sphinxgr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 5 ώρες πριν, d_gkal είπε Ajax hub 2 δέχεται sim; https://ajax.systems/hub-compare/
vasilllis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, The_Judas είπε chuango ειχα wifi+lte4g και δεν δουλευε σε 4g οποτε μου εδωσαν πισω τα χρηματα. τωρα εχω μεινει μονο με τους αισθητηρες... αλλα υπαρχει εδω και μηνες ελλειψη σε chuango και δεν μπορω να βρω την 4g εκδοση, ελεγα μηπως παω στο απλο wifi. Δεν τους γνωριζω να πω την αληθεια.Απεφυγε το. 10 ώρες πριν, pavloa είπε Να κάνω μια ερώτηση. Έχω εγκαταστήσει τον sigma s-pro. Εκτός από την τηλεφωνική γραμμή, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για backup? Ένα gsm που απλά θα κάνει κλείσεις μέσω sim όση ώρα χτυπάει ο συναγερμός ή συσκευή όπως το ixion ip/g που στέλνει ειδοποίηση στο κινητό μέσω της εφαρμογής και αναγκαστικά πρέπει να έχεις ανοιχτά mb ή wi-fi? η τηλεφωνικη γραμμη που καλει?Οπως καταλαβαινεις αν καλει εσενα ολοι οι τροποι επικοινωνιας ειναι ιδιοι.Aν σου κοψουν το καλωδιο ή το ξυλωσουν ,δεν θα εχεις ουτε ιντερνετ.Το ixion εχει και δυνατοτητα GPRS 6 ώρες πριν, d_gkal είπε Ajax hub 2 δέχεται sim; ναι,δεχεται.
pavloa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, vasilllis είπε τηλεφωνικη γραμμη που καλει?Οπως καταλαβαινεις αν καλει εσενα ολοι οι τροποι επικοινωνιας ειναι ιδιοι.Aν σου κοψουν το καλωδιο ή το ξυλωσουν ,δεν θα εχεις ουτε ιντερνετ.Το ixion εχει και δυνατοτητα GPRS Το πιο αξιόπιστο είναι να μπει δεν κέντρο αλλά λόγο οικονομικού δεν θέλω προς το παρόν. Ο συναγερμός καλεί εμάς στα κινητά και σε ένα σταθερό. Το ξέρω ότι αν κοπεί το καλώδιο δεν έχω σταθερό και ίντερνετ. Για αυτό ρωτάω τι είναι καλύτερο για backup, ένα gsm που όση ώρα χτυπάει ο συναγερμός θα κάνει κλήσεις μέσω sim ή το ixion ip/g που δέχεται και sim και στέλνει απλά μια ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής?
chocorellos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου παιδιά αυτή την sim για τον συναγερμό που μπορώ να την βρω? είναι κανονική sim ή είναι καποιο άλλο είδος? επίσης δεν γίνεται ο συναγερνος να σε παίρνει τηλέφωνο κατευθείαν από το σταθερό? είναι αλλού ειδους αυτοί λογικά ε?
Luciddream Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 25 minutes ago, chocorellos said: παιδιά αυτή την sim για τον συναγερμό που μπορώ να την βρω? είναι κανονική sim ή είναι καποιο άλλο είδος? επίσης δεν γίνεται ο συναγερνος να σε παίρνει τηλέφωνο κατευθείαν από το σταθερό? είναι αλλού ειδους αυτοί λογικά ε? Κανονική SIM είναι. Εγώ έχω της Cosmote αλλά είναι πανάκριβη για αυτήν την χρήση πλέον. Τι να το κάνεις το σταθερό όταν σου κόψουν την οπτική ίνα ή στο αποσυνδέσουν από το ethernet πριν χτυπήσει ? Επίσης αυτήν την στιγμή είμαι με βλάβη Cosmote σταθερό για 7 μέρες χωρίς ιντερνετ τηλέφωνο, εντάξει σπάνια θα γίνει κάτι τέτοιο αλλά τυχαίνει.
vasilllis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Στις 19/10/2024 στις 8:16 ΜΜ, pavloa είπε Το πιο αξιόπιστο είναι να μπει δεν κέντρο αλλά λόγο οικονομικού δεν θέλω προς το παρόν. Ο συναγερμός καλεί εμάς στα κινητά και σε ένα σταθερό. Το ξέρω ότι αν κοπεί το καλώδιο δεν έχω σταθερό και ίντερνετ. Για αυτό ρωτάω τι είναι καλύτερο για backup, ένα gsm που όση ώρα χτυπάει ο συναγερμός θα κάνει κλήσεις μέσω sim ή το ixion ip/g που δέχεται και sim και στέλνει απλά μια ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής? επειδη εχω δει αρκετες αναβαθμισεις να 'σκοτωνουν' εφαρμογες,θεωρω πιο ασφαλες το τηλ. 8 ώρες πριν, chocorellos είπε παιδιά αυτή την sim για τον συναγερμό που μπορώ να την βρω? είναι κανονική sim ή είναι καποιο άλλο είδος? επίσης δεν γίνεται ο συναγερνος να σε παίρνει τηλέφωνο κατευθείαν από το σταθερό? είναι αλλού ειδους αυτοί λογικά ε? 7 ώρες πριν, d_gkal είπε Άρα ποιες λύσεις υπάρχουν για sim; τυπου iot.οι global εχουν 100-120€/ετος για δεδομενα.για κλησεις εξαρταται.
mindreader Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 11 hours ago, vasilllis said: επειδη εχω δει αρκετες αναβαθμισεις να 'σκοτωνουν' εφαρμογες,θεωρω πιο ασφαλες το τηλ. τυπου iot.οι global εχουν 100-120€/ετος για δεδομενα.για κλησεις εξαρταται. Βρε κοιτα να δεις ποσο μπροστα ηταν ο 'παλιομοδιτης'/old fashioned εγκαταστατης, που μου εβαλε ενσυρματες παγιδες και ρανταρ σε ολο το σπιτι, και μονο κληση σε τηλεφωνο! ---- Γιατι εδω συνηθως διαβαζεις μονο για: - καμερες - ασυρματα ολα - εφαρμογες κινητων ... σε βαθμο που να σε πιανει συνδρομο κατωτεροτητας οτι εσυ επελεξες το 'παρωχημενο' ενω οι αλλοι ειναι 'προχω'... ---- τους συναγερμους με κεντρο crow που μου εβαλε, ζητημα αν τους ξερει κανενας ψαγμενος/παλιος/ξεχασμενος....ολοι εδω μιλανε για ajax, εγω μονο την ποδοσφαιρικη ομαδα ηξερα με αυτο το ονομα, αλλα τελικα ειναι και συναγερμοι.... ---- Το μονο μου αγχος, ειναι να χτυπησει ο συναγερμος, και να μην μπορω εξ'αποστασεως να τον απενεργοποιησω, τηλεφωνικα. Βεβαια, θα βαρεσει, αλλα στο τελος θα σταματησει. Αλλα αν μπουκαρουν, το τελευταιο που θα σε νοιαξει θα μου πεις, ειναι το οτι ενοχλησες τη γειτονια. Απλα, δεν θελω να χαλασω τη γειτονια στο τεσταρισμα με θορυβο, γιατι οταν μου εδειξε ο εγκαταστατης τον τροπο απενεργοποιησης, δυο τρεις φορες, απο το κινητο, με κληση πισω στο συναγερμο, την πρωτη φορα δεν επιασε... Βεβαια, ειναι δειγμα αξιοπιστιας αραγε; Αλλα δυο χρονια τωρα με τον εν λογω συναγερμο, false alarm, ΔΕΝ ειχα. Θα αλλαξω και τις μπαταριες μου σε κανα τριαρι χρονια για να μη χτυπανε αδικα σε διακοπες ρευματος, λογικα ειμαι οκ. Για μενα, η μακροζωια, και η αξιοπιστια, και να μην σε απασχολει αδικα ειτε με false alarms ειτε με το να χαλαει καποια συσκευουλα, ειναι κεφαλαιωδους σημασιας.
paylidis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mindreader είπε τους συναγερμους με κεντρο crow που μου εβαλε, ζητημα αν τους ξερει κανενας ψαγμενος/παλιος/ξεχασμενος....ολοι εδω μιλανε για ajax, εγω μονο την ποδοσφαιρικη ομαδα ηξερα με αυτο το ονομα, αλλα τελικα ειναι και συναγερμοι.... Μια χαρα ειναι οι Crow, και γνωστοί και αξιοπιστοι, και ισραηλινοι (με οτι αυτο σημαινει για το θέμα ασφαλειας) Και φυσικα εχουν δυνατότητα και για εφαρμογή-ασχετως τι επελεξες εσυ ή ο εγκαταστατης (και εγω στα 3 απο τα 7 συστηματα που χειριζομαι δεν εχω εφαρμογή, και απο αυτα που εχω μονο στα 2 τη χρησιμοποιω) Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από paylidis 1
slaughter Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 19 hours ago, d_gkal said: Άρα ποιες λύσεις υπάρχουν για sim; https://www.iotsim.gr/#plans Μπορείς να πάρεις το πιο φθηνό πακέτο και να βάλεις 10 ευρώ κάρτα και να κάνει απο εκεί τις κλήσεις/SMS αν χρειαστεί
mindreader Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 3 minutes ago, slaughter said: https://www.iotsim.gr/#plans Μπορείς να πάρεις το πιο φθηνό πακέτο και να βάλεις 10 ευρώ κάρτα και να κάνει απο εκεί τις κλήσεις/SMS αν χρειαστεί Δηλαδη, οντως, αυτη η sim λειτουργει, με 15 ευρω το χρονο;
slaughter Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2 minutes ago, mindreader said: Δηλαδη, οντως, αυτη η sim λειτουργει, με 15 ευρω το χρονο; ναι αν θες μόνο data και μέχρι να σου τελειώσει το πακέτο.. εγώ την έχω απο το καλοκαίρι σε 2 συναγερμους και μέχρι τώρα πρέπει να έχουν φάει κάπου 5ΜΒ ο κάθε ένας, τα περισσότερα σε δικές μου δοκιμές. Αν θες βάζεις και 10 ευρώ κάρτα μέσα που τα καταναλώνει για SMS/κλήσεις και είσαι κομπλέ. πιάνει όλα τα Ελληνικά δίκτυα όποιο είναι πιο δυνατό στην περιοχή σου. Να πω την αλήθεια το καλοκαίρι είχε ένα θέμα για 1-2 μέρες αλλά μετά κομπλέ. Σε αυτά τα λεφτά αυτά όμως είναι μέσα στο παιχνίδι. 1
mindreader Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 15 minutes ago, slaughter said: ναι αν θες μόνο data και μέχρι να σου τελειώσει το πακέτο.. εγώ την έχω απο το καλοκαίρι σε 2 συναγερμους και μέχρι τώρα πρέπει να έχουν φάει κάπου 5ΜΒ ο κάθε ένας, τα περισσότερα σε δικές μου δοκιμές. Αν θες βάζεις και 10 ευρώ κάρτα μέσα που τα καταναλώνει για SMS/κλήσεις και είσαι κομπλέ. πιάνει όλα τα Ελληνικά δίκτυα όποιο είναι πιο δυνατό στην περιοχή σου. Να πω την αλήθεια το καλοκαίρι είχε ένα θέμα για 1-2 μέρες αλλά μετά κομπλέ. Σε αυτά τα λεφτά αυτά όμως είναι μέσα στο παιχνίδι. Ειναι καινουργια εταιρια αν ξερεις; Δραστηριοποιειται καιρο στην αγορα; Ρωτω, γιατι καποια χρονια πριν, 'περιπλανηθηκα' σε διαφορες υποτιθεμενες λυσεις με τετοιες εταιριες (virtual) και καθε λιγο αλλαζαν τους ορους και εφευγα....'δεν ειμαι πια για πειραματα', που ελεγε κι ο Στελιος Διονυσιου.... οκ, ολα αλλαζουν, αλλα μην ειναι χτεσινοι και τα προσφερουν το 2024 για να πιασουν πελατεια, και του χρονου μου το πανε σε 3μηνη ανανεωση...τα εχουμε δει ολα στο Ελλαδισταν...
slaughter Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 7 minutes ago, mindreader said: Ειναι καινουργια εταιρια αν ξερεις; Δραστηριοποιειται καιρο στην αγορα; Ρωτω, γιατι καποια χρονια πριν, 'περιπλανηθηκα' σε διαφορες υποτιθεμενες λυσεις με τετοιες εταιριες (virtual) και καθε λιγο αλλαζαν τους ορους και εφευγα....'δεν ειμαι πια για πειραματα', που ελεγε κι ο Στελιος Διονυσιου.... οκ, ολα αλλαζουν, αλλα μην ειναι χτεσινοι και τα προσφερουν το 2024 για να πιασουν πελατεια, και του χρονου μου το πανε σε 3μηνη ανανεωση...τα εχουμε δει ολα στο Ελλαδισταν... Δεν ξέρω πόσα χρόνια είναι στην αγορά, αλλά αν ψάξεις το thread θα δεις οτι την έχουν αναφέρει αρκετές φορές εδώ μέσα. Επισης το support τους είναι πολύ καλό, όσες φορές μίλησα μαζί τους. Και τέλος η όλη διαδικασία για να την βγάλεις είναι 2-3 μέρες οπότε όλα καλά. 1
pavloa Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 13 ώρες πριν, vasilllis είπε επειδη εχω δει αρκετες αναβαθμισεις να 'σκοτωνουν' εφαρμογες,θεωρω πιο ασφαλες το τηλ. Καλά αυτό το ξέρω για αυτό σκέφτομαι τι να επιλέξω.. Βασικά στο δικό μου σπίτι (σε πολυκατοικία) έχω βάλει το ixion ip/g και μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος, τώρα σκέφτομαι να βάλω στο σπίτι των γονιών μου που είναι σε μονοκατοικία και εκτός πόλης.. Για αυτό ρωτάω τι από τα δύο είναι πιο αξιόπιστο σε θέμα ειδοποίησεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα