Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, JimGer είπε

Σε ποιο Cloud? Gdrive+plex?

Καλά είναι παντελώς ηλίθιο να λέμε ότι torrent κατεβάζουμε μόνο στην Ελλάδα. Παντού το κάνουν. Και με παρόμοια ποσοστά. Στη Γερμανία επίσης το κάνουν αλλά μέσω vpn. Προσωπικά και Ελλάδα εδώ και χρόνια αν ήθελα να κατεβάσω απευθείας από torrent το έκανα μέσω vpn. Αλλά τζαμπατζήδες υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ηλικίες και κοινωνικές θέσεις αν έχουν τη γνώση. Επίσης το netflix και το spotify κατ' εμέ αποτελούν απόδειξη ότι αν στην Ελλάδα φέρεις κάτι σε  νορμάλ τιμή και περιεχόμενο (πράγματα που υπάρχουν ευκολότερα σε άλλες χώρες του εξωτερικού), τότε είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε... Πρέπει κάποιος να ζει στο διάστημα για να πιστεύει ότι υπηρεσίες τύπου itunes και google movies που χρεώνουν per download είναι έστω και κοντά σε χρήση με τα παράνομα κατευάσματα και το παράνομο streaming.

Κανείς δεν ειπε οτι κατεβάζουμε μόνο στην Ελλάδα torrents. Η διαφορά έγκειται στο ποσοστό επι τις % που γίνεται αυτό. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλό εν αντίθεση με άλλες χώρες. Φταίει και η οικονομική κρίση φυσικά αλλά και όταν δεν υπήρχε πάλι τζαμπατζηδες ήμασταν. Και είναι παντελώς ηλίθιο να κανουμε τους "κινέζους" οτι τάχα δεν συμβαίνει αυτό.

Επεξ/σία από music_lover
  • Thanks 1
  • Απαντ. 200
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 05/07/2018 at 14:26, music_lover said:

Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το καλό ή κακό και το ποιοτικό ή μη ποιοτικό περιεχόμενο.

Όσοι έχουμε OLED ή γενικά μια ακριβή LED τηλεόραση ή πολυκάναλο σύστημα,που σημαίνει πως έχουμε μια ευαισθησία στην υψηλή ποιότητα,κάτι kodi και popcorntime μας είναι παντελώς άχρηστα.

Το netflix έρχεται να καλύψει για εμάς τους quality junkies ένα κενό στην ποιότητα που λείπει από όλα αυτά τα παράνομα δίκτυα όπως πχ το 4k hdr και dolby vision περιεχόμενο που δεν το βρίσκεις πουθενά εκτός από τα bluray δισκάκια.

Άσε που FullHD περιεχόμενο και DTS ήχος είναι πλέον το minimum που θα έπρεπε ένας cinefil χρήστης να ζητάει κάτι που προφανώς τον χρήστη του kodi τον αφήνει αδιάφορο.

Θα θέλαμε να ήταν καλύτερο? Ναι.

Θα θέλαμε να ήταν φθηνότερο? Ναι.

Είναι το καλύτερο? Όχι.

Έχει τα πάντα? Όχι.

Το ποιο σημαντικό όμως ερώτημα είναι: καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες του καθενός? Αν ναι το πληρώνει, αν όχι προσπερνά, so simple.

Και αυτό ισχύει και για το περιεχόμενο καθότι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..

Φίλε πάντως αν έχεις καλό σύστημα και σου λείπουν ταινίες από το Netflix, δοκίμασε kodi (ακόμα καλύτερα gaia addon) + real debrid. Μπορείς να βρεις 4Κ rips των 30-40gb αν έχεις καλή σύνδεση και να τα δεις.... Αυτό παράλληλα με το Netflix. Δεν λέω να το κόψεις

10 hours ago, bill_viper said:

Guys πρωτάρης εδώ με το Netflix. 
Υπάρχει τρόπος να μας εμφανίζει μόνο όποιες σειρές έχουν Ελληνικούς υπότιτλους;
Π.χ. έβαλα Suits, την ώρα που έπαιζε η σειρά μπορούσα να διαλέξω Ελληνικούς υπότιτλους.
 Βάζω μετά Prison Break, βλέπω ότι δίνει μόνο Αγγλικούς και Γερμανικούς υπότιτλους.
Θα ήθελα να μη μου εμφανίζει καθόλου όσες σειρές ή ταινίες δεν έχουν Ελληνικούς υπότιτλους.
Δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά με τους 2 κολλητούς μου έχουμε έναν λογαριασμό. Εγώ Ελλάδα, ο ένας Αγγλία, και ο άλλος Γερμανία.

Μέχρι πριν μερικούς μήνες ανάλογα την περιοχή που συνδεόσουν έπαιρνες και το αντίστοιχο περεχόμενο. Τώρα πλέον λόγω (σωστού) νόμου της ΕΕ όταν πηγαίνεις σε άλλη χώρα της ΕΕ πρέπει να μπορείς να δεις το ίδιο περιεχόμενο με αυτό που πλήρωσες στη χώρα σου. Δηλαδή αν πλήρωσες τη συνδρομή από Ελλάδα θα βλέπεις ελληνικό περιεχόμενο σε όλη την ΕΕ. Αυτό ισχύει και για τους υπότιτλους. Για να μου λες ότι σου βγάζει Γερμανικούς υπότιτλους μάλλον η χώρα πληρωμής σας είναι η Γερμανία (που είναι και ακριβότερη στη συνδρομή). Οπότε αν είστε όλοι Έλληνες συζητήστε το, ακυρώστε τη συνδρομή σας, περιμένετε να λήξει ο μήνας και μετά ξεκινήστε πάλι τη συνδρομή αλλά να είστε στην Ελλάδα την ώρα που το κάνετε (ή με vpn). Έτσι, η χώρα συνδρομής θα αλλάξει στην Ελλάδα και το 4Κ θα κάνει 12 αντί για 14 ευρώ. Αυτά ισχύουν για χώρες ΕΕ. Αν πας ας πούμε Αμερική, τότε θα βλέπεις τον αμερικάνικο κατάλογο. Μια άλλη λύση επίσης θα ήταν να κάνεις πληρωμή εκτός ΕΕ (π.χ Τουρκία). Έτσι δεν σε πιάνει ο νόμος της ΕΕ και οπουδήποτε παίρνεις τοπικό κατάλογο (και υπότιτλους). Στην Τουρκία με καλή ισοτιμία η τιμή είναι 7-8 ευρώ για το 4Κ.

5 hours ago, music_lover said:

Κανείς δεν ειπε οτι κατεβάζουμε μόνο στην Ελλάδα torrents. Η διαφορά έγκειται στο ποσοστό επι τις % που γίνεται αυτό. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλό εν αντίθεση με άλλες χώρες. Φταίει και η οικονομική κρίση φυσικά αλλά και όταν δεν υπήρχε πάλι τζαμπατζηδες ήμασταν. Και είναι παντελώς ηλίθιο να κανουμε τους "κινέζους" οτι τάχα δεν συμβαίνει αυτό.

Δεν διαφωνώ, τουλάχιστον όχι πλήρως. Αλλά δεν έχουμε τόσες διαφορές με πολλούς αντίστοιχα. Δηλαδή είμαστε λίγο πιο πάνω από Ιταλούς και σίγουρα πιο κάτω από Ρώσους. Αλλά πχ η διαφορά είναι από το 40 στο 50% όχι από το 40 στο 80%. Για ταινίες δεν βρήκα πρόχειρα στατιστικά. Δες όμως για software και θα καταλάβεις. Αλλά και από προσωπική εμπειρία στο εξωτερικό, μια χαρά κατεβάζει ο κόσμος όπου και αν έχω πάει. Άλλοι λίγο πιο προσεκτικά άλλοι λιγότερο.  Αν θέλουν να σταματήσει η πολλή πειρατεία, πρέπει να δώσουν στον κόσμο φθηνές καλές εναλλακτικές. Το netflix και το spotify (με τα family και student κυρίως) αποτελούν καλά παραδείγματα. Α και η κρίση σαφώς δεν βοηθάει. Γιατί βγάλε τα πάγια έξοδα, στους περισσότερους το ταμείον είναι μείον για "πολυτέλειες". Ειδικά αν δεν έχεις άμεση επαφή με το άτομο που "κλέβεις"

• Thanks 1
Δημοσ.

@JimGer κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό συμβαίνει όντως, και βλέπω σε πολλές σειρές Αγγλικούς και Γερμανικούς υπότιτλους. 

Βέβαια στις γνωστές σειρές σου δίνει και τα Ελληνικά σαν επιλογή. 

Υπάρχει ετήσια συνδρομή 4k Netflix; 

Μίλησα με τον φίλο στη Γερμανία και μου είπε ότι αυτή έχει βάλει. Και μάλιστα τη ξεκίνησε 1η Ιουλίου. 

Οπότε αν θέλω να βλέπω στις λίστες των σειρών και ταινιών ΜΟΝΟ ότι έχει Ελληνικούς υπότιτλους αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω μια καινούρια δική μου συνδρομή. 

Δημοσ.
On 09/07/2018 at 22:33, bill_viper said:

@JimGer κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό συμβαίνει όντως, και βλέπω σε πολλές σειρές Αγγλικούς και Γερμανικούς υπότιτλους. 

Βέβαια στις γνωστές σειρές σου δίνει και τα Ελληνικά σαν επιλογή. 

Υπάρχει ετήσια συνδρομή 4k Netflix; 

Μίλησα με τον φίλο στη Γερμανία και μου είπε ότι αυτή έχει βάλει. Και μάλιστα τη ξεκίνησε 1η Ιουλίου. 

Οπότε αν θέλω να βλέπω στις λίστες των σειρών και ταινιών ΜΟΝΟ ότι έχει Ελληνικούς υπότιτλους αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω μια καινούρια δική μου συνδρομή. 

Αν είναι Έλληνας ο φίλος, γιατί δεν το ακυρώνετε και όταν λήξει να συνδεθείτε με ένα vpn Ελλάδα, να βάλετε όποια κάρτα θέλετε (όχι αναγκαστικά ελληνική) και τέλος. Και 2 ευρώ φθηνότερα και μάλλον αυτό που θέλετε. Αλλιώς αν θέλει γερμανικό κατάλογο, υπάρχει και η λύση της Τουρκίας όπου όσο είναι στη Γερμανία αυτός θα βλέπει τουρκικό+γερμανικό κατάλογο και εσύ ελληνικό+τούρκικο. Με μια revolut θα σας βγαίνει 7-8 το μήνα.

Για τις σειρές που είπες δεν έχει σχέση αν είναι γνωστή ή όχι. Έχει  να κάνει με το τι αδειοδοτήσεις έχουν για τους υπότιτλους. Δηλαδή εκτός από την ίδια τη σειρά, αδειοδοτούνται και οι υπότιτλοι. Πως και τι δεν ξέρω. Παράδειγμα αν θυμάμαι καλά, ήμουν Γερμανία με γερμανικό netflix και account σε ελληνική γλώσσα και τα φιλαράκια δεν είχαν ελληνικούς υπότιτλους παρότι στην Ελλάδα ήταν οκ. Σε άλλες σειρές όμως (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) είχε ελληνικούς υπότιτλους. Και δεν μιλάω μόνο για netflix originals. Και αυτά εφόσον η γλώσσα του account είναι στα ελληνικά. Αν το γυρίσεις στα αγγλικά πχ γτ δεν σου αρέσουν οι ελληνικές ονομασίες αλλά θες ελληνικούς υπότιτλους, τότε αν είσαι στο εξωτερικό, η πιθανότητα να σου βγάλει δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων αν δεν έχεις ελληνικό netflix είναι σχεδόν μηδαμινή. Αυτά τα έχω δει προσωπικά μετά από test Που κάνω και έκανα αλλά και που μίλησα με το netflix support ( στα περί υποτίτλων που μου είπαν και για αδειοδοτήσεις)

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε 8 μήνες παρά μια εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα σε 235 ημέρες που έχω το Netflix, έχω πληρώσει 70 ευρώ μιας και δεν μοιράζομαι την συνδρομή μου με κάποιον φίλο, και έχω δει 60 σειρές και συνολικά 684 επεισόδια και 42 ταινίες συνολικής προβολής 34.940΄ ή 582 ώρες και 33 λεπτά ή 148΄/ημέρα. Κόστος προβολής/ώρα: 0,12 ευρώ !!!

Αυτό είναι το Νετφλιξ που για κάποιους δεν έχει περιεχόμενο και είναι για τα σκουπίδια. 

Κάτι που με έχει κερδίσει στο netflix είναι η δυνατότητα της offline προβολής. Έχει τύχει να δω επεισόδια σε τρένα, αεροπλάνα, αστικά, την ώρα που περιμένω στην ουρά στις τράπεζες, στις εφορίες, στα δικαστήρια, στην παραλία, οπουδήποτε και οποτεδήποτε !!! Είναι κάτι που δεν μπορεί καμία άλλη υπηρεσία με κόστος μόλις 0,12 ευρώ την ώρα να μου προσφέρει. 

Το Netflix με έχει κάνει να αλλάξω αρδην τον τρόπο που απολάμβανα τις σειρές μου και τις ταινίες μου.  

• Thanks 3
Δημοσ.
On 11/07/2018 at 18:32, aggelosn said:

Σε 8 μήνες παρά μια εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα σε 235 ημέρες που έχω το Netflix, έχω πληρώσει 70 ευρώ μιας και δεν μοιράζομαι την συνδρομή μου με κάποιον φίλο, και έχω δει 60 σειρές και συνολικά 684 επεισόδια και 42 ταινίες συνολικής προβολής 34.940΄ ή 582 ώρες και 33 λεπτά ή 148΄/ημέρα. Κόστος προβολής/ώρα: 0,12 ευρώ !!!

Αυτό είναι το Νετφλιξ που για κάποιους δεν έχει περιεχόμενο και είναι για τα σκουπίδια. 

Κάτι που με έχει κερδίσει στο netflix είναι η δυνατότητα της offline προβολής. Έχει τύχει να δω επεισόδια σε τρένα, αεροπλάνα, αστικά, την ώρα που περιμένω στην ουρά στις τράπεζες, στις εφορίες, στα δικαστήρια, στην παραλία, οπουδήποτε και οποτεδήποτε !!! Είναι κάτι που δεν μπορεί καμία άλλη υπηρεσία με κόστος μόλις 0,12 ευρώ την ώρα να μου προσφέρει. 

Το Netflix με έχει κάνει να αλλάξω αρδην τον τρόπο που απολάμβανα τις σειρές μου και τις ταινίες μου.  

Αυτό θα πει στατιστικά στοιχεία. Πάντως το καις λιγάκι :P

Εγώ γενικά θα ήθελα απλά να έχει τη δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων accounts. Όχι περισσότερες παράλληλες θεάσεις. Εγώ έχω δώσει πρακτικά σε όλα τα μέλη της οικογένειας με θείους κλπ καθώς και σε 2-3 γνωστούς μου και πάλι 4 άτομα ταυτόχρονα δεν πέφδτουμε. Αλλά δυστυχώς μέχρι 5 λογαριασμοί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...