την προσφορά που μου έγινε, το nfc δεν νομίζω να είναι προβλημα ούτε σαν κόστος ούτε σαν υλοποίηση, το gsm ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, hexdec είπε

Sigma κεντρο, δεν γίνομαι περισσότερο περιγραφικός για να μη.ν γίνει κατανοητό το κατάστημα που μου έδωσε την προσφορά...

Συγνωμη αλλα πως θα γινει αυτο? Τα υλικα θα αναφέρεις, δεν ειναι ο πρώτος ουτε ο τελευταίος που μπορει να δουλεύει Sigma. Το δίκτυο ειναι τεράστιο. Να ησουν σε κανενα νησί να πω ναι. Απο εκει και περα δεν μπορώ να σε βοηθήσω οταν δεν γνωρίζω τι σου προσέφερε. Εφόσον εχεις τα υλικα, ψαξε να δεις τις τιμες για να δεις αν σου έδωσε σωστή τιμη ή το αν σε δάγκωσε.. Εμεις τι παραπάνω να σου πούμε?. Βαση εμπειριας σου λεω οτι στα 500-600 ευρω με αυτες τις απαιτήσεις και σε επώνυμα πράγματα δεν υπαρχει.

8 λεπτά πριν, hexdec είπε

εμένα τα αντίστοιχα ραντάρ μου τα χρέωνε περίπου 80 το κομμάτι...
Δεν θέλω στην τιμή την εγκατάσταση, μόνο τον εξοπλισμό, θα ανεβάσω σε λίγο ακριβώς την προσφορά που μου έγινε, το nfc δεν νομίζω να είναι προβλημα ούτε σαν κόστος ούτε σαν υλοποίηση, το gsm ναι

Απο την στιγμη που δεν αναφερεις τι ειναι, δεν μπορω να εχω γνωμη. Ναι γιατι σου κανει εντυπωση αν εχουν 80 το ενα?. Δες εδω ποσο μπορει να φτασει. Πριν λιγα χρονια εβαλα μονο 1 εξωτερικο ρανταρ σε εγ/ση (νομιζω το ειχα ανεβάσει και εδω) που στοίχιζε 175€ To nfc ειναι κατι που δεν το εχουν ουτε ολα τα κεντρα ουτε ολα τα πληκτρολογια.

Συγνωμη εκανα edit για να ρωτησω. Την εγ/ση ποιος θα την κανει ? Εσυ ?

Δηλαδη θελεις να σου κανει καποιος την μελετη και να σου πουλησει απλα τα πραγματα? Και να σου δωσει εγγυησεις για κατι που δεν θα τοποθετισει / ρυθμισει αυτος?. Τα Sigma (ορισμενα μοντελα) απαγορευετε να πωλουνται σκετα σαν υλικα απο την ιδια την εταιρια.

Δημοσ.

11 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Συγνωμη αλλα πως θα γινει αυτο? Τα υλικα θα αναφέρεις, δεν ειναι ο πρώτος ουτε ο τελευταίος που μπορει να δουλεύει Sigma. Το δίκτυο ειναι τεράστιο. Να ησουν σε κανενα νησί να πω ναι. Απο εκει και περα δεν μπορώ να σε βοηθήσω οταν δεν γνωρίζω τι σου προσέφερε. Εφόσον εχεις τα υλικα, ψαξε να δεις τις τιμες για να δεις αν σου έδωσε σωστή τιμη ή το αν σε δάγκωσε.. Εμεις τι παραπάνω να σου πούμε?. Βαση εμπειριας σου λεω οτι στα 500-600 ευρω με αυτες τις απαιτήσεις και σε επώνυμα πράγματα δεν υπαρχει.

Απο την στιγμη που δεν αναφερεις τι ειναι, δεν μπορω να εχω γνωμη. Ναι γιατι σου κανει εντυπωση αν εχουν 80 το ενα?. Δες εδω ποσο μπορει να φτασει. Πριν λιγα χρονια εβαλα μονο 1 εξωτερικο ρανταρ σε εγ/ση (νομιζω το ειχα ανεβάσει και εδω) που στοίχιζε 175€ To nfc ειναι κατι που δεν το εχουν ουτε ολα τα κεντρα ουτε ολα τα πληκτρολογια.

Συγνωμη εκανα edit για να ρωτησω. Την εγ/ση ποιος θα την κανει ? Εσυ ?

Δηλαδη θελεις να σου κανει καποιος την μελετη και να σου πουλησει απλα τα πραγματα? Και να σου δωσει εγγυησεις για κατι που δεν θα τοποθετισει / ρυθμισει αυτος?. Τα Sigma (ορισμενα μοντελα) απαγορευετε να πωλουνται σκετα σαν υλικα απο την ιδια την εταιρια.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι sigma, θέλω μόνο τα υλικά γιατί έτσι θα μπορέσω να έχω πιο ξεκάθαρη άποψη για τα κοστολογια (νομίζω), μετά εγκατάσταση προφανώς και θα γίνει από κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο.

Το θέμα είναι ανεξάρτητα, από την προσφορά που έλαβα, εάν μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια δυο εταιρείες προκειμένου να έχω γνώση και για αυτές καθώς και για τις δυνατότητες τους. 

Δημοσ.

Φιλε μου, καπου το εχεις καταλάβει λάθος στο κεφαλι σου.

Καμια εταιρία (εγ/σεων) συστημάτων ασφαλείας δεν πουλάει τα υλικά χωρις να τα τοποθετήσει. Επισης και κανένας εγ/της. Αν επιλέξεις να βρεις μονος σου τα υλικα, αφενός δεν θα στα πουλήσουν γιατί οπως ανάφερα οτι πολλές εταιρίες (δεν ειναι μονο η Sigma) δεν προμηθεύουν τα υλικά τους τόσο στην λιανική όσο και σε ιδιώτες, πλην των επ/τιων αδειούχων εγκαταστατων.

Και κλείνοντας αν φωνάξεις μετέπειτα εναν εγ/τη να σου βάλει αυτα που πήρες θα σου ζητήσει παραπάνω εργασία για να στα βάλει από την προσφορά που ενδεχομένως να σου έδινε μαζί με τα υλικά (να τα προμηθεύσει αυτός) γιατι οπως καταλαβαίνεις και εσυ χανει το κέρδος της διαφορας της χονδρικης σε λιανικης των υλικων. Αν εστω υποθεσουμε οτι γινουν ολα αυτα και παρουσιαστεί πρόβλημα κανεις δεν θα σε καλύψει γιατι δεν μπορει να δωθει εγγύηση απο την στιγμή που προμηθεύτηκε απο ξεχωριστό κατάστημα/εταιρια

Δεν ειναι μια τηλεόραση που την πήρες απο τον πχ Κωτσοβολο και ηρθε καποιος αλλος και στην τοποθετισε στον τοιχο.

Αξιόπιστες μάρκες κέντρων.

Paradox, Caddx, Sigma, Bosch, Satel, DSC, Honeywell, Crow, Siemens.

Απο εξ. ρανταρ - Optex, Sirsen, duevi DIRFE , Paradox, AMC, Bosch, Satel , Lince ,

Δημοσ.
Στις 25/9/2021 στις 6:01 ΜΜ, samtwo είπε

Ο bosch με mw εκπέμπει θεωρώ κάποια άπειροελαχιστη ακτινοβολία για να λειτουργεί το microwave. Σκέφτομαι να αλλάξω το δικό μου ραντάρ με ένα νέο με αποφυγή κατοικίδιων και ίσως mw γιατί μου χτυπάει όταν δουλεύει η σκούπα ρομπότ. Με προβληματίζει η τυχόν ακτινοβολία γιατί πρόκειται για σαλόνι. Δεν ξέρω μπορεί να είμαι υπερβολικός... Το έχει ψάξει κάποιος? 

Το απλό ραντάρ, PIR, έχει πάρει ευρέος κακώς την ονομασία ανιχνευτής κίνησης. Δουλεύει με στοιχείο που ανιχνεύει υπέρυθρη ακτινοβολία και την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Δοκίμασε το εξής, κούνα ενα κοντάρι που είναι στη θερμοκρασία δωματίου χωρίς να φαίνεται το χέρι σου. Δεν θα χτυπησει. Η σκούπα ζεσταίνεται, κουνιέται, χτυπάει. Ένα PIR με αποφυγή κατοικιδίων θα σου κάνει δουλειά. Επίσης, το MW δουλεύει με μικροκύματα που αυτά στη πραγματικότητα ανιχνεύουν κίνηση. Οπότε αν επιλέξεις ραντάρ και με MW, θα το δουλέψεις υποχρεωτικά να δώσει συναγερμό μόνο όταν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ στοιχεία, PIR+MW, ενεργοποίηθουν με την αποφυγή κατοικιδίων εννοείται(μπορείς να επιλέξεις να δώσει συναγερμό ή με το PIR ή με το MW ή και με τα δυο).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Φιλε μου, καπου το εχεις καταλάβει λάθος στο κεφαλι σου.

Καμια εταιρία (εγ/σεων) συστημάτων ασφαλείας δεν πουλάει τα υλικά χωρις να τα τοποθετήσει. Επισης και κανένας εγ/της. Αν επιλέξεις να βρεις μονος σου τα υλικα, αφενός δεν θα στα πουλήσουν γιατί οπως ανάφερα οτι πολλές εταιρίες (δεν ειναι μονο η Sigma) δεν προμηθεύουν τα υλικά τους τόσο στην λιανική όσο και σε ιδιώτες, πλην των επ/τιων αδειούχων εγκαταστατων.

Και κλείνοντας αν φωνάξεις μετέπειτα εναν εγ/τη να σου βάλει αυτα που πήρες θα σου ζητήσει παραπάνω εργασία για να στα βάλει από την προσφορά που ενδεχομένως να σου έδινε μαζί με τα υλικά (να τα προμηθεύσει αυτός) γιατι οπως καταλαβαίνεις και εσυ χανει το κέρδος της διαφορας της χονδρικης σε λιανικης των υλικων. Αν εστω υποθεσουμε οτι γινουν ολα αυτα και παρουσιαστεί πρόβλημα κανεις δεν θα σε καλύψει γιατι δεν μπορει να δωθει εγγύηση απο την στιγμή που προμηθεύτηκε απο ξεχωριστό κατάστημα/εταιρια

Δεν ειναι μια τηλεόραση που την πήρες απο τον πχ Κωτσοβολο και ηρθε καποιος αλλος και στην τοποθετισε στον τοιχο.

Αξιόπιστες μάρκες κέντρων.

Paradox, Caddx, Sigma, Bosch, Satel, DSC, Honeywell, Crow, Siemens.

Απο εξ. ρανταρ - Optex, Sirsen, duevi DIRFE , Paradox, AMC, Bosch, Satel , Lince ,

Ωραία, κρατώ το τελευταίο κομμάτι του ποστ, ευχαριστω πολύ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...