Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παρακαλώ δώστε μου γνώμες για το στήσιμο του παρακάτω υπολογιστή:

Ποσό που διαθέτουμε : 400-500€

Χρήση υπολογιστή : Σε υποδοχή μικρού ξενοδοχείου. Καθόλου gaming. 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τίποτα ιδιαίτερο. Πιο πολύ browsing και Office.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Οθόνη δεν χρειάζεται. Υπάρχει ήδη μια 19'. Μελλοντικά δεν ξέρω γιατί δεν είναι δικό μου μηχάνημα. Μου ζήτησαν την γνώμη μου (και εγώ τη δική σας :) )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο & ποντίκι ΝΑΙ, ηχεία όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ηράκλειο Κρήτης

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με απασχολεί.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : Ό,τι να 'ναι. Το στήνω και μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Δεν επιθυμώ λειτουργικό. Θα μπουν w10

Καλό θα ήταν το μηχάνημα να έχει προοπτική για μελλοντική αναβάθμιση.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, για την χρήση που το θες αρκει ενας AMD της σειρας ΡΥΖΕΝ 3 2200 με καρτα γραφικων ενσωματωμενη ωστε να γλιτωσεις λεφτα. 
ΡΑΜ θα βαλεις 4GB DDR4 . Σκληρο καλυτερα εναν SSD μεχρι 250. Οσο για την μητρικη, Asus Prime B350 . Τροφοδοτικο θα βαλεις κατω απο 600 βατ, γυρω στα 30 ευρω αν βρεις corsair. Ολα αυτα βγαινουν γυρω στα 400. Οθονη βαλε αυτη που εχεις γτ δεν μενει τπτ :)
Σε καταστημα δεν προκειται να βρεις κατι τοσο καλο, οποτε καλυτερα φτιαχτο μονος  η βαλε καποιον που ξερει. 

Επεξ/σία από White_Ph
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, White_Ph είπε

Καλημέρα, για την χρήση που το θες αρκει ενας AMD της σειρας ΡΥΖΕΝ 3 2200 με καρτα γραφικων ενσωματωμενη ωστε να γλιτωσεις λεφτα. 
ΡΑΜ θα βαλεις 8 γκιγκα να εισαι καλλημενος 2*4GB DDR3-1600MHz  . Σκληρο καλυτερα εναν SSD μεχρι 250. Οσο για την μητρικη, Asus Prime B350 . Τροφοδοτικο θα βαλεις κατω απο 600 βατ, γυρω στα 30 ευρω αν βρεις corsair. Ολα αυτα βγαινουν γυρω στα 400. Οθονη βαλε αυτη που εχεις γτ δεν μενει τπτ :)
Σε καταστημα δεν προκειται να βρεις κατι τοσο καλο, οποτε καλυτερα φτιαχτο μονος  η βαλε καποιον που ξερει. 

Μου λες για μνήμη DDR3-1600MHz ενώ το mb παίρνει DDR4-3000 ?
Επίσης εδώ βλέπω σύνθεση με Ryzen 5 2400G περίπου 450€

Δημοσ.

Βασικά, αν και δεν είμαι φαν των λάπτοπ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και ένα λάπτοπ καλύπτει τις ανάγκες αυτές και αφού είναι περίοδος εκπτώσεων θα βρεις decent λάπτοπ στα 500 ευρω 

Δημοσ.

Ναι αν δεις ο επεξεργαστης ειναι χειροτερος. Οσον αφορα την ραμ φυσικα και ειναι καλυτερη η αλλη, αλλα κοστιζει και τα διπλα λεφτα.  Επισης σου προτεινα SSD καθως και καλυτερη μητρικη για τυχον αναβαθμιση στο μελλον.

6 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Βασικά, αν και δεν είμαι φαν των λάπτοπ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και ένα λάπτοπ καλύπτει τις ανάγκες αυτές και αφού είναι περίοδος εκπτώσεων θα βρεις decent λάπτοπ στα 500 ευρω 

Ειναι επαγγελματικη χρηση, το λαπτοπακι αν κολλησει τι θα κανει ο ανθρωπος? θα περιμενει να κανει το λαπτοπ ρισταρτ? :Ρ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Δεν ξέρω αν τρολλάρεις φίλος ή σοβαρολογείς πραγματικά. 

Εχεις δει ξενοδοχειο με λαπτοπ? εχεις δει γραφειο με λαπτοπ? Μην λες οτι τρολλαρω εγω. Σε γραφειο δουλευω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, White_Ph είπε

Ναι αν δεις ο επεξεργαστης ειναι χειροτερος. Οσον αφορα την ραμ φυσικα και ειναι καλυτερη η αλλη, αλλα κοστιζει και τα διπλα λεφτα.  Επισης σου προτεινα SSD καθως και καλυτερη μητρικη για τυχον αναβαθμιση στο μελλον.

Ο Ryzen 5 2400 είναι χειρότερος του Ryzen 3 2200 ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, georgedas είπε

οχι

Αυτό ξέρω και γω. Μάλλον θα περιμένω απάντηση στο ερώτημά μου από κάποιον που πραγματικά γνωρίζει ή θα το ψάξω μόνος μου σιγά σιγά.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, bamp είπε

Ο Ryzen 5 2400 είναι χειρότερος του Ryzen 3 2200 ? 

Οσο μεγαλυτερη η σειρα τοσο μεγαλυτερη η αποδοση τοσο πιο υψηλο κοστος. Αν δεν τρεχεις βαρια προγραμματα δεν χρειαζεται να παρεις κατι πολυ ισχυρο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bamp είπε

Αυτό ξέρω και γω. Μάλλον θα περιμένω απάντηση στο ερώτημά μου από κάποιον που πραγματικά γνωρίζει ή θα το ψάξω μόνος μου σιγά σιγά.

Ευχαριστώ

αφου μπορεις να τον φτιαξεις μονος σου γιατι τo συζηταμε ακομα πηγαινε σε 2200g 8gb ram μια μητρικη 50-60 ευρω και ssd και θα εισαι παραπανω απο καλα για την χρηση που το θες. Τωρα αν θες να τα παρεις απο ηρακλειο ειναι αλλο θεμα αν και δεν νομιζω να αξιζει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...