johnieXoX Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, john_petrucci7 είπε Δεν διαβάζεις όμως τι γράφω. Πάμε πάλι. Κρατάς την 6000 με 85€, δύο nv5 με 40€, 13 aleph 1561 με 20€, καταργεις το rx1 και βάζεις αυτό που σου έγραψα πληκτρολόγιο k32lx που είναι ΚΑΙ ασύρματος δέκτης 230€. Σειρήνα βάζεις την bs1 ελληνική με 20€ και αν έχεις καλώδιο ανάλογο δίνεις και στο εξωτερικό ραντάρ από τη σειρήνα αλλά 90€ το ραντάρ. Κράτας και το module 130€ και τέλος. Αν θες ασύρματο βάζεις paradox dctxp2 (90€) και κουμπώνεις ότι θες πάνω σε ραντάρ universal. Πάνω από 650€ λιανική δεν έχουν βάλε ότι ο τεχνικός έχει και την έκπτωση του. Θες και 100€ εργασία? Αλλιώς πάρε τα υλικά μονος σου και φώναξε απλά να στα βάλουν. Ποτέ μου τα γράψεις αυτά και δε τα διάβασα?? Κάτσε να τα μελετήσω και θα επανέλθω με τυχόν απορίες.. θενκς για την πρόταση!
john_petrucci7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, johnieXoX είπε Ποτέ μου τα γράψεις αυτά και δε τα διάβασα?? Κάτσε να τα μελετήσω και θα επανέλθω με τυχόν απορίες.. θενκς για την πρόταση! Με καλή διάθεση στα λέω για να γλυτώσεις χρήμα.. Πάντως να ξέρεις για ότι ασύρματο θες βάλε πληκτρολόγιο να είναι και δέκτης να γλυτώσεις λεφτά και χώρο για δεκτή στο κουτι
Legolas Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Καλησπερα, αυτο το καιρο ψαχνομαι για να βαλω συναγερμο στο σπιτι. Αν και ειμαι του επαγγέλματος(ασχολουμαι με ηλεκτρολογικα- καμερες), εχει τυχει να τοποθετήσω μια φορα συναγερμο. Ειχα βαλει συναγερμο της sigma ο οποιος λειτουργει τελεια. Ομως δεν ειμαι πλεον ελευθερος επαγγελματίας και δεν μπορώ να αγοράσω ξανα sigma γιατι πουλάνε μονο χονδρικη και με τιμολόγιο (εκτος αν βρω καποιον). Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωρίζεται καμια αλλη αξιόλογη εταιρια συστημάτων συναγερμου. Εχω βρει την paradox, αλλα και αυτοι πουλάνε σε μαγαζια και απευθείας σε εγκαταστάτες. Μια αλλη εταιρια που εχω βρει ειναι η artion, Ελληνικη και με οικονομικά πραγματάκια, ΕΛληνικά μενου κλπ. Φαινεται αξιόλογη και κοβουν αποδειξη χωρις τιμολογιο αλλα δεν ξερω... Εχετε να προτείνεται καποια αλλη εταιρια ?
john_petrucci7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αρχικώς έχω να προτείνω αν είσαι ηλεκτρολόγος να μην ασχολείσαι με συνεγερμούς τουλάχιστον από την καλωδίωση κι έπειτα (όταν τα περνάνε ηλεκτρολόγοι και όχι εξειδικευμένοι έχουμε τις φολες) . Δεύτερον κάνε αναζήτηση υπάρχει θέμα για συναγερμούς στο φόρουμ και μάλιστα πρόσφατο Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από john_petrucci7
pavloa Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, Legolas είπε Καλησπερα, αυτο το καιρο ψαχνομαι για να βαλω συναγερμο στο σπιτι. Αν και ειμαι του επαγγέλματος(ασχολουμαι με ηλεκτρολογικα- καμερες), εχει τυχει να τοποθετήσω μια φορα συναγερμο. Ειχα βαλει συναγερμο της sigma ο οποιος λειτουργει τελεια. Ομως δεν ειμαι πλεον ελευθερος επαγγελματίας και δεν μπορώ να αγοράσω ξανα sigma γιατι πουλάνε μονο χονδρικη και με τιμολόγιο (εκτος αν βρω καποιον). Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γνωρίζεται καμια αλλη αξιόλογη εταιρια συστημάτων συναγερμου. Εχω βρει την paradox, αλλα και αυτοι πουλάνε σε μαγαζια και απευθείας σε εγκαταστάτες. Μια αλλη εταιρια που εχω βρει ειναι η artion, Ελληνικη και με οικονομικά πραγματάκια, ΕΛληνικά μενου κλπ. Φαινεται αξιόλογη και κοβουν αποδειξη χωρις τιμολογιο αλλα δεν ξερω... Εχετε να προτείνεται καποια αλλη εταιρια ? Ο s-pro μόνο επαγγελματίες μπορούν να τον αγοράσουν. Ο sigma apollo πωλείται παντού. Έχει μικρες διαφορές απο το s-pro.
agamoi-thytai Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Στις 25/4/2020 στις 2:49 ΠΜ, johnieXoX είπε Εντωμεταξυ, όλες οι προσφορές που μου έχουν δώσει οι εγκαταστάτες, είναι χωρίς ΦΠΑ. Ας πούμε ένα πλήρες σύστημα της paradox, αποτελούμενο από -πίνακα SP6000 με κουτί και μπαταρία - 2 radar nv5 - σειρήνα sir/vs με μπαταρία - ip150 για έλεγχο από κινητό - rx1 για wireless αισθητήρες - radar optex bx-80nr - πληκτρολόγιο k32+ - 13 παγίδες alephΤ το χρεώνουν 1.000 € με εγκατάσταση, χωρίς ΦΠΑ. Δηλαδή 1.240 € τελική τιμή με ΦΠΑ, αν θες να χεις παραστατικά για αν χρειαστείς εγγύηση.. Όμως, αν ψάξεις λίγο στο skroutz, τα υλικά τα βρίσκεις εύκολα 800-810 € με εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας.. και οι τιμές αυτές είναι με αποδείξεις φυσικά.. Μιλάμε για κόστος εργασίας πάνω από 400 € για μερικές ώρες δουλειάς. Χώρια το κέρδος που βγάζουν από την πώληση των υλικών, αφού σαν εγκαταστάτες τα αγοράζουν χονδρική. Οπότε που καταλήγουμε? Τα παίρνω μόνος μου και ψάχνω εγκαταστάτη με 150-200 € και να πάνε να @&@?!$¢! Μην αρχίσω με τις τιμές που έχουν τα προϊόντα της paradox στη Βουλγαρία.. σχεδόν μισή τιμή κάτω.. http://www.sectronics.info/ Αυτά που λέτε ύστερα από 5-6 εγκαταστάτες που ήρθαν να μου δώσουν προσφορά.. όλοι προσφορές χωρίς ΦΠΑ.. και όλοι και καλά εργασία 100-150 €... λες και δε θα το ψάξει ο άλλος να δει πως οι τιμές που σου δίνουν είναι σα να περιέχουν ΦΠΑ, ενώ δεν περιέχουν.. 800 ευρώ τα υλικά χωρίς παραστατικά.. κερδίζει και το ΦΠΑ, δείχνει και λιγότερα έσοδα, οπότε μικρότερη φορολογία.. λες και τόσα κατάστημα που δίνουν τα ίδια πράγματα με αποδείξεις στην ίδια τιμή δεν βγάζουν κέρδος.. Πως μπορείς και κοστολογείς τη δουλειά του άλλου; Γιατί σε ενοχλεί το ότι πρέπει να πάρει 100-200€ για μερικές ώρες δουλειά; Αν πιστεύεις πως βγαζει πολλά κάνε το ίδιο. Ελεύθερη αγορα έχουμε για να έχεις επιλογές. Αν ήμουν εγκαταστατης κάτω από 500€ δεν θα έπαιρνα για εργασία. Στην Ελλάδα γενικώς οι τεχνίτες έχουν πολύ χαμηλές αμοιβές σε σχέση με έξω. Και αυτό γιατί αν τον άλλο δεν τον δεις να σκάβει δεν θες να το πληρώσεις. Θα αλλάξουν όλα όμως αρκεί να βάλουμε μυαλό όλοι μας. 1
bjj-p Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 36 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε Πως μπορείς και κοστολογείς τη δουλειά του άλλου; Γιατί σε ενοχλεί το ότι πρέπει να πάρει 100-200€ για μερικές ώρες δουλειά; Αν πιστεύεις πως βγαζει πολλά κάνε το ίδιο. Ελεύθερη αγορα έχουμε για να έχεις επιλογές. Αν ήμουν εγκαταστατης κάτω από 500€ δεν θα έπαιρνα για εργασία. Στην Ελλάδα γενικώς οι τεχνίτες έχουν πολύ χαμηλές αμοιβές σε σχέση με έξω. Και αυτό γιατί αν τον άλλο δεν τον δεις να σκάβει δεν θες να το πληρώσεις. Θα αλλάξουν όλα όμως αρκεί να βάλουμε μυαλό όλοι μας. Αναλογως τι προσφερεις. Θα κανεις μονο την εγκατασταση ή θα δωσεις και εγγυηση καλης λειτουργιας για καποιους μηνες; ποσο θα χρεωσεις πχ ενα εχτρα εφοσον ζητηθει μετεπειτα; Πολλοι λενε μια καλη τιμη εξαρχης να παρουν τη δουλεια και μετα χτυπανε στο κεφαλι για μικροδουλειες. Επισης, αποφευγουν να επομιστουν τα προβληματα απο κακη τοποθετηση-εκτιμηση. Του λες εχω ψευδεις συναγερμους, σου λεει μπορει να φταιει ο ηλιος το φεγγαρι, πατα το 0 μηπως φτιαξει! Κοροιδια. Οταν ηθελα να αλλαξω τεχνικο διοτι δεν ημουν ικανοποιημενος και πηρα την αντιπροσωπεια να μου στειλει εναν που συνεργαζεται, ξερεις τι μου λεει; πειτε μου το ονομα του να τον βρουμε να σας λυσει το προβλημα. Αυτα κοστιζουν...
johnieXoX Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 45 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε Πως μπορείς και κοστολογείς τη δουλειά του άλλου; Γιατί σε ενοχλεί το ότι πρέπει να πάρει 100-200€ για μερικές ώρες δουλειά; Αν πιστεύεις πως βγαζει πολλά κάνε το ίδιο. Ελεύθερη αγορα έχουμε για να έχεις επιλογές. Αν ήμουν εγκαταστατης κάτω από 500€ δεν θα έπαιρνα για εργασία. Στην Ελλάδα γενικώς οι τεχνίτες έχουν πολύ χαμηλές αμοιβές σε σχέση με έξω. Και αυτό γιατί αν τον άλλο δεν τον δεις να σκάβει δεν θες να το πληρώσεις. Θα αλλάξουν όλα όμως αρκεί να βάλουμε μυαλό όλοι μας. Αν διάβασες, δεν μιλάω για 100-200 € εργασία για την εγκατάσταση. Αν και κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει αρκετά τα 200 € για δουλειά μερικών ωρών, δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Όταν όμως μου χρεώνει εμμέσως εργασία 400 €, και έχει και επιπλέον κέρδος από την πώληση του εξοπλισμού, τότε ναι, έχω θέμα. Για τον εν λόγω εγκαταστάτη, οι τιμές που βλέπω στο skroutz είναι από έναν τύπο πίσω από ένα γραφείο.. πράγμα που δεν ισχύει αφού είναι από κανονικά καταστήματα συναγερμών.. Στο τέλος, και αφού του είπα πως τα προϊόντα που μου δίνει αυτός χωρίς παραστατικά εγώ τα βρίσκω στις ίδιες τιμές με παραστατικά και νόμιμες εγγυήσεις, μου έδωσε τιμή μόνο για εγκατάσταση στα 200 €. Την οποία ακόμα και ακόμα δεν έχω απορρίψει.
john_petrucci7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε Πως μπορείς και κοστολογείς τη δουλειά του άλλου; Γιατί σε ενοχλεί το ότι πρέπει να πάρει 100-200€ για μερικές ώρες δουλειά; Αν πιστεύεις πως βγαζει πολλά κάνε το ίδιο. Ελεύθερη αγορα έχουμε για να έχεις επιλογές. Αν ήμουν εγκαταστατης κάτω από 500€ δεν θα έπαιρνα για εργασία. Στην Ελλάδα γενικώς οι τεχνίτες έχουν πολύ χαμηλές αμοιβές σε σχέση με έξω. Και αυτό γιατί αν τον άλλο δεν τον δεις να σκάβει δεν θες να το πληρώσεις. Θα αλλάξουν όλα όμως αρκεί να βάλουμε μυαλό όλοι μας. Φίλε γραμμικός επιταχυντές επισκευάζω 500€ δεν παιρνω. Κι ευτυχώς επαγγελματίες σαν εσένα με τέτοιες τιμές κακώς υπάρχουν στο χώρο. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από john_petrucci7 1
johnieXoX Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Ψάχνοντας για τα ασύρματα modules που θα εγκαταστήσω στο σύστημα, βλέπω για συχνότητες λειτουργίας 433ΜHz και 868ΜΗz. Είναι κάτι που θα πρέπει να με απασχολήσει? Αν όλα τα modules λειτουργούν στα 433MHz δε θα χω κάποιο θέμα εε? Όχι τίποτα άλλο, μη μου πει ο εγκαταστάτης πως αυτά που πήρα έχουν θέμα λόγω συχνοτήτων..
agamoi-thytai Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, johnieXoX είπε Ψάχνοντας για τα ασύρματα modules που θα εγκαταστήσω στο σύστημα, βλέπω για συχνότητες λειτουργίας 433ΜHz και 868ΜΗz. Είναι κάτι που θα πρέπει να με απασχολήσει? Αν όλα τα modules λειτουργούν στα 433MHz δε θα χω κάποιο θέμα εε? Όχι τίποτα άλλο, μη μου πει ο εγκαταστάτης πως αυτά που πήρα έχουν θέμα λόγω συχνοτήτων.. Κατάλαβες γιατί πρέπει να πληρώνεις αυτά που πρέπει; Για να σου λύνει τις απορίες ο ειδικός. 3 ώρες πριν, johnieXoX είπε Αν διάβασες, δεν μιλάω για 100-200 € εργασία για την εγκατάσταση. Αν και κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει αρκετά τα 200 € για δουλειά μερικών ωρών, δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Όταν όμως μου χρεώνει εμμέσως εργασία 400 €, και έχει και επιπλέον κέρδος από την πώληση του εξοπλισμού, τότε ναι, έχω θέμα. Για τον εν λόγω εγκαταστάτη, οι τιμές που βλέπω στο skroutz είναι από έναν τύπο πίσω από ένα γραφείο.. πράγμα που δεν ισχύει αφού είναι από κανονικά καταστήματα συναγερμών.. Στο τέλος, και αφού του είπα πως τα προϊόντα που μου δίνει αυτός χωρίς παραστατικά εγώ τα βρίσκω στις ίδιες τιμές με παραστατικά και νόμιμες εγγυήσεις, μου έδωσε τιμή μόνο για εγκατάσταση στα 200 €. Την οποία ακόμα και ακόμα δεν έχω απορρίψει. Επίσης δεν θα έβαζα στο σπίτι μου κάποιον ο οποίος δίνει τα προϊόντα του χωρίς παραστατικά.
pintourikio Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Καλημέρα, θέλω να αλλάξω μπαταρίες σε πίνακα paradox και σε σειρήνα sir/v ή sir/vs. Στο πίνακα απλά βγάζω την μπαταρία και τοποθετώ την νέα? Για τη σειρήνα, κάνω bypass την ζώνη που έχει ένδειξη στο πληκτρολόγιο "Προστ. Συν." και κάνω και εκεί την αλλαγή όμορφα και ωραία?
akiz90 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Στις 28/4/2020 στις 8:55 ΠΜ, pintourikio είπε Καλημέρα, θέλω να αλλάξω μπαταρίες σε πίνακα paradox και σε σειρήνα sir/v ή sir/vs. Στο πίνακα απλά βγάζω την μπαταρία και τοποθετώ την νέα? Για τη σειρήνα, κάνω bypass την ζώνη που έχει ένδειξη στο πληκτρολόγιο "Προστ. Συν." και κάνω και εκεί την αλλαγή όμορφα και ωραία? Ακριβώς. Αν είσαι σε κέντρο όμως πάρε πρώτα ένα τηλέφωνο καλού κακού να ενημερώσεις ότι αν πάει κανένα σήμα να το αγνοήσουν.
pintourikio Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, akiz90 είπε Ακριβώς. Αν είσαι σε κέντρο όμως πάρε πρώτα ένα τηλέφωνο καλού κακού να ενημερώσεις ότι αν πάει κανένα σήμα να το αγνοήσουν. Οκ ευχαριστώ. Με αυτόν τον τρόπο ούτε θα χτυπήσει η σειρήνα, ούτε θα χρειαστεί κάποιος προγραμματισμός. Σωστά?
akiz90 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 35 λεπτά πριν, pintourikio είπε Οκ ευχαριστώ. Με αυτόν τον τρόπο ούτε θα χτυπήσει η σειρήνα, ούτε θα χρειαστεί κάποιος προγραμματισμός. Σωστά? Αν βγάλεις bypass τις ζώνες λογικά οχι. Μόνο αν η μονάδα έχει tamper ίσως στείλει κάποιο σήμα στο κέντρο μόλις ανοίξεις το κουτί, γι'αυτό σου είπα να ενημερώσεις πρώτα να γνωρίζουν. Κατά τα άλλα δεν πρέπει να χτυπήσει αλλά και να χτυπήσει σταματάς με κωδικό. Μεγάλη προσοχή στο + και - της μπαταρίας κατά την αλλαγή. Γράψε και ημερομηνία πάνω στις καινούργιες μπαταρίες να ξέρεις πότε τις έβαλες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα