Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες κατα την εκκίνηση του  PC μου η οθόνη δεν ανοίγει. Δηλαδή ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά αλλά  η οθόνη μου δεν ανταποκρίνεται .Μία φορά άνοιξα τον υπολογιστή(εσωτερικά)έβγαλα την κάρτα γραφικών την μνήμη ram, τα ξαναέβαλα στην θέση τους και μετά η οθόνη άνοιξε κανονικά.Αυτό δούλεψε για περίπου 3-4 ημέρες. Σήμερα το πρωί άνοιξα τον υπολογιστή και ξαναεμφανίστηκε το ίδιο προβλημα. Έχω δοκιμάσει να αλλαξω  καλώδιο σύνδεσης, αυτό που χρησιμοποιώ είναι HDMI με ένα DVI , να αλλάξω θέση στο καλώδιο HDMI, και το πρόβλημα  παραμένει. Οι driver είναι ενημερωμένοι και μάλιστα έχω κλείσει τα αυτόματα update. 

Καμιά ιδέα για το τι φταίει?

Το hardware μου είναι:

• Μητρική:Gigabyte H61M-S2PV REV 2.2
  • Μνήμη RAM: GoldKey Desktop RAM Value 8GB 1600MHz DDR3
  • Κάρτα Γραφικών:GEFORCE GTX 1050 WINDFORCE OC 2GB
  • Οθόνη:LG Monitor 23" 23MP68VQ
  • Λογισμικό:Windows 10 Pro

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως δεν έχει κουμπώσει καλά η κάρτα στην pci;

Επίσης αν το τροφοδοτικό έχει άλλο 6πινο ή 8πινο, δοκίμασε και σε αυτό(αυτή η κάρτα παίρνει μόνο από την pci; Μισό να τσεκάρω).

Edit: τελικά χρειάζεται 6πινο.

Για να δεις αν η κάρτα συμπεριφέρεται σωστά, πρέπει να την δοκιμάσεις για κάποιες μέρες σε άλλον υπολογιστή.

Δοκίμασε και την οθόνη σε άλλο μηχάνημα για να την αποκλείσεις.

Εξίσου θα πρέπει να δοκιμάσεις άλλη κάρτα στον δικό για κάποιες μέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις αν φταίει η κάρτα.

Επίσης το τροφοδοτικό ποιο είναι; Δεν γνωρίζω καλά απο τροφοδοτικά, αλλά πες ποιο έχεις για να δούμε αν είναι καλό.

Επεξ/σία από antbyron
  • Thanks 1
Δημοσ.

το τροφοδοτικό μου είναι τo

• corcsair cx550m

άλλαξα το καλωδιο που δινει ρευμα στη καρτα. Τιποτα.

Έβγαλα την κάρτα και άνοιξε από την έξοδο της μητρικής

Μετά άλλαξα από το bios να βρίσκει οθόνη στην PCI express από auto που ήταν και έβαλα πάλι την κάρτα. Ξεκίνησε από την κάρτα κανονικά. 

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει προβληματικό hardware? 

Δημοσ.

Υπάρχουν τρόποι για να ελένξεις μνήμες, επεξεργαστή και κάρτα(stress test). Επίσης όταν έχει κάποιος bsod μπορεί να τσεκάρει για προβληματικό υλικό από τα μηνύματα. Για τροφοδοτικό και μητρική δεν νομίζω. Αλλά εσύ δεν έχεις bsod, οπότε δεν μπορείς να τσεκάρεις γενικώς με κάποιον τρόπο τι φταίει πέρα από δοκιμές. Πέρα από αυτά που δοκίμασες, κάνε ένα clear cmos μπας και. Αν δεν βγάλεις άκρη με τα απλά δοκίμασε και τα άλλα που σου είπα, δηλ την κάρτα σε άλλο μηχάνημα, την οθόνη σε άλλο μηχάνημα και άλλη κάρτα στο δικό σου.

Μήπως μπερδεύεται με ενσωματωμένα γραφικά;

• Thanks 1
Δημοσ.

Μαλλον αυτο με τα ενσωματωμενα γραφικα ειναι γιατι πηγα στα bios και επελεξα να παιρνει σημα μονο απο την καρτα γραφικων. Τωρα δεν ξερω ποσο προσωρινο ειναι αυτο οπως οταν εβγαλα την καρτα γραφικων και την μνημη ram και τα ξαναεβαλα που ειχε δουλεψει. Παντως ευχαριστω. Αν διαπιστωσω κατι θα σου πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...