sphinxgr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Στις 27/12/2024 στις 6:28 ΜΜ, efib είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλω να κάνω αναβάθμιση στον συναγερμό, μιας και θέλω να χτυπήσει πριν καν μπουν μέσα, οπότε τα μαγνητακια δεν είναι πλέον αρκετά. Πρόκειται για μονοκατοικία με 7 παράθυρα και ένα δωμάτιο με 4 φύλλα τζαμαρίας (βόρεια και δυτικά). Τι προτείνετε για τα παράθυρα; Να είναι ξεχωριστά με ακτίνες ή μια κουρτίνα σε κάθε πλευρά; Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η τζαμαρία. Εκεί τι να βάλω για μέγιστη προστασία και χωρίς false alarms από ζωάκια που τριγυρίζουν στην αυλή; Έχω σκεφτεί κάποιες κουρτίνες της optex και την sirsen Outgate. Ευχαριστώ Υπάρχουν κουρτίνες, υπάρχουν με δέσμες laser, υπάρχουν κ απλοί αισθητήρες κίνησης. Τώρα με τα ζώα είναι θέμα πότε θα χτυπάει κ πότε έχει... Δεν ξέρω αν υπάρχει, αλλά καλύτερη επιλογή θα ήταν συναγερμός με σύνδεση εξωτερικών καμερών που δίνουν σήμα σε περίπτωση κίνησης μεγάλου αντικειμένου. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις μεγάλο αντικείμενο = και ένα πουλί που πήγε μπροστά στον αισθητήρα.
Nikolas7_7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Καλησπέρα παίδες. Εχω ένα θέμα με μπαταρία συναγερμού και επειδή ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση είχε τροχαίο σοβαρό και θα είναι εκτός για μήνες θα ήθελα μια γνώμη για να την αλλάξω μόνος μου. Καταρχάς είναι η 2η φορά που παίρνω ένδειξη χαμηλής μπαταρίας και μου κάνει εντύπωση στα 4 χρόνια. Νομίζω πρόπερσι την είχε αλλάξει και μου είχε πει ότι αυτές κρατάνε χρόνια και του έκανε εντύπωση και αυτού. Τέλος πάντων τώρα άνοιξα το κουτί και είδα ότι έχει μέσα μια 12v στα 7Ah σε σύστημα paradox. Η μπαταρία μέσα είναι paradox αλλά έλεγα να βάλω μια 9ah μάρκας yuasa ή csb ή apc την οποία έχω σε εκτίμηση καθώς στα ups μου έχει τρομερή απόδοση. Θέλω μια καλή επωνυμη να μην χρειαστεί σύντομα αλλαγή. Θεωρείτε ότι αν βάλω μια πιο μεγάλη θα έχει θέμα εφόσον είναι στις ίδιες διαστάσεις; και για την τοποθέτηση απλά βγάζω και βάζω; ή θέλει κάποια ρύθμιση ή αφαίρεση από το σύστημα για ασφάλεια;
fabiawrc Δημοσ. Παρασκευή στις 03:08 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:08 πμ Βαλε μια Yuasa 9ah και καθαρισες.Απλα βγαζεις τους πολους και βαζεις την καινουργια.Υπαρχει μια περιπτωση να εχει παραλληλα με τους πολους και την τροφοδοσια της σειρηνας που αν τους βγαλεις θα χτυπησει η σειρηνα αλλα δεν εγινε κατι τα συνδεεις παλι και σταματαει. Απλες μπαταριες τυπου Ultracell κλπ,κρατανε περιπου 3 με βαρια 4 χρονια.Οτι πληρωσεις παιρνεις. 1
pavloa Δημοσ. Παρασκευή στις 06:34 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:34 πμ Και οι csb είναι πάρα πολύ καλές.. Εγώ τέτοιες έχουν παντού. Συναγερμούς, ups, τροφοδοτικά κτλ. 1
Nikolas7_7 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:16 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:16 πμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, fabiawrc είπε Βαλε μια Yuasa 9ah και καθαρισες.Απλα βγαζεις τους πολους και βαζεις την καινουργια.Υπαρχει μια περιπτωση να εχει παραλληλα με τους πολους και την τροφοδοσια της σειρηνας που αν τους βγαλεις θα χτυπησει η σειρηνα αλλα δεν εγινε κατι τα συνδεεις παλι και σταματαει. Απλες μπαταριες τυπου Ultracell κλπ,κρατανε περιπου 3 με βαρια 4 χρονια.Οτι πληρωσεις παιρνεις. 8 ώρες πριν, pavloa είπε Και οι csb είναι πάρα πολύ καλές.. Εγώ τέτοιες έχουν παντού. Συναγερμούς, ups, τροφοδοτικά κτλ. σας ευχαριστω για τις απαντησεις. χτηπησα μια csb ups καθως την εχει ο Δησιος στα 35 ευρω και ειναι θεωρητικα πιο καλη απο τις CSB HR που βρηκα στο σκρουτζ και ειχαν 45 ευρω ενω η Δησιος τις ειχε στα 25. Ειπα να παω σε CSB μιας και τις δουλευει και η APC της οποιας οι μπαταριες μου κρατανε πανω απο 5 χρονια αλλα νομιζω οτι και οι 2 εταιρειες ειναι κορυφη. EDIT: με πηραν απο ΔΗΣΙΟ επειδη δεν υπηρχε αποθεμα στις 9ah που ηθελα, και κατεληξα να παρω την HR καθως ειναι ιδιες αλλα με μεγαλυτερη διαρκεια ζωης η HR. Η ups ειναι καλυτερη για χρηση σε Ups καθως διαχειριζεται καλυτερη τη βαθια εκφορτιση αλλα σε διαρκεια ζωης μου προτειναν την HR η οποια ειναι πιο φθηνη. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:52 μμ από Nikolas7_7
efib Δημοσ. Παρασκευή στις 10:31 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:31 μμ (επεξεργασμένο) Στις 29/12/2024 στις 11:51 ΠΜ, sphinxgr είπε Υπάρχουν κουρτίνες, υπάρχουν με δέσμες laser, υπάρχουν κ απλοί αισθητήρες κίνησης. Τώρα με τα ζώα είναι θέμα πότε θα χτυπάει κ πότε έχει... Δεν ξέρω αν υπάρχει, αλλά καλύτερη επιλογή θα ήταν συναγερμός με σύνδεση εξωτερικών καμερών που δίνουν σήμα σε περίπτωση κίνησης μεγάλου αντικειμένου. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις μεγάλο αντικείμενο = και ένα πουλί που πήγε μπροστά στον αισθητήρα. Κάλη χρονιά! Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Είδαμε κάποια της optex και θα παρω και το sirsen Outgate για δοκιμή. Έχω μερικές απορίες για την εγκατάσταση. Αρχικά θελω να αλλάξω κέντρο για να έχω περισσότερες ζώνες, πήρα προσφορά στα 300€ (χωρίς ΦΠΑ) για ήδη υπάρχουσα καλωδίωση που όμως θα χρειαστεί προσθήκη με καλώδιο 6 αγωγών για τα εξωτερικά ραντάρ. Με καπέλο 50€ (χωρίς ΦΠΑ) στο κέντρο + πληκτρολόγιο, μου φαίνονται πολλά για εγκατάσταση που θέλει μόνο προσθήκες. Δεν δέχεται να αγοράσω εγώ τον εξοπλισμό και αυτός να κάνει εγκατάσταση. Τα χρήματα που ζήτησε είναι νορμαλ; Οπότε σκέφτομαι μήπως πάρω τον ajax με το multi transmitter για να κουμπώσω πάνω τον ενσύρματο συναγερμό. Όμως θέλω κουρτίνες της optex διοτι χρειάζομαι 5 και του ajax είναι υπερβολικα ακριβές. Θα δουλεύουν της optex σωστά (third - party)με το σύστημα του Ajax όμως; Χρειάζομαι 14 επαφές πορτας/παραθύρων και 5 κουρτίνες, οπότε είναι οικονομικά ασύμφορο να κάνω εγκατάσταση με ajax radar κλπ Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:44 μμ από efib
agnostos13 Δημοσ. Σάββατο στις 05:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:48 μμ Διαβάζω οτι οι Hikvision AX Pro έχουν μια καθυστέρηση περίπου 2” μέχρι να λάβει σήμα παραβίασης το hub και να χτυπήσει η σειρήνα. Το ίδιο θέμα υπάρχει και στους Ajax ή έχουν ταχύτερη διασύνδεση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα