Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/12/2024 στις 10:01 ΠΜ, slaughter είπε

Καλημέρα. Τους έχω και τους 2 και απο την δική μου εμπειρία ο HikVision είναι καλύτερος σε αρκετά σημεία.

Θα σου αναφέρω μερικά :

• πιο φθηνά περιφεριακά
  • μαγνητικές παγίδες που παίζουν και απο τις 2 μεριές του αισθητήρα (σε σχέση με του ajax που πρέπει ο μαγνήτης να είναι πάντα στα δεξιά)
  • Hub με σειρήνα και φωνητικές ειδοποιήσεις
  • Εσωτερική σειρήνα δυνατή και με καλό ήχο (σε σχέση με του Ajax που κάνει μπιπ μπριπ μόνο)
  • Web interface με πληροφορίες και logs για διαχείρηση εκτός app
  • Καλύτερο camera integration και δυνατότητα για video confirmation απο IP camera χωρίς την ανάγκη καταγραφικού

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις και τις κάμερες ή να βάλεις έξτρα και να τις συνδέσεις στον HikVision για να σου στέλνει video confirmation όταν χτυπήσει ο συναγερμός. Δεν θες αναγκαστικά καταγραφικό, ο HikVision υποστηρίζει μέχρι 4 κάμερες για video confirmation (στο μεγάλο μοντέλο του το DS-PWA96). 

Σίγουρα να βάλεις και μια SIM για να δουλεύει πάντα γιατί το WiFi μπορεί να πέσει.

Το πρόβλημα με τον HikVision είναι οτι δεν θα βρεις εύκολα Online τιμές (αυτή που έστειλες είναι απο εγκαταστάτη και πρέπει να δεις τι άλλα σου χρεώνει) γιατί και καλά είναι μόνο για εγκαταστάτες. Μπορείς να στείλεις mail στο κατάστημα και να σου πουν. 

Τέλος πρέπει να δεις τι παγίδες θες και πόσες για να δεις το τελικό του κόστος.

Σαν εγκατάσταση είναι αρκετά απλή και για τους 2 τους. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το που θα βάλεις την κάθε παγίδα, ειδικά τις οπτικές.

να ξερεις οτι ειμαι ασχετος και ψαχνομαι και εγω.οποτε οτι απορια θα διαβασεις ειναι τετοιου τυπου.

τι εννοεις δεν χρειαζεται καταγραφικο? πως/που θα βλεπουμε τι εχει καταγραφει?

μπορει να συνδεθει αντι μια σιμ ,ενα καλωδιο εθερνετ απο την κεντρικη μοναδα στο ρουτερ? για να εχουμε σταθερα wifi.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
33 minutes ago, megapaixtaras said:

τι εννοεις δεν χρειαζεται καταγραφικο? πως/που θα βλεπουμε τι εχει καταγραφει?

μπορει να συνδεθει αντι μια σιμ ,ενα καλωδιο εθερνετ απο την κεντρικη μοναδα στο ρουτερ? για να εχουμε σταθερα wifi.

Το μεγάλο μοντέλο έχει εσωτερική μνήμη και κρατάει το video του event εκεί. Φυσικά βάζεις και απλές SD στις κάμερες αλλά δεν είναι αναγκαστικό. όταν πιάσει κίνηση η επαφή που είναι Linked με την κάμερα σου στέλνει ένα μικρό video για να δεις τι έγινε.

όλα τα μοντέλα hikVision υποστηρίζουν ethernet, wifi & SIM (απλά το μεγάλο μοντέλο 4g ενω το μικρό 2g - και με το 2g κάνεις δουλειά να ξέρεις).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, slaughter είπε

Το μεγάλο μοντέλο έχει εσωτερική μνήμη και κρατάει το video του event εκεί. Φυσικά βάζεις και απλές SD στις κάμερες αλλά δεν είναι αναγκαστικό. όταν πιάσει κίνηση η επαφή που είναι Linked με την κάμερα σου στέλνει ένα μικρό video για να δεις τι έγινε.

όλα τα μοντέλα hikVision υποστηρίζουν ethernet, wifi & SIM (απλά το μεγάλο μοντέλο 4g ενω το μικρό 2g - και με το 2g κάνεις δουλειά να ξέρεις).

το εχεις ποσταρει αυτο? μπορεις να δωσεις ενα λινκ?

κοιταξε τι θελω να κανω και αν γινεται να τα συνδυασω για πιο οικονομικη αγορα..θελω να βαλω συναγερμο μεσα στο σπιτι με αισθητηρες τωρα με ραντα μονο αυτο θα το δω μετα και θελω να τραβηξω και μια καμερα απο πυλωτη.πεισης ενα ups με μπαταρια να κραταει την καμερα να γραφει οταν δεν εχει ρευμα και ενα καλωδιο για wifi αν μου κοψουν το ιντερνετ.

αλλα δεν θελω ξεχωριστο καταγραφικο αν μπορει να εξυπηρετησει αυτο τον σκοπο το συγκεκριμενο κουτι,κεντρικη μοναδα.

εχω απειλη στο παρκινγκ αλλα θελω να προστατεψω και το σπιτι.αυτος που απειλει ειναι καποιος που μενει στην πολυκατοικια και προσπαθει να την ψαξει και μονος του και με γνωστους πως να κανει μαμουνια.οποτε θελω να καλυψω ολες τις πιθανες απειλες να τον προλαβω και αν ειδοποιηθω.

αν εχω ενα συναγερμο που να με προειοδποιει οταν κοψει το ρευμα απο τα ρολογια,αν κοψει το καλωδιο ιντερνετ και η καμερα κατω να γραφει ενω ηχει η σειρηνα ειμαι καλυμμενος

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ.
13 minutes ago, megapaixtaras said:

το εχεις ποσταρει αυτο? μπορεις να δωσεις ενα λινκ?

κοιταξε τι θελω να κανω και αν γινεται να τα συνδυασω για πιο οικονομικη αγορα..θελω να βαλω συναγερμο μεσα στο σπιτι με αισθητηρες τωρα με ραντα μονο αυτο θα το δω μετα και θελω να τραβηξω και μια καμερα απο πυλωτη.πεισης ενα ups με μπαταρια να κραταει την καμερα να γραφει οταν δεν εχει ρευμα και ενα καλωδιο για wifi αν μου κοψουν το ιντερνετ.

αλλα δεν θελω ξεχωριστο καταγραφικο αν μπορει να εξυπηρετησει αυτο τον σκοπο το συγκεκριμενο κουτι,κεντρικη μοναδα.

εχω απειλη στο παρκινγκ αλλα θελω να προστατεψω και το σπιτι.αυτος που απειλει ειναι καποιος που μενει στην πολυκατοικια και προσπαθει να την ψαξει και μονος του και με γνωστους πως να κανει μαμουνια.οποτε θελω να καλυψω ολες τις πιθανες απειλες να τον προλαβω και αν ειδοποιηθω.

αν εχω ενα συναγερμο που να με προειοδποιει οταν κοψει το ρευμα απο τα ρολογια,αν κοψει το καλωδιο ιντερνετ και η καμερα κατω να γραφει ενω ηχει η σειρηνα ειμαι καλυμμενος

Το μεγάλο μοντέλο που λέω είναι αυτό 

https://www.hikvision.com/europe/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/ds-pwa96-m-we/

Τώρα αυτά που γράφεις είναι περίπλοκα και δεν έχουν σχέση με έναν κλασσικό συναγερμό. 

Για αυτό που περιγράφεις θα σου πρότεινα να δεις μια κάμερα με μπαταρία που ξεκινάει την καταγραφή μόλις πιάσει κίνηση. Το πρόβλημα με το πάρκινγκ είναι οτι μπορεί να πιάνει διάφορα (οπότε δεν θες να χτυπάει ο συναγερμός με το παραμικρό)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, slaughter είπε

Το μεγάλο μοντέλο που λέω είναι αυτό 

https://www.hikvision.com/europe/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/ds-pwa96-m-we/

Τώρα αυτά που γράφεις είναι περίπλοκα και δεν έχουν σχέση με έναν κλασσικό συναγερμό. 

Για αυτό που περιγράφεις θα σου πρότεινα να δεις μια κάμερα με μπαταρία που ξεκινάει την καταγραφή μόλις πιάσει κίνηση. Το πρόβλημα με το πάρκινγκ είναι οτι μπορεί να πιάνει διάφορα (οπότε δεν θες να χτυπάει ο συναγερμός με το παραμικρό)

ποια ειναι η νορμαλ τιμη για αυτο? γιατι βλεπω απο 255 μεχρι 655 σε διαφορα καταστηματα.

οχι,ο συναγερμος θελω να χτυπαει μονο αν κοπει το ρευμα,που νομιζω οτι ετσι κιαλλιως το κανει.απλα ηθελα να μαθω αν μπορω σαυτο το κουτι του συναγερμου,την κεντρικη που εχει καταγραφικο, αν μπορει να συνδεθει wifi καμερα απο το παρκινγ με poe καλωδια και να καταγραφει τι γινεται εκει ,στην κεντρικη μοναδα που μου εστειλες λινκ ,αντι να εχω καμερα μεσα στο σπιτι η' εξω οπως ειπες στο παραδειγμα σου  στο αλλο μελος αν καταλαβα καλα.

Δημοσ.
15 hours ago, megapaixtaras said:

ποια ειναι η νορμαλ τιμη για αυτο? γιατι βλεπω απο 255 μεχρι 655 σε διαφορα καταστηματα.

οχι,ο συναγερμος θελω να χτυπαει μονο αν κοπει το ρευμα,που νομιζω οτι ετσι κιαλλιως το κανει.απλα ηθελα να μαθω αν μπορω σαυτο το κουτι του συναγερμου,την κεντρικη που εχει καταγραφικο, αν μπορει να συνδεθει wifi καμερα απο το παρκινγ με poe καλωδια και να καταγραφει τι γινεται εκει ,στην κεντρικη μοναδα που μου εστειλες λινκ ,αντι να εχω καμερα μεσα στο σπιτι η' εξω οπως ειπες στο παραδειγμα σου  στο αλλο μελος αν καταλαβα καλα.

ο συναγερμός δεν χτυπάει αν πέσει το ρεύμα. Δεν ξέρω αν έχει ρύθμιση για αυτό.

Το "καταγραφικό" που έχει είναι για IP Camera και καταγράφει ένα clip 7 seconds απο το event που έπιασε η παγίδα. Οπότε θα πρέπει να έχεις και κάποια παγίδα στο πάρκινγκ. Όλα αυτά είναι πιο απλά με κάτι τέτοιο το οποίο όταν πιάσει κίνηση σου στέλνει ειδοποίηση. 

Βέβαια δεν ξέρω αν μπορεί να πιάσει όλα τα σενάρια που περιγράφεις παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1:Η κεντρικες μοναδες συναγερμου οταν εχουν απωλεια 220v στελνουν σημα στο κεντρικο σταθμο και notification εαν εχεις εφαρμογη.Στον Paradοχ μπορεις να επιλεξεις να ηχει και το πληκτρολογιο.Υπαρχει περιπτωση ομως καποιο κεντρο  που δεν εχω δουλεψει  να εχει αυτην την δυνατοτητα.

2:Μπορεις να κανεις οποιονδηποτε συναγερμο με πατεντα,να χτυπαει σε περιπτωση  διακοπης 220v.Δεν ενδεικνυεται ομως σε διακοπες ρευματος απο Δεη,αλλα και παλι με πατεντα μπορεις εσυ να επιλεξεις ποτε θα χτυπαει  η οχι σε απωλεια ρευματος.

3:Για να εξασφαλιεις  στο μεγιστο βαθμο την ενημερωση σου για ολα τα συμβαν στην πυλωτη, πρεπει πανω σε ενα ups να βαλεις:

Α: Την εξωτερικη καμερα.Μια φθηνη λυση ειναι της Τapo,διοτι εχει human detection αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι με το hub της Tapo,μπορεις να τριγκαρεις οταν πιασει ανθρωπο,να αναψουν φωτα(με αντιστοιχο διακοπτη) και να χτυπησει η σειρηνα του συναγερμου(με μια μπριζα Tapo) η ακομα και μια αυτονομη σειρηνα χωρις κεντρο συναγερμου.

β:Ενα 4g modem,ωστε να μην εξαρτασαι απο το κοψιμο της παροχης του ιντερνετ.

Το Tapo hub,η εξυπνη μπρζα,ο διακοπτης και ενα φως πχ προβολεα,θα πρεπει να ειναι και αυτα πανω σε ups,γιατι αν  κοπει το ρευμα δεν θα δουλεψει τιποτα,παρα μονο η ειδοοποιηση στο κινητο σου.

Επισης να τονισω ΜΑΚΡΙΑ απο αναλογικες καμερες.Εχουν απλα πεθανει δεν εχουν λογο υπαρξης.
Ακομα και στα ιδια Mpixel ειναι πολυ ανωτερη η ip παντα.Ουτε ειδωλα,ουτε παρασιτα,ευκολια εγκαταστης απλα μερα με την νυχτα.

Οποιος σας δινει προσφορα με αναλογικες τρεχατε μακρια.Οι τιμες εχουν πεσει στο επιπεδο τον αναλογικων,υπαρχουν παρα πολυ οικονομικα NVR  με ενσωματομενα POE. Τελος εποχης.

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 1
Δημοσ.
On 21/10/2024 at 09:59, slaughter said:

https://www.iotsim.gr/#plans

Μπορείς να πάρεις το πιο φθηνό πακέτο και να βάλεις 10 ευρώ κάρτα και να κάνει απο εκεί τις κλήσεις/SMS αν χρειαστεί

Εγώ πάντως για μερικούς ajax κτλ έχω πάρει το παρακάτω της cosmote: https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20373370&skuId=ger_20373370

20€ / χρόνο δίνει 15GB

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Εγώ πάντως για μερικούς ajax κτλ έχω πάρει το παρακάτω της cosmote: https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20373370&skuId=ger_20373370

20€ / χρόνο δίνει 15GB

Η iot είναι global όμως… αν πέσει η cosmote χάνεις ενημέρωση…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, slaughter είπε

ο συναγερμός δεν χτυπάει αν πέσει το ρεύμα. Δεν ξέρω αν έχει ρύθμιση για αυτό.

Το "καταγραφικό" που έχει είναι για IP Camera και καταγράφει ένα clip 7 seconds απο το event που έπιασε η παγίδα. Οπότε θα πρέπει να έχεις και κάποια παγίδα στο πάρκινγκ. Όλα αυτά είναι πιο απλά με κάτι τέτοιο το οποίο όταν πιάσει κίνηση σου στέλνει ειδοποίηση. 

Βέβαια δεν ξέρω αν μπορεί να πιάσει όλα τα σενάρια που περιγράφεις παραπάνω.

αυτα ειναι ,συνεχεια αλλαζω υλικα με νεες πληροφοριες.

στην γειτονια μου καποιοι συναγερμοι χτυπουν με την εξωτερικη σειρηνα αμεσως μολις πεσει το ρευμα,ετσι καταλαβινουμε οτι πεφτει και το ρευμα αν κοιμομαστε ας πουμε και δεν κανουμε κατι.αυτο σημαινει για μενα οτι εχουν ρυθμιση χωρις πατενατα.ειναι αρκετοι.

κατι σαν αυτην καμερα σκεφτομαι και εγω αλλα θελω να συνδεεται με καλωδιο,γιατι δεν υπαρχει συνδεση ιντερνετ κοντα να λειτουργει ,να πιανει και δευτερο και κυριοτερο να καταγραφει αλλου γιατι αν πλησιασει και την κατεβασει ,τοτε θα κλαιω την καμερα αλλα και την καταγραφη αφου ειναι μεσα στην καμερα ,στην sd.

5 ώρες πριν, fabiawrc είπε

1:Η κεντρικες μοναδες συναγερμου οταν εχουν απωλεια 220v στελνουν σημα στο κεντρικο σταθμο και notification εαν εχεις εφαρμογη.Στον Paradοχ μπορεις να επιλεξεις να ηχει και το πληκτρολογιο.Υπαρχει περιπτωση ομως καποιο κεντρο  που δεν εχω δουλεψει  να εχει αυτην την δυνατοτητα.

2:Μπορεις να κανεις οποιονδηποτε συναγερμο με πατεντα,να χτυπαει σε περιπτωση  διακοπης 220v.Δεν ενδεικνυεται ομως σε διακοπες ρευματος απο Δεη,αλλα και παλι με πατεντα μπορεις εσυ να επιλεξεις ποτε θα χτυπαει  η οχι σε απωλεια ρευματος.

3:Για να εξασφαλιεις  στο μεγιστο βαθμο την ενημερωση σου για ολα τα συμβαν στην πυλωτη, πρεπει πανω σε ενα ups να βαλεις:

Α: Την εξωτερικη καμερα.Μια φθηνη λυση ειναι της Τapo,διοτι εχει human detection αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι με το hub της Tapo,μπορεις να τριγκαρεις οταν πιασει ανθρωπο,να αναψουν φωτα(με αντιστοιχο διακοπτη) και να χτυπησει η σειρηνα του συναγερμου(με μια μπριζα Tapo) η ακομα και μια αυτονομη σειρηνα χωρις κεντρο συναγερμου.

β:Ενα 4g modem,ωστε να μην εξαρτασαι απο το κοψιμο της παροχης του ιντερνετ.

Το Tapo hub,η εξυπνη μπρζα,ο διακοπτης και ενα φως πχ προβολεα,θα πρεπει να ειναι και αυτα πανω σε ups,γιατι αν  κοπει το ρευμα δεν θα δουλεψει τιποτα,παρα μονο η ειδοοποιηση στο κινητο σου.

Επισης να τονισω ΜΑΚΡΙΑ απο αναλογικες καμερες.Εχουν απλα πεθανει δεν εχουν λογο υπαρξης.
Ακομα και στα ιδια Mpixel ειναι πολυ ανωτερη η ip παντα.Ουτε ειδωλα,ουτε παρασιτα,ευκολια εγκαταστης απλα μερα με την νυχτα.

Οποιος σας δινει προσφορα με αναλογικες τρεχατε μακρια.Οι τιμες εχουν πεσει στο επιπεδο τον αναλογικων,υπαρχουν παρα πολυ οικονομικα NVR  με ενσωματομενα POE. Τελος εποχης.

3Α οπως αυτην που λινκαρε ο φιλος η΄εχεις καποια αλλη προταση? ενα λινκ αν εχεις σε παρακαλω.

αποτι καταλαβατε και συμφωνω μα την παρατηρηση σου για τις αναλογικες,οι εγκαταστατες που εχω μιλησει και μιλαω για το 90% εδω στην σαλονικα,οταν τους ειπα τι θελω ,αυτοι λενε τα δικα τους ,τα κλασσικα,δλδ. μια καμερα αναλογικη με καταγραφικο ,εστω εφαρμογη να βλεπει μεσω ιντερνετ που θα ειναι το καλωδιο του καταγραφικου συνδεμενο με το μοντεμ για να βλεπεις απλα τι γινεται κατω,οχι ειδοποιησεις κ.λ.π. και ενα ups,με μπαταρια και ..ξεχωριστα συναγερμο.

μαζευονται πολλες συσκευες και 2 ειδη προστασιας..γιαυτο ειδα εδω πιο συμαζεμενες προτεσεις ωστε μεσω μιας συσκευης οποιας και αν ειναι αυτης,ups, η' κεντρικης μοναδας να δουλευουν ολα σε μια συσκευη.για να λειτουργουν ολα σε ενα ups, πρωτη φορα το ακουω.δυχτυχως οπως ειπα οι εγκαταστατες βαζουν την καμερα που εχουν συμφωνια με το εμποριο κια πανω σαυτην κανουν τις κλασικες προτασεις.υπαρχει η αλλη πλευρα οπου πας σε καταστημα αλλα εκει πρεπει να τους πεις εσυ τι θελεις,δεν προτεινουν και δεν ειναι εγκαταστατες.

γενικα μακαρι καποιος απο εσας να ηταν απο σαλονικα να τον προσλαβω να μου κανει την μελετη και να αποφασιζαμε μαζι αυτο που ζηταω.

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαμια σχεση.Ολοι οι συναγερμοι που ακους οταν πεφτει το ρευμα ειναι απο κακη συντηρηση μπαταριων.

Οταν μια μπαταρια δεν εχει πλεον χωρητικοτητα, το κεντρο σβηνει και χτυπαει η σειρηνα.

Για μια καμερα μονο προφανως δεν αξιζει καταγραφικο στο θεμα κοστους.Παιζει ρολο ομως οτι η εγγραφη ειναι προστατευμενη μεσα στο χωρο και οχι εκτεθειμενη η sd καρτα εξω.

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θέλω να κάνω αναβάθμιση στον συναγερμό, μιας και θέλω να χτυπήσει πριν καν μπουν μέσα, οπότε τα μαγνητακια δεν είναι πλέον αρκετά.

Πρόκειται για μονοκατοικία με 7 παράθυρα και ένα δωμάτιο με 4 φύλλα τζαμαρίας (βόρεια και δυτικά). 

Τι προτείνετε για τα παράθυρα; Να είναι ξεχωριστά με ακτίνες ή μια κουρτίνα σε κάθε πλευρά; 

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η τζαμαρία. Εκεί τι να βάλω για μέγιστη προστασία και χωρίς false alarms από ζωάκια που τριγυρίζουν στην αυλή; 

Έχω σκεφτεί κάποιες κουρτίνες της optex και την sirsen Outgate.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
Στις 17/12/2024 στις 6:15 ΜΜ, fabiawrc είπε

Kαμια σχεση.Ολοι οι συναγερμοι που ακους οταν πεφτει το ρευμα ειναι απο κακη συντηρηση μπαταριων.

Οταν μια μπαταρια δεν εχει πλεον χωρητικοτητα, το κεντρο σβηνει και χτυπαει η σειρηνα.

Για μια καμερα μονο προφανως δεν αξιζει καταγραφικο στο θεμα κοστους.Παιζει ρολο ομως οτι η εγγραφη ειναι προστατευμενη μεσα στο χωρο και οχι εκτεθειμενη η sd καρτα εξω.

αργησα να δω την απαντηση γιατι δεν ειχα ειδοποιηση.

στην τελευταια παραγραφο δεν καταλαβα τι ενοεις.αν αξιζει καταγραφικο σε πικανα συναγερμου η' γενικα ξεχωριστη συσκευη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...