Προς το περιεχόμενο

Συναγερμοί Σπιτιών : Αγορά, Προβλήματα, Προτάσεις, Τιμές, κλπ.

Stageo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, mindreader είπε

Βρε κοιτα να δεις ποσο μπροστα ηταν ο 'παλιομοδιτης'/old fashioned εγκαταστατης,

που μου εβαλε ενσυρματες παγιδες και ρανταρ σε ολο το σπιτι,

και μονο κληση σε τηλεφωνο!

----

Γιατι εδω συνηθως διαβαζεις μονο για:

- καμερες

- ασυρματα ολα

- εφαρμογες κινητων

... σε βαθμο που να σε πιανει συνδρομο κατωτεροτητας οτι εσυ επελεξες το 'παρωχημενο' ενω οι αλλοι ειναι 'προχω'...

----

τους συναγερμους με κεντρο crow που μου εβαλε, ζητημα αν τους ξερει κανενας ψαγμενος/παλιος/ξεχασμενος....ολοι εδω μιλανε για ajax, εγω μονο την ποδοσφαιρικη ομαδα ηξερα με αυτο το ονομα, αλλα τελικα ειναι και συναγερμοι....

----

Το μονο μου αγχος, ειναι να χτυπησει ο συναγερμος, και να μην μπορω εξ'αποστασεως να τον απενεργοποιησω, τηλεφωνικα. Βεβαια, θα βαρεσει, αλλα στο τελος θα σταματησει. Αλλα αν μπουκαρουν, το τελευταιο που θα σε νοιαξει θα μου πεις, ειναι το οτι ενοχλησες τη γειτονια. Απλα, δεν θελω να χαλασω τη γειτονια στο τεσταρισμα με θορυβο, γιατι οταν μου εδειξε ο εγκαταστατης τον τροπο απενεργοποιησης, δυο τρεις φορες, απο το κινητο, με κληση πισω στο συναγερμο, την πρωτη φορα δεν επιασε...

Βεβαια, ειναι δειγμα αξιοπιστιας αραγε; Αλλα δυο χρονια τωρα με τον εν λογω συναγερμο, false alarm, ΔΕΝ ειχα. Θα αλλαξω και τις μπαταριες μου σε κανα τριαρι χρονια για να μη χτυπανε αδικα σε διακοπες ρευματος, λογικα ειμαι οκ.

Για μενα, η μακροζωια, και η αξιοπιστια, και να μην σε απασχολει αδικα ειτε με false alarms ειτε με το να χαλαει καποια συσκευουλα, ειναι κεφαλαιωδους σημασιας.

Εχουν μπερδεψει τον συναγερμο με το νεο γκατζετ-καθομαι καναπε-παιζω που αγορασαν.

Ο συναγερμος ειναι μελετημενος να χτυπησει 3 λεπτα ,να ενοχλησει και να ειδοποιησει.Στο τεσταρισμα που θα κανεις μια φορα τον μηνα θα χτυπησει 10 δευτ και θα τον κλεισεις.

Αυτο το να κλεισεις τον συναγερμο εξάποστασεως ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που κανουν οι περισσοτεροι ή το να μου συγκρινουν την ειδοποίηση στο κινητο με το ΚΛΣ.

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, mindreader είπε

Ειναι καινουργια εταιρια αν ξερεις; Δραστηριοποιειται καιρο στην αγορα;

Ρωτω, γιατι καποια χρονια πριν, 'περιπλανηθηκα' σε διαφορες υποτιθεμενες λυσεις με τετοιες εταιριες (virtual) και καθε λιγο αλλαζαν τους ορους και εφευγα....'δεν ειμαι πια για πειραματα', που ελεγε κι ο Στελιος Διονυσιου.... οκ, ολα αλλαζουν, αλλα μην ειναι χτεσινοι και τα προσφερουν το 2024 για να πιασουν πελατεια, και του χρονου μου το πανε σε 3μηνη ανανεωση...τα εχουμε δει ολα στο Ελλαδισταν...

Την εχω απο τον Αυγουστο του 23. Περα απο κατι μικρες διακοπες φετος το καλοκαιρι (που απο οτι καταλαβα ηταν γενικο) δεν εχω προβλημα. Εχω το πακετο με τα 25€. 

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 1

Στις 21/10/2024 στις 7:20 ΜΜ, vasilllis είπε

Εχουν μπερδεψει τον συναγερμο με το νεο γκατζετ-καθομαι καναπε-παιζω που αγορασαν.

Ο συναγερμος ειναι μελετημενος να χτυπησει 3 λεπτα ,να ενοχλησει και να ειδοποιησει.Στο τεσταρισμα που θα κανεις μια φορα τον μηνα θα χτυπησει 10 δευτ και θα τον κλεισεις.

Αυτο το να κλεισεις τον συναγερμο εξάποστασεως ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που κανουν οι περισσοτεροι ή το να μου συγκρινουν την ειδοποίηση στο κινητο με το ΚΛΣ.

Αυτο ακριβώς.. Τα εχουμε πει 100αδες φορες εδω μεσα.. Ο συναγερμός δεν πρεπει να θεωρείται σαν γκατζετ.. Αν σε πανε σηκωτό με απειλή όπλου μέσα στο σπιτι σου να δω πως θα σε σώσουν τα 100 γκατζετ που θα εχεις για το κινητό σου, ενω αν ειχες συνδρομή σε ενα ΚΛΣ ο κωδικός απειλής βιας μπορει να σε ΣΩΣΕΙ. Σαν πρώην εγ/της εχω κεντρο απο το 2007 μεσα στο σπίτι μου bosch DS παρακαλώ, και μεχρι και σήμερα λειτουργεί άριστα, ενω εχω και τις ακρες και τις γνωσεις να ειχα παρει και να βαλει τα σούπερ ντουπερ ξερω εγω κεντρα.. Αλλα δεν με ενδιαφέρει θελω κατι απλο και ευχρηστο. Ενα καλο κέντρο (εστω και παλαιο) και ενα καλο ΚΛΣ. 

• Like 3

11 hours ago, Petros Electron said:

Αυτο ακριβώς.. Τα εχουμε πει 100αδες φορες εδω μεσα.. Ο συναγερμός δεν πρεπει να θεωρείται σαν γκατζετ.. Αν σε πανε σηκωτό με απειλή όπλου μέσα στο σπιτι σου να δω πως θα σε σώσουν τα 100 γκατζετ που θα εχεις για το κινητό σου, ενω αν ειχες συνδρομή σε ενα ΚΛΣ ο κωδικός απειλής βιας μπορει να σε ΣΩΣΕΙ. Σαν πρώην εγ/της εχω κεντρο απο το 2007 μεσα στο σπίτι μου bosch DS παρακαλώ, και μεχρι και σήμερα λειτουργεί άριστα, ενω εχω και τις ακρες και τις γνωσεις να ειχα παρει και να βαλει τα σούπερ ντουπερ ξερω εγω κεντρα.. Αλλα δεν με ενδιαφέρει θελω κατι απλο και ευχρηστο. Ενα καλο κέντρο (εστω και παλαιο) και ενα καλο ΚΛΣ. 

Εξηγεις λιγο για τον 'κωδικο απειλης βιας', τι ειναι και πως λειτουργει;

11 hours ago, Petros Electron said:

Πουλανε συναγερμους, κλασικα, αρπακολατζηδες, που θελουν φτηνια, ευκολα λεφτα, και ξεπετα. Σου λεει, θα ασχοληθω τρεις ωριτσες, θα το βαλω καμερουλες, θα του βαλω και κανα ρανταρακι για ξεκαρφωμα, αντε και καμια σειρηνα οπου με βολευει στα πεταχτα, θα του βαλω και εφαρμογη στο κινητο, και παμε παρακατω. Τσακ μπαμ για εμενα τον εγκαταστατη, ευχαριστημενος και ο πελατης που θα του ζητησω λιγα. Τωρα, αν αυτο που του εβαλα, ειτε δεν θα λειτουργει οπως πρεπει μετα απο λιγο ή ουσιαστικα δεν αποτρεπουν την εισβολη, ποσως τον ενδιαφερει. Ο εγκαταστατης εκανε την ευκολη μπαζα κι ο πελατης νιωθει οτι εβαλε συναγερμο.

• Like 1

Δεν είναι θέμα gadget απαραίτητα πάντως. Εγώ πέρυσι είχα ξεχάσει να τον βάλω μια φορά και έφυγα απο το σπίτι. Το θυμήθηκα καμια ώρα αργότερα και μπήκα και τον έβαλα από το κινητό. Όταν γύρισα έμαθα ότι είχαν κλέψει τους απέναντι (20 λεπτά περίπου αφού έφυγα από το σπίτι).

Επίσης με ενημερώνει κάθε φορά που πέφτει το ρεύμα ή το internet στο σπίτι. Το κουμπί πανικού το έχω απενεργοποιήσει από το τηλεκοντρόλ γιατί πιθανότερο είναι να το πατήσω παρά να μπεί ο ληστής μαζί μου στο σπίτι για να μου πάρει το PlayStation και την TCL TV.

Στις 10/9/2024 στις 12:13 ΜΜ, slaughter είπε

εγώ το είχα πάρει κάπου 100 ευρώ. Ναι το βάζεις δίπλα στην πόρτα και πριν βγεις ακουμπάς το tag και οπλίζει. Μόλις μπεις ακουμπας το tag και αφοπλίζει. Αν δεν έχεις tag βάζεις τον κωδικό σου παίζει κ αυτό, αλλά το tag είναι μακράν η καλυτερη λύση.

Για την SIM θα έχει κ σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων?  Εγώ έχω βάλει μια IOTsim με 25 ευρώ τον χρόνο

Η εξωτερική σειρήνα δεν είναι συνδεδεμένη με ρεύμα αλλά μπορείς να την συνδέσεις αν θες (ηλεκτρολόγος + μετατροπέας σε 12volt). Έχει φως που αναβοσβήνει μόνο όταν χτυπάει και όχι συνέχεια !

Ανάλογα πιο Hub σου έχουν βάλεις μπορείς να βάλεις απο 4 μέχρι 6 σειρήνες. Θα σου πρότεινα να βάλεις και καμία εσωτερική για βαβούρα αν μπει κάποιος.

Επίσης μπορείς να βαλεις και hikvision κάμερες IP στο σπίτι κ όταν χτυπήσει να σου στείλει και video. Δένεις την κάμερα με την παγίδα και όταν γίνει trigger σου στέλνει κ video confirmation. Επίσης υπάρχουν κ παγίδες υπέρυθρων με ενσωματομένη κάμερα που κάνουν το ίδιο. Είναι πιο ακριβές απο το να πάρεις την απλή κ μια κάμερα αλλά δεν μπλέκεις με setup.

τηλεχειριστήρια δεν έχω πάρει. Έχω πάρει για τον Ajax που έχω στο εξοχικό για τους γονείς μου αλλά δεν τους βολεύουν. Για μένα το καλύτερο είναι το tag. Το τηλεχειριστήριο μπορει να μην πιάσει και να μην μπει/βγει ο συναγερμός. Θα πρέπει να δεις τι λαμπάκι σου άναψε.

Ερώτηση : οι μαγνητικές επαφές λογικά είναι για πόρτες παράθυρα. Λογικά θα σου τις βάλει στα τζάμια. Αυτές έχουν δυνατότητα να συνδέσει και έξτρα ενσύρματη επαφή πάνω του, έτσι μπορεί αν θέλει να σου βάλει κ στο πατζούρι. Υποθέτω δεν σου έχει πει κάτι τέτοιο.

Γενικά μπορείς να κάνεις παπάδες αλλά ή θα τα πληρώσεις ή θα ασχοληθείς μόνος σου.

Μπορείς να βάλει κ εσύ παγίδες η σειρήνα μετά μόνος σου (αρκεί να έχεις admin account). Μια εξωτερική πάει κάπου 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

με ενδιαφερει πολυ αυτος ο συναγερμος,θα σου ζητησω βοηθεια εγκαταστασης αν χρειαστω κατι,οκ? επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με την τεχνολογια αυτη.εχω πολλες πορτες-παραθυρα.6 διφυλλα . πως μπαινουν οι παγιδες και ποσες χρειαζομαι γιαυτα?

ενας ειδικος μου ειπε οτι δεν προτιμαει τις μαγνητικες στις πορτες ,γιατι οταν δρουν ο παραβατης ειναι ηδη μεσα.μου ειπε γι αισθητηρες στο μπαλκονι αλλα δεν πολυκαταλαβα τι εννοει.

16 hours ago, megapaixtaras said:

με ενδιαφερει πολυ αυτος ο συναγερμος,θα σου ζητησω βοηθεια εγκαταστασης αν χρειαστω κατι,οκ? επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με την τεχνολογια αυτη.εχω πολλες πορτες-παραθυρα.6 διφυλλα . πως μπαινουν οι παγιδες και ποσες χρειαζομαι γιαυτα?

ενας ειδικος μου ειπε οτι δεν προτιμαει τις μαγνητικες στις πορτες ,γιατι οταν δρουν ο παραβατης ειναι ηδη μεσα.μου ειπε γι αισθητηρες στο μπαλκονι αλλα δεν πολυκαταλαβα τι εννοει.

εγώ είχα πάρει την κάτοψη του σπιτιού και είχα δει που πρέπει να βάλω τις παγίδες. Είμαι σε ψηλό όροφο οπότε η πρόσβαση απο μπαλκόνι είναι πιο δύσκολη για αυτό και δεν ασχολήθηκα με εξωτερικές παγίδες.

Αυτές που σου πρότεινε ο ειδικός είναι η τύπου κουρτίνας που τις βάζεις πάνω απο τις πόρτες και αν πλησιάσει κάποιος για να την παραβιάσει χτυπάει. 

είναι καλύτερο απο την ένοια οτι δεν έχει μπει ακόμα ο άλλος. Αυτή θέλει καλή τοποθέτηση για να κάνει δουλειά.

Γενικά οι μαγνητικές είναι οι πιο εύκολες να τις βάλεις.. οι άλλες θέλουν υπολογισμούς για να βρεις το σημείο που θα μπουν.

τι τύπου είναι οι πόρτες παράθυρα που λες? Ανοιγόμενα, επάλληλα ή χωνευτά?

Γενικά για εμένα ο συναγερμός είναι το τελευταίο μέτρο και έχει να κάνει με την ενημέρωση και την αποτροπή παρά με την προστασία. Εκτός αν βάλεις παγίδες έξω από το σπίτι με τον κίνδυνο να πιάνουν πουλιά και γάτες. 

3 ώρες πριν, slaughter είπε

εγώ είχα πάρει την κάτοψη του σπιτιού και είχα δει που πρέπει να βάλω τις παγίδες. Είμαι σε ψηλό όροφο οπότε η πρόσβαση απο μπαλκόνι είναι πιο δύσκολη για αυτό και δεν ασχολήθηκα με εξωτερικές παγίδες.

Αυτές που σου πρότεινε ο ειδικός είναι η τύπου κουρτίνας που τις βάζεις πάνω απο τις πόρτες και αν πλησιάσει κάποιος για να την παραβιάσει χτυπάει. 

είναι καλύτερο απο την ένοια οτι δεν έχει μπει ακόμα ο άλλος. Αυτή θέλει καλή τοποθέτηση για να κάνει δουλειά.

Γενικά οι μαγνητικές είναι οι πιο εύκολες να τις βάλεις.. οι άλλες θέλουν υπολογισμούς για να βρεις το σημείο που θα μπουν.

τι τύπου είναι οι πόρτες παράθυρα που λες? Ανοιγόμενα, επάλληλα ή χωνευτά?

Γενικά για εμένα ο συναγερμός είναι το τελευταίο μέτρο και έχει να κάνει με την ενημέρωση και την αποτροπή παρά με την προστασία. Εκτός αν βάλεις παγίδες έξω από το σπίτι με τον κίνδυνο να πιάνουν πουλιά και γάτες. 

ευχαριστω για την απαντηση..

οι πορτες ειναι ανοιγομενες μεγαλες 2φυλλες,πιαμουν σχεδον ολο το σπιτι και ειμαι σε πρωτο οροφο,δυστυχως.δεν εχω κατι ακριβο αξιας μεσα στο σπιτι απλα δεν θελω την παραβιαση και την ζημια,οποτε ναι δεν ψαχνω τον σουπερ συναγερμο γιαυτο οταν διαβασα για τον δικο σου και τον λογο που τον επελξες ,μου αρεσε .επισης εχω ιδιας μαρκας καμερες και την εμπιστευομαι σαν εταιρεια.

οποτε αν ειναι τοσο ευαισθητες οι εξω καλυτερα μαγνητικες.ποσες εχει η συσκευασια? και ποσες χρειαζομαι για αυτα τα 6 παραθυρα και που βρισκω τα επιπλεον? να ξερεις δεν εχω ιδεα απο αυτα..το σετ-απ ειναι ευκολο να γινει? 

α και ποιο ειναι το πρωτο μετρο για εσενα αποτροπης και ασφαλειας? 

1 hour ago, megapaixtaras said:

ευχαριστω για την απαντηση..

οι πορτες ειναι ανοιγομενες μεγαλες 2φυλλες,πιαμουν σχεδον ολο το σπιτι και ειμαι σε πρωτο οροφο,δυστυχως.δεν εχω κατι ακριβο αξιας μεσα στο σπιτι απλα δεν θελω την παραβιαση και την ζημια,οποτε ναι δεν ψαχνω τον σουπερ συναγερμο γιαυτο οταν διαβασα για τον δικο σου και τον λογο που τον επελξες ,μου αρεσε .επισης εχω ιδιας μαρκας καμερες και την εμπιστευομαι σαν εταιρεια.

οποτε αν ειναι τοσο ευαισθητες οι εξω καλυτερα μαγνητικες.ποσες εχει η συσκευασια? και ποσες χρειαζομαι για αυτα τα 6 παραθυρα και που βρισκω τα επιπλεον? να ξερεις δεν εχω ιδεα απο αυτα..το σετ-απ ειναι ευκολο να γινει? 

α και ποιο ειναι το πρωτο μετρο για εσενα αποτροπης και ασφαλειας? 

Αν είσαι σε πρώτο όροφο τότε θα πρέπει να κοιτάξεις μια λύση με εξωτερικά ραντάρ και μετά εσωτερικά μάτια και όχι παγίδες στις πόρτες. Καλό θα είναι να βάλεις και καμία κάμερα στο μπαλκόνι με καταγραφικό για να βλέπεις αν χτυπησε ο συναγερμός απο γάτα ή κλέφτη. Αυτές οι παγίδες είναι πιο περίπλοκες οπότε θα σου πρότεινα να το δεις με κάποιον επαγγελματία. Το άλλο που θα πρέπει να δεις είναι την ασφάλεια των αλουμινίων σου με κάποιον αλουμινά και τι μπορείς να βάλεις για να κάνεις πιο δύσκολη την διάρρηξη.

Τέλος θα πρέπει να ασφαλήσεις και την άλλη πρόσβαση που λέγετε εξώπορτα με μια καλή κλειδαριά/αφαλο/defender

Αν θες να το πας και παραπέρα μπορείς να βάλεις και ένα video doorbell που θα σου σκάει ειδοποιήσεις με όποιον σκάει μπροστά στην πόρτα σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, slaughter είπε

Αν είσαι σε πρώτο όροφο τότε θα πρέπει να κοιτάξεις μια λύση με εξωτερικά ραντάρ και μετά εσωτερικά μάτια και όχι παγίδες στις πόρτες. Καλό θα είναι να βάλεις και καμία κάμερα στο μπαλκόνι με καταγραφικό για να βλέπεις αν χτυπησε ο συναγερμός απο γάτα ή κλέφτη. Αυτές οι παγίδες είναι πιο περίπλοκες οπότε θα σου πρότεινα να το δεις με κάποιον επαγγελματία. Το άλλο που θα πρέπει να δεις είναι την ασφάλεια των αλουμινίων σου με κάποιον αλουμινά και τι μπορείς να βάλεις για να κάνεις πιο δύσκολη την διάρρηξη.

Τέλος θα πρέπει να ασφαλήσεις και την άλλη πρόσβαση που λέγετε εξώπορτα με μια καλή κλειδαριά/αφαλο/defender

Αν θες να το πας και παραπέρα μπορείς να βάλεις και ένα video doorbell που θα σου σκάει ειδοποιήσεις με όποιον σκάει μπροστά στην πόρτα σου.

πολυ χρησιμη η απαντηση σου.

αρα εχει δικιο ο ειδικος που ρωτησα? ειναι το συστημα που μου ειπε ? δεν καταλαβαινω τι ειναι εξωτερικα και εσωτερικα ματια.ειναι κατι διαφορετικο απο παγιδες? ειναι οι αισθητηρες που μου ειπε αυτος? 

γατες δεν εχω,πουλια ομως ερχονται δυστυχως.φανταζομαι οτι αυτοι οι αισθητηρες θα εχουν καποια ρυθμιση η ' αναγνωριση οπως οι καμερες για το αν ειναι αν ανθρωπος η' ζωο.καμερα στο μπαλκονι εχω ετσι κιαλλιως,απο καμερες παρκινγκ και μπαλκονι ειμαι ενταξει,ηθελα για την πορτα εξω,ειχα σκεφτει να αγορασω αυτες τις καμερες τις μυστικες που ειναι σαν λαμπες στο εξω φωτιστικο της πορτας.μεχρι που ειδα αυτο το νεο που μου εδωσες,αυτο ομως ειναι πολυ καλυτερη τεχνολογια:

video doorbell??? ωπα,αυτο τωρα ειναι παλι κατι καινουριο που δεν γνωριζα.και εψαχνα κατι τεχνολογικο που να μην ειναι καμερα συνηθισμενη η οποια πρεπει να κοιταει πλαγια στην πορτα λογω προσωπικων δεδομενων,ενω αυτο κοιταει ευθεια και πιανει τα παντα.καταγραφει καπου οταν ειναι καποιος εξω απο την πορτα η΄απλως φωτογραφιζει?

οχι οτι με νοιαζει αλλα υπαρχει περιπτωση καποιος να μου την πει που θα το βαλω?

για την κλειδαρια ασφαλειας ειμαι ηδη στο σχετικο τοπικ του φορουμ με τα παιδια που ειναι εκει εξπερτς και εχω μαθει τα παντα.

Επεξ/σία από megapaixtaras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...