NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Επίσης με τον ασύρματο σε κλέβουν και δεν παίρνεις ειδηση Ασε που η συχνότητα τους και η κωδικοποίηση ειναι παιδική χαρά 2
KrTikker Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αν ειναι ιδιοκτητο καλυτερα μονιμη εγκατασταση με καλωδια. σε ενοικιο προφανως ασυρματο αυτό ακριβώς 1
gianniskpatra Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Petros Electron είπε Ο SP5500 ειναι ενσύρματος. Μπορεί ο TS να μην εχει την ευχέρεια να περάσει καλωδίωση στο σπίτι για διάφορους λογούς (κόστος,αισθητικούς κτλπ). Θα μπορούσε αν θελει να επενδύσει σε κατι επώνυμο να παρει τον Paradox MG5000 MAGELLAN που ειναι ασύρματος. Οσο αφορα τον gsm tcs-3 δεν ειναι άσχημος για την τιμη του, τωρα για το να τον απενεργοποιήσουν με κοντρολακι η να τον τζαμαρουν στην συχνότητα του, το βλέπω λίγο τραβηγμένο. Σε οσες παραβιάσεις ειχα παει (ακα παλιος εγ/της, οχι εν ενεργεια πλεον) συνήθως οι κλέφτες έβρισκαν το κουτι και το πληκτρολόγιο και τα έσπαγαν. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, πχ σε φίλο έβαλα εναν SP4000 με universal elmes ασύρματο δεκτή ζωνών συναγερμού και του βγήκε πολύ ποιο οικονομικά από το να έπαιρνε τα ασύρματα της Paradox. Μερικες ζώνες έγιναν ενσύρματες (Πχ ζωνη εισοδου, πληκτρολογίου και ρανταρ σαλ/νιου) και οι υπόλοιπες 4 ασύρματες. 3 χρονιά τωρα λειτουργεί αψογα, ουτε μπαταρίες δεν εχει αλλάξει ακομα. Ο δεκτής ειναι Super Heterodyne και εχει υψηλής ασφάλειας πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας. Επίσης δεν χρειαζεται το PCS250 αν θελει ο φίλος μονο να πάρει τηλ/νο ο συναγερμός βάζει ενα GSM gateway. Νομίζω οτι βγαινει και Universal GSM τηλ/της επισης.Φυσικά δεν θα εχει την ενημέρωση που θα εχει με το PCS250. Απλα ολα εχουν να κανουν με τις ανάγκες και την τσέπη του καθενός. Ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του. Αντε καλο μας βραδυ. Καλησπέρα, πήρες SP4000 που είναι ενσύρματος, έβαλες elmes ασύρματο δεκτή ζωνών συναγερμού, ωραίο φαίνεται. Το θέμα είναι γιατί να μην επιλέξεις κάτι τέτοιο RTX3 ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ;
Petros Electron Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 45 λεπτά πριν, gianniskpatra είπε Καλησπέρα, πήρες SP4000 που είναι ενσύρματος, έβαλες elmes ασύρματο δεκτή ζωνών συναγερμού, ωραίο φαίνεται. Το θέμα είναι γιατί να μην επιλέξεις κάτι τέτοιο RTX3 ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ; Καλημερα. Καθαρα για θεμα κοστους. Αλλη η τιμη του RTX3, αλλη η τιμη των ασυρμάτων παγίδων της Paradox. Στο συνολο βγηκε πολυ ποιο οικονομικά. Αν ηταν να βαλω απο την αρχη ολα Paradox θα εβαζα τον Magellan. Δεν υπαρχει λογος να μπει το RTX3 βγαινει ποιο οικονομικά και παλι. 11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Επίσης με τον ασύρματο σε κλέβουν και δεν παίρνεις ειδηση Ασε που η συχνότητα τους και η κωδικοποίηση ειναι παιδική χαρά Σε Paradox και σε Helmes, που ανέφερα ποιο πάνω για κωδικοποίηση δεν νομιζω οτι υφίσταται κατι τετοιο. Για αυτο αλλωστε υπαρχουν και τα GRADE. Προσωπικά δεν εχω δει ποτε κατι τετοιο να εγινε by-pass. Φυσικά συμφωνώ οτι ενα ενσυρματο σύστημα ειναι παντα ποιο αξιόπιστο, χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και σοβαροί ασύρματοι συναγερμοί.
aenaos15 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Επίσης με τον ασύρματο σε κλέβουν και δεν παίρνεις ειδηση Ασε που η συχνότητα τους και η κωδικοποίηση ειναι παιδική χαρά Πες μου και μενα πως γινεται αυτο , που εχω ασυρματο συναγερμο , για να ξερω τι με περιμενει... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από aenaos15
Petros Electron Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, aenaos15 είπε Πες μου και μενα πως γινεται αυτο , που εχω ασυρματο συναγερμο , για να ξερω τι με περιμενει... Αν έχεις σοβαρό κεντρο, πιστεψε με δεν υπάρχει λογος να ανησυχείς για κατι τέτοιο. Μην γράφουμε παρακαλώ ανακρίβειες και τρομάζουμε τον κοσμο, επειδη ο ΧΨ εγκ/της για να το παιξει "μάγκας" πετάει εξυπνάδες λέγοντας οτι παραβιάζονται οι συχνότητες.Πιθανόν από εκει να το άκουσε ο φίλτατος Νίκος, - χωρίς να εχω σκοπο να τον προσβάλω η να έρθω σε καποια αντιπαράθεση μαζι του - . Επίσης, αυτός που θα γνωρίζει να κανει κατι τετοιο, δεν θα ερθει στο σπιτι σου να το κανει, θα παει εκει που θα ξερει οτι θα εχει κατι "μεγαλο" να παρει. Στα σοβαρά κέντρα δεν υφίσταται κατι τέτοιο. Αφήνω αυτό εδω για να καταλάβετε τι εννοώ. Ο κατασκευαστής το έχει προβλέψει και αυτό. Η διαφορα με ενα φθηνό ασύρματο για ξέρουμε και τι γράφουμε ειναι οτι συνήθως η επικοινωνία μεταξύ μονάδας και ασυρμάτου περιφερειακού, ειναι μονοδρομη σε σχέση με ενα επώνυμο οπού εκει ειναι αμφίδρομη. Επισης και η εμβελεια δεν ειναι τόσο καλή, και μερικοί άλλοι λόγοι επίσης.Δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσω παραπάνω, γιατι το θέμα άφορα γνώστες του είδους, εδω ειναι δημόσιο forum και άπλα κουβέντα να γίνεται. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από Petros Electron 3
paylidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Συντροφοι, ειμαι σε ενα σπιτι νοικιασμένο που εχει ενα Caddx NX4 και θέλω να βάλω ενα επιπλέον ρανταρ (καθως εχει μονο ενα στο σαλόνι και θα ήθελα αλλο ενα εξω απο τα δωμάτια καθως καποιες φορες κανω bypass μπαλκονοπορτες στα Υ/Δ για να αερίζεται το σπιτι). Εχει ελευθερη ζώνη απο ότι καταλαβαινω (και στο πληκτρολόγιο το 8 δεν αναβει). Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης: 1) τι ραντάρ να προτιμήσω; δεν εχω σκυλια γατια κλπ, να παρω ενα οποιοδήποτε ΟΕΜ ή Bosch κλπ, θα παιξει; 2) το συναγερμο τον εχει βάλει και τον εχει συντηρησει security της περιοχής οπότε δεν εχω το master code, δεν οφειλουν να μου τον δώσουν αν τον ζητήσω; (δεν εχω προσπαθησει ακόμα, δε θα ήθελα επισκεψη τεχνικου πάντως αν γινεται αφενός λόγω κοβιντ και αφετέρου για οικονομικούς λόγους μιας και ότι βάλω θα μείνει στο σπίτι αν και όποτε ξενοικιάσω αλλα θα το εχω πληρωσει απο τη τσεπη μου) 3) θα ήθελα να το περάσω μονος μου, ειναι ΠΟΛΥ δύσκολη η εγκατασταση και ο προγραμματισμος; Γενικά ψιλοκατεχω, εχω προγραμματισει (με το μανιουαλ αλλα κάποια δυσκολία) paradox στο πρόσφατο παρελθον (ειχα περάσει και 2 ρανταρ αλλα για αυτα μου έδινε τηλεφωνικές οδηγίες ο εκει εγκαταστάτης) Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από paylidis
Petros Electron Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημερα. 1) Bosch Blue Line Gen2 Αν θελεις κατι καλο, και Bosch Blue Line Gen 2 TriTech PIR & MW αν θελεις κατι παρα πολυ καλο. 2) Αν το κεντρο ειναι ακομα σε εγγύηση οχι, αν εχει ληξει η εγγύηση τοτε ναι πρεπει να σου δωσει τον κωδ/κο εγκ/τη ή να στον κάνει ρεσετ (αν δεν θελει να τον ξερεις) με τον εργοστασιακό. Απο εκει και περα παυει η υποχρέωση του. 3) Καλωδιακά δεν ειναι τίποτα το δύσκολο. Το ραντάρ θελει 4x022mm ή 4x018mm καλωδιο, δεν χρειάζεται tamper εφοσον ειναι εσωτερικό. Απο εκει και περα θελει μια τροφοδοσια 12Vdc απο το AUX του πινάκα και την ζωνη N.C να την βάλεις στην ζωνη 8. Αν δεν θελεις να μπλέξεις με προγραμματισμό, μπορείς να το βαλεις σε σειρα με το ρανταρ σαλονιού θα το βλεπει στην ιδια ζωνη και καθάρισες. Προγραμματισμός (αν αποφασίσεις να το βαλεις σε αλλη ζωνη) δεν ειναι τιποτα το ιδιαίτερα δυσκολο, αλλα εχει να κανει με την εκάστοτε εμπειρία του καθενός. 1 1
paylidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλημερα. 1) Bosch Blue Line Gen2 Αν θελεις κατι καλο, και Bosch Blue Line Gen 2 TriTech PIR & MW αν θελεις κατι παρα πολυ καλο. 2) Αν το κεντρο ειναι ακομα σε εγγύηση οχι, αν εχει ληξει η εγγύηση τοτε ναι πρεπει να σου δωσει τον κωδ/κο εγκ/τη ή να στον κάνει ρεσετ (αν δεν θελει να τον ξερεις) με τον εργοστασιακό. Απο εκει και περα παυει η υποχρέωση του. 3) Καλωδιακά δεν ειναι τίποτα το δύσκολο. Το ραντάρ θελει 4x022mm ή 4x018mm καλωδιο, δεν χρειάζεται tamper εφοσον ειναι εσωτερικό. Απο εκει και περα θελει μια τροφοδοσια 12Vdc απο το AUX του πινάκα και την ζωνη N.C να την βάλεις στην ζωνη 8. Αν δεν θελεις να μπλέξεις με προγραμματισμό, μπορείς να το βαλεις σε σειρα με το ρανταρ σαλονιού θα το βλεπει στην ιδια ζωνη και καθάρισες. Προγραμματισμός (αν αποφασίσεις να το βαλεις σε αλλη ζωνη) δεν ειναι τιποτα το ιδιαίτερα δυσκολο, αλλα εχει να κανει με την εκάστοτε εμπειρία του καθενός. Ευχαριστώ, και εγω στο Bosch προσανατολιζόμουν, έχω 6 σε κέντρο paradox και 1.5 χρονο δεν εχουν δώσει καποιο κακο σημάδι. Οχι το κέντρο ειναι 11 χρονων, οποτε απλα παιρνω τηλ και του ζητάω τον κωδικο δινοντας δ/νση κλπ υποθέτω..; Στη περιπτωση που αρνηθει μπορώ να κάνω κάτι; Ή η μονη λυση μετα ειναι να το βάλω σε σειρά με του σαλονιού για να μη χρειαστει προγραμματισμό; Ιδανικά θα το ήθελα παντως ξεχωριστη ζώνη (πχ στην 8 που ειπα). Θεωρω με το μανιουαλ παρεα θα το καταφερω.. Καλωδιο θα παω να παρω απο καυκά ενα ενισχυμενο που εχει (νομιζω 8*0,22) μιας και εχω μολις δροσίσει λιγο ο καιρός να κανω καλωδιωση και σε ένα άλλο σπίτι, ουτως η αλλιως 30 ποντους θελω για το συγκεκριμένο, διπλα ακριβως στο κουτι του κέντρου θα μπει.
Petros Electron Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν αρνηθεί θα πρέπει να κάνεις εργοστασιακό ρεσετ ολο τον πινάκα (γράφει στο μανουαλ πως να το κάνεις) άλλα μετα θα θελει να τα κάνεις ολα απο την αρχη. Αυτο με επιφύλαξη οτι δεν εχει "κλειδώσει" ο εγκ/της την διαδικασία ρεσετ (σπάνιο, συνήθως δεν το κάνουν). Εγω θα σου ελεγα να το βάλεις σε σειρά για να μην μπλέκεις, απο εκει και πέρα δικιά σου η απόφαση. ΥΓ Τους παιρνεις τηλ/νο τους λες οτι θέλεις τον κωδικό εγ/τη για να κάνεις ο ιδιος κάποιες αλλαγές και απο εκει και περα βλέπεις τι θα σου πουν. EDIT: Υποψη οτι ο πινάκας δεν ειναι πανω σε ΚΛΣ γιατι αν ειναι τοτε δεν επιτρέπονται αλλαγές απο μερια σου, παρα μονο απο εξουσιοδοτημένο η αδειούχο εγ/τη (οροι συμβολαίου) Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2021 από Petros Electron 1
paylidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Petros Electron είπε Αν αρνηθεί θα πρέπει να κάνεις εργοστασιακό ρεσετ ολο τον πινάκα (γράφει στο μανουαλ πως να το κάνεις) άλλα μετα θα θελει να τα κάνεις ολα απο την αρχη. Αυτο με επιφύλαξη οτι δεν εχει "κλειδώσει" ο εγκ/της την διαδικασία ρεσετ (σπάνιο, συνήθως δεν το κάνουν). Εγω θα σου ελεγα να το βάλεις σε σειρά για να μην μπλέκεις, απο εκει και πέρα δικιά σου η απόφαση. ΥΓ Τους παιρνεις τηλ/νο τους λες οτι θέλεις τον κωδικό εγ/τη για να κάνεις ο ιδιος κάποιες αλλαγές και απο εκει και περα βλέπεις τι θα σου πουν. EDIT: Υποψη οτι ο πινάκας δεν ειναι πανω σε ΚΛΣ γιατι αν ειναι τοτε δεν επιτρέπονται αλλαγές απο μερια σου, παρα μονο απο εξουσιοδοτημένο η αδειούχο εγ/τη (οροι συμβολαίου) Όχι δεν ειναι σε ΚΛΣ. Ηταν στο συγκεκριμενο της Security μεχρι πριν καμια 8ετια (οι τελευταιοι 2 ενοικιαστες δε το χρησιμοποιούμε)
samtwo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 24/9/2021 στις 10:00 ΠΜ, Petros Electron είπε Καλημερα. 1) Bosch Blue Line Gen2 Αν θελεις κατι καλο, και Bosch Blue Line Gen 2 TriTech PIR & MW αν θελεις κατι παρα πολυ καλο. 2) Αν το κεντρο ειναι ακομα σε εγγύηση οχι, αν εχει ληξει η εγγύηση τοτε ναι πρεπει να σου δωσει τον κωδ/κο εγκ/τη ή να στον κάνει ρεσετ (αν δεν θελει να τον ξερεις) με τον εργοστασιακό. Απο εκει και περα παυει η υποχρέωση του. 3) Καλωδιακά δεν ειναι τίποτα το δύσκολο. Το ραντάρ θελει 4x022mm ή 4x018mm καλωδιο, δεν χρειάζεται tamper εφοσον ειναι εσωτερικό. Απο εκει και περα θελει μια τροφοδοσια 12Vdc απο το AUX του πινάκα και την ζωνη N.C να την βάλεις στην ζωνη 8. Αν δεν θελεις να μπλέξεις με προγραμματισμό, μπορείς να το βαλεις σε σειρα με το ρανταρ σαλονιού θα το βλεπει στην ιδια ζωνη και καθάρισες. Προγραμματισμός (αν αποφασίσεις να το βαλεις σε αλλη ζωνη) δεν ειναι τιποτα το ιδιαίτερα δυσκολο, αλλα εχει να κανει με την εκάστοτε εμπειρία του καθενός. Ο bosch με mw εκπέμπει θεωρώ κάποια άπειροελαχιστη ακτινοβολία για να λειτουργεί το microwave. Σκέφτομαι να αλλάξω το δικό μου ραντάρ με ένα νέο με αποφυγή κατοικίδιων και ίσως mw γιατί μου χτυπάει όταν δουλεύει η σκούπα ρομπότ. Με προβληματίζει η τυχόν ακτινοβολία γιατί πρόκειται για σαλόνι. Δεν ξέρω μπορεί να είμαι υπερβολικός... Το έχει ψάξει κάποιος?
Petros Electron Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, samtwo είπε Ο bosch με mw εκπέμπει θεωρώ κάποια άπειροελαχιστη ακτινοβολία για να λειτουργεί το microwave. Σκέφτομαι να αλλάξω το δικό μου ραντάρ με ένα νέο με αποφυγή κατοικίδιων και ίσως mw γιατί μου χτυπάει όταν δουλεύει η σκούπα ρομπότ. Με προβληματίζει η τυχόν ακτινοβολία γιατί πρόκειται για σαλόνι. Δεν ξέρω μπορεί να είμαι υπερβολικός... Το έχει ψάξει κάποιος? Δες εδω στο 1:30 λέει οτι ειναι ασφαλή. Λογικά ειναι πολυ μικρη η ακτινοβολία του MW. Και ειναι μη-ιονιζουσα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2021 από Petros Electron 1
escob Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Γεια σας,διαβάζω τα πράγματα που έχει αναπτύξει περί συνεργεμων και όλα είναι κατατοπιστικά…αλλα θέλω ν μάθω ποια εταιρία για τοποθέτηση συνεργιαμου για Αθήνα είναι καλή-αξιόπιστη..και ποσό θα στοιχίσει για σπιτι με 2 παντζουρια και μια πόρτα.. Συνεργιαμοι…
apostolis_32 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ασύρματος η ενσύρματος συναγερμός...θα πω τη γνώμη μου σαν ηλεκτρονικος/εγκαταστατης (είμαι μόλις 5 χρόνια στο χώρο, σίγουρα δεν διαθέτω την εμπειρία τοποθέτησης άλλων, με κάθε δουλειά προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος). Έχω βάλει και ενσύρματους και ασύρματους συναγερμούς. Σαν εγκαταστατης, τα πράγματα είναι απλά...αν θελουμε τη καλύτερη δυνατή ασφαλεια, μονο καλώδιο! Για εμένα τον εγκατάσταση άν υπάρχει έτοιμη περασμένη καλωδίωση επιτοίχια από ηλεκτρολόγο, είναι και το καλύτερο/ευκολότερο, αρκεί να είναι οι αναμονες σε σωστά σημεία για να πετύχουμε τη φύλαξη που θέλουμε. Αν δεν υπάρχει καλωδίωση δουλειά μου είναι να το περάσω όσο πιο διακριτικό γίνεται, κάτι που μαθαίνεται με τον καιρό. Εδώ είναι που πολλοί στον χώρο προτείνουν ασύρματο, διοτι βαριουνται να μπουν στο κοπο και χρεώνουν το ιδιο! Πέρα από αυτό, ολη η δουλειά(και χρονοβόρα) είναι στο πόσο καλά θα κρύψεις τις επαφές, πώς θα τρυπήσεις τα κουφώματα, πώς θα ψαρέψεις τα καλώδια. (Να είστε μπροστα στην τοποθετηση επαφών και να ελέγξετε μαζί με τον τεχνικό τη στιγμή που τις βάζει, πού ανοίγει η επαφή. Θα εκπλαγειτε από το κενό που χρειάζεται για να "ανοίξει" αν απλά τη βάλεις παράλληλα με το μαγνητακι. Να απαιτησετε 2-3χιλιοστα περιθώριο ανοίγματος το πολύ). Αλλά όπως σωστά είπαν κ άλλοι, οι επαφές και τα εσωτερικά ραντάρ είναι ο τελευταίος κρίκος ασφαλείας τα οποία σαφώς όμως κ είναι απαραίτητα. Το θέμα είναι να πιάσεις τον κλέφτη όσο το δυνατόν πιο έξω γίνεται με τα εξωτερικά περιφερειακά, που σε αυτα ανεβαίνει το κόστος σημαντικά. Επίσης, όπως κ σε όλες τις ηλεκτρολογικες εγκαταστάσεις, το παν είναι ο τερματισμός των καλωδίων, καλή ενωση καλό σφηξιμο. Προσωπικα πάντα κολλάω όλες τις ενώσεις κι ας μου παίρνει λίγο παραπάνω. Έχω δει πράγματα και θαύματα από και καλά επαγγελματίες του χώρου (έχω δει και εξαιρετικες τοποθετήσεις, που μπορώ να πω ότι από αυτά έμαθα και τα έχω ως στάνταρ). Ασύρματους συναγερμους έχω βαλει γιατί δεν θέλαν τα μερεμετια του καλωδίου (επιτοίχια), ούτε σε καναλακια, ούτε στο σοβατεπί ίσα ίσα να φαίνεται. Όλα καλά, μια χαρά εύκολη δουλειά, προγραμματισμός ίδιος. Έχω φάει άπειρο χρόνο στο να βρω γτ δεν δούλεψε τη τάδε φορά μια επαφή, στην αρχή δούλευε μετά δε δούλευε. Ένα σωρό προβλήματα. Απόφασησα να μην ξαναβαλω ασυρματο και να συντηρώ μονο ότι έχω βάλει ως τώρα και ας χάσω τη δουλεια. Σαν ηλεκτρονικός, επειδή μου αρέσει και ψάχνομαι, έχουν πέσει στα χέρια μου αρκετα κέντρα συναγερμών από πολλές επώνυμες μάρκες. Συναγερμος του 1990' και συναγερμός του 2020, ακριβώς την ίδια λειτουργία κάνουν όλα, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ίδιες πλακέτες, το ιδιο διαβάζουν ζώνες, το ιδιο καλούν το κέντρο λήψης κλπ. Μικρές οι αλλαγές. Στις πιστοποιήσεις κάτι αλλάξανε κ πολλές εταιρείες αναγκαστικαν να αποσύρουν κάποιους συναγερμούς, όχι πως σταμάτησαν να δουλεύουν. Τώρα κάποιοι το πλασάρουν ως μοντέρνος νέος σύγχρονος συναγερμός, γιατί δεν θέλουν(δικαίωμα τους) να δουλεψουν πάνω στην ήδη υπάρχον στην εγκατάσταση και προφανώς να πουλήσουν το δικό τους. Το ότι συνδέεται κάποιος συναγερμός στο ίντερνετ ΔΕΝ τον κάνει πιο ασφαλείς! Προσωπικά, για το λόγο αυτό και μετά από ενημέρωση για όλα του πελάτη, προτείνω την ελληνική Sigma(δεν μου έχει τύχει ακόμα εγκατάσταση όπου δεν τη καλύπτει ο S-pro) εκτός κ αν έχει κόλλημα με άλλη μάρκα όπου δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω(είπαμε ότι όλοι την ίδια δουλειά κάνουν;) Αυτά που εκσυγχρονιζονται είναι τα περιφερειακά. Όχι πως δεν δουλεύουν τα παλιά αλλά έχουν βγει νέα πχ για αποφυγη ζώων, ζωυφιων, με 2πλα 3πλα υπέρυθρα + μικροκύματα, εντοπίζουν μόνα τους ψευδοσυναγερμους κλπ. Εκεί αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Και για τους ασύρματους σαν ηλεκτρονικός, φυσικά κ γνωριζω γιατι είχα όλα τα προβληματα. 1ον η ασύρματη επικοινωνία σε μια συχνότητα πρέπει να είναι μονοδρομη για να δουλεψει. ένας πρέπει να μιλάει τη φορά, είτε το κέντρο είτε ενα περιφερειακό. Αν τη στιγμή που στέλνει εντολή μια επαφή, ανοίξεις δευτερη, η εντολή της χάνεται/αυτόπαρεμβάλλεται κάπως. θα πρέπει να περιμένεις κάθε πότε είναι προγραμματισμένη να στέλνει τη κατάσταση της, αν ειναι(για εξοικονόμηση μπαταρίας δεν γίνεται συχνά) ή αν το κέντρο ρωτήσει για τη κατάσταση (μόνο στα ακριβά αλλά και πάλι δεν γίνεται συχνά). Δηλαδή έχει ανοίξει κανονικά αλλά το κέντρο νομίζει οτι είναι κλειστή. ΥΓ. στα ενσύρματα υπάρχει συνεχής εποπτεία ζωνών. 2ον το ασύρματο απορροφάται. Παίζει μεγαλο ρόλο το σπίτι και η περιοχη. Αν έχει μπετά με χάλυβες, σίδερα στη σοφίτα. Στη χειρότερη μου έχει τύχει να μην διαβάζει στα 3μετρα. 3ον το ασύρματο μπλοκάρεται(jammed) που είναι συνέπεια του 1ου. Δεδομένου ότι όλα τα ασύρματα περιφερειακά για να βγουν στην αγορά τηρούν κάποιες προϋποθέσεις, μια από αυτές είναι ενέργεια εκπομπής. Αρκεί μια γεννήτρια μεγαλύτερης ισχύς. Ναι, μερικά κέντρα, όχι όλα, έχουν προβλέψει για αυτό κ σε ενημερώνουν αν υπάρχουν παρεμβολες. (το ίδιο συμβαίνει και στο wifi αν έχεις το ίδιο κανάλι με του γείτονα. Δεν έχει να κάνει με πρωτόκολλα επικοινωνίας, αρκεί να μην ολοκληρωθεί η επικοινωνία) Και με πολύ χαμηλο κόστος. Λίγη γνώση χρειάζεται στην οποία έχουν πρόσβαση οι κλέφτες. 4ον το ασύρματο sniffαρεται, αντιγράφεται. Έξω από το σπίτι να είναι ο άλλος με λάπτοπ και σου αντιγράφει τον κωδικό αφόπλισης πανευκολα. Όχι μόνο του συναγερμού, αλλά γκαραζοπορτας, αυτοκίνητου και ότι επικοινωνει ασύρματα. Δεν χρησιμοποιούν όλα rolling codes. Σίγουρα θα να είναι κ αλλά που δεν γνωρίζω ακόμα. Η ασφάλεια είναι και ψυχολογικό θέμα. Πρέπει πρώτα από όλα να αισθάνεσαι ασφαλής και μετά να είσαι. Τον συναγερμό από τη στιγμή που θα τον βάλεις μπορεί να σου χρειαστεί 1, μπορεί 2 φορές στο τόσο, μπορεί και πότε. Αλλά όταν σου χρειαστεί θες να είσαι 100% σίγουρος ότι θα δουλέψει και όχι να ελπίζεις ότι θα δουλέψει, αλλα μηπως δεν έχει μπαταρία κάποιο περιφερειακό ή στο jammαρουν ή απλά χαθεί το σημα ανάμεσα σε άλλα. Αν έρθω σαν τεχνικός και σου πω όλα τα παραπάνω και μου πεις δεν πειράζει, πάω πάσο. Μην παίρνετε ότι λέω για δεδομένο, κάντε τα τεστ μόνοι σας και αν περνάει τα στάνταρ σας, πάρτε ασύρματο. Άκουω που και που, κλέφτες ανοίξανε σπίτι στη τάδε περιοχη αφού παρακαμψανε εξελιγμένο σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Κατά 85% ασύρματο wifi connected με τούμπανο app και notifications που χρυσοπληρωσανε! 10% δεν εγινε καλή τοποθέτηση ενσύρματων περιφερειακών! 5%(μπορεί και λιγότερο) επαγγελματιες του είδους που θέλαν να μπούνε κ μπήκανε, και το τέλειο παρακάμπτεται! Γνωρίζοντας αυτά, ρισκάρετε τη περιουσία σας και την ιδιοτικοτητα σας για λίγα καλωδια? Ελπίζω να βοήθησα! Φιλικά, Αποστόλης Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2021 από apostolis_32 1 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα