Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Demora είπε

Καλησπέρα.
πήρα μια προσφορά από μια εταιρεία συστημάτων ασφαλείας για εγκατάσταση συναγερμού Ajax.
Eπειδη πρόκειται για 4 πατώματα με αρκετά ανοίγματα, πόρτες, παράθυρα, κτλ η προσφορά των προϊόντων που μου έστειλε βγαίνει ένα σύνολο 2800€ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ. Βέβαια μου κάνει κάποια έκπτωση και τελική τιμή μαζί με τοποθέτηση μου ζητάει 2700€. Την εργασία για την τοποθέτηση την έχει κοστολογήση 200€ χωρίς ΦΠΑ.

Με μια αναζήτηση που έκανα σκρουτζ για τα αντίστοιχα, αλλά την χαμηλότερη τιμή του σκρουτζ βγάζω ένα σύνολο, να τα αγοράσω εγώ δηλαδή λιανική 1800€ ΜΕ ΦΠΑ.

Αναρωτιέμαι αν αυτό το έξτρα που έχει βάλει σε όλα έχω λόγο να το δεχτώ; Αν κάπως η τεχνογνωσία, η ενδεχόμενη υποστηριξη στο μέλλον το καλύπτει. Επίσης αν αγοράσω μόνη μου όλα αυτά, πόσο εύκολα θα βρω κάποιον αξιόπιστο να μου τα τοποθετήσει;
Θα ήθελα γνώμες, μήπως δεν σκέφτομαι κάτι καλά, αν υπάρχουν παράμετροι που δεν λαμβάνω υπόψη.
Ευχαριστώ.

ο ajax εχει τη λογική να τον παίρνεις κ να τον βάζεις μόνος σου.

Τώρα αν ο νόμιμος επαγγελματίας με μαγαζί φάει μια μέρα για 4 όροφο κτίριο, πρέπει να χρεώσει με κάποιο τρόπο τα έξοδα του κ ένα καλό μεροκάματο.  

11 ώρες πριν, efib είπε

Μάλλον είδαν να έχεις μια οικονομική άνεση και θέλουν να βγάλουν μηνιατικο σε μια μέρα 

Ο ajax έχει σχεδιαστεί για να μπορεί ο χρήστης να κάνει εγκατάσταση μόνος του. 

Εγώ θα έκανα ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο και θα τους ανέφερα το περιστατικό. Σκέψου ότι εσύ είδες τιμή λιανικής, οι επαγγελματίες τα παίρνουν ακόμα φθηνότερα. 

Στις προσφορές που πήρα για ajax/hikvison οι τιμές ήταν κάτω από την λιανική (ειδικά στον hikvison), και τα εργατικά γύρω στα 70€. 

Το ότι σου έδωσαν εργατικά 70€, δεν έχει καμία ουσία στη σύγκριση. Προφανώς αναφέρεσαι πχ σε 5 αισθητήρες και 1 ώρα δουλεια και όχι σε 4όροφο κτίριο όπως αναφέρεται πιο πάνω.

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αναφέρομαι σε 5 αισθητήρες. Αναφέρομαι σε σειρήνα μέσα και έξω,14 door protect, 3 motion protect, 4 outdoor curtains, multi transmitter για να βάλουμε κάποια optex ενσύρματα έξτρα. Και σίγουρα δεν τα κάτσουν 8ωρο.

Μου θύμισες με την παρέμβαση σου ότι η προσφορά που μου έστειλε ήταν εκ παραδρομής για άλλο σπίτι το οποίο είχε εξοπλισμό αξίας 2500€ (με κάτι ρελέ ξηρής και κάποιους αυτοματισμούς για τα φώτα) και τα εργατικά ήταν 70€ και εκεί. 

Η προσφορά που της έδωσαν είναι εκτός πραγματικότητας. Πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχει τρυπήματα και κουρτίνες η δική της προσφορα. 

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.
13 hours ago, Demora said:

Καλησπέρα.
πήρα μια προσφορά από μια εταιρεία συστημάτων ασφαλείας για εγκατάσταση συναγερμού Ajax.
Eπειδη πρόκειται για 4 πατώματα με αρκετά ανοίγματα, πόρτες, παράθυρα, κτλ η προσφορά των προϊόντων που μου έστειλε βγαίνει ένα σύνολο 2800€ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ. Βέβαια μου κάνει κάποια έκπτωση και τελική τιμή μαζί με τοποθέτηση μου ζητάει 2700€. Την εργασία για την τοποθέτηση την έχει κοστολογήση 200€ χωρίς ΦΠΑ.

Με μια αναζήτηση που έκανα σκρουτζ για τα αντίστοιχα, αλλά την χαμηλότερη τιμή του σκρουτζ βγάζω ένα σύνολο, να τα αγοράσω εγώ δηλαδή λιανική 1800€ ΜΕ ΦΠΑ.

Αναρωτιέμαι αν αυτό το έξτρα που έχει βάλει σε όλα έχω λόγο να το δεχτώ; Αν κάπως η τεχνογνωσία, η ενδεχόμενη υποστηριξη στο μέλλον το καλύπτει. Επίσης αν αγοράσω μόνη μου όλα αυτά, πόσο εύκολα θα βρω κάποιον αξιόπιστο να μου τα τοποθετήσει;
Θα ήθελα γνώμες, μήπως δεν σκέφτομαι κάτι καλά, αν υπάρχουν παράμετροι που δεν λαμβάνω υπόψη.
Ευχαριστώ.

Μπορείς να πάρεις τον μάστορα που σου έκανε την προσφορά και να του πεις οτι θα τα πάρεις εσύ τα διάφορα και απλά θες απο αυτόν την τοποθέτηση. Αν είναι 200 που σου είπε μια χαρά. Αν σου πει παραπάνω καταλαβαίνεις οτι βγάζει κ απο τα κομμάτια ;) 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efib είπε

Δεν αναφέρομαι σε 5 αισθητήρες. Αναφέρομαι σε σειρήνα μέσα και έξω,14 door protect, 3 motion protect, 4 outdoor curtains, multi transmitter για να βάλουμε κάποια optex ενσύρματα έξτρα. Και σίγουρα δεν τα κάτσουν 8ωρο.

Μου θύμισες με την παρέμβαση σου ότι η προσφορά που μου έστειλε ήταν εκ παραδρομής για άλλο σπίτι το οποίο είχε εξοπλισμό αξίας 2500€ (με κάτι ρελέ ξηρής και κάποιους αυτοματισμούς για τα φώτα) και τα εργατικά ήταν 70€ και εκεί. 

Η προσφορά που της έδωσαν είναι εκτός πραγματικότητας. Πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχει τρυπήματα και κουρτίνες η δική της προσφορα. 

Νομίζω αν εξαιρέσεις τα door protects που σε μενα ειναι 10 παραπάνω τα υπόλοιπα ειναι πιο λίγα που ζητάω.Ουτε outdoors curtains, ουτε multitranmiter. Τεσπα,να μου λέει καποιος οτι ο εξοπλισμός μου βγαίνει χωρις ΦΠΑ 2500 και εγω να τον βρίσκω λιανική 1800 τα λεει ολα. Απλώς αναρωτιομουν αν εχω λογο να το καταπιω αυτο. Αν είναι μονοπώλιο τα σύστηματα συναγερμων, αν αν αν...αφου υπάρχουν επαγγελματίες που τα αφήνουν σε τιμες καλύτερες απο τη λιανική τότε ευτυχώς δεν είναι μονοπώλιο και αξίζει να ψαχτω κι αλλο. Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...