Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σάς παιδιά έχω μια απορία για μία αγορά πού θα κάνω. 

Έχω βρει το αυτοκίνητο και θα πάω σε έναν μάντρα για να το φέρει και η απορία μου είναι εφόσον το αυτοκίνητο είναι μεταχειρισμένο και έχει ήδη πληρώθη ο ΦΠΑ ο μαντρας πόσο θα το πάρει εφόσον είναι επαγγελματίας?

Πχ τιμή με ΦΠΑ 20000 και χωρίς ΦΠΑ περίπου 16500, το αυτοκίνητό πουλιέται από μάντρα/αντιπροσωπεία σε ευρωπαϊκη χώρα, χλμ 13,500 οπότε θεωρείτε μεταχειρισμένο και είναι 13ον μηνών Και δεν ξέρω ποια τιμή θα πληρώσω, εφόσον θα έχει πληρωθεί ήδη ο ΦΠΑ γιατί είναι μεταχειρισμένο εγώ σε πια τιμή θα το πάρω? 

1) Αυτοκίνητο με ΦΠΑ + τελωνείο + μεταφορά + κόπος μάντρα? 

2) αυτοκίνητο χωρίς ΦΠΑ γιατί είναι μεταχειρισμένο + τελωνείο + κόπος μάντρα? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ΦΠΑ θα το πληρώσεις σε κάθε περίπτωση, εννοείται για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βρήκες.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Φπα δεν πληρώνεις εντός εε στα τα μεταχειρισμένα

Διαβαστε το pdf

autokinita_oximata_forologia_2017.pdf

Διάβασες τι γράφει το pdf που μας δείχνεις? Σε κάποιο σημείο(σελίδες 9-10) γράφει:

"Όταν τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΠΑ, είναι μεταχειρισμένα, δηλ. κατά την παράδοση τους(πώληση σε ιδιώτη)
α. έχουν διανύσει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα και
β. έχουν παρέλθει περισσότεροι από έξι μήνες από τη θέση τους σε πρώτη κυκλοφορία,

δεν καταβάλλεται ΦΠΑ στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα αγοράς του αυτοκινήτου."

το οποίο είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι.

Δημοσ.

Από άρθρο της καθημερινής 

Ο ΦΠΑ. Καταβάλλεται, δηλαδή αν πρόκειται για αυτοκίνητα που εξέρχονται του leasing και οφείλουν τον ΦΠΑ για να πωληθούν σε ιδιώτη, είτε στη χώρα προέλευσης είτε σε άλλη χώρα.

Ο ΦΠΑ δεν οφείλεται αν το αυτοκίνητο ανήκε σε ιδιώτη στη χώρα προέλευσης, οπότε ο ΦΠΑ κατεβλήθη και εισπράχθηκε οριστικά.

Σημειώνεται ότι το 99% των εισαγωγών μεταχειρισμένων είναι αυτοκίνητα που προέρχονται από leasing και οφείλουν ΦΠΑ.

Δημοσ.
Στις 4/7/2018 στις 2:49 ΜΜ, Joshua21 είπε

Διάβασες τι γράφει το pdf που μας δείχνεις? Σε κάποιο σημείο(σελίδες 9-10) γράφει:

"Όταν τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΠΑ, είναι μεταχειρισμένα, δηλ. κατά την παράδοση τους(πώληση σε ιδιώτη)
α. έχουν διανύσει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα και
β. έχουν παρέλθει περισσότεροι από έξι μήνες από τη θέση τους σε πρώτη κυκλοφορία,

δεν καταβάλλεται ΦΠΑ στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα αγοράς του αυτοκινήτου."

το οποίο είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι.

σωστά στα λέει. αν ο Γερμανός πλήρωσε το ΦΠΑ όταν το αγόρασε τότε εσύ δεν πληρώνεις πάλι φπα στην Ελλάδα. 

κάθε αγγελία στο mobile.de λέει αν είναι με ΦΠΑ ή χωρίς η τιμή που βλέπεις 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, karaLRS είπε

σωστά στα λέει. αν ο Γερμανός πλήρωσε το ΦΠΑ όταν το αγόρασε τότε εσύ δεν πληρώνεις πάλι φπα στην Ελλάδα. 

κάθε αγγελία στο mobile.de λέει αν είναι με ΦΠΑ ή χωρίς η τιμή που βλέπεις 

Σου διαφεύγει ότι μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση, ο ts έγραψε πως έχει ήδη βρει το αυτοκίνητο, το οποίο έχει δύο τιμές(ΜΕ και ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ). Αν ο ts πάρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, θα πληρώσει το ΦΠΑ σε κάθε περίπτωση όπως είπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...