Προς το περιεχόμενο

Συναγερμοί Σπιτιών : Αγορά, Προβλήματα, Προτάσεις, Τιμές, κλπ.

Stageo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

οι αισθητήρες κίνησης που λένε ότι αποφεύγουν τα κατοικία δεν κάνουν δουλειά;

Κάνουν δουλεια. Αλλά εδώ λεει ότι τα γατονια ανεβαινουν παντού. Σε αυτη την περίπτωση φυσικά δεν κάνουν, γιατι το γατί όσο πλησιάζει τον αισθητήρα φαίνεται πιο μεγάλο

image.png.ce49109722081938b768f20fee267ebf.png

• Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, mindreader είπε

Κι εμενα σαν τακτικη μου φαινεται πολυ λογικο, σε ειδοποιει ο συναγερμος, μπαινεις και βλεπεις και υλικο απο καμερες.

Αλλα, απο τις πρωτες δουλειες των κλεφτων, δεν θα ειναι μπαινοντας στο σπιτι, να ξηλωσουν το router; Αρα, ο συναγερμος θα προλαβει να με ειδοποιησει μεν, αλλα μεχρι να δω υλικο απο καμερες, το σπιτι θα εχει γινει offline. Μου διαφευγει κατι;

σου έχω ίσως μια-δυο λυσεις για αυτό.

1)μπορείς να συνδέσεις το ρουτερ με ups έτσι ώστε και να πέσει το ρεύμα σου κρατάει το ρουτερ ανοιχτό για κάποια ώρα.

2) μπορείς σε ip camera στο ενδιάμεσο με το καλώδιο να βάλεις ένα powerbank το οποίο πάλι αν πέσει το ρεύμα, σε συνδυασμό με το ups για να έχεις ακόμα ίντερνετ δηλαδή, θα συνεχίσει να δουλεύει για κάποια ώρα και να έχεις εικόνα.

όλα αυτά φυσικά αν σου κόψουν το ρεύμα από έξω φαντάζομαι και όχι αν στα ξηλωσουν μπαίνοντας.

αλλά αν γίνει αυτό δεν θα ξεκινήσει να βαράει ο συναγερμός επειδή θα νιώσει κάποια παρεμβολή?

επίσης δεν ξέρω αν βοηθάει να έχεις ψιλοκρυμμενο το ρουτερ για να κερδίσεις λίγο χρόνο σε περίπτωση που γίνει το κακό.

Επεξ/σία από chocorellos
  • Like 1

8 hours ago, chocorellos said:

1)μπορείς να συνδέσεις το ρουτερ με ups έτσι ώστε και να πέσει το ρεύμα σου κρατάει το ρουτερ ανοιχτό για κάποια ώρα.

2) μπορείς σε ip camera στο ενδιάμεσο με το καλώδιο να βάλεις ένα powerbank το οποίο πάλι αν πέσει το ρεύμα, σε συνδυασμό με το ups για να έχεις ακόμα ίντερνετ δηλαδή, θα συνεχίσει να δουλεύει για κάποια ώρα και να έχεις εικόνα.

όλα αυτά φυσικά αν σου κόψουν το ρεύμα από έξω φαντάζομαι και όχι αν στα ξηλωσουν μπαίνοντας.

αλλά αν γίνει αυτό δεν θα ξεκινήσει να βαράει ο συναγερμός επειδή θα νιώσει κάποια παρεμβολή?

επίσης δεν ξέρω αν βοηθάει να έχεις ψιλοκρυμμενο το ρουτερ για να κερδίσεις λίγο χρόνο σε περίπτωση που γίνει το κακό.

Εννοειται οτι το router ειναι πανω σε ups.

Η σκεψη για ενδιαμεσο powerbank ειναι καλη. Αληθεια, usb powered ειναι οι ip cameras; Εννοω, μπορει να πεσει και πανω σε powerbank;

Αν κοψουν ρευμα, και βεβαια θα χτυπουν οι σειρηνες. Θεωρω ομως, το σεναριο ειναι για αν μπουν, οτι θα ξηλωσουν router με το που μπουν. Αρα, ειναι πες ενα δυο λεπτα, απο τοτε που θα λαβω ειδοποιηση για την μπουκα, μεχρι να προλαβω να μπω καμερα να δω κατι, πριν ξηλωθει κι αυτη. Δεν νομιζω οτι με νορμαλ συνθηκες προλαβαινει καποιος, εκτος αν δεν κανει τιποτε αλλο, κι ολη μερα ειναι με το κινητο στο χερι αναμενοντας...μαντατα.

Κρυμμενο router, δεν ειναι κακη ιδεα, αλλα δεν μπορω να σκεφτω ευκολη υλοποιηση, με τα καλωδια του. Θελει τροφοδοσια και τηλεφωνικο καλωδιο. Και σε ντουλαπα να το βαλω, πρεπει να τραβαω καλωδια, δεν ειναι ευκολο.

Δεν βλεπω να υπαρχει επαρκης χρονος, απο τη στιγμη που θα με ειδοποιησει ο συναγερμος, να μπορω εγω να μπω να δω στην καμερα, υλικο καποιων λεπτων πισω, αποθηκευμενων στην καρτα μνημης. Αν μπουν, θεωρω οτι router και καμερα, θα φυγουν αμεσα. Αρα ο συναγερμος θα χτυπα, αλλα εγω εξ'αποστασεως δεν θα μπορω να δω κατι αλλο.

:(

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Η σκεψη για ενδιαμεσο powerbank ειναι καλη. Αληθεια, usb powered ειναι οι ip cameras; Εννοω, μπορει να πεσει και πανω σε powerbank;.

Κρυμμενο router, δεν ειναι κακη ιδεα, αλλα δεν μπορω να σκεφτω ευκολη υλοποιηση, με τα καλωδια του. Θελει τροφοδοσια και τηλεφωνικο καλωδιο. Και σε ντουλαπα να το βαλω, πρεπει να τραβαω καλωδια, δεν ειναι ευκολο.

το ενδιάμεσο powerbank το έχω κάνει αλλά να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη να δω πως θα λειτουργήσει σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα.

το κρυμμένο ρουτερ θα βόλευε πιο πολύ σε μεγαλούτσικο σπίτι ή σε σπίτι με 2οροφους φαντάζομαι. σε κατοικία τύπου γκαρσονιέρας 

• Like 1

3 hours ago, mindreader said:

Η σκεψη για ενδιαμεσο powerbank ειναι καλη. Αληθεια, usb powered ειναι οι ip cameras; Εννοω, μπορει να πεσει και πανω σε powerbank;

Αν κοψουν ρευμα, και βεβαια θα χτυπουν οι σειρηνες. Θεωρω ομως, το σεναριο ειναι για αν μπουν, οτι θα ξηλωσουν router με το που μπουν. Αρα, ειναι πες ενα δυο λεπτα, απο τοτε που θα λαβω ειδοποιηση για την μπουκα, μεχρι να προλαβω να μπω καμερα να δω κατι, πριν ξηλωθει κι αυτη. Δεν νομιζω οτι με νορμαλ συνθηκες προλαβαινει καποιος, εκτος αν δεν κανει τιποτε αλλο, κι ολη μερα ειναι με το κινητο στο χερι αναμενοντας...μαντατα.

Δεν βλεπω να υπαρχει επαρκης χρονος, απο τη στιγμη που θα με ειδοποιησει ο συναγερμος, να μπορω εγω να μπω να δω στην καμερα, υλικο καποιων λεπτων πισω, αποθηκευμενων στην καρτα μνημης. Αν μπουν, θεωρω οτι router και καμερα, θα φυγουν αμεσα. Αρα ο συναγερμος θα χτυπα, αλλα εγω εξ'αποστασεως δεν θα μπορω να δω κατι αλλο.

αυτό το λύνουν λύσεις όπώς έχει π.χ. ο hikVision AX Pro ο οποίος μπορεί να σου στείλει video απο IP camera. Στον συναγερμό θα πρέπει να έχεις βάλει και SIM κάρτα έτσι ώστε αν σου τα κλείσει όλα να σου στείλει ένα συντομο video μέσω του 4g. Θα πρέπει βεβαία και η camera να είναι σε ups για να μην πέσει όταν κόψουν το ρεύμα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα digoo στο σπίτι..3 χρόνια όλα καλά για τα λεφτά του..Κάποια στιγμή κάνω clear cache στο smartphone και από τότε σταμάτησε να μου στέλνει ειδοποιήσεις για arm, disarm και ανίχνευση κίνησης..

Κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει? Χρησιμοποιώ το digoolife app.

Επεξ/σία από daPro

Στις 8/10/2024 στις 7:35 ΠΜ, mindreader είπε

Δηλαδη πχ χτυπαει επαφη εισοδου και καπακι λαμβανεις 2η ειδοποιηση ρανταρ σαλονι, 3η ειδοποιηση ρανταρ σαλονι, 4η ειδοποιηση ρανταρ κουζινα κ.ο.κ. Να μπεις στην κάμερα να δεις τι; Δεν κανει μπαμ οτι σε κλεβουνε;

Επισης σε εκεινο το σημειο να ξερεις ειναι ηδη αργα θα σου εχουνε παρει ακομα και την ερ φραιερ.

Αν υπαρχει δυνατοτητα βαλε εξωτερικα ρανταρ ωστε να χτυπησουν πριν γινει η διαρρηξη

Οπως επισης και συνδεση σε κέντρο λήψης σηματων

• Like 2

Στις 6/10/2024 στις 8:58 ΜΜ, chocorellos είπε

οι γάτες είναι πάντα μέσα άρα δεν γίνεται αυτό που λες 🤣

To να βαλεις εξωτερικους ανιχνευτες παιζει?

Στις 6/10/2024 στις 9:43 ΜΜ, d_gkal είπε

Ο ajax αξίζει τα λεφτά του; 

Σκέφτομαι για εγκατάσταση (υπάρχει καλωδίωση) ενός συστηματος αλλά κολλάω στο κόστος. 

Όχι ότι δε μπορώ να τα δώσω αλλά δε ξέρω αν αξίζει. 

Αν δεν εχεις καποια συγκεκριμενη λειτουργια του ajax,πχ τον ιδιο στο σπιτι ή στο γραφειο και δεν θες εφαρμογες,δεν νομιζω οτι αξιζει.Μπορεις βεβαια να χρησιμοποιησεις την καλωδιωση με ενσυρματο εξοπλισμο και hub του ajax.Aν θες να κουμπωσεις και καμερες κλπ

Στις 7/10/2024 στις 10:13 ΠΜ, chocorellos είπε

ακόμα και σε αυτούς τους ανιχνευτες με οπτική επιβεβαίωση αν είναι να χτυπάει η εξωτερική σειρήνα σε κάθε κίνηση των ζώων, τι να το κάνω αν έχει οπτική επιβεβαίωση από την στιγμή που θα το δω εκ του αποτελέσματος? 😅

δεν θέλω να ζαλίζω και τους γείτονες γιατί μετά αν γίνει το κακό θα είναι σαν το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό.

εκτός και αν βάση οδηγιών που προμηθευτή με βάση την σωστή εγκατάσταση των ανιχνευτών μπορεί να αποτραπεί κάτι τέτοιο, αν και τα μέχρι 50cm που αναφέρει ο προμηθευτής μου φαίνονται λίγα, καθώς ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους τα ξεπερνάει σίγουρα.

https://ajax.systems/products/motionprotect/

δεν εχει 50 εκ.Οταν τον βαλεις 2,5μ υψος δεν φανταζομαι να εχεις αντικειμενο μπροστα του στα 2μ.Υποθετω και τα γατια ειναι μικρα για να τον ενεργοποιουν.

Στις 7/10/2024 στις 11:36 ΠΜ, mindreader είπε

Χαζη ερωτηση, αλλα θα την κανω. Κι αν μας χακεψουν την καμερα(εφοσον ειναι wifi connected), και παρακολουθουν αλλοι το τι δειχνει; Εκτος αν πει καποιος 'δεν γινεται', αλλα ειμαι σιγουρος οτι γινονται αλλα κι αλλα, αυτο κι αν γινεται...

Μην κυκλοφορεις ξεβρακωτος.

Στις 7/10/2024 στις 12:03 ΜΜ, mindreader είπε

Ξερει κανεις να μου πει, γι'αυτες τις καμερες tapo, αν δεν ειμαι διαρκως online αλλα εχω βαλει καρτα μνημης, -προσοχη δεν μιλω για χρηση cloud, αν, οταν συνδεθω στο δικτυο, να μπορει να μου δωσει προγενεστερο βιντεο απο την καρτα μνημης;

Ή δειχνει μονο live και τιποτε αλλο;

Ειτε γραφουν συνεχεια ειτε οταν ανιχνευσουν κινηση.Υπαρχει time log που ανατρεχεις ποτε ανιχνευσε κινηση.Η εικονα σβηνει οταν γεμισει η καρτα και ξαναγραψει νεο βιντεο.

Στις 7/10/2024 στις 12:19 ΜΜ, mindreader είπε

Τα alerts που στελνει η καμερα tapo, ειναι μονο μεσω push notification/εφαρμογης κινητου, ή μπορει πχ να ρυθμιστει να στελνει εναλλακτικά, sms ή email ειδοποιησης;

Push μονο

Στις 7/10/2024 στις 1:05 ΜΜ, The_Judas είπε

οι αισθητήρες κίνησης που λένε ότι αποφεύγουν τα κατοικία δεν κάνουν δουλειά;

Κανουν οταν η αποσταση ζωου -ανιχνευτη ειναι προβλεπομενη.Αν ανεβαινει σε καναπεδες κλπ και στεκεται 1μ απο τον ανιχνευτη,οχι

Στις 7/10/2024 στις 1:14 ΜΜ, mindreader είπε

Κι εμενα σαν τακτικη μου φαινεται πολυ λογικο, σε ειδοποιει ο συναγερμος, μπαινεις και βλεπεις και υλικο απο καμερες.

Αλλα, απο τις πρωτες δουλειες των κλεφτων, δεν θα ειναι μπαινοντας στο σπιτι, να ξηλωσουν το router; Αρα, ο συναγερμος θα προλαβει να με ειδοποιησει μεν, αλλα μεχρι να δω υλικο απο καμερες, το σπιτι θα εχει γινει offline. Μου διαφευγει κατι;

ο ajax εχει και sim καρτα για συνεχη επικοινωνια.

Στις 7/10/2024 στις 10:35 ΜΜ, chocorellos είπε

1.Ειπε να ξυλωσουν το ρουτερ αρα το ups δεν βοηθαει.

Θεωρητικα ο συναγερμος θα εχει ενεργοποιηθει.

Σκεψου μεχρι να χτυπησει στους περισσοτερους εχει 30 δευτ να ψαξει το σπιτι ο κλεφτης.

Στις 8/10/2024 στις 11:05 ΠΜ, slaughter είπε

αυτό το λύνουν λύσεις όπώς έχει π.χ. ο hikVision AX Pro ο οποίος μπορεί να σου στείλει video απο IP camera. Στον συναγερμό θα πρέπει να έχεις βάλει και SIM κάρτα έτσι ώστε αν σου τα κλείσει όλα να σου στείλει ένα συντομο video μέσω του 4g. Θα πρέπει βεβαία και η camera να είναι σε ups για να μην πέσει όταν κόψουν το ρεύμα. 

Και ο ajax το κανει αυτο χωρις να χρειαζεται καμερες σε ups .Απορω πως μπορεις να τα κανεις αυτα σε ενα σπιτι.

Επισης ο ajax εχει την φιλοσοφια ΙΟΤ με μια απλη sim me λιγα ΜΒ .Για αυτο δεν μεταδιδει εικονα.

5 ώρες πριν, nikos121 είπε

Δηλαδη πχ χτυπαει επαφη εισοδου και καπακι λαμβανεις 2η ειδοποιηση ρανταρ σαλονι, 3η ειδοποιηση ρανταρ σαλονι, 4η ειδοποιηση ρανταρ κουζινα κ.ο.κ. Να μπεις στην κάμερα να δεις τι; Δεν κανει μπαμ οτι σε κλεβουνε;

Επισης σε εκεινο το σημειο να ξερεις ειναι ηδη αργα θα σου εχουνε παρει ακομα και την ερ φραιερ.

Αν υπαρχει δυνατοτητα βαλε εξωτερικα ρανταρ ωστε να χτυπησουν πριν γινει η διαρρηξη

Οπως επισης και συνδεση σε κέντρο λήψης σηματων

το ΚΛΣ ειναι η καλυτερη προτσαη.Διαβαζω ολα τα ποστ εδω οτι θα χτυπησει ο συναγερμος να μπουν στο κινητο να δουν καμερες.Λες και ζουνε με ενα κινητο στο χερι 24/7.

• Like 2

16 ώρες πριν, vasilllis είπε

To να βαλεις εξωτερικους ανιχνευτες παιζει?

όχι γιατί μένω σε διαμέρισμα 

16 ώρες πριν, vasilllis είπε

δεν εχει 50 εκ.Οταν τον βαλεις 2,5μ υψος δεν φανταζομαι να εχεις αντικειμενο μπροστα του στα 2μ.Υποθετω και τα γατια ειναι μικρα για να τον ενεργοποιουν.

στα 2μ ύψος όχι.

αλλά επειδή είναι γκαρσονιέρα οπότε οι χώροι είναι μικροί, σε απόσταση 2-3 μέτρων είναι ο καναπές και το τραπεζι που εκεί σίγουρα ανεβαίνουν οι γατες

6 ώρες πριν, chocorellos είπε

όχι γιατί μένω σε διαμέρισμα 

στα 2μ ύψος όχι.

αλλά επειδή είναι γκαρσονιέρα οπότε οι χώροι είναι μικροί, σε απόσταση 2-3 μέτρων είναι ο καναπές και το τραπεζι που εκεί σίγουρα ανεβαίνουν οι γατες

Δεν καταλαβαινω τι σημαινει το οτι μενεις σε διαμερισμα.

Αλλοι ανιχνευτες ειναι τυπου κουρτινας.https://ajax.systems/products/motionprotect-curtain/

Πισω απο την εξωπορτα ας πουμε.

46 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Δεν καταλαβαινω τι σημαινει το οτι μενεις σε διαμερισμα.

Αλλοι ανιχνευτες ειναι τυπου κουρτινας.https://ajax.systems/products/motionprotect-curtain/

δεν είχα σκεφτεί τέτοιο ανιχνευτή αλλά και πάλι η διπλανή πόρτα είναι στο μισό μέτρο ακριβώς απέναντι, φάτσα η μία με την άλλη. είναι τόσο ακριβείς ώστε να μην χτυπήσει από τον γείτονα που θα έρθει να μπει στο διαμέρισμα του? αλλά και πάλι η εξώπορτα δεν είναι το θέμα γιατί αν μπει ένας αισθητήρα πόρτας θα είναι το ίδιο πράγμα νομίζω. 

19 ώρες πριν, chocorellos είπε

δεν είχα σκεφτεί τέτοιο ανιχνευτή αλλά και πάλι η διπλανή πόρτα είναι στο μισό μέτρο ακριβώς απέναντι, φάτσα η μία με την άλλη. είναι τόσο ακριβείς ώστε να μην χτυπήσει από τον γείτονα που θα έρθει να μπει στο διαμέρισμα του? αλλά και πάλι η εξώπορτα δεν είναι το θέμα γιατί αν μπει ένας αισθητήρα πόρτας θα είναι το ίδιο πράγμα νομίζω. 

Για μεσα στο διαμερισμα λεω,αλλα δεν δε καταλαβαινω.

Σου λεω βαλε εξωτερικους μου λες ειναι διαμερισμα.Σου λεω βαλε για καποιον που μπαινει απο εισοδο,θα βαλεις ανιχνευτη.Τοτε τι θες να βαλεις radar?

21 ώρες πριν, vasilllis είπε

από την μέσα μεριά ή από την έξω εννοούσες εσύ?

επίσης έχω ακόμα μια απορία. σε συναγερμό γνωστού μου που δεν παίρνει sim, είναι συνδεδεμένο με το σταθερό όμως, σε περίπτωση παραβίασης κάνει κλήση και αφήνει ηχητικό μήνυμα. 

οι συναγερμοί τύπου ajax ή hikvision, έχουν δυνατότητα sim και σύνδεση ethernet. τι κάνει σε κάθε μία από αυτές τις 2 περιπτώσεις? κάνουν κάτι σχετικό?

1 ώρα πριν, chocorellos είπε

από την μέσα μεριά ή από την έξω εννοούσες εσύ?

επίσης έχω ακόμα μια απορία. σε συναγερμό γνωστού μου που δεν παίρνει sim, είναι συνδεδεμένο με το σταθερό όμως, σε περίπτωση παραβίασης κάνει κλήση και αφήνει ηχητικό μήνυμα. 

οι συναγερμοί τύπου ajax ή hikvision, έχουν δυνατότητα sim και σύνδεση ethernet. τι κάνει σε κάθε μία από αυτές τις 2 περιπτώσεις? κάνουν κάτι σχετικό?

μεσα.αν χαθει το ιντερνετ επικοινωνει μσω κινητης τηλεφωνιας και με push στο κινητο ή συνδεεται σε ΚΛΣ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, vasilllis είπε

μεσα.αν χαθει το ιντερνετ επικοινωνει μσω κινητης τηλεφωνιας και με push στο κινητο ή συνδεεται σε ΚΛΣ.

ευχαριστώ πολύ. 

να αρκεστώ σε hub 2G ή να πάω σε 4G? απο άποψη λειτουργικότητας και μελλοντικής υποστήριξης από τις εταιρίες το ρωτάω 

Επεξ/σία από chocorellos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...