tcktcktck Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα σε όλους Πρόσφατα άκουσα από εγκαταστάτη ότι κάποιοι ασύρματοι μπορεί να δέχονται παρεμβολές από wifi 5 Ghz και να δίνουν false alarms. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό ?
aenaos15 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Καλησπερα σας , κάποια γνώμη για τον ασύρματο HIKVISION AX PRO , υπάρχει ;;; Τον χρησιμοποιεί κάποιος ;;;
Petros Electron Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, tcktcktck είπε Καλησπέρα σε όλους Πρόσφατα άκουσα από εγκαταστάτη ότι κάποιοι ασύρματοι μπορεί να δέχονται παρεμβολές από wifi 5 Ghz και να δίνουν false alarms. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό ? Συνήθως οι συναγερμοί στις ασύρματες τους εκδόσεις χρησιμοποιούν είτε τα 433MHz είτε τα 868MHz, τώρα αν έχει κάποιο μοντέλο που να είναι στα 5Ghz δεν το γνωρίζω, αλλά δεν έχει τύχει και να το δω.Οτιδήποτε ασύρματο πάντως μέσα στον αστικό ιστό μπορεί να δεχθεί παρεμβολές από διάφορες πηγές. Για αυτο οταν αποφασίσουμε να βάλουμε έναν ασύρματο συναγερμό παμε σε καποια σοβαρή μαρκα και οχι οτι να ναι. Οτι πληρωνει ο καθενας, παίρνει. 8 ώρες πριν, paylidis είπε Μετά απο αρκετές δοκιμές σε σπίτια/μαγαζια δικα μου και φίλων, αρκετό διαβασμα στο νετ και σχόλια τεχνικών (ανεξαρτητως μαρκας που δουλευουν) έχω καταληξει σε 2 μάρκες, paradox & Caddx... Οτιδήποτε άλλο πάσχει... Ιδανικά επισης ενσύρματη εγκατάσταση και μάλιστα με καλό καλώδιο... Πολυ σωστος, και οι 2 εταιρίες εχουν βαρια κληρονομιά και πολλά έτη στον χώρο.
kostakiss Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 δεν βλεπω πλεον να αναφερονται οι συναγερμοι sigma, συμβαινει κατι?
pavloa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 13 ώρες πριν, paylidis είπε Μετά απο αρκετές δοκιμές σε σπίτια/μαγαζια δικα μου και φίλων, αρκετό διαβασμα στο νετ και σχόλια τεχνικών (ανεξαρτητως μαρκας που δουλευουν) έχω καταληξει σε 2 μάρκες, paradox & Caddx... Οτιδήποτε άλλο πάσχει... Και οι Sigma είναι αξιόπιστοι και με εύκολο προγραμματισμό.
paylidis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, pavloa είπε Και οι Sigma είναι αξιόπιστοι και με εύκολο προγραμματισμό. Δεν έχω πολύ θετική άποψη από θέμα αντοχής στο χρόνο και αξιοπιστίας (ειδικά όσον αφορά το κομμάτι που έχει να κάνει με εφαρμογές/τηλεχειρισμό μέσω Ίντερνετ πάσχουν πολύ)
Petros Electron Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 H Sigma ειναι μια Ελληνική εταιρία με πολύ κάλο προσωπικό με αρκετά χρονιά παρουσίας και εξέλιξης στον χωρο. Όποτε στα + είναι και αυτη η εταιρία. Οσο για τις υπόλοιπες σαφώς υπάρχουν και άλλες μάρκες, Πχ οι ποιο παλαιοί θα θυμούνται τα κέντρα της Bosch ICP-CC408, ICP-CC488, DS7220V2, DS7240 πριν αντικατασταθούν απο την σειρά AMAX που εκει δεν μου αρεσαν τοσο τα νεα πληκτρολόγια, τεράστια κουπιά, χοντροκομμένα, γούστα ειναι αυτά βεβαία θα μου πειτε.. Ειδικά η σειρά ΙCP-CCXXX δεν εβγαζε προβλήματα και ακομα μετα απο μια 15ετια λειτουργούν χωρις προβλήματα. O DS72XXX είναι μακράν το πιο δύσκολο (σε προγραμματισμό) κέντρο που έχω δουλέψει, θέλει πολλές ωρες για να το φέρεις στα μετρά σου. Ακόμα λειτουργεί άψογα απο το 2007. Και κλεινοντας θα πω οτι καποιος πχ που ξερει να στηνει ενα PC, δεν σημαίνει οτι μπορεί να βαλει σωστα και εναν συναγερμό. Εχει και αυτος την τεχνη του και τα κολπα του. Σίγουρα υπαρχουν και κεντρα σχετικά ευκολα στον προγραμματισμό (με κυλιόμενα μενου κτλπ) που βοηθούν την διαδικασία, αλλα η καλωδίωση και η σύνδεση παραμένει λιγο πολυ η ιδια με σε ολα τα κέντρα. Πχ κάποιος που παει να συνδεσει ενα κεντρο και δεν ξερει τι ειναι ο βρόγχος, οι EOL αντιστάσεις, ο διπλασιασμός ζωνών, τo ή τα PGM, τι θα κανει αν δεν φτανουν τα καλωδια σε μια ζωνη, μπορεί να χρησιμοποιήσει κοινά common τοτε σίγουρα θα τα βρει σκούρα. Αντε καλο μας ξημερωμα 1
haris_216 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα το πολυσέλιδο αλλά και κατατοπιστικό νήμα, καθώς μπήκαμε στο τριπάκι του συναγερμού, και μπορώ να πω ότι μου λύθηκαν απορίες που είχα αλλά και κάποιες που ακόμα...δεν είχα Ξεκινήσαμε να παίρνουμε τις σχετικές προσφορές για προμήθεια/εγκατάσταση αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη καθώς ο κάθε τεχνικός (αυτό συμβαίνει σε όλα τα τεχνικά πεδία βέβαια) μπορεί να έχει εκτός από γνώση και απλή γνώμη ή, ακόμα χειρότερα, θεωρίες. Λοιπόν θέλω να ασφαλίσω όλα τα ανοίγματα (τζάμια, πατζούρια, κλπ) χωριστά έτσι ώστε να μπορώ να τα έχω και ανοιχτά ή κλειστά το καθένα μόνο του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί ο συναγερμός. Σωστό ή λάθος; Οι απλές μαγνητικές επαφές προστατεύουν από άνοιγμα του "φύλλου". Από σπάσιμο πχ τζαμιού όμως (είχαμε σχετικό συμβάν σε γείτονα) προφανώς όχι. Τί κάνουμε εκεί; Μπαίνουν αυτές οι "κουρτίνες" ή κάτι άλλο; Και αν μπουν αυτά έχει νόημα να υπάρχουν και οι μαγνητικές επαφές; Τέλος οι εξωτερικές προστασίες (κουρτίνες, beams ή ότι άλλο) πόσο εύκολα ξηλώνονται/απομονώνονται αφού βρίσκονται προς την πλευρά του εισβολέα; (όλα τα παραπάνω αφορούν διαμέρισμα και άρα μπαλκονόπορτες/παράθυρα σε μπαλκόνι, το οποίο αν και ψηλά προσωπικά θέλω να προστατευθεί σα να είναι σε...ισόγειο καθώς ορισμένα από τα "παιδιά" είναι πολύ γατόνια στα σάλτα και μπορούν να μπουν εκεί που δεν περνάει καν από το μυαλό μας) Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2021 από haris_216
aenaos15 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Στις 6/7/2021 στις 4:00 ΜΜ, aenaos15 είπε Καλησπερα σας , κάποια γνώμη για τον ασύρματο HIKVISION AX PRO , υπάρχει ;;; Τον χρησιμοποιεί κάποιος ;;; Κανείς ;;;;;
Petros Electron Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, aenaos15 είπε Κανείς ;;;;; Καλήμερα, Κοιτα να δεις δεν ειναι τοσο διαδεδομένο κέντρο. Στα θετικα ειναι οτι ειναι Grade 2 και χρησιμοποιεί για την ασύρματη μετάδοση το AES-128 Encryption. Απο εκει και περα, η εταιρια αυτη ειδικεύετε στις καμερες και στα καταγραφικά, ισως ο συναγερμός τους να ειναι "φασόν" απο καποια τριτη εταιρία για λογαριασμό τους. Αυτο το λεω σαν σκέψη, δεν το γνωρίζω. Προσωπικά εγω ειμαι κατα της πολυ "πλαστικουρας" στα συστήματα ασφάλειας, θα ηθελα μεταλλικό ερμαριο κτλπ.Ανάλογα σε τι τιμή τον βρισκεις, αλλιως για εμενα αξιζει ο Paradox Magellan 5000 ή 5500 (Ανάλογα ποσες ζώνες hardwired θέλεις),εναλλακτικά Caddx NX-6, Caddx NX-8 και Sigma AEOLUS,Sigma-HYDRA Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από Petros Electron 1
aenaos15 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 21 ώρες πριν, Petros Electron είπε Καλήμερα, Κοιτα να δεις δεν ειναι τοσο διαδεδομένο κέντρο. Στα θετικα ειναι οτι ειναι Grade 2 και χρησιμοποιεί για την ασύρματη μετάδοση το AES-128 Encryption. Απο εκει και περα, η εταιρια αυτη ειδικεύετε στις καμερες και στα καταγραφικά, ισως ο συναγερμός τους να ειναι "φασόν" απο καποια τριτη εταιρία για λογαριασμό τους. Αυτο το λεω σαν σκέψη, δεν το γνωρίζω. Προσωπικά εγω ειμαι κατα της πολυ "πλαστικουρας" στα συστήματα ασφάλειας, θα ηθελα μεταλλικό ερμαριο κτλπ.Ανάλογα σε τι τιμή τον βρισκεις, αλλιως για εμενα αξιζει ο Paradox Magellan 5000 ή 5500 (Ανάλογα ποσες ζώνες hardwired θέλεις),εναλλακτικά Caddx NX-6, Caddx NX-8 και Sigma AEOLUS,Sigma-HYDRA Σ ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Θελω να καλυψω διαμερισμα με 7 παγιδες και 2 κουρτινες για τα μπαλκονια + την εξωτερικη και εσωτερικη σειρηνα + 1 χειριστηριο + 1 radar εσωτερικου χωρου με ενσωματωμένη καμερα. Τιμη περιπου με τοποθετηση 800 ευρω.
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, aenaos15 είπε Σ ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Θελω να καλυψω διαμερισμα με 7 παγιδες και 2 κουρτινες για τα μπαλκονια + την εξωτερικη και εσωτερικη σειρηνα + 1 χειριστηριο + 1 radar εσωτερικου χωρου με ενσωματωμένη καμερα. Τιμη περιπου με τοποθετηση 800 ευρω. Παρακαλώ. Η τιμή ειναι πολυ καλη, αν πήγαινες για τα ιδια σε αυτα τα κέντρα που σου έγραψα παραπάνω θα ήθελες και πολυ παραπάνω χρηματα. Φυσικά υπαρχει το ερωτηματικό της αξιοπιστίας. Εκει τι να σου πω, εχει ενα ρίσκο. Οσο και αν έψαξα δεν βρήκα κριτικές για αυτο το κεντρο, η ειναι πολυ καινούριο, ή δεν το πολυ-βαζουν για να έχει και τις ανάλογες κριτικές. 1
aenaos15 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Petros Electron είπε Παρακαλώ. Η τιμή ειναι πολυ καλη, αν πήγαινες για τα ιδια σε αυτα τα κέντρα που σου έγραψα παραπάνω θα ήθελες και πολυ παραπάνω χρηματα. Φυσικά υπαρχει το ερωτηματικό της αξιοπιστίας. Εκει τι να σου πω, εχει ενα ρίσκο. Οσο και αν έψαξα δεν βρήκα κριτικές για αυτο το κεντρο, η ειναι πολυ καινούριο, ή δεν το πολυ-βαζουν για να έχει και τις ανάλογες κριτικές. Και πάλι Σ ευχαριστώ για την απάντηση , από οτι είδα όντως είναι νέο μοντέλο της εταιρείας , αρχές του 2021. Μαλλον θα το προχωρήσω και θα γράψω εντυπώσεις. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2021 από aenaos15 1
MessengerOfGood Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Ισως είμαι εκτός θέματος... Έχω ένα συνσγερμό εγκατεστημένο από μια εταιρεία που προσφέρει (με ετήσια συνδρομή 150€) και κέντρο λήψης σημάτων. Το πρόβλημα είναι ότι όταν λείπουμε και χτυπήσει ο συναγερμός μας ειδοποιούν αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Υπάρχει μήπως κάποια εταιρεία που μπορούν να πάνε να δούν το σπίτι (διόρωφο) από κοντά και αν χρειαστεί να ειδοποιήσουν την αστυνομία?
wired_1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2021 Στις 23/7/2021 στις 11:59 ΜΜ, MessengerOfGood είπε Ισως είμαι εκτός θέματος... Έχω ένα συνσγερμό εγκατεστημένο από μια εταιρεία που προσφέρει (με ετήσια συνδρομή 150€) και κέντρο λήψης σημάτων. Το πρόβλημα είναι ότι όταν λείπουμε και χτυπήσει ο συναγερμός μας ειδοποιούν αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Υπάρχει μήπως κάποια εταιρεία που μπορούν να πάνε να δούν το σπίτι (διόρωφο) από κοντά και αν χρειαστεί να ειδοποιήσουν την αστυνομία? Αυτό που ζητάς είναι άμεση επέμβαση σε περίπτωση συναγερμου και χρεώνεται ως επιπλέον παροχή από τις εταιρίες φύλαξης…. Όπως αντίστοιχα το περίπολο που ελέγχει τον χώρο σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα