Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/12/2024 στις 10:01 ΠΜ, slaughter είπε

Καλημέρα. Τους έχω και τους 2 και απο την δική μου εμπειρία ο HikVision είναι καλύτερος σε αρκετά σημεία.

Θα σου αναφέρω μερικά :

• πιο φθηνά περιφεριακά
  • μαγνητικές παγίδες που παίζουν και απο τις 2 μεριές του αισθητήρα (σε σχέση με του ajax που πρέπει ο μαγνήτης να είναι πάντα στα δεξιά)
  • Hub με σειρήνα και φωνητικές ειδοποιήσεις
  • Εσωτερική σειρήνα δυνατή και με καλό ήχο (σε σχέση με του Ajax που κάνει μπιπ μπριπ μόνο)
  • Web interface με πληροφορίες και logs για διαχείρηση εκτός app
  • Καλύτερο camera integration και δυνατότητα για video confirmation απο IP camera χωρίς την ανάγκη καταγραφικού

Θα σου πρότεινα να αλλάξεις και τις κάμερες ή να βάλεις έξτρα και να τις συνδέσεις στον HikVision για να σου στέλνει video confirmation όταν χτυπήσει ο συναγερμός. Δεν θες αναγκαστικά καταγραφικό, ο HikVision υποστηρίζει μέχρι 4 κάμερες για video confirmation (στο μεγάλο μοντέλο του το DS-PWA96). 

Σίγουρα να βάλεις και μια SIM για να δουλεύει πάντα γιατί το WiFi μπορεί να πέσει.

Το πρόβλημα με τον HikVision είναι οτι δεν θα βρεις εύκολα Online τιμές (αυτή που έστειλες είναι απο εγκαταστάτη και πρέπει να δεις τι άλλα σου χρεώνει) γιατί και καλά είναι μόνο για εγκαταστάτες. Μπορείς να στείλεις mail στο κατάστημα και να σου πουν. 

Τέλος πρέπει να δεις τι παγίδες θες και πόσες για να δεις το τελικό του κόστος.

Σαν εγκατάσταση είναι αρκετά απλή και για τους 2 τους. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το που θα βάλεις την κάθε παγίδα, ειδικά τις οπτικές.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και την βοήθεια!!

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 8/12/2024 στις 6:59 ΜΜ, Zip0 είπε
Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω συναγερμό και κάμερες με καταγραφικό για ένα ισόγειο σπίτι που βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης. Υπάρχουν ήδη αναμονές για ενσύρματο σύστημα συναγερμού και κάμερες.

Μέχρι στιγμής έχω λάβει προσφορές για:

• INIM και TRIKDIS (~1.000€)
  • AJAX (πάνω από 1.500€)

Για κάμερες, η μόνη προσφορά που έχω είναι για HIKVISION και TVT, από τις οποίες προτιμώ την HIKVISION και είδα ότι γενικά προτείνονται.

Αν έχω καταλάβει σωστά, AJAX και HIKVISION είναι κυρίως ασύρματοι, οπότε σε σπίτι με έτοιμες εγκαταστάσεις για ενσύρματο σύστημα, προφανώς δεν αξίζει να πάω σε ασύρματο.

Αναλυτικά, χρειάζομαι:

• Συναγερμός: 3 παράθυρα με παντζούρια, 1 παράθυρο, 2 πόρτες, 2 ραντάρ.
  • Κάμερες: 3 εξωτερικές.
    (δεν χρειάζομαι ΚΛΣ)

Ερωτήσεις:

1. Ποια εταιρεία θα προτείνατε για ενσύρματο σύστημα συναγερμού και κάμερες;
  2. Είναι καλύτερα να αγοράσω μόνος μου τον εξοπλισμό και να βρω έναν τεχνικό για την εγκατάσταση, ή να απευθυνθώ σε εταιρεία που αναλαμβάνει τα πάντα;

Όποια βοήθεια ή συμβουλή έχετε, θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα! Ευχαριστώ!

Εχω βαλει μονος μου τον Hikvision. Απο αλλαγη απο εναν roiskok 10+ χρονων... Ειχα ετοιμη εγκατασταση δικια μου οποτε εβαλα τον hybrid που δεχεται και ενσυρματα. και σε καινουρια μερη εβαλα ασυρματα. (και ετσι δεν πληρωσα για νεες παγιδες.)

Εχει υποδοχη για 2 καρτες sim και ολα τα υπολοιπα που ειπε ο φιλος πανω. 

Για τιμες μπορεις να δεις στον μιμικο που τις εχει. Μην τρομαξεις, απλα ακυρωσε το τελευταίο νουμερο στην τιμη πριν το , και αυτη ειναι η τιμη τους ;) 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/12/2024 στις 6:51 ΠΜ, vernon είπε

Είναι κι αυτό μια λύση. Θα μπορούσα να βάλω ραντάρ στο μπαλκόνι που να ανιχνεύουν την οποιαδήποτε κίνηση. Απλά σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχω αρκετά false alarms και δεν το θέλω. Απλωμένα ρούχα που κουνιούνται με τον αέρα, τα φύλλα μιας γλάστρας κ.ο.κ.

Τεσπά, ακόμα υπό σκέψη είμαι. Θα δούμε.....

Εξαρτατε τι θα βαλεις.. Αν βάλεις αυτο δεν θα εχεις πρόβλημα και με γλάστρες και ρουχα και ζωακια και οτι αλλο ειναι στο μπαλκονι. Και με βροχες, αεριδες κλπ..
Δοκιμασμενο σε μονοκατοικια με κηπο και ζωα και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. Αλλα θελει να ασχοληθει καλα καποιος για να το ρυθμισει σωστα.

https://www.optex-europe.com/products/intrusion-detection/hx-40dam

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω συναγερμό και κάμερες με καταγραφικό για ένα ισόγειο σπίτι που βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης. Υπάρχουν ήδη αναμονές για ενσύρματο σύστημα συναγερμού και κάμερες.

Εφόσον έχεις καλωδίωση. Paradox (spectra ή EVO), Sigma S PRO, CADDX-NXG 

Δημοσ.
Στις 7/12/2024 στις 6:04 ΜΜ, pavlos1908 είπε

Καλησπερα,

Ειμαι στην φαση αναζητησης για αγορα ενος συστηματος συναγερμου, και εχω καταληξει σε 2 εταιρειες, τις HikVision και AJAX.

Εχω διαβασει παρα πολλες σελιδες στο παρον θρεντ και αν καταλαβαινω καλα, αυτες οι 2 εταιρειες ειναι οι καλυτερες του χωρου. Το σπιτι που θα μπει ειναι ~60τ.μ. ισογειο και εχει ηδη εξωτερικες καμερες, οποτε ψαχνουμε προστασια για εντος σπιτιου πλεον.

Βρισκω τον HikVision AX PRO Kit στα 330ε430ε απο e-shop). Οι αντιστοιχοι Ajax που να συνδεονται και με Wifi (αναγκαιο, καθως το router βρισκεται σε αλλο οροφο απο αυτον που θα εγκατασταθει το συστημα), αν ειδα καλα πανε πανω απο 500-600ε (+ πιο ακριβοι αισθητηρες κλπ).

Θα μπορουσατε να με βοηθησετε οσον αφορα το ποιες ειναι οι βασικες διαφορες τους και ποια εταιρεια θεωρειται οτι ειναι καλυτερη να επιλεξω;

O hikvision τι grade εχει? 

Εναν οροφο παιζει το ασυρματο του ajax,αλλα δεν ξερω αν ειναι αλλη ιδιιοκτησια.

Στις 7/12/2024 στις 8:15 ΜΜ, pavlos1908 είπε

Οχι δυστυχως οι καμερες που εχουμε εξωτερικα ειναι Tapo.

Ο Αjax συνδεεται μεσω rtsp με τις tapo.Παλι βεβαια οι tapo δεν επετρεπαν μεσω rtsp να κανουν και καταγραφη σε sd.

Καλησπέρα σε όλους,

Μέχρι στιγμής έχω λάβει προσφορές για:

• INIM και TRIKDIS (~1.000€)
  • AJAX (πάνω από 1.500€)

Για κάμερες, η μόνη προσφορά που έχω είναι για HIKVISION και TVT, από τις οποίες προτιμώ την HIKVISION και είδα ότι γενικά προτείνονται.

Αν έχω καταλάβει σωστά, AJAX και HIKVISION είναι κυρίως ασύρματοι, οπότε σε σπίτι με έτοιμες εγκαταστάσεις για ενσύρματο σύστημα, προφανώς δεν αξίζει να πάω σε ασύρματο.

Αναλυτικά, χρειάζομαι:

• Συναγερμός: 3 παράθυρα με παντζούρια, 1 παράθυρο, 2 πόρτες, 2 ραντάρ.
  • Κάμερες: 3 εξωτερικές.
    (δεν χρειάζομαι ΚΛΣ)

Ερωτήσεις:

1. Ποια εταιρεία θα προτείνατε για ενσύρματο σύστημα συναγερμού και κάμερες;
  2. Είναι καλύτερα να αγοράσω μόνος μου τον εξοπλισμό και να βρω έναν τεχνικό για την εγκατάσταση, ή να απευθυνθώ σε εταιρεία που αναλαμβάνει τα πάντα;

Όποια βοήθεια ή συμβουλή έχετε, θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα! Ευχαριστώ!

9 επαφες δηλαδη και 2 ρανταρ 1000€? Καμερες εχει απο 30€ εως 300€,θελει περισσοτερες πληροφοριες.

2.Καταρχην δεν ξερουμε περιοχη.Κατα δευτερον εξαρταται ποια μαρκα θα επιλεξεις.

3.Εγω θα προτεινα να αποφασισει αυτος που θα τα εγκαταστησει

Στις 8/12/2024 στις 9:17 ΜΜ, Zip0 είπε

Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το είχα ψάξει. Από ότι βλέπω είναι αναλογικές, ωστόσο διαβάζω πως οι IP είναι καλύτερες αν και πιο ακριβές. Είπαμε να με βοθήσετε όχι να μου προσθέσετε ερωτήματα χαχαχα. 

Έπίσης έχω ακούσει και για Eufy-Artek και Pandora συναγερμούς. Ποιος θεωρείτε καλύτερος από άποψη λειτουργείας, applications κτλπ;

Στις 8/12/2024 στις 10:08 ΜΜ, sphinxgr είπε

Πως πάει ο ajax συναγερμός 1500?

6 μαγνητικές παγίδες 200€.

2 αισθ. κίνησης 100€

Σειρήνα μέσα + έξω, σύνολο 150€

Κεντρική μονάδα 200€.

Σύνολο 650€ χωρίς την εγκατάσταση. 

Επίσης cameras hikvision 3*50€ + 200€ το καταγραφικό με δίσκο. 

με εγκατασταση ζητησε 1500;

Οι τιμες αυτες απο που?

αλλα αναλωσιμα δεν υπαρχουν? βασεις καλωδια φις κλπ? 

Στις 9/12/2024 στις 11:51 ΠΜ, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα σε όλους,

πάω να ενεργοποιήσω τον συναργεμό και μου βγάζει ότι υπάρχει ένα problem.

Ψάχνω κάποιον για να το δει, το διαμέρισμα είναι στην περιοχή του Αιγάλεω. Παρακαλώ στείλτε μου pm

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Πες και μια μαρκα .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vasilllis είπε

O hikvision τι grade εχει? 

Εναν οροφο παιζει το ασυρματο του ajax,αλλα δεν ξερω αν ειναι αλλη ιδιιοκτησια.

Οχι, ιδια ιδιοκτησια ειναι. Εννοεις οτι η κεντρικη μοναδα του Ajax μπορει να πιανει απο κατω, στο ρουτερ πανω;

Δεν καταλαβα τι εννοεις με το grade του HikVision.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, pavlos1908 είπε

Οχι, ιδια ιδιοκτησια ειναι. Εννοεις οτι η κεντρικη μοναδα του Ajax μπορει να πιανει απο κατω, στο ρουτερ πανω;

Δεν καταλαβα τι εννοεις με το grade του HikVision.

Το hub διπλα στο router και τα ασυρματα 1 οροφο κάτω,Εχω καταφέρει σύνδεση χωρις repeater 4 οροφους κάτω ,ΟΜΩΣ κοντα στο κλιμακοστάσιο.

Το grade ειναι ο βαθμος πιστοποιησης ασφαλειας του συναγερμου.

Δημοσ.
Στις 10/12/2024 στις 7:20 ΜΜ, gorge18 είπε

Εχω βαλει μονος μου τον Hikvision. Απο αλλαγη απο εναν roiskok 10+ χρονων... Ειχα ετοιμη εγκατασταση δικια μου οποτε εβαλα τον hybrid που δεχεται και ενσυρματα. και σε καινουρια μερη εβαλα ασυρματα. (και ετσι δεν πληρωσα για νεες παγιδες.)

Εχει υποδοχη για 2 καρτες sim και ολα τα υπολοιπα που ειπε ο φιλος πανω. 

Για τιμες μπορεις να δεις στον μιμικο που τις εχει. Μην τρομαξεις, απλα ακυρωσε το τελευταίο νουμερο στην τιμη πριν το , και αυτη ειναι η τιμη τους ;) 

Πολύ βοηθητική απάντηση σε ευχαριστώ. Ενδιαφέρον ο Μιμίκος έχει τα πάντα απο ότι φαίνεται, ειδικά από Hikvision. Με προβληματίζει βέβαια που δεν έχει διορθώσει τις τιμές του. 

Στις 10/12/2024 στις 7:33 ΜΜ, Petros Electron είπε

Εφόσον έχεις καλωδίωση. Paradox (spectra ή EVO), Sigma S PRO, CADDX-NXG 

Paradox αν και γνωστός διαβάζω πολλά παράπονα τελευταία. Sigma S Pro και CADDX τους εξετάζω αλλά κλείνω περισσότερο σε HIKVISION κυρίως βέβαια επειδή και οι κάμερες θα είναι HIK. Ευχαριστώ πολύ!

Στις 10/12/2024 στις 8:28 ΜΜ, vasilllis είπε

9 επαφες δηλαδη και 2 ρανταρ 1000€? Καμερες εχει απο 30€ εως 300€,θελει περισσοτερες πληροφοριες.

2.Καταρχην δεν ξερουμε περιοχη.Κατα δευτερον εξαρταται ποια μαρκα θα επιλεξεις.

3.Εγω θα προτεινα να αποφασισει αυτος που θα τα εγκαταστησει

Το 1000 είναι για τα πάντα που αφορούν μόνο το συναγερμό hub, εγκατάσταση κτλπ όπως και παρακάτω στον AJAX

Περαιά είμαι, μάρκα είμαι ακόμα στο ψάξιμο αλλα κλείνω προς HIKVISION.

Στις 10/12/2024 στις 8:28 ΜΜ, vasilllis είπε

με εγκατασταση ζητησε 1500;

Οι τιμες αυτες απο που?

αλλα αναλωσιμα δεν υπαρχουν? βασεις καλωδια φις κλπ? 

Ναι είναι όλα μέσα στην τιμή (μόνο για τον συναγερμό, όχι για κάμερες). Μπαταρίες, καλώδια, εγκατάσταση, hub μέχρι και το ΦΠΑ χαχα κτλπ.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας. Πάντως πιο εύκολα διάλεξα πλακάκια παρά συναγερμό! 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zip0 είπε

Με προβληματίζει βέβαια που δεν έχει διορθώσει τις τιμές του. 

Δεν αφηνουν (απο την εταιρεία) τις σελιδες να εχουν τις τιμες για καποιον λογο... Ετσι και παρεις τηλ να κανεις παραγγελια θα σου δωσουν τις κανονικες. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Zip0 είπε

Πολύ βοηθητική απάντηση σε ευχαριστώ. Ενδιαφέρον ο Μιμίκος έχει τα πάντα απο ότι φαίνεται, ειδικά από Hikvision. Με προβληματίζει βέβαια που δεν έχει διορθώσει τις τιμές του. 

Paradox αν και γνωστός διαβάζω πολλά παράπονα τελευταία. Sigma S Pro και CADDX τους εξετάζω αλλά κλείνω περισσότερο σε HIKVISION κυρίως βέβαια επειδή και οι κάμερες θα είναι HIK. Ευχαριστώ πολύ!

Το 1000 είναι για τα πάντα που αφορούν μόνο το συναγερμό hub, εγκατάσταση κτλπ όπως και παρακάτω στον AJAX

Περαιά είμαι, μάρκα είμαι ακόμα στο ψάξιμο αλλα κλείνω προς HIKVISION.

Ναι είναι όλα μέσα στην τιμή (μόνο για τον συναγερμό, όχι για κάμερες). Μπαταρίες, καλώδια, εγκατάσταση, hub μέχρι και το ΦΠΑ χαχα κτλπ.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας. Πάντως πιο εύκολα διάλεξα πλακάκια παρά συναγερμό! 

Ψαξου και αλλου!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

Paradox αν και γνωστός διαβάζω πολλά παράπονα τελευταία

Σχετικά με τι? Η Paradox ειναι μια απο τις παλαιότερες εταιρίες στον χώρο (Καναδέζικη) και εχει και πολυ κάλο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα καθως και δικτυο εγ/των 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, vasilllis είπε

Το hub διπλα στο router και τα ασυρματα 1 οροφο κάτω,Εχω καταφέρει σύνδεση χωρις repeater 4 οροφους κάτω ,ΟΜΩΣ κοντα στο κλιμακοστάσιο.

Το grade ειναι ο βαθμος πιστοποιησης ασφαλειας του συναγερμου.

Γινεται καπως το hub να απενεργοποιηθει οσον αφορα ηχους κλπ; Διοτι μενουν αλλοι στον απο απο πανω οροφο και δε θα ηθελα πχ να αρχισει να κανει ηχους/χτυπαει σε περιπτωση που εγω ξεχασω να τον απενεργοποιησω πχ οταν μπω σπιτι.

Δημοσ.
16 minutes ago, pavlos1908 said:

Γινεται καπως το hub να απενεργοποιηθει οσον αφορα ηχους κλπ; Διοτι μενουν αλλοι στον απο απο πανω οροφο και δε θα ηθελα πχ να αρχισει να κανει ηχους/χτυπαει σε περιπτωση που εγω ξεχασω να τον απενεργοποιησω πχ οταν μπω σπιτι.

to HikVision ναι μπορείς. Το καλύτερο θα ήταν να περάσεις ένα καλώδιο ethernet για καλύτερη δουλειά. Το hub να ξέρεις έχει φωνητικές πληροφορίες και υποτυπώδη σειρήνα που αν το βάλεις σε άλλο όροφο τα χάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Σχετικά με τι? Η Paradox ειναι μια απο τις παλαιότερες εταιρίες στον χώρο (Καναδέζικη) και εχει και πολυ κάλο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα καθως και δικτυο εγ/των 

Καλυτερα μν παραθεσω τεχν πληροφοριες
Αντιπροσωπος καλός δεν διαφωνω!

εγω το εγραψα αυτο; 🙄

1 ώρα πριν, pavlos1908 είπε

Αν ρωτας για τον ajax δεν εχει ηχους το hub .Παιρνει μονο ρευμα-ethernet-sim.

Επεξ/σία από vasilllis
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 10/12/2024 στις 7:33 ΜΜ, Petros Electron είπε

Εξαρτατε τι θα βαλεις.. Αν βάλεις αυτο δεν θα εχεις πρόβλημα και με γλάστρες και ρουχα και ζωακια και οτι αλλο ειναι στο μπαλκονι. Και με βροχες, αεριδες κλπ..
Δοκιμασμενο σε μονοκατοικια με κηπο και ζωα και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. Αλλα θελει να ασχοληθει καλα καποιος για να το ρυθμισει σωστα.

https://www.optex-europe.com/products/intrusion-detection/hx-40dam

Ευχαριστώ πολύ. Θα το δω κι αυτό που μου έστειλες. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα.

Έτσι όπως το έχω μελετήσει πάντως, νομίζω πως οι μπάρες υπερύθρων είναι η πιο καλή λύση, απλά ανεβάζουν πολύ το κόστος.

Θα βάλω ενσύρματο μόνο τον κεντρικό πίνακα ελέγχου (amc ή inim) και όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά (κάμερα, ραντάρ, παγίδες, μπάρες), ότι αποφασίσω εν πάση περιπτώσει, θα είναι ασύρματα. Το σπίτι δεν έχει υποδομή για συναγερμό και δεν ειμαι διατεθειμένος να το σκαψω από άκρη σε άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...