cazanova Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, ss42ss είπε Θέλεις ένα για το άνοιγμα και ένα το κλείσιμο. Στο μοτέρ σου βγάζει 4 καλώδια άνοδος-κάθοδος-ουδέτερος-γείωση. Λιγο ασυμφορο μου ακουγεται αυτο ειναι η αληθεια , υπαρχει περιπτωση να δουλεψουν ολα με 2 ρελε? ειναι 4 ρολα στο συνολο
ss42ss Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 20/9/2024 στις 11:50 ΠΜ, cazanova είπε Λιγο ασυμφορο μου ακουγεται αυτο ειναι η αληθεια , υπαρχει περιπτωση να δουλεψουν ολα με 2 ρελε? ειναι 4 ρολα στο συνολο Μπορείς αλλά πρέπει να υπάρχει η υποδομή για να το υποστηρίξει… μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα, κάτι έχει πιάσει το αυτί μου ότι θα βγάλει διακόπτη για ρολά… αλλιώς μπορείς να πάρεις 4x Ajax light switch 2-gang με την προϋπόθεση ότι έχεις το hub 2 Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από ss42ss
cazanova Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, ss42ss είπε Μπορείς αλλά πρέπει να υπάρχει η υποδομή για να το υποστηρίξει… μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα, κάτι έχει πιάσει το αυτί μου ότι θα βγάλει διακόπτη για ρολά… αλλιώς μπορείς να πάρεις 4x Ajax light switch 2-gang Δεν έχω δυστηχως τόσο «αόριστο» χρόνο ώστε να περιμένω . Πολύ καλή όμως η ιδέα σου αυτό θα μπορούσε να καλύψει και τις 2 ανάγκες που έχω . Θα λειτουργήσει όμως με συνεχόμενο σήμα; Αν ο διακόπτης είναι φτιαγμένος για φώτα φαντάζομαι θα κόβει ή θα δίνει στιγμιαία εντολή
thephotoshoped Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα στην ομάδα. Επανέρχομαι καθώς έλαβα προσφορά και κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσω με τον CADDX. Την προσφορά μου την έδωσε πιστοποιημένο εγκαταστάτης από την ίδια την αντιπροσωπεία. Όπως μου προτείνατε και εδώ, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες. Το hardware που θα τοποθετηθεί είναι : CADDX NXG-8 Πληκτρολόγιο ΝΧG-1830 4 Ραντάρ DSC με ανίχνευση ζώου 6 παγίδες Σειρήνα εξωτερική - μετασχηματιστής - μπαταρίες Σύνολο 800€ Καλωδίωση υπάρχει ήδη. Πως σας φαίνεται ;
paylidis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Ελαφρώς τσιμπημένη μου φαίνεται αν δε μου διαφεύγει κατι. Τα υλικά λιανική είναι περίπου στα 550€ τα υπόλοιπα εργασια. Αν έλεγες 700 θα έλεγα είναι πολυ οκ
sargyrop81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, cazanova said: Δεν έχω δυστηχως τόσο «αόριστο» χρόνο ώστε να περιμένω . Πολύ καλή όμως η ιδέα σου αυτό θα μπορούσε να καλύψει και τις 2 ανάγκες που έχω . Θα λειτουργήσει όμως με συνεχόμενο σήμα; Αν ο διακόπτης είναι φτιαγμένος για φώτα φαντάζομαι θα κόβει ή θα δίνει στιγμιαία εντολή Για τα 4 ρολα, μπορεις να βαλεις 4 sonoff dual r3 και εναν sonoff διακοπτη ασυρματο εκει που θελεις (πχ διπλα στο πληκτρολογιο). Θα μπορεις να τα ανοιγοκλεινεις και μεσω κινητου. Κοστος 55 ευρω. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από sargyrop81
cazanova Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Για τα 4 ρολα, μπορεις να βαλεις 4 sonoff dual r3 και εναν sonoff διακοπτη ασυρματο εκει που θελεις (πχ διπλα στο πληκτρολογιο). Θα μπορεις να τα ανοιγοκλεινεις και μεσω κινητου. Κοστος 55 ευρω. Δεν με ενδιαφερει να τα χειριζομαι ασυρματα , θα υπαρχει διακοπτης τοιχου για τον χειρισμο οταν βρισκομαι εντος σπιτιου . Εμενα με ενδιαφερει μονο να υπαρχει ενας αυτοματισμος που θα κλεινουν/ανοιγουν παραληλα με τον συναγερμο. Αυτους τους sonoff θα μπορω να τους συνδυασω με τον συναγερμο ajax?
sargyrop81 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Θα βαλεις τον ασυρματο διακοπτη διπλα στο πληκτρολογιο του συναγερμου. Οταν οπλιζεις το συναγερμο θα πατας και τον διακοπτη και θα κλεινουν τα 4 ρολα. Το συναγερμο πώς τον οπλιζεις; Παντως εγω το ειπα για εναλλακτικη, δε γνωριζω απο συναγερμους. Αν υπαρχει κατι της ιδιας οικογενειας πιθανως να μπορεις να τα συνδυασεις.
ss42ss Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Στις 21/9/2024 στις 4:47 ΜΜ, cazanova είπε Δεν έχω δυστηχως τόσο «αόριστο» χρόνο ώστε να περιμένω . Πολύ καλή όμως η ιδέα σου αυτό θα μπορούσε να καλύψει και τις 2 ανάγκες που έχω . Θα λειτουργήσει όμως με συνεχόμενο σήμα; Αν ο διακόπτης είναι φτιαγμένος για φώτα φαντάζομαι θα κόβει ή θα δίνει στιγμιαία εντολή Αναφορά σε κείμενο LightSwitch can operate in one of two modes: bistable or pulse. The operating mode is set by a PRO or user with admin rights in Ajax apps in the device settings. By default, LightSwitch operates in bistable mode. When controlling the lighting, it switches on or off. When operating in pulse mode, the lighting can be switched on for the required time: from 10 seconds to 2 hours. This mode is useful, for example, if a user needs to switch on the lighting in the corridor for 5 minutes when disarming the security system. το παραπάνω είναι από το site της ajax και έχει limitation στην κατανάλωση... 600W σύνολο(300W/πλήκτρο) με over curent protectiion στα 2,6Α
cazanova Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, ss42ss είπε το παραπάνω είναι από το site της ajax και έχει limitation στην κατανάλωση... 600W σύνολο(300W/πλήκτρο) με over curent protectiion στα 2,6Α Μπορεί οπότε σαν λειτουργία να στείλει συνεχόμενο σήμα στο ρόλο , τα watt και τα υπόλοιπα στοιχεία είναι κάτι που δεν κατέχω να σου πω την αλήθεια αλλά θα τα μεταφέρω και εγώ με τη σειρά μου στον άνθρωπο που θα ασχοληθεί με την εγκατάσταση
vforvaggelis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 21/9/2024 στις 11:18 ΠΜ, ss42ss είπε Μπορείς αλλά πρέπει να υπάρχει η υποδομή για να το υποστηρίξει… μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα, κάτι έχει πιάσει το αυτί μου ότι θα βγάλει διακόπτη για ρολά… αλλιώς μπορείς να πάρεις 4x Ajax light switch 2-gang με την προϋπόθεση ότι έχεις το hub 2 Δεν ειναι λιγος ο καιρος τελικα. Θα ειναι με τον νεο χρονο, δοθηκε προτεραιοτητα στα dimmer τα οποια θα ειναι διαθεσιμα μεσα στο επομενο διαστημα (κανα 2μηνο μαξιμουμ).
vasilllis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 20/9/2024 στις 11:50 ΠΜ, cazanova είπε Λιγο ασυμφορο μου ακουγεται αυτο ειναι η αληθεια , υπαρχει περιπτωση να δουλεψουν ολα με 2 ρελε? ειναι 4 ρολα στο συνολο Mε αυτες τις προτασεις που εδωσε ο φιλος wallswitch υπαρχουν καποια αλλα! 1.στα 300w δεν θα μπορει να αντεξει μοτερακι,καλο θα ηταν να το αποφυγεις. 2.Δεν ειναι ασφαλες αυτη η λειτουργια να γινει με διακοπτες (καλυτερα button-με χρονικο) 3.Πρεπει οι διακοπτες να εχουν μανδαλωση.Τι θα γινει αν πατηθουν κατα λαθος και οι δυο ταυτοχρονα? Θα προτεινα να βαλεις ενα rele (3000w)να κανει αυτη την δουλεια(και αυτο ομως θα χρειαστει μανδαλωση!!!! ) .Οι διακοπτες (μπουτον) απλοι θα ειναι για την χρηση την χειροκινητη,το ρελε θα ενεργοποιειται μονο για να τα κλεισει οταν βαζεις συναγερμο.
Petros Electron Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Επειδή κάποιος ειχε γράψει οτι τις dummy εξ. σειρήνες τις καταλαβαίνουν οι διαρρήκτες.. Πείτε μου για αυτη πως μπορεί κάποιος όταν την δει να καταλάβει οτι ειναι dummy. https://files.artion-sec.gr/DUMMY_video.mp4 Εγω προσωπικά την βρίσκω οπτικά ιδια με τις κανονικές *τυπου BS-1. 1
marsele Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή ενός νέου συστήματος συναγερμού με την προϋπόθεση ότι η εγκατάσταση θα γίνει από εμένα. Στο σπίτι που κατοικώ υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού στο οποίο όμως δεν γνωρίζω τον κωδικό χρήστη με αποτέλεσμα να είναι διακοσμητικός ο συναγερμός. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σύστημα το οποίο θα είναι παραμετροποιησιμο και αυτό που θα ήθελα κατά βάση είναι να μπορώ να κάνω και απομακρυσμενη διαχείριση (όπλισης,αφόπλιση, έλεγχος ζωνών κλπ). Αυτά που θα χρειαστώ είναι: κέντρο, πληκτρολόγιο,εξ. σειρήνα, 3 ανιχνευτές κινήσης εσωτερικού χώρου optex και ασύρματες μαγνητικές παγίδες για τα παράθυρα μιας και δεν υπάρχουν αναμονές-καλωδια για να πάρω ενσύρματες. Σαν πιο value for money επιλογή σκεφτόμουν τον sigma Apollo plus από το κατάστημα mimikos απλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δε γνωρίζω αν μπορώ να κάνω απομακρυσμένη διαχείριση μέσω διαδικτύου ή εφαρμογής;; Η σειρά Aeolus έχει προσθήκη- επέκταση πλακέτας για tcp ip διαχείριση αλλά δεν μπορώ να βρω σε λιανική πώληση το παραπάνω Κιτ συναγερμού. Τι θα μου προτείνατε ως πιο αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση;; Η εναλλακτική μου σκέψη ήταν να κρατήσω το υπάρχων πληκτρολόγιο-σειρήνα-ανιχνευτές και να αντικαταστήσω την υπάρχουσα πλακέτα του κέντρου με την παρακάτω της Caddx και να προσθέσω κάποιες ασύρματες παγίδες για αρχή αλλά επειδή μίλησα με την εταιρεία μου είπαν ότι ο προγραμματισμός της πλακέτας πρέπει να γίνει από τους ίδιους για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή cloud της εταιρείας τους. Δεν ξέρω τι να πω περιμένω προτάσεις σας για βοήθεια!!! Όπως και να'χει απ'οτι κατάλαβα μάλλον πρέπει να τα "σκάσεις"....
sphinxgr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, marsele είπε Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή ενός νέου συστήματος συναγερμού με την προϋπόθεση ότι η εγκατάσταση θα γίνει από εμένα. Στο σπίτι που κατοικώ υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού στο οποίο όμως δεν γνωρίζω τον κωδικό χρήστη με αποτέλεσμα να είναι διακοσμητικός ο συναγερμός. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σύστημα το οποίο θα είναι παραμετροποιησιμο και αυτό που θα ήθελα κατά βάση είναι να μπορώ να κάνω και απομακρυσμενη διαχείριση (όπλισης,αφόπλιση, έλεγχος ζωνών κλπ). Αυτά που θα χρειαστώ είναι: κέντρο, πληκτρολόγιο,εξ. σειρήνα, 3 ανιχνευτές κινήσης εσωτερικού χώρου optex και ασύρματες μαγνητικές παγίδες για τα παράθυρα μιας και δεν υπάρχουν αναμονές-καλωδια για να πάρω ενσύρματες. Σαν πιο value for money επιλογή σκεφτόμουν τον sigma Apollo plus από το κατάστημα mimikos απλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δε γνωρίζω αν μπορώ να κάνω απομακρυσμένη διαχείριση μέσω διαδικτύου ή εφαρμογής;; Η σειρά Aeolus έχει προσθήκη- επέκταση πλακέτας για tcp ip διαχείριση αλλά δεν μπορώ να βρω σε λιανική πώληση το παραπάνω Κιτ συναγερμού. Τι θα μου προτείνατε ως πιο αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση;; Η εναλλακτική μου σκέψη ήταν να κρατήσω το υπάρχων πληκτρολόγιο-σειρήνα-ανιχνευτές και να αντικαταστήσω την υπάρχουσα πλακέτα του κέντρου με την παρακάτω της Caddx και να προσθέσω κάποιες ασύρματες παγίδες για αρχή αλλά επειδή μίλησα με την εταιρεία μου είπαν ότι ο προγραμματισμός της πλακέτας πρέπει να γίνει από τους ίδιους για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή cloud της εταιρείας τους. Δεν ξέρω τι να πω περιμένω προτάσεις σας για βοήθεια!!! Όπως και να'χει απ'οτι κατάλαβα μάλλον πρέπει να τα "σκάσεις".... Αν το κατέχεις, παίρνεις ασύρματο Ajax και τα φτιάχνεις όλα μόνος σου. Χονδρικά σου γράφω: Εσωτερική σειρήνα 54 Εξωτερική σειρήνα 111 Ανιχνευτής κίνησης 53 Παγίδα πόρτας 32 Κοντρολ 27 Κεντρική μονάδα 145-330 ανάλογα με την μονάδα που θα επιλέξεις (HUB / Hub 2/ Hub 2 4g / Hub 2+) https://ajax.systems/hub-compare/ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα