Προς το περιεχόμενο

Συναγερμοί Σπιτιών : Αγορά, Προβλήματα, Προτάσεις, Τιμές, κλπ.

Stageo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 hours ago, chocorellos said:

είχα σκεφτεί ανιχνευτες με οπτική επιβεβαίωση αλλά τι να το κάνω αν δεν κάνουν σωστή αναγνώριση και χτυπάνε κάθε λίγο και λιγάκι με τις γάτες μέσα και σηκώνουν την γειτονιά στο πόδι?

έχω τους Ajax ανιχνευτές με οπτική. ΟΚ κάνουν την δουλειά τους - δλδ βλέπεις αν είναι άνθροπος - αλλά για εμένα δεν αξίζουν το κόστος τους. Μην σου πω οτι σαν ποιότητα εικόνας είναι χάλια.

Αυτό που αξίζει είναι η οπτική επιβεβαίωση απο IP camera αλλά στον Ajax παίζει μόνο με τις δικές του κάμερες που είναι και ακριβές και δεν ξέρω αν τις βρίσκεις Ελλάδα.

Στον HikVision που έχω βάλει μια δική του κάμερα (αλλά παίζουν και άλλες) είναι μια χαρά σου στέλνει video με λίγο πριν και λίγο μετά το συμβάν. 

12 hours ago, d_gkal said:

Ο ajax αξίζει τα λεφτά του; 

Σκέφτομαι για εγκατάσταση (υπάρχει καλωδίωση) ενός συστηματος αλλά κολλάω στο κόστος. 

Όχι ότι δε μπορώ να τα δώσω αλλά δε ξέρω αν αξίζει. 

Ο Ajax αξίζει αν δεν έχεις καλωδίωση ή θες κάτι απλό και εύκολο να βάλεις μόνος σου. Αν έχει καλωδίωση τότε αξίζει πιο πολύ να βάλεις κάτι ενσύρματο αν και σε κόστος μπορεί να σου βγει παρόμοιο ή και παραπάνω απο έναν ασύρματο και δεν μπορείς πρακτικά να το κάνεις μόνος σου.

Εγώ σε εξοχικό που έχω καλωδίωση στον 1 απο τους 2 ορόφους επέλεξα να βάλω μόνος μου έναν ajax παρά να μπλέξω με εγκαταστάτη κλπ κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, slaughter είπε

έχω τους Ajax ανιχνευτές με οπτική. ΟΚ κάνουν την δουλειά τους - δλδ βλέπεις αν είναι άνθροπος - αλλά για εμένα δεν αξίζουν το κόστος τους. Μην σου πω οτι σαν ποιότητα εικόνας είναι χάλια.

Αυτό που αξίζει είναι η οπτική επιβεβαίωση απο IP camera αλλά στον Ajax παίζει μόνο με τις δικές του κάμερες που είναι και ακριβές και δεν ξέρω αν τις βρίσκεις Ελλάδα.

Στον HikVision που έχω βάλει μια δική του κάμερα (αλλά παίζουν και άλλες) είναι μια χαρά σου στέλνει video με λίγο πριν και λίγο μετά το συμβάν. 

ακόμα και σε αυτούς τους ανιχνευτες με οπτική επιβεβαίωση αν είναι να χτυπάει η εξωτερική σειρήνα σε κάθε κίνηση των ζώων, τι να το κάνω αν έχει οπτική επιβεβαίωση από την στιγμή που θα το δω εκ του αποτελέσματος? 😅

δεν θέλω να ζαλίζω και τους γείτονες γιατί μετά αν γίνει το κακό θα είναι σαν το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό.

εκτός και αν βάση οδηγιών που προμηθευτή με βάση την σωστή εγκατάσταση των ανιχνευτών μπορεί να αποτραπεί κάτι τέτοιο, αν και τα μέχρι 50cm που αναφέρει ο προμηθευτής μου φαίνονται λίγα, καθώς ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους τα ξεπερνάει σίγουρα.

40 λεπτά πριν, chocorellos είπε

ακόμα και σε αυτούς τους ανιχνευτες με οπτική επιβεβαίωση αν είναι να χτυπάει η εξωτερική σειρήνα σε κάθε κίνηση των ζώων, τι να το κάνω αν έχει οπτική επιβεβαίωση από την στιγμή που θα το δω εκ του αποτελέσματος? 😅

δεν θέλω να ζαλίζω και τους γείτονες γιατί μετά αν γίνει το κακό θα είναι σαν το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό.

εκτός και αν βάση οδηγιών που προμηθευτή με βάση την σωστή εγκατάσταση των ανιχνευτών μπορεί να αποτραπεί κάτι τέτοιο, αν και τα μέχρι 50cm που αναφέρει ο προμηθευτής μου φαίνονται λίγα, καθώς ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους τα ξεπερνάει σίγουρα.

Είναι απλό. Δεν βάζεις αισθητήρες κίνησης με γατόνια στο σπίτι. Βάζεις μόνο μαγνητικές επαφές σε πόρτες και παράθυρα. Παίρνεις παράλληλα και 1-2 TP-LINK Tapo και ξέρεις τι γίνεται ανά πάσα στιγμή στο σπίτι. 

1 minute ago, sphinxgr said:

Είναι απλό. Δεν βάζεις αισθητήρες κίνησης με γατόνια στο σπίτι. Βάζεις μόνο μαγνητικές επαφές σε πόρτες και παράθυρα. Παίρνεις παράλληλα και 1-2 TP-LINK Tapo και ξέρεις τι γίνεται ανά πάσα στιγμή στο σπίτι. 

Ποιες λες; Όχι τις πριζες φανταζομαι. link?

11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ποιες λες; Όχι τις πριζες φανταζομαι. link?

Κάμερες βρε!!! Σαν και αυτήν https://www.skroutz.gr/s/48624645/TP-LINK-Tapo-C210-v2-2-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-Full-HD-3MP-me-Amfidromi-Epikoinonia.html

• Like 1

26 minutes ago, sphinxgr said:

Χαζη ερωτηση, αλλα θα την κανω. Κι αν μας χακεψουν την καμερα(εφοσον ειναι wifi connected), και παρακολουθουν αλλοι το τι δειχνει; Εκτος αν πει καποιος 'δεν γινεται', αλλα ειμαι σιγουρος οτι γινονται αλλα κι αλλα, αυτο κι αν γινεται...

6 minutes ago, mindreader said:

Χαζη ερωτηση, αλλα θα την κανω. Κι αν μας χακεψουν την καμερα(εφοσον ειναι wifi connected), και παρακολουθουν αλλοι το τι δειχνει; Εκτος αν πει καποιος 'δεν γινεται', αλλα ειμαι σιγουρος οτι γινονται αλλα κι αλλα, αυτο κι αν γινεται...

ολα γίνονται αλλά αν αυτός που θέλει να σε κλέψει έχει τέτοιες γνώσεις τότε δεν έχεις ελπίδα. Μην ξεχνάς οτι ο συναγερμός είναι απλά για να ενημερώσει όχι για να σε προστατέψει. Εκτός αν έχει εξωτερικές παγίδες ή π.χ. στα πατζούρια και χτυπήσει πριν μπει ο άλλος.

• Like 1

Ξερει κανεις να μου πει, γι'αυτες τις καμερες tapo, αν δεν ειμαι διαρκως online αλλα εχω βαλει καρτα μνημης, -προσοχη δεν μιλω για χρηση cloud, αν, οταν συνδεθω στο δικτυο, να μπορει να μου δωσει προγενεστερο βιντεο απο την καρτα μνημης;

Ή δειχνει μονο live και τιποτε αλλο;

29 λεπτά πριν, mindreader είπε

Πάντα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο να μην κοροιδευομαστε! 

Για αυτό επιλέγουμε γνωστή εταιρεία ώστε αν γίνει κάτι να μαθευτεί 

5 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ξερει κανεις να μου πει, γι'αυτες τις καμερες tapo, αν δεν ειμαι διαρκως online αλλα εχω βαλει καρτα μνημης, -προσοχη δεν μιλω για χρηση cloud, αν, οταν συνδεθω στο δικτυο, να μπορει να μου δωσει προγενεστερο βιντεο απο την καρτα μνημης;

Ή δειχνει μονο live και τιποτε αλλο;

Αν δεν έχει διαγραφεί, ναι μπορείς να το δεις όπως σε όλα τα συστήματα παρακολούθησης 

• Like 1

Τα alerts που στελνει η καμερα tapo, ειναι μονο μεσω push notification/εφαρμογης κινητου, ή μπορει πχ να ρυθμιστει να στελνει εναλλακτικά, sms ή email ειδοποιησης;

21 minutes ago, mindreader said:

Τα alerts που στελνει η καμερα tapo, ειναι μονο μεσω push notification/εφαρμογης κινητου, ή μπορει πχ να ρυθμιστει να στελνει εναλλακτικά, sms ή email ειδοποιησης;

push είναι.. δεν νομίζω οτι έχει κάποια απο τις απλές (plug n play) κάμερες δυνατότητα για sms/email δεν το έχω δει σε καμία και έχουν περάσει αρκετές μάρκες απο τα χέρια μου.

Η ιδέα είναι να βάλεις στον συναγερμό σου μόνο μαγνητικές επαφές και να βάλεις κ μερικές κάμερες στον χώρο. Αν χτυπήσει ο συναγερμός τότε θα μπορείς να μπεις στην κάμερα και να δεις τι παίζει.. δεν θες να βάλεις τις κάμερες να σου στέλνουν notifications γιατί με τις γάτες θα είσαι όλο μηνύματα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, slaughter said:

Η ιδέα είναι να βάλεις στον συναγερμό σου μόνο μαγνητικές επαφές και να βάλεις κ μερικές κάμερες στον χώρο. Αν χτυπήσει ο συναγερμός τότε θα μπορείς να μπεις στην κάμερα και να δεις τι παίζει..

Κι εμενα σαν τακτικη μου φαινεται πολυ λογικο, σε ειδοποιει ο συναγερμος, μπαινεις και βλεπεις και υλικο απο καμερες.

Αλλα, απο τις πρωτες δουλειες των κλεφτων, δεν θα ειναι μπαινοντας στο σπιτι, να ξηλωσουν το router; Αρα, ο συναγερμος θα προλαβει να με ειδοποιησει μεν, αλλα μεχρι να δω υλικο απο καμερες, το σπιτι θα εχει γινει offline. Μου διαφευγει κατι;

Επεξ/σία από mindreader

6 minutes ago, mindreader said:

Κι εμενα σαν τακτικη μου φαινεται πολυ λογικο, σε ειδοποιει ο συναγερμος, μπαινεις και βλεπεις και υλικο απο καμερες.

Αλλα, απο τις πρωτες δουλειες των κλεφτων, δεν θα ειναι μπαινοντας στο σπιτι, να ξηλωσουν το router; Αρα, ο συναγερμος θα προλαβει να με ειδοποιησει μεν, αλλα μεχρι να δω υλικο απο καμερες, το σπιτι θα εχει γινει offline. Μου διαφευγει κατι;

ισχύει και αυτό που λες.. για αυτό θες και δεύτερο notification channel (e.g. GSM) κανονικά. Επίσης μπορεί να σου έχουν κόψει κ το internet πριν καν μπούν .. ή ακόμα και το ρεύμα.. όλα αυτά είναι δύσκολα σενάρια και για να τα προσπεράσεις θες αρκετά χρήματα κ πιο περίπλοκες εγκαταστάσεις. 

• Like 1

3 hours ago, slaughter said:

Ο Ajax αξίζει αν δεν έχεις καλωδίωση ή θες κάτι απλό και εύκολο να βάλεις μόνος σου. Αν έχει καλωδίωση τότε αξίζει πιο πολύ να βάλεις κάτι ενσύρματο αν και σε κόστος μπορεί να σου βγει παρόμοιο ή και παραπάνω απο έναν ασύρματο και δεν μπορείς πρακτικά να το κάνεις μόνος σου.

Εγώ σε εξοχικό που έχω καλωδίωση στον 1 απο τους 2 ορόφους επέλεξα να βάλω μόνος μου έναν ajax παρά να μπλέξω με εγκαταστάτη κλπ κλπ

Έχω καλωδίωση και συμφωνα με εγκατασταστη θα μπουν παρελκόμενα της optex. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...