Προς το περιεχόμενο

Συναγερμοί Σπιτιών : Αγορά, Προβλήματα, Προτάσεις, Τιμές, κλπ.

Stageo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

την εβαλες σε κινητο να εισαι σίγουρος ότι δουλευει?

ναι δοκιμασα 2 λειτουργικες καρτες σιμ.

Παει για σερβις το μηχανημα, κριμα γιατι στα υπολοιπα ηταν λειτουργικο με wifi και το ειχα στησει πληρως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, navigatoras είπε

Πως κάνω επανεκκίνηση τον paradox sp6000+ ;

πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα μου και δεν συνδέομαι μέσω του  IP150+ .

Όσον αφορά στο pc password και το panel ID είμαι σίγουρος ότι έχω το σωστό αφού το βέπω στο πληκτρολόγιο (περιοχες 910 και 911) κι απο την άλλη το protegus2  δουλεύει με αυτά.

ΥΓ εμφανίζει system error 85000206 πάντα

βγαζεις το καλωδιο απο τον πολο της μπαταριας και κατεβαζεις τον γενικο για 10 δευτ.Μετα θα χρειαστει να περασεις ημερομηνια και ωρα.

Χαιρετώ τα παιδιά.

Θα ήθελα την βοήθεια σας για συναγερμό.

Λοιπόν σε ένα σπίτι μονοκατοικία στον δεύτερο όροφο διαμέρισμα θέλουμε να βάλουμε συναγερμό.

Δυστυχώς για καλώδια και τρυπήματα ούτε για λόγο.

Οπότε ο ασύρματος συναγερμός αποτελεί μονόδρομο.

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι.

Στο κάτω σπίτι έχω ενσύρματο με τις παγίδες, όταν υποτεθεί ότι ανοιχθεί το παντζούρι αλουμινίου, να έχουν τοποθετηθεί σωστά αλλά είναι πολύ πολύ ψιλές μαγνητικές με καλώδιο και φυσικά χωράνε στο μοτίβο αλουμινίου που έχω.

Βλέπω τις παγίδες των ασύρματων συναγερμών και διαπιστώνω ότι δεν χωράνε να τοποθετηθούν κατά αυτόν τον τρόπο γιατί δεν υπάρχει και χώρος αλλά και γιατί τα ασύρματα είναι χοντρά.

Έχετε κάτι να προτείνετε?

Ενδεικτικά παραθέτω τα διάκενα των Αλουμίνιον.

IMG20240903115540.heic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα,

Έχει χρησιμοποιείσει κανεις συναγερμούς sigma ? Αν ναι, είναι αξιόπιστος ? Και όταν εννοώ αξιόπιστος, εννοώ κυρίως χωρις false alarms.

Επεξ/σία από christosk_7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, christosk_7 είπε

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα,

Έχει χρησιμοποιείσει κανεις συναγερμούς sigma ? Αν ναι, είναι αξιόπιστος ? Και όταν εννοώ αξιόπιστος, εννοώ κυρίως χωρις false alarms.

Η εταιρεία sigma είναι πολλά χρόνια στην αγορά και είναι πάρα πολύ αξιόπιστη σαν μάρκα. Στο σπίτι των γονιών μου υπάρχει ακόμη συναγερμός sigma από το 1992. Τον έβγαλα και τον τοποθέτησα σε μια αποθήκη.. στους γονείς μου αλλά και στο δικό μου σπίτι έβαλα ξανά sigma s-pro.

Αν κάνεις μια έρευνα εδώ θα διαπιστώσεις ότι είναι μια πάρα πολύ καλή μάρκα. Όπως αν μπεις και εδώ hlektronika.gr.

Ότι μάρκα και να βάλεις αν δεν γίνει σωστή μελέτη και σωστή εγκατάσταση στα περιφερειακά (ραντάρ, μαγνητικές επαφές κτλ.) τότε τα false alarm δεν τα γλυτώνεις. Μπορεί να δώσει από αντικείμενο που είναι μέσα στην κάλυψη του ρανταρ, μπορεί από τις ακτίνες του ήλιου κτλ.

Επεξ/σία από pavloa
  • Thanks 1

10 hours ago, TravaoZoria said:

Καλησπέρα σας παιδιά.

Μας έδωσαν προσφορά για ασύρματο συναγερμό ΑΧ Pro.

Είναι αξιόπιστο; Ή θα φάμε τα μούτρα μας;

τον έχω βάλει σχεδόν 1 χρόνο τώρα κ μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα ή false alarms. Για μένα είναι καλύτερος και απο τον ajax και πιο φθηνός.

• Like 1

Δύο απο τα κλασικά προβλήματα των συναγερμών της αγοράς ειναι τα παρακάτω:

1. Διακοπή ρεύματος. Σε περιπτωση πολύωρης διακοπής, οσο καλη μπαταρία και να έχεις, κάποια στιγμη τελειώνει και αρχισει και χτυπάει με παυσεις. Οσοι εζησαν τις 4ημερες διακοπές ρευματος λογω κακοκαιριας προπερσι στα β.π της Αττικής το βιωσαν

2. Γινεται παραβίαση και λειπεις εκτός πόλης. Η σειρήνα χτυπάει με διακοπές μέχρι να έρθεις να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό. Αν δεν έρθεις μπορει να βαράει για μια εβδομάδα με διακοπές.

Λύση? ΛΕΦΤΑ! Αγοράζεις πιο ακριβο προιόν και συγκεκριμένα ένα συστημα που μπορεις να το ελέγξεις μεσω κινητού. Εννοείται ασυρματο.

Θεωρω δηλαδη οτι αν κάποιος πάει πλέον να βάλει συναγερμό, ας ξεχάσει τις φθηνές παλιές λύσεις και ειδικά κάτι προσφορές τυπου "ασφάλεια με 200 ευρω εγκατάσταση" κτλ κτλ. 

1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Δύο απο τα κλασικά προβλήματα των συναγερμών της αγοράς ειναι τα παρακάτω:

1. Διακοπή ρεύματος. Σε περιπτωση πολύωρης διακοπής, οσο καλη μπαταρία και να έχεις, κάποια στιγμη τελειώνει και αρχισει και χτυπάει με παυσεις. Οσοι εζησαν τις 4ημερες διακοπές ρευματος λογω κακοκαιριας προπερσι στα β.π της Αττικής το βιωσαν

2. Γινεται παραβίαση και λειπεις εκτός πόλης. Η σειρήνα χτυπάει με διακοπές μέχρι να έρθεις να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό. Αν δεν έρθεις μπορει να βαράει για μια εβδομάδα με διακοπές.

Λύση? ΛΕΦΤΑ! Αγοράζεις πιο ακριβο προιόν και συγκεκριμένα ένα συστημα που μπορεις να το ελέγξεις μεσω κινητού. Εννοείται ασυρματο.

Θεωρω δηλαδη οτι αν κάποιος πάει πλέον να βάλει συναγερμό, ας ξεχάσει τις φθηνές παλιές λύσεις και ειδικά κάτι προσφορές τυπου "ασφάλεια με 200 ευρω εγκατάσταση" κτλ κτλ. 

Ο συγκεκριμενος συναγερμος που μας εδωσαν προσφορα, παει στα 1300€ μαζι με φπα με εγκατασταση.

θα τους ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση διακοπης ρευματος. Ελπιζω να μπορει να γινει απενεργοποιηση απομακρυσμενα μεσω του app

1 ώρα πριν, slaughter είπε

τον έχω βάλει σχεδόν 1 χρόνο τώρα κ μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα ή false alarms. Για μένα είναι καλύτερος και απο τον ajax και πιο φθηνός.

Εάν χτυπήσει ο συναγερμός αυτός ενώ λείπετε, σας έρχεται ειδοποίηση στο app ή σας παίρνουν και τηλέφωνο;

Πληρώνετε κάποια συνδρομη καπου καθε χρονο;

1 λεπτό πριν, TravaoZoria είπε

Ο συγκεκριμενος συναγερμος που μας εδωσαν προσφορα, παει στα 1300€ μαζι με φπα με εγκατασταση.

θα τους ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση διακοπης ρευματος. Ελπιζω να μπορει να γινει απενεργοποιηση απομακρυσμενα μεσω του app

Θα το έχεις ως προυπόθεση.

Να μπορεις, εσυ και μονο εσυ να το απενεργοποιήσεις να επανενεργοποιήσεις αν χρειαστει.

5 minutes ago, TravaoZoria said:

Εάν χτυπήσει ο συναγερμός αυτός ενώ λείπετε, σας έρχεται ειδοποίηση στο app ή σας παίρνουν και τηλέφωνο;

Πληρώνετε κάποια συνδρομη καπου καθε χρονο;

εγώ τον αγόρασα και τον έβαλα μόνος μου. Δεν έχω σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων αλλά του έχω βάλει SIM μέσα. Όταν χτυπάει με ενημερώνει το App με critical alert (iPhone) και μπορεί να με πάρει τηλέφωνο και να μου στείλει κ SMS.

Δεν ξέρω τι και πόσες παγίδες θες αλλά είναι αρκετά τα 1300. 

Αυτό που σου προτείνω είναι να βάλεις το Keypad με το Tag για εύκολη και γρήγορη όπλιση/αφόπλιση 

https://www.hikvision.com/europe/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/ds-pk1-lt-we/

όταν μπαίνεις σου κάνει και ήχο να ξέρεις οτι είναι ολπισμένος 

Γενικά μπορείς να τον διαχειριστείς απο το app απομακρισμένα και αν του βάλεις κ SIM θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι ακόμα και να πέσει το internet δεν θα έχεις θέμα. Τέλος η κεντρική μονάδα έχει δική της εσωτερική μπαταρία που κρατάει 12 ώρες αν πέσει το ρεύμα. Αν θες την βάζεις και σε ένα UPS και είσαι σίγουρος για όλα.

Δεν πληρώνω κάτι παρα μόνο για την SIM που έχω βάλει μέσα

• Like 1

9 λεπτά πριν, slaughter είπε

εγώ τον αγόρασα και τον έβαλα μόνος μου. Δεν έχω σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων αλλά του έχω βάλει SIM μέσα. Όταν χτυπάει με ενημερώνει το App με critical alert (iPhone) και μπορεί να με πάρει τηλέφωνο και να μου στείλει κ SMS.

Δεν ξέρω τι και πόσες παγίδες θες αλλά είναι αρκετά τα 1300. 

Αυτό που σου προτείνω είναι να βάλεις το Keypad με το Tag για εύκολη και γρήγορη όπλιση/αφόπλιση 

https://www.hikvision.com/europe/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/ds-pk1-lt-we/

όταν μπαίνεις σου κάνει και ήχο να ξέρεις οτι είναι ολπισμένος 

Γενικά μπορείς να τον διαχειριστείς απο το app απομακρισμένα και αν του βάλεις κ SIM θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι ακόμα και να πέσει το internet δεν θα έχεις θέμα. Τέλος η κεντρική μονάδα έχει δική της εσωτερική μπαταρία που κρατάει 12 ώρες αν πέσει το ρεύμα. Αν θες την βάζεις και σε ένα UPS και είσαι σίγουρος για όλα.

Δεν πληρώνω κάτι παρα μόνο για την SIM που έχω βάλει μέσα

Ποσο περιπου εχει αυτο το keypad στην Ελλάδα;

μπαίνει ας πουμε διπλα στην πορτα του σπιτιου; Και μολις μπω σπιτι μπορω κατευθειαν να αφοπλιζω;

Ναι μου ειπαν για την σιμ, στα 72€ τον χρονο.

Η εξωτερικη σειρηνα ειναι συνδεδεμενη με το ρευμα; Αναβει καποιο φως της σειρηνας το βραδυ; Για να φαινεται απ εξω πως το σπιτι εχει συναγερμο;

ή μπορει να μπει χωρις να συνδεθει με το ρευμα;

Μου βαλανε στην προσφορα ασυρματη  σειρηνα εξωτερικου χωρου μονο 1 ενώ θελω 2 επειδη το σπιτι ειναι διοροφο.

Επίσης κεντρικη μονάδα, 2 τηλεχειριστήρια, 2 ασυρματους υπερυθρους ανιχνευτες εσωτερικου χωρου και 12 ασυρματες μαγνητικες επαφες

5 minutes ago, TravaoZoria said:

Ποσο περιπου εχει αυτο το keypad στην Ελλάδα;

μπαίνει ας πουμε διπλα στην πορτα του σπιτιου; Και μολις μπω σπιτι μπορω κατευθειαν να αφοπλιζω;

Ναι μου ειπαν για την σιμ, στα 72€ τον χρονο.

Η εξωτερικη σειρηνα ειναι συνδεδεμενη με το ρευμα; Αναβει καποιο φως της σειρηνας το βραδυ; Για να φαινεται απ εξω πως το σπιτι εχει συναγερμο;

ή μπορει να μπει χωρις να συνδεθει με το ρευμα;

Μου βαλανε στην προσφορα ασυρματη  σειρηνα εξωτερικου χωρου μονο 1 ενώ θελω 2 επειδη το σπιτι ειναι διοροφο.

Επίσης κεντρικη μονάδα, 2 τηλεχειριστήρια, 2 ασυρματους υπερυθρους ανιχνευτες εσωτερικου χωρου και 12 ασυρματες μαγνητικες επαφες

εγώ το είχα πάρει κάπου 100 ευρώ. Ναι το βάζεις δίπλα στην πόρτα και πριν βγεις ακουμπάς το tag και οπλίζει. Μόλις μπεις ακουμπας το tag και αφοπλίζει. Αν δεν έχεις tag βάζεις τον κωδικό σου παίζει κ αυτό, αλλά το tag είναι μακράν η καλυτερη λύση.

Για την SIM θα έχει κ σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων?  Εγώ έχω βάλει μια IOTsim με 25 ευρώ τον χρόνο

Η εξωτερική σειρήνα δεν είναι συνδεδεμένη με ρεύμα αλλά μπορείς να την συνδέσεις αν θες (ηλεκτρολόγος + μετατροπέας σε 12volt). Έχει φως που αναβοσβήνει μόνο όταν χτυπάει και όχι συνέχεια !

Ανάλογα πιο Hub σου έχουν βάλεις μπορείς να βάλεις απο 4 μέχρι 6 σειρήνες. Θα σου πρότεινα να βάλεις και καμία εσωτερική για βαβούρα αν μπει κάποιος.

Επίσης μπορείς να βαλεις και hikvision κάμερες IP στο σπίτι κ όταν χτυπήσει να σου στείλει και video. Δένεις την κάμερα με την παγίδα και όταν γίνει trigger σου στέλνει κ video confirmation. Επίσης υπάρχουν κ παγίδες υπέρυθρων με ενσωματομένη κάμερα που κάνουν το ίδιο. Είναι πιο ακριβές απο το να πάρεις την απλή κ μια κάμερα αλλά δεν μπλέκεις με setup.

τηλεχειριστήρια δεν έχω πάρει. Έχω πάρει για τον Ajax που έχω στο εξοχικό για τους γονείς μου αλλά δεν τους βολεύουν. Για μένα το καλύτερο είναι το tag. Το τηλεχειριστήριο μπορει να μην πιάσει και να μην μπει/βγει ο συναγερμός. Θα πρέπει να δεις τι λαμπάκι σου άναψε.

Ερώτηση : οι μαγνητικές επαφές λογικά είναι για πόρτες παράθυρα. Λογικά θα σου τις βάλει στα τζάμια. Αυτές έχουν δυνατότητα να συνδέσει και έξτρα ενσύρματη επαφή πάνω του, έτσι μπορεί αν θέλει να σου βάλει κ στο πατζούρι. Υποθέτω δεν σου έχει πει κάτι τέτοιο.

Γενικά μπορείς να κάνεις παπάδες αλλά ή θα τα πληρώσεις ή θα ασχοληθείς μόνος σου.

Μπορείς να βάλει κ εσύ παγίδες η σειρήνα μετά μόνος σου (αρκεί να έχεις admin account). Μια εξωτερική πάει κάπου 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

21 λεπτά πριν, slaughter είπε

εγώ το είχα πάρει κάπου 100 ευρώ. Ναι το βάζεις δίπλα στην πόρτα και πριν βγεις ακουμπάς το tag και οπλίζει. Μόλις μπεις ακουμπας το tag και αφοπλίζει. Αν δεν έχεις tag βάζεις τον κωδικό σου παίζει κ αυτό, αλλά το tag είναι μακράν η καλυτερη λύση.

Για την SIM θα έχει κ σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων?  Εγώ έχω βάλει μια IOTsim με 25 ευρώ τον χρόνο

Η εξωτερική σειρήνα δεν είναι συνδεδεμένη με ρεύμα αλλά μπορείς να την συνδέσεις αν θες (ηλεκτρολόγος + μετατροπέας σε 12volt). Έχει φως που αναβοσβήνει μόνο όταν χτυπάει και όχι συνέχεια !

Ανάλογα πιο Hub σου έχουν βάλεις μπορείς να βάλεις απο 4 μέχρι 6 σειρήνες. Θα σου πρότεινα να βάλεις και καμία εσωτερική για βαβούρα αν μπει κάποιος.

Επίσης μπορείς να βαλεις και hikvision κάμερες IP στο σπίτι κ όταν χτυπήσει να σου στείλει και video. Δένεις την κάμερα με την παγίδα και όταν γίνει trigger σου στέλνει κ video confirmation. Επίσης υπάρχουν κ παγίδες υπέρυθρων με ενσωματομένη κάμερα που κάνουν το ίδιο. Είναι πιο ακριβές απο το να πάρεις την απλή κ μια κάμερα αλλά δεν μπλέκεις με setup.

τηλεχειριστήρια δεν έχω πάρει. Έχω πάρει για τον Ajax που έχω στο εξοχικό για τους γονείς μου αλλά δεν τους βολεύουν. Για μένα το καλύτερο είναι το tag. Το τηλεχειριστήριο μπορει να μην πιάσει και να μην μπει/βγει ο συναγερμός. Θα πρέπει να δεις τι λαμπάκι σου άναψε.

Ερώτηση : οι μαγνητικές επαφές λογικά είναι για πόρτες παράθυρα. Λογικά θα σου τις βάλει στα τζάμια. Αυτές έχουν δυνατότητα να συνδέσει και έξτρα ενσύρματη επαφή πάνω του, έτσι μπορεί αν θέλει να σου βάλει κ στο πατζούρι. Υποθέτω δεν σου έχει πει κάτι τέτοιο.

Γενικά μπορείς να κάνεις παπάδες αλλά ή θα τα πληρώσεις ή θα ασχοληθείς μόνος σου.

Μπορείς να βάλει κ εσύ παγίδες η σειρήνα μετά μόνος σου (αρκεί να έχεις admin account). Μια εξωτερική πάει κάπου 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Δεν καταλαβαινω τον λογω του κεντρου ληψης σηματων.

Ποιά ακριβως δουλειά κάνει;

Μπορώ να το παρακάμψω; 
Όπως μου τα εξηγησαν, αν χτυπησει συναγερμος, θα με παρει τηλ καποιος απο το κεντρο και θα παρει και την αστυνομια αν χρειαστει.

Προτιμώ να με παιρνει τηλ ο συναγερμος ο ιδιος αν χτυπησει και οχι καποιος ανθρωπος. Και μετα παιρνω εγω την αστυνομια αν το κρινω απαραιτητο. Μου φαινεται πως ειναι τζαμπα κεφτα καθε χρονο το κεντρο. Είναι 150€ τον χρόνο.

Και εχει και υπηρεσια αμεσης επεμβασης με 250€ τον χρονο.

Που μπορω να βρω IOT SIM; Τι sim ειναι αυτη; 

Δεν ξερω ποιο Hub εχω. Πως το βρισκω; Στην κεντρικη μοναδα συναγερμου;

Νομίζω είναι το DS-PWA64/96 αν βοηθάει…

Το tag που λες ακουγεται τέλειο!!! 

Για τις παγίδες απο οτι καταλαβα θα τις βαλει μονο στα τζαμια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, TravaoZoria said:

Δεν καταλαβαινω τον λογω του κεντρου ληψης σηματων.

Ποιά ακριβως δουλειά κάνει;

Μπορώ να το παρακάμψω; 
Όπως μου τα εξηγησαν, αν χτυπησει συναγερμος, θα με παρει τηλ καποιος απο το κεντρο και θα παρει και την αστυνομια αν χρειαστει.

Προτιμώ να με παιρνει τηλ ο συναγερμος ο ιδιος αν χτυπησει και οχι καποιος ανθρωπος. Και μετα παιρνω εγω την αστυνομια αν το κρινω απαραιτητο. Μου φαινεται πως ειναι τζαμπα κεφτα καθε χρονο το κεντρο. Είναι 150€ τον χρόνο.

Και εχει και υπηρεσια αμεσης επεμβασης με 250€ τον χρονο.

Που μπορω να βρω IOT SIM; Τι sim ειναι αυτη; 

Δεν ξερω ποιο Hub εχω. Πως το βρισκω; Στην κεντρικη μοναδα συναγερμου;

Νομίζω είναι το DS-PWA64/96 αν βοηθάει…

Το tag που λες ακουγεται τέλειο!!! 

Για τις παγίδες απο οτι καταλαβα θα τις βαλει μονο στα τζαμια. 

το κέντρο λήψης δεν είναι κακό. Αν πάρουν αυτοί την αστυνομία μπορεί κ να πάει.. αν την πάρεις εσύ μην περιμένεις.

Επίσης έχεις και τα silent alarm, distress alarm σε περίτπωση που σου την πέσει κάποιος όπως μπαίνεις μέσα.

Αν δεν έχεις θέμα με το κόστος αξίζει.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να σε ενημερώνει κ εσένα ο συναγερμός αρκεί να το σετάρεις..

Για την SIM μπορείς να βάλεις μέχρι 2 στον συναγερμό (https://www.iotsim.gr/#plans) ανάλογα το μοντέλο.

Hub είτε έχεις το 64 είτε το 96 το δεύτερο καλύτερο αλλά και πιο ακριβό. Ποιο θα σου βάλουν (https://www.hikvision.com/europe/products/Alarm-Products/wireless-intrusion-alarm/ax-pro/?category=Alarm&subCategory=Wireless+Intrusion+Alarm&series=AX+PRO&checkedSubSeries=Control+Panels)

Επεξ/σία από slaughter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...