Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/12/2024 στις 11:51 ΠΜ, sphinxgr είπε

Υπάρχουν κουρτίνες, υπάρχουν με δέσμες laser, υπάρχουν κ απλοί αισθητήρες κίνησης

ok, τις δεσμες laser τις καταλαβαινω..οι μαγνητικες ειναι οι εσωτερικες αυτοκολλητες παγιδες αν δεν κανω λαθος.οι κουρτινες τι ακριβως ειναι?  στο σχεδιο ειναι κατι απο αυτα?

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 8/12/2024 στις 6:59 ΜΜ, Zip0 είπε
Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω συναγερμό και κάμερες με καταγραφικό για ένα ισόγειο σπίτι που βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης. Υπάρχουν ήδη αναμονές για ενσύρματο σύστημα συναγερμού και κάμερες.

Μέχρι στιγμής έχω λάβει προσφορές για:

• INIM και TRIKDIS (~1.000€)
  • AJAX (πάνω από 1.500€)

Για κάμερες, η μόνη προσφορά που έχω είναι για HIKVISION και TVT, από τις οποίες προτιμώ την HIKVISION και είδα ότι γενικά προτείνονται.

Αν έχω καταλάβει σωστά, AJAX και HIKVISION είναι κυρίως ασύρματοι, οπότε σε σπίτι με έτοιμες εγκαταστάσεις για ενσύρματο σύστημα, προφανώς δεν αξίζει να πάω σε ασύρματο.

Αναλυτικά, χρειάζομαι:

• Συναγερμός: 3 παράθυρα με παντζούρια, 1 παράθυρο, 2 πόρτες, 2 ραντάρ.
  • Κάμερες: 3 εξωτερικές.
    (δεν χρειάζομαι ΚΛΣ)

Ερωτήσεις:

1. Ποια εταιρεία θα προτείνατε για ενσύρματο σύστημα συναγερμού και κάμερες;
  2. Είναι καλύτερα να αγοράσω μόνος μου τον εξοπλισμό και να βρω έναν τεχνικό για την εγκατάσταση, ή να απευθυνθώ σε εταιρεία που αναλαμβάνει τα πάντα;

Όποια βοήθεια ή συμβουλή έχετε, θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα! Ευχαριστώ!

trikdis είναι για απομακρυσμένο έλεγχο μέσω κινητού; αν ναι, γιατί σου έχει προτείνει και το trikdis, ο inim έχει δική του εφαρμογή.

Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 12:49 ΜΜ, villasg είπε

Αυτη εδω θες https://www.tele.gr/gr/product/md-210r 

Τελικά την πήρα πριν λίγες μέρες, και παίζει μια χαρά. Σας ευχαριστώ όλους! Μήπως έχει να προτείνει κάποιος μια σχετικά οικονομική σειρήνα που να είναι κατάλληλη; Απ οτι βλέπω, μάλλον μόνο ασύρματες βλέπει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, vagpap είπε

Καλησπέρα.

Μια ερώτηση. Σε Paradox SP5500 οι θύρες serial είναι κλειδωμένες by default ή είναι κοινή πρακτική να τις κλειδώνουν?

Eιναι κλειδωμενες τα κεντρα που καταληγουν με +.
Οτι δεν εχει + ειναι παλια σειρα(εχει καταργηθει) και ειναι ξεκλειδωτες.

Κοστος ξεκλειδωματος καπου 7 δολαρια.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, vagpap είπε

Καλησπέρα.

Μια ερώτηση. Σε Paradox SP5500 οι θύρες serial είναι κλειδωμένες by default ή είναι κοινή πρακτική να τις κλειδώνουν?

Στα SP5500+ κτλ (νέες πλακέτες) ναι είναι κλειδωμένες by default για εξωτερικές συσκευές και πρέπει να πληρώσεις για να τις ξεκλειδώσουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, ss42ss said:

Στα SP5500+ κτλ (νέες πλακέτες) ναι είναι κλειδωμένες by default για εξωτερικές συσκευές και πρέπει να πληρώσεις για να τις ξεκλειδώσουν. 

Thanks! Για αυτό μάλλον δεν παίρνω κανένα message στο esp μου... 

Φαντάζομαι ότι για ξεκλείδωμα χρειαζεται κωδικός εγκαταστάτη ή PANELID και αντίστοιχα κωδικός για babyware, χωρίς να πρέπει να κάνεις fully reset το σύστημα. 

EDIT: Αν είναι κλειδωμένο το PCB θέλει πρώτα κωδικό ξεκλειδώματος από την Paradox από ότι βλέπω.

Επεξ/σία από vagpap
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vagpap είπε

Thanks! Για αυτό μάλλον δεν παίρνω κανένα message στο esp μου... 

Φαντάζομαι ότι για ξεκλείδωμα χρειαζεται κωδικός εγκαταστάτη ή PANELID και αντίστοιχα κωδικός για babyware, χωρίς να πρέπει να κάνεις fully reset το σύστημα. 

EDIT: Αν είναι κλειδωμένο το PCB θέλει πρώτα κωδικό ξεκλειδώματος από την Paradox από ότι βλέπω.

Το ξεκλείδωμα μόνο μέσα από πληκτρολόγιο μπορείς να το κάνεις και χρειάζεται ο κωδικός εγκαταστάτη και s/n της πλακέτας με κόστος 5 δολάρια 

• Like 1
Δημοσ.

Τι προτείνετε για περιμετρική φύλαξη του οικοπέδου; Μόνο ασύρματα φαντάζομαι γίνεται; 

Δημοσ.

Paradox SP6000 & SP5500 που μέχρι την μαγική στιγμή που αποφάσισε η ρημάδα να καταργήσει τα ip100 & ip150 με DNS και δουλεύανε μια χαρά (όσο μπορούμε να πούμε, γιατί...) και γύρισε στο συνδρομητικό κι αυτή (πλάκωσε το "ψωμί" εξ ουρανού για αυτούς), τι επιλογές υπάρχουν και τι μπορεί να γίνει ώστε να ξεφύγει κάποιος από την ηλίθια εφαρμογή insite gold & την άλλη την blue (...όπως αλλιώς λέγεται) με τις συνδρομές;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gousias είπε

Paradox SP6000 & SP5500 που μέχρι την μαγική στιγμή που αποφάσισε η ρημάδα να καταργήσει τα ip100 & ip150 με DNS και δουλεύανε μια χαρά (όσο μπορούμε να πούμε, γιατί...) και γύρισε στο συνδρομητικό κι αυτή (πλάκωσε το "ψωμί" εξ ουρανού για αυτούς), τι επιλογές υπάρχουν και τι μπορεί να γίνει ώστε να ξεφύγει κάποιος από την ηλίθια εφαρμογή insite gold & την άλλη την blue (...όπως αλλιώς λέγεται) με τις συνδρομές;

Πόση συνδρομή έχουν βάλει??? 

Δημοσ.

Ποια η σημασία, όταν η εφαρμογή κολλάει και τις περισσότερες κρίσιμες φορές δεν επιτρέπει να μπεις; Άρα, πόση υπομονή χωράει και πόση ανάγκη ξεπερνιέται;

Δημοσ.

Καλησπέρα.
πήρα μια προσφορά από μια εταιρεία συστημάτων ασφαλείας για εγκατάσταση συναγερμού Ajax.
Eπειδη πρόκειται για 4 πατώματα με αρκετά ανοίγματα, πόρτες, παράθυρα, κτλ η προσφορά των προϊόντων που μου έστειλε βγαίνει ένα σύνολο 2800€ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ. Βέβαια μου κάνει κάποια έκπτωση και τελική τιμή μαζί με τοποθέτηση μου ζητάει 2700€. Την εργασία για την τοποθέτηση την έχει κοστολογήση 200€ χωρίς ΦΠΑ.

Με μια αναζήτηση που έκανα σκρουτζ για τα αντίστοιχα, αλλά την χαμηλότερη τιμή του σκρουτζ βγάζω ένα σύνολο, να τα αγοράσω εγώ δηλαδή λιανική 1800€ ΜΕ ΦΠΑ.

Αναρωτιέμαι αν αυτό το έξτρα που έχει βάλει σε όλα έχω λόγο να το δεχτώ; Αν κάπως η τεχνογνωσία, η ενδεχόμενη υποστηριξη στο μέλλον το καλύπτει. Επίσης αν αγοράσω μόνη μου όλα αυτά, πόσο εύκολα θα βρω κάποιον αξιόπιστο να μου τα τοποθετήσει;
Θα ήθελα γνώμες, μήπως δεν σκέφτομαι κάτι καλά, αν υπάρχουν παράμετροι που δεν λαμβάνω υπόψη.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μάλλον είδαν να έχεις μια οικονομική άνεση και θέλουν να βγάλουν μηνιατικο σε μια μέρα 

Ο ajax έχει σχεδιαστεί για να μπορεί ο χρήστης να κάνει εγκατάσταση μόνος του. 

Εγώ θα έκανα ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο και θα τους ανέφερα το περιστατικό. Σκέψου ότι εσύ είδες τιμή λιανικής, οι επαγγελματίες τα παίρνουν ακόμα φθηνότερα. 

Στις προσφορές που πήρα για ajax/hikvison οι τιμές ήταν κάτω από την λιανική (ειδικά στον hikvison), και τα εργατικά γύρω στα 70€. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gousia η πλατφορμα ολη εχει μετατραπει σε MQTT για να λυσει ολα τα προβληματα που ειχε η Paradox.Γιαυτο εβγαλε νεα κονσολα για τα κεντρα ληψεως σηματων αλλα και το καινουργιο IP180.
To κοστος συνδρομης ειναι 38 δολλαρια για 3 χρονια.

Η μονη λυση κουμπωνεις ενα Trikdis ειτε Lan ειτε 2G-4G και τελειωνει η υποθεση.

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, fabiawrc said:

Gousia η πλατφορμα ολη εχει μετατραπει σε MQTT για να λυσει ολα τα προβληματα που ειχε η Paradox.Γιαυτο εβγαλε νεα κονσολα για τα κεντρα ληψεως σηματων αλλα και το καινουργιο IP180.
To κοστος συνδρομης ειναι 38 δολλαρια για 3 χρονια.

Η μονη λυση κουμπωνεις ενα Trikdis ειτε Lan ειτε 2G-4G και τελειωνει η υποθεση.

Ή πας the-harder-diy-way και παλεύεις με ESP32 και Home Assistant (αν δεν έχουν αλλάξει κωδικοποίηση ή έχουν βάλει encryption στη σειριακή)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...