Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλες κ φιλοι.

24 πια κ 10 μερες απ το να δωσω (κ μακαρι να παρω) το διπλωματακι, κοιταω μηχανες και ως αποτελεσμα, κοιταω εξοδα.

Αρχικα ειμαι αναμεσα στα 400 κ τα 650 κυβικα.

Πιο συγκεκριμενα, αναμεσα σε μια Suzuki Bandit 650 (2005, 40.000km, 1500€) και μια Honda Bros 400 (1998, 48.000km, 1300€).

Η αληθεια ειναι πως εχω διαβασει τα καλυτερα για τη Bros, αλλα αν μπορω να εχω το ιδιο καλη μηχανη με συν 250κυβικα πανω, δε θα πω οχι.

Οποτε, αρχικα ρωτω τη γνωμη σας για το ποια κ αν θα διαλεγατε.

Επειτα, ειδα τα τελη ειναι 55€ κ για τις 2, οποτε εκει ξερω ποσα θα σκασω. 

Οι ασφαλειες ομως, πανω κατω σε τι ποσο κινουνται? Με ή και χωρις οδικη βοηθεια.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Ασφάλειες ψάξε από το Internet να δεις πόσο πάνε. 

Εγώ για 250 κυβικά, με αύξηση νέου οδηγού, δίνω 58€ το εξάμηνο χωρίς οδική. 

Να ξέρεις ότι η Bros προφανώς και δεν είναι του 1998. Οι τελευταίες φτιάχτηκαν το 1991 αν θυμάμαι καλά. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NickTG είπε

Να ξέρεις ότι η Bros προφανώς και δεν είναι του 1998. Οι τελευταίες φτιάχτηκαν το 1991 αν θυμάμαι καλά. 

Χμμμ γι'αυτο δε μου εβγαζε αποτελεσμα οταν εψαχνα reviews στο google. 

4 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ασφάλειες ψάξε από το Internet να δεις πόσο πάνε. 

Απλα ζηταει πινακιδα κλπ στα sites, την οποια δε ξερω. Εκτος αν ειμαι τοσο ασχετος, που μπορω κ χωρις αυτο το στοιχειο να δω κοστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε τυχαία γράμματα και νούμερα. Δεν κάνει έλεγχο εκείνη τη στιγμή αν υπάρχει. 

Για εξοπλισμό έχεις υπολογίσει κόστος? 

Επεξ/σία από NickTG
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, NickTG είπε

Βάλε τυχαία γράμματα και νούμερα. Δεν κάνει έλεγχο εκείνη τη στιγμή αν υπάρχει. 

Για εξοπλισμό έχεις υπολογίσει κόστος? 

Καλο κολπακι! 12μηνη, 157€ με Νομικη προστασια κ ζημιες απο ανασφαλιστο. Καλο μου φαινεται.

Εξοπλισμο εννοεις κρανος, μπουφαν, γαντια? Αν εννοεις αυτο, εχω μπουφαν, κρανος εχω βρει fullface στα 60€ και γαντια στα 30€.

Επεξ/σία από GrigM
Δημοσ.

Αυτά εννοώ και καλό θα ήταν να δώσεις κάτι παραπάνω. 

Το μπουφάν έχει προστασίες? 

Για κράνος ρίξε και εδώ μια ματιά που κάνουν τεστ για την ασφάλεια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι αντίστοιχοι οργανισμοί.

https://sharp.dft.gov.uk

Προσωπικά σε όποιον με ρωτάει του λέω να πάρει και μπότες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αυτά εννοώ και καλό θα ήταν να δώσεις κάτι παραπάνω. 

Το μπουφάν έχει προστασίες? 

Για κράνος ρίξε και εδώ μια ματιά που κάνουν τεστ για την ασφάλεια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι αντίστοιχοι οργανισμοί.

https://sharp.dft.gov.uk

Προσωπικά σε όποιον με ρωτάει του λέω να πάρει και μπότες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει. 

Ειδα το site ωραιο. Το ενα απ τα δυο κρανη που εχω δει στα 60€, το εχει με 4/5 αστερια κ σωστη προστασια.

Οχι δεν εχει προστασιες, αλλα το μπουφαν ειναι μια επενδυση που θα κανω μετα.

Οσο αφορα τα παπουτσια, θα φοραω δερματινο μποτακι wrangler. Τωρα ενταξει το καλοκαιρι, βλεπουμε. 

Σκεψου στα μαθηματα τωρα κατακαλοκαιρο παω με μακρυ παντελονι τζιν (προσωπικα δε μπορω να διανοηθω να οδηγησω μηχανη με σορτσ) κ δερματινο παπουτσι. Αν ειχα κ γαντια εδω που ειμαι, θα τα φορουσα γιατι οσα χρονια οδηγαω μηχανακι στη πολη μου, παντα τα φοραω χειμωνα/καλοκαιρι.

Γενικα το πιο σημαντικο σε αρχικη φαση θεωρω ειναι το κρανος και η μηχανη. 

Προσωπικα κιολας, δεν ειμαι της ταχυτητας. Ειμαι πιο πολυ cruising.

Επεξ/σία από GrigM
Δημοσ.

Το μπουφάν είναι μια επένδυση που πρέπει να κάνεις πριν πάρεις μηχανή. 

Χωρίς προστασία είναι άχρηστο. 

Και το μποτακι πάλι χωρίς τις κατάλληλες προστασίες δεν λέει τίποτα. 

Τέλος πάντων. Όπως είπα και πριν ο καθένας μετά κάνει ότι θέλει. 

Για την επιλογή τώρα και εφόσον το budget είναι χαμηλό θα έβαζα στην αναζήτηση και τα CB500, Aprilia Pegaso καθώς και Ninja 250R με κάτι παραπάνω. 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα απλά αυτά ήρθαν απευθείας στο μυαλό. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GrigM είπε

αλλα το μπουφαν ειναι μια επενδυση που θα κανω μετα.

Οσο αφορα τα παπουτσια, θα φοραω δερματινο μποτακι wrangler.

πρεπει πριν τον οκτωβρη να τα εχεις αγορασει.

Ειμαι εδω και χρονια με μπουφαν μηχανης αρκετα παλιο, και περυσι η δουλεια μου ηταν περιοχη ασπροπυργου, οποτε περναγα απο λ. αθηνων

και 8 το πρωι κατεβαινα την κατηφορα στο δασος...

Αποτελεσμα? Γεναρη μηνα ημουν με 40 πυρετο μια εβδομαδα!'

Η τσιγκουνια μου + την αβλεψια μου να προνοησω να εχω τον εξοπλισμο που επρεπε με κρεβατωσε και βοηθησε να βαλω μυαλο.

Φετος τον οκτωβρη ημουν σενιος...

Μπουφαν και παπουτσια κομπλε, αλλα ρε αδερφε ισιωσε το κοκκαλακι μου....

πεντε βαθμους κρυο και εγω να μην καταλαβαινω τιποτα, απορω μερικοι πως το ξεπερνανε ετσι ευκολα και τους εβλεπα στο δρομο

με δυο φουτερ μπας και ζεσταθουν.

Φετος λεω να αλλαξω κρανος, θα δειξει.

Δημοσ.

Από τα δύο που αναφέρεις, bandit ασυζητητί. Είναι πολύ πιο καινούριο και σίγουρα καλύτερο.

Για κράνος δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι επώνυμο με αφαιρούμενες επενδύσεις για να μπορείς να το πλένεις. Επίσης όταν θα δοκιμάζεις κράνος πάρε αυτό που σου σφίγγει πολύ τα μαγουλα, δεν σε πονάει κάπου στο κεφάλι και όταν κουνάς γρήγορα αριστερά δεξιά το κεφάλι σου είναι σταθερό πάνω στο κεφάλι σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για το κράνος, εκτός του ότι σου έχουν πει τα παιδιά παραπάνω, πήγαινε και δοκίμασε πολλά μοντέλα γιατί δεν ξέρεις αν θα σου κάτσουν καλά στο κεφάλι. Όταν το κάνεις αυτό και δεις και το νούμερο σου, μετά μπορείς να το παραγγείλεις από το εξωτερικό, ebay κλπ. Έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά.

Επίσης, πάρε ένα μπουφάν για καλοκαίρι κι ένα για χειμώνα. Όπως και γάντια το ίδιο (καλοκαιρινά/χειμωνιάτικα). Επιπλέον, πάρε και 2 μπαλακλάβες (google them) από μετάξι κατά προτίμηση. Βοηθάνε στο να κρατάνε το κράνος καθαρό από ιδρώτα και τρίχες. Εγώ τη φοράω χειμώνα-καλοκαίρι. Κι όταν πλένω τη μια έχω την άλλη.

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, GrigM είπε

Ειδα το site ωραιο. Το ενα απ τα δυο κρανη που εχω δει στα 60€, το εχει με 4/5 αστερια κ σωστη προστασια.

Οχι δεν εχει προστασιες, αλλα το μπουφαν ειναι μια επενδυση που θα κανω μετα.

Οσο αφορα τα παπουτσια, θα φοραω δερματινο μποτακι wrangler. Τωρα ενταξει το καλοκαιρι, βλεπουμε. 

Σκεψου στα μαθηματα τωρα κατακαλοκαιρο παω με μακρυ παντελονι τζιν (προσωπικα δε μπορω να διανοηθω να οδηγησω μηχανη με σορτσ) κ δερματινο παπουτσι. Αν ειχα κ γαντια εδω που ειμαι, θα τα φορουσα γιατι οσα χρονια οδηγαω μηχανακι στη πολη μου, παντα τα φοραω χειμωνα/καλοκαιρι.

Γενικα το πιο σημαντικο σε αρχικη φαση θεωρω ειναι το κρανος και η μηχανη. 

Προσωπικα κιολας, δεν ειμαι της ταχυτητας. Ειμαι πιο πολυ cruising.

Κρανος μινιμουμ τα 170 ευρω σε μονοχρωμο shark, agv, hjc, μπουφαν μηχανης  μινμουμ με 170 ευρω να πιανει την μεση. Γαντια αλλα 30.μην κανεις εκπτωσεις με 60 ευρω κρανος. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, GrigM είπε

Χμμμ γι'αυτο δε μου εβγαζε αποτελεσμα οταν εψαχνα reviews στο google. 

21 ώρες πριν, NickTG είπε

Νομιζω λεγοταν honda Hawk το μοντελο και παιζει να ειναι και 89.

Ψαξε για πληροφοριες με αυτο  το ονομα,αλλα για τα 400 κυβικα.

Παιδες να ρωτησω και εγω,ασφαλιζεται μοτοσυκλετα 135 κυβικων για 1 μονο μηνα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Νομιζω λεγοταν honda Hawk το μοντελο και παιζει να ειναι και 89.

Ναι, του 89 τη ξερω.

Απ'οσο καταλαβα, διαβαζοντας στο ιντερνετ, hawk ηταν το ονομα που ειχε σε αλλη αγορα. Αλλα μιλαμε για την ιδια μηχανη.

Επισης ισχυει, οτι δεν ειδα να υπαρχουν νεα μοντελα το 98.

Παντως για αυτη μιλαω συγκεκριμενα https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/13810331/ η οποια απο τις φωτογραφιες μοιαζει παρα πολυ καλα διατηρημενη κ διαβασα οτι το ντεποζιτο των 10 λιτρων της, βγαζει 200χλμ κατα μεσο ορο!

1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Παιδες να ρωτησω και εγω,ασφαλιζεται μοτοσυκλετα 135 κυβικων για 1 μονο μηνα;

Η anytime ειχε βγαλει μια προσφορα για αμαξια οπου πληρωνεις με τα χλμ κ ειχα ψηθει, αλλα για καποιο λογο ισχυει μονο για οχηματα το πολυ 10ετιας αν θυμαμαι σωστα. Δες μηπως το εχουν κ για μηχανες γιατι πιστευω συμφερει πολυ.

7 ώρες πριν, mp123 είπε

Κρανος μινιμουμ τα 170 ευρω σε μονοχρωμο shark, agv, hjc, μπουφαν μηχανης  μινμουμ με 170 ευρω να πιανει την μεση. Γαντια αλλα 30.μην κανεις εκπτωσεις με 60 ευρω κρανος. 

Για να γινω πιο συγκεκριμενος, https://www.skroutz.gr/s/10688561/Zeus-ZS-811-Black.html?from=favorites_popup ή https://www.skroutz.gr/s/10923117/Corsa-CF155-Black-Matt.html ειναι που εχω βαλει στο ματι κ η αληθεια ειναι πως απο παντα ειχα μια αγαπη στα ανοιγομενα, οποτε ισως κ να πηγαινα για το 2ο.

Σιγουρα παντως, οταν με το καλο ερθει η ωρα κ πριν παω να παραλαβω τη μηχανη, θα το ξανακοιταξω 2η φορα το κρανος.

Επεξ/σία από GrigM
Δημοσ.

Για ασφαλειες, εχει να κανει λογο το που εισαι, επαρχια φιλος με μηχανη(cbf500) δινει 33 το εξαμηνο, με ανασφαλιστο και εγω με 600 δινω 50€(anytime, 70€-20€ κουπονι δωρεαν καυσιμου σε shell με νομικη και ανασφαλιστο. Kαι αυτα για το εξαμηνο.

τωρα για μπουφαν :

AGVpro, καμια σχεση με την AGV, 4 εποχων σχετικα μετριο μπουφαν αλλα πολυ καλο vfm. Τα βρισκεις 90-100€ ανα καιρους σε προσφορες. Θα προτεινα ενα 4 εποχων για αρχη, για να μη σου πεσουν τα εξοδα μαζεμενα.

REvit πολυ ανωτερη ποιοτικα σε ολα της, αλλα και πιο ακριβη.

Γαντια οντως χρειαζεσαι 2, καλοκαιρι-χειμωνα.

Για τα κρανη εγω χρησιμοποιω ενα  flip-up για την πολη, οπου απλα εχει πιστοποιηση οτι ειναι καλο, ενα απλο μαυρο ματ. Εχει το ονομα του barοκρανου, γιατι δε με ενδιαφερει και πολυ, η δουλεια του ειναι για μικρες ταχυτητες εντος πολης να με προστατευσει.

Για εκτος πολης, εχω ενα caberg το οποιο ομολογω οτι ειναι αρκετα καλο, δεν σφυριζει, δεν ειναι βαρυ και εχει πολυ καλη ορατότητα.

Επισης κατι nolan που εχουν κατι φιλοι, μου εχουν αναφερει πως ειναι οτι χειροτερο και πεταμενα λεφτα (στη κατηγορια του 100ευρου).

ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ. Ειναι προστατευτικα, που μπαινουν στο πλαι, και αν σου πεσει η μηχανη απο τη στεκα, σε κανενα μπρος-πισω ξεπαρκαρισματος, απλα την αφηνεις να πεσει και δε παθαινει τιποτα. Υπαρχουν και ανα μοντελο και universal.

Τελος, οσο αφορα τα μηχανακια που ειπες, προφανως θα διαλεγα κατι απο το 2005 και οχι απο το 1998. Οτι και να παρεις, να το χαρεις, να βαλεις λαστιχα, και αν εισαι κοντα στη πιστα των μεγαρων, υπαρχουν σχολεία που σου μαθαινουν να στριβεις να πεφτεις, να φρεναρεις. Ετσι θα χαρεις το μηχανακι σου σωστα και με ασφαλεια.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...