gousias Δημοσ. Τρίτη στις 06:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:34 μμ (επεξεργασμένο) Αυτό το Optex έχει προταθεί για εξωτερικό χώρο, όπως αυτό κι αυτό. Περισσότερο θα έτεινα στο πρώτο, αλλά θα ήθελα και την άποψη σας, εάν και τι προβλήματα, μειονεκτήματα μπορεί να έχουν ή αν αξίζουν; Κάποιες εναλλακτικές προτάσεις, όσο το δυνατόν πιο διακριτικά να μην χτυπάνε στο μάτι; Επεξ/σία Τρίτη στις 06:35 μμ από gousias
efib Δημοσ. Τρίτη στις 06:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:54 μμ (επεξεργασμένο) Έβαλα το bxs-am και τα ftn-am. Το μόνο που βρίσκω αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να πλησιάσουν υπερβολικά κοντά για να τους πιάσει. Έβαλα δοκιμαστικά ένα bobby am, ενώ ήθελα το hx40dam αλλά ο εγκατάστατης δεν το είχε βάλει ξανά και μου πρότεινε το Bobby. So far, ενώ είναι οπλισμένο 24/7, και έχει γάτες να κόβουν βόλτες, δεν μου έχει δώσει false alarm το Bobby. Εάν συνεχίσει έτσι θα αλλάξω τα ftn και θα βάλω bobby. Να μην χτυπάνε στο μάτι δύσκολο γιατί μπαίνουν χαμηλά (εκτός από hx40dam). Το ftn είναι μικρό, το bxs είναι τερατακι... Επεξ/σία Τρίτη στις 06:56 μμ από efib 1
efib Δημοσ. Τρίτη στις 09:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:31 μμ (επεξεργασμένο) Αφού ολοκληρώθηκε το project "εξωτερικά ραντάρ", σειρά έχει η τοποθέτηση καμερών περιμετρικά για να έχω οπτική επιβεβαίωση και να βλέπω τι γίνεται στον χώρο ανα πάσα στιγμή. Εδώ είναι όμως που έχω μπερδευτεί για τα καλά. Αρχικά απέρριψα τις tapo διότι έχω 3 εσωτερικου χώρου οι οποίες πολλές φορές αργούν υπερβολικά να μου δώσουν εικόνα και πολλές φορές θέλει πολλαπλά refresh, επίσης ένα door protect το βλέπω εκτός σύνδεσης για κανά μήνα και μετά εμφανίζεται πάλι. Άρα είναι ένα αναξιόπιστο σύστημα. Αυτό που θελω είναι 1) να μπαίνω στην εφαρμογή και να βλέπω τον χώρο live 2) να μου έρχεται ειδοποίηση κίνησης με ai για να ξεχωρίζει ποτέ είναι άνθρωπος και πότε ζώο/φυτό 3) να είναι εύκολη η εγκατάσταση και να μην απαιτεί υποχρεωτικό NVR για να λειτουργήσει. Στην χειρότερη PoE. 4) καλό θα ήταν να βγάζει ήχο όταν εντοπίζει άνθρωπο στην περιοχή που έχω θέσει. Είχα δει κάποιες της hikvison αλλά ήταν σχετικά ακριβές. Οι bullet της ajax φαίνονται ενδιαφέρουσες. Τέλος, έπεσε το μάτι μου στις dahua και αυτό το μοντέλο (https://www.dahuasecurity.com/de/products/All-Products/Network-Cameras/Wireless-Series/Indoor-Camera/Turret-Series/T4A-PV) φαίνεται να πληροί τις προδιαγραφές που έχω θέσει. Έχετε κάτι να προτείνετε; Είναι σωστή η επιλογή για το μοντέλο της dahua; Ευχαριστώ! Επεξ/σία Τρίτη στις 09:31 μμ από efib
chocorellos Δημοσ. Τρίτη στις 10:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:18 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, efib είπε Έβαλα το bxs-am και τα ftn-am. Το μόνο που βρίσκω αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να πλησιάσουν υπερβολικά κοντά για να τους πιάσει. Έβαλα δοκιμαστικά ένα bobby am, ενώ ήθελα το hx40dam αλλά ο εγκατάστατης δεν το είχε βάλει ξανά και μου πρότεινε το Bobby. So far, ενώ είναι οπλισμένο 24/7, και έχει γάτες να κόβουν βόλτες, δεν μου έχει δώσει false alarm το Bobby. Εάν συνεχίσει έτσι θα αλλάξω τα ftn και θα βάλω bobby. Να μην χτυπάνε στο μάτι δύσκολο γιατί μπαίνουν χαμηλά (εκτός από hx40dam). Το ftn είναι μικρό, το bxs είναι τερατακι... αυτά τα συνδέσεις με τον ajax? λίγο που τα έψαξα γιατί δεν τα ήξερα, είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές τους για ραντάρ. φαντάζομαι ότι θα κάνουν κάτι περισσότερο? Επεξ/σία Τρίτη στις 10:19 μμ από chocorellos
efib Δημοσ. Τρίτη στις 10:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:37 μμ Όχι ακόμα, έχω τον παλιό συναγερμό. Όλα τα εξωτερικά ραντάρ είναι τσιμπημενα... Φαντάζομαι έχουν πιο δυσκολη δουλειά σε εξωτερικούς χώρους, οπότε δικαιολογεί κάπως την τιμή. Υπάρχουν και πιο οικονομικά, αλλά επέλεξα optex για να μην έχουν πολλά false alarm. Το bxs και το hx40 καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια, οπότε πχ αντί να βάλεις 3 ftn σε κάθε παράθυρο, βάζεις ένα bxs ή hx40 ή bobby.
chocorellos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) ξέρετε αν το https://www.hikvision.com/en/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/ds-pdmc-eg2-we-b-/ είναι shock and tilt sensors όπως τα αντίστοιχα της ajax? edit: άκυρη η ερώτηση. βρήκα στο site αυτό που ψάχνω. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από chocorellos
gousias Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, efib είπε Έβαλα το bxs-am και τα ftn-am. Το μόνο που βρίσκω αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να πλησιάσουν υπερβολικά κοντά για να τους πιάσει. Έβαλα δοκιμαστικά ένα bobby am, ενώ ήθελα το hx40dam αλλά ο εγκατάστατης δεν το είχε βάλει ξανά και μου πρότεινε το Bobby. So far, ενώ είναι οπλισμένο 24/7, και έχει γάτες να κόβουν βόλτες, δεν μου έχει δώσει false alarm το Bobby. Εάν συνεχίσει έτσι θα αλλάξω τα ftn και θα βάλω bobby. Να μην χτυπάνε στο μάτι δύσκολο γιατί μπαίνουν χαμηλά (εκτός από hx40dam). Το ftn είναι μικρό, το bxs είναι τερατακι... Για το BXS υπάρχει εκτίμηση σε ποια απόσταση λειτουργεί, αν αυτό επηρεάζεται από λοιπές συνθήκες όπως θερμοκρασία (εάν είναι χειμώνας ψύχος, βροχή, υγρασία ή καλοκαίρι καύσωνας) και από μέρα ή νύχτα; Ο αισθητήρας του είναι αυτός περιμετρικά, άρα θα πρέπει να δοθεί προσοχή που και πως θα τοποθετηθεί; Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από gousias
gorge18 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Στις 28/1/2025 στις 3:37 ΜΜ, chocorellos είπε Στην αντίστοιχη κλήση από hikvision σου λέει κάποιο προαποθηκευμένο μήνυμα? Θα σε παρει τηλ και θα σου στειλει μηνυμα και θα σου λεει πχ. Ζωνη 1 ειδοποίηση. Το ιδιο και στην αφοπληση αν εχει γινει κατι οσο ηταν οπλισμενο. Πχ διακοπη ρευματος που θα σου πει. Απωλεια ισχυος ή δικτυου κλπ
efib Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες @gousias δίνει 12 μέτρα αριστερά και 12 μέτρα δεξιά' σύνολο 24m. Δεν γνωρίζω ακόμα πως συμπεριφέρεται στην ζεστή διότι το έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα. Νομίζω έχει δυνατότητα να μπουν οι δέσμες 3 μοίρες και να βγει λίγο πιο μπροστά. Νομίζω προτιμώ τα τύπου βεντάλια, παρά τις δέσμες καθώς δίνουν την δυνατότητα να χτυπήσει ο συναγερμός σε μεγαλύτερη απόσταση.
gousias Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 18 λεπτά πριν, efib είπε @gousias δίνει 12 μέτρα αριστερά και 12 μέτρα δεξιά' σύνολο 24m. Δεν γνωρίζω ακόμα πως συμπεριφέρεται στην ζεστή διότι το έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα. Νομίζω έχει δυνατότητα να μπουν οι δέσμες 3 μοίρες και να βγει λίγο πιο μπροστά. Νομίζω προτιμώ τα τύπου βεντάλια, παρά τις δέσμες καθώς δίνουν την δυνατότητα να χτυπήσει ο συναγερμός σε μεγαλύτερη απόσταση. Άρα ανίχνευση μόνο δεξιά αριστερά έχει. Σε ύψος τοποθέτησης με τι κριτήρια πρέπει να εξεταστεί;
efib Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες @gousias ,ναι μόνο δεξιά - αριστερά. Ύψος 0.8m-1.2m από εκεί που θα πατήσουν για να μπουν. Επίσης, στην αρχή η δέσμη είναι υπερβολικά λεπτή και πρέπει να έχει απόσταση από το άνοιγμα που θέλεις να καλύψεις. Δεν μου πολύ αρέσει, αλλά φοβήθηκα να βάλω σαν βεντάλια σε όλο τον χώρο λόγω γατιών/σκυλιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα