Προς το περιεχόμενο

WSJ: Τρίτες εταιρείες μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματά σας στο Gmail

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Shadows είπε

Εχεις καμια καλυτερη εναλλακτικη απο gmail?serious question

Σε δωρεάν λύση και χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα είναι φάτσα φόρα σε μάτια τρίτων... όχι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 λεπτά πριν, Shadows είπε

Yahoo, σίρουρα δεν τα βλέπουν τρίτοι με την άδεια της γιατί δεν την χρειάζονται😅.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ ελαφρια την καρδία το παιρνεται ορισμενοι... Ετσι και ηταν Apple, θα κραζατε συνεχως, ενω εδω κανετε τις παπιες. Γιατι;;;

Μηπως θα επρεπε να ειστε πιο απαιτητικοι με την ασφαλεια σας αντι να το παιζετε ανετοι ταχα μου..

Επεξ/σία από mourlos
  • Like 2

1 ώρα πριν, Shadows είπε

mail.com

Την μία μέρα κάνεις λογαριασμό, και την άλλη έχει σβηστεί μόνος του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Shadows είπε

ProtonMail: Δωρεάν (με κάποιους περιορισμούς), χωρίς διαφημίσεις, και με συντομότερη κατάληξη από το Gmail (@pm.me). Επίσης το inbox σου κρυπτογραφημένο.

Επεξ/σία από Otacon
  • Like 3

Ωρε παιχτηκε μ@λ@κια δηλαδη τοσο καιρο εστελνα dickpics σε γκομενακια χωρις φοβο, κατσε να εχω το νου μου μηπως και δω το πουλι μου  ποσταρισμενο σε κανεναν τσοντοσαιτ. Περα απο την πλακα λιγο πολυ ολοι το γνωριζαμε ηδη αυτο απο εκει κ επειτα οποιον τον ενδιαφερει κατι πιο ασφαλες σιγουρα θα ειχε ψαχτει.Οσο για οτι οι περισσοτεροι το χρησιμοποιουν εγω πιο πολυ εκανα εναν λογαριασμο μονο κ μονο για το κινητο δεν ειχα πιο πριν gmail και απο 2 φιλους που το εχουν για δουλεια-επικοινωνια ο λογος απο οτι μου εχουν πει ειναι οτι πανε και ερχονται πιο γρηγορα τα email σε σχεση με αλλες εταιρειες.

8 ώρες πριν, gdimitris είπε

Πως βλεπουμε ποιοι μπορουν να διαβασουν τα mails μας ?

Ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου και από το μενού συνδεδεμένων εφαρμογών να δεις τι δικαιώματα έχεις δώσει είτε ηθελημένα είτε εν άγνοια σου σε τρίτους. Μην ξαφνιαστείς αν δεις εφαρμογή που χρησιμοποιούσες πριν 8 χρόνια να έχει δικαιώματα για την αλληλογραφία σου... 😕

• Like 1

εγώ το βλέπω ως εξής:

Δε δίνω σημασία σε τι λέει και εγγυάται ο καθένας. από τη στιγμή που δεδομένα μας είναι αποθηκευμένα σε αλλουνού υπολογιστή, το θέμα έληξε.

είναι σα να δίνω ένα τετράδιο μου να το το κρατήσει ένας τρίτος.

Ναι μεν είναι δικό μου αλλά είναι στα χέρια άλλου. Δεν έχω τον έλεγχο. Και αφού το κρατάει άλλος, στην ουσία είναι δικό του. Μπορεί αν θέλει να το ανοίξει και να διαβάσει αυτά που γράφω. Μπορεί να εγγυάται ότι δε θα το κάνει αλλά ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/7/2018 στις 7:21 ΜΜ, Shadows είπε

protonmail.

Στις 4/7/2018 στις 7:10 ΜΜ, papp0us είπε

Μα πες μου εσυ. Δίνει ο άλλος δικαιώματα στο Third Party κομπιουτεράκι να διαβάζει Email και επαφές, και μετά παραπονιέται οτι προσβάλεται η ιδιωτικότητα του. Αν σέβεστε τα προσωπικά σας δεδομένα, προσέχετε που δίνετε δικαιώματα να τα διαβάζουν. Τόσο απλό ειναι. 

99 στα 100 στο playstore ζητάνε τον πατέρα τους και τη μάνα τους. Ακόμα και επί πληρωμή. Γιατί μπορούν, γιατί κανένας (γκουχ google γκουχ) δεν τους βάζει χέρι. Στο τέλος η επιλογή είναι: "θα δώσεις τα προσωπικά δεδομένα σου για να κάνεις τη δουλειά σου ή όχι"... Αν τη γλυτώσεις στο κομπιουτεράκι θα στα πάρουν από καμία εφαρμογή ημερολογίου ή από browser, ή από κάποιο εναλλακτικό πληκτρολόγιο, ή από κανένα launcher ή από εφαρμογή φακού κτλ. Δεν είναι επιλογή του χρήστη τελικά. Είναι ψευδαίσθηση της επιλογής. Αργά ή γρήγορα μας παίρνουν τα προσωπικά δεδομένα.

Θα έπρεπε, εκτός από το "συμφωνώ" ή "διαφωνώ" στα license agreements, να υπάρχει και η επιλογή "διαφωνώ, συνεχίζω να χρησιμοποιώ την εφαρμογή". ΤΟΤΕ θα ήταν πραγματικά επιλογή του χρήστη.

Επεξ/σία από johncorfas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johncorfas είπε

protonmail.

99 στα 100 στο playstore ζητάνε τον πατέρα τους και τη μάνα τους. Ακόμα και επί πληρωμή. Γιατί μπορούν, γιατί κανένας (γκουχ google γκουχ) δεν τους βάζει χέρι. Στο τέλος η επιλογή είναι: "θα δώσεις τα προσωπικά δεδομένα σου για να κάνεις τη δουλειά σου ή όχι"... Αν τη γλυτώσεις στο κομπιουτεράκι θα στα πάρουν από καμία εφαρμογή ημερολογίου ή από browser, ή από κάποιο εναλλακτικό πληκτρολόγιο, ή από κανένα launcher ή από εφαρμογή φακού κτλ. Δεν είναι επιλογή του χρήστη τελικά. Είναι ψευδαίσθηση της επιλογής. Αργά ή γρήγορα μας παίρνουν τα προσωπικά δεδομένα.

Θα έπρεπε, εκτός από το "συμφωνώ" ή "διαφωνώ" στα license agreements, να υπάρχει και η επιλογή "διαφωνώ, συνεχίζω να χρησιμοποιώ την εφαρμογή". ΤΟΤΕ θα ήταν πραγματικά επιλογή του χρήστη.

Πλέον στο Android μπορείς να δώσεις η να πάρεις την άδεια σε μια εφαρμογή να κάνει ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ακόμα και μετά από την εγκατάσταση. Έχεις πλήρη έλεγχο των αδειών ,και μπορείς εύκολα ανά πάσα στιγμή να ξέρεις τι έχει πρόσβαση που, δίνοντας του την άδεια ή όχι.

Ακόμα και αν το κομπιουτεράκι απαιτεί να έχει πρόσβαση στα email σου μπορείς εύκολα να του την αφαιρέσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ότι δεν ασχολείται κανείς (ούτε εγώ) με τη ρύθμιση των αδειών, επειδή απλά πατάμε allow-next-allow όταν εμφανίζονται δε σημαίνει ότι ειμαστε σε κλουβί. Μπες και απενεργοποιήσε τα πάντα.

Η Google δε μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί ειδικά πρόσβαση στο Gmail η την τοποθεσία μπορεί να ζητήσει μια εφαρμογή για χίλιους δυο λόγους. Σου δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσεις εσύ ποια εφαρμογή θα έχει πρόσβαση που ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ. Τι άλλο να κάνει;

Επεξ/σία από papp0us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...